Dodaj do ulubionych

*P*I*Ą*T*K*I* :)

• mala200333 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 08.09.11, 22:24
      Wspanialego piatku. Nadal w Polsce.
      • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 09.09.11, 07:10
        Witam w piatek a Ciebie Mala dodatkowo we Wroclawiu. Pozdrow go ode mne. Nie bywam tam ostatnio czesto. Mam takie swoje miejsce na ziemi, gdzie kocham przebywac. Piatek to tak jakby zakonczenie tygodnia. Myslimy czasem o tym jak udal sie nam mijajacy tydzien i jaki bedzie nastepny. Zycze Wam wiec, aby kazdy nastepny przyniosl w Wasze zycie jakis radosny okruch. Gdy je wszystkie pozbieracie razem, to moze bedzie juz tyle radosci, ze nie zmiesci sie w Was i moze czescia podzielicie sie z innymi szufludkami?
        Milego dnia.
        • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 16.09.11, 09:52
          przepieknie dzien sie zaczyna po niemal tygodniowej niepogodzie,
          takie chyba wynagrodzenie na zakonczenie tygodniasmile

zycze Wam takiej pogody jak tutaj-cieplej slonecznej i jesienia pachnacej.
          • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 16.09.11, 12:06
            Twoje zyczenia sie spelnily. Jest piekny, sloneczny dzien. Troche mi juz brak zlota jesieni i wspanialych zapachow sadow pelnych czerwonych, pieknych jablek. Jesien ma swoj niepowtarzalny urok. Jest troche nostalgiczna. Jakby popruszona smutkiem za odchodzacym latem. Jednoczesnie pelna spokoju i czasu na zamyslenia spowite w poranne mgly. Ofiarowuje nam przecudne, aromatyczne okruchy lata zamkniete w sloikach z konfiturami, i przroznymi wspanialosciami, ktore jak karty rodzinnego albumu przywoluja w pamieci gorace dni pelne slonca i radosci. Nie smucmy sie wiec. Otworzmy ramiona i przywitajmy nadchodzaca jesien. Niech czuje sie oczekiwana jak ktos bardzo kochany. Napewno nam odplaci pelnia barw i zapachow. Milego dnia kochane szufludki.
            • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 23.09.11, 10:15
              jesiene rozmyslanie Maruch
              .."Ofiarowuje nam przecudne, aromatyczne okruchy lata zamkniete w sloikach z konfiturami, i przroznymi wspanialosciami, ktore jak karty rodzinnego albumu przywoluja w pamieci gorace dni pelne slonca i radosci."..
              cudnie to napisales Marucho

dzis juz jesien,
              wiec zycze oby byla z Twoich marzen.

milego zakonczenia tygodnia pracy.
              • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 30.09.11, 04:24
                Dzien doberek. Zycze pieknej pogody, niebieskiego nieba, cieplej,przyjaznej dloni, szczerego usmiechu kogos sercu bliskiego, goracej, aromatycznej kawki i pachnacych rogalikow z maselkiem na sniadanko. A tak w skrocie - samego dobra.
                • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 30.09.11, 19:23
                  *Marucho,
                  no bylo niebo blekitne
                  slonce niemal w zenicie
                  usmiech cieplej osoby
                  mokry nos na policzku kochanego futrzaka,
                  jednym slowem dzien zaliczyc mozna do udanego,
                  poza bolesciami po sparzataniusmile

milego wieczoru i wekendowych dni
                  • megxx Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 30.09.11, 19:54
                    Witam i życzę miłego weekendu. Cały wrzesień u mnie piękny, słoneczny. Oby tak dalej było.
    • mala200333 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 07.10.11, 21:18
      Cieplawo, ale nie goraco. Sennie jakos...
    • mala200333 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 21.10.11, 15:03
      Podobno za 3 godzinki Koniec Swiata sie zacznie.
      Ide wiec zrobic sobie kawusue zanim...
      Wam Dobrego Dzionka!
      • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 21.10.11, 15:40
        Koniec swiata zaczal sie juz wtedy, gdy swiat powstal. Wszystko co ma poczatek ma i koniec. To tylko kwestia czasu. Ale kawka nie zaszkodzi nawet gdy trwa poczatek konca. Smakusnej kawki zycze.Pozdrawiam i do zobaczenia w" olam haba" ( przyszlym swiecie) smile
        • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 28.10.11, 17:47
          ostani piatek miesiaca,
          jesien juz zaczeta,
          a ja skonczylam palic
          akurat 1 rok dzis mijasmile
          , https://i39.tinypic.com/dg5v6s.jpg ,jestem wolna od jednego uzaleznienia
          a w nastepny zaczelam,jedzenie slodkosci....wink
          niewiem czy to dobre uzaleznienie?smile

milego weekendu zycze.
          • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 28.10.11, 18:20
            Gratuluje Kendo. To dobrze, ze nie palisz. A slodkosci? Pewnie w nadmiarze szkodza jak wszystko. Gdy jedzone z rozsadnym umiarem....Mysle, ze to nic zlego. Mowi sie, ze czlowiek ktory nie lubi slodyczy nie jest dobrym czlowiekiem. Ale ja bym tak rygorystycznie do tego stwierdzenia nie podchodzil. Pewnie sa na swiecie dobrzy ludzie ktorzy na przyklad lubia sledzie.
            Milego wieczorku ( z odrobina slodyczy w wybranej dowolnie formie).
            • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 25.11.11, 10:08
              ostani piatek listopada...
              za nidlugo swieta z choinka/Miklolajem....

*Marucho,
              postawilam sobie poprzeczke na slodycze,
              najwyzej dwa pierniczki na dzien
              a jezeli bedzie ciacho to spacer godzinny dla spalenia nadmiaru "dobroci"

miejsobie milo.
              • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 09.12.11, 07:07
                Dzien dobry moje kochane szufludki. Nie ma nas zbyt wielu. Aniolek jakos zamilkl na dobre. Moze da znak zycia pod choinka?
                Ostatnio widzialem w miescie plakaty reklamowe pewnej sieci handlowej na ktorym bylo napisane " Boze narodzenie roztrzygnie sie pod drzewkiem wigilijnym". Zrobilo mi sie bardzo smutno. Swieta to nie sa prezenty. Prosze Was bardzo,bardzo.....Nie pozwolcie odebrac sobie swiat. Nawet jak nic pod drzewkiem nie ma to swieta moga byc piekne. Polozcie tam tylko Wasze serduszka. To wystarczy.
                Dobrego dnia.
                • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 09.12.11, 10:00
                  witaj Marucho
                  w tym roku nie bedzie drzewka w domu,
                  niestety alergiasad
                  prezety sobie odpuszczamy...no bo co wiecej chciec ,jak juz wszystko to co potrzebujemy mamy,
                  ewentualnie najpotrzebniejsze cos mozna zapakowac jako prezecik...

zycze udanego dnia,
                  tutaj znowu niemal orkanem wiejesad
                  • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 16.12.11, 13:09
                    A ja wciaz mam nadzieje, ze pojade do Domu. Jesli nie....Wolalbym nie miec ani drzewka, ani dekoracji, ani nic co przypomina swieta. Swieta sa tylko w Domu bo swieta sa w sercu. A moje serce jest w Domu.
                    Tu leje cala noc i teraz tez. Moze to niebo placze? Moze zla zbyt wiele na swiecie? A moze jest go dokladnie tyle ile ma byc?
                    To takie troche "nieswiateczne" co napisalem. Zamilcze wiec lepiej.
                    Dobrego dnia szufludki.
                    • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 16.12.11, 18:17
                      hej Marucha
                      tu bylo wzglednie.
                      akurat by po sklepach "pobiegac"
                      "swiecie" ludziska jak w amoku handluja....pol godziny stac w kolejce z 2 ltrami mlekasad

chociaz tu na swieta mam poski stol Wigilijny to tez brak tej "domowej atmosfery "swiatecznej....
                      czyli tego uroku z dziecinstwa/
                      • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 23.12.11, 08:03
                        Jeszcze tylko 3 dni i bedzie po swietach. Jakos to przezyje. Potem zacznie sie bieganie po sklepach aby oddac nietrafione lub niepasujace prezenty. Co roku to samo. A mowia, ze czlowiek sie na bledach uczy.
                        Milego dnia. Mimo wszystko.
                        • megxx Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 23.12.11, 15:27
                          Niby nie lubię świąt. Ograniczam zamieszanie z nimi związane, choć żyję wśród ludzi i to jest z tego powodu niemożliwe...choć...czy to co niby oprawą zaledwie, może być nowym sposobem reagowania na Święta? Bawi mnie : bo tak trzeba, rozczula, gdy mówi to moja mama...skoro jej tego trzeba do satysfakcji i spokoju...poddaję się. Czyżbym zaczynała lubić Święta?

Dwie kolejne Wigilie rodzina spędzała podzielona-bo praca, bo odległość, dziś wydaje się-przeżyliśmy-ale jest wspomnienie z ubiegłego roku...czegoś brakowało. W tym roku mamy nadzieje dojechać do reszty. Bo już w tym roku magia wigilijnego stołu zbyt by nas poruszała w oddaleniu.

• marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 30.12.11, 12:48
                            Piatek....Jeszcze jakies 40 godzin starego roku. Poczekan na nowy...Chce aby byl lepszy. Bedzie lepszy.
    • mala200333 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 30.12.11, 23:28
      https://s1.img.pl/v/1112/108900moj-obraza.png
      • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 06.01.12, 05:01
        Ladne to. Ale ja tu jestem sam jak pies. Nie mowie juz o milosci....Ale zeby choc jakas dobra dusza odezwala sie do mnie czasem. To mi wystarczy. Chyba jednak zbyt duzo wymagam. Wyjde nad brzeg oceanu milczenia. Przysiade na jakiejs skale. Nazwe ja powiedzmy...."tesknota". Bede wypatrywal malenkiego punkciku w blekicie przestrzeni. Kiedys przyplynie do mnie slowo. I bedzie poczatek. Tak jak w Biblii: " Na poczatku stwarzania przez Boga nieba i ziemi, kiedy ziemia byla bezksztaltna pustka i ciemnosc [byla] nad powierzchnia otchlani, a Boska Obecnosc unosila sie nad powierzchnia wod, Bog zechcial aby bylo swiatlo [duchowe]. I bylo swiatlo. Bog wiedzial, ze swiatlo jest dobre i oddzielil Bog swiatlo od ciemnosci. Bog nazwal swiatlo dniem, a ciemnosc nazwal noca. I byl wieczor, i byl poranek - dzien jeden." (Tora Pardes Lauder Bereszit 1.1 do 1.5).
        Milego dnia.
        • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 13.01.12, 10:44
          No i co tu dodac? Niech bedzie jak przed tygodniem. Milego dnia.
          • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 20.01.12, 12:00
            Piatek. To juz trzeci w tym roku. Za oknem pogoda tak marcowa. Slonce, deszcz, grad. A to dopiero koniec stycznia. Sloneczka Wam zycze szufludki. Niech Wam bedzie zawsze cieplo.....W serduszkach.
            • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 10.02.12, 09:05
              otwirac wszystkie szufladki i sloncem je moscic,
              pieknie za oknem skrzy sie snieg lezacy,
              ptaszydla przy kominach grzeja swe skrzydla
              a niektore zebrane przy sniadaniu nawet plotkuja sobiewink

mielego weekendu zycze,
              jutro jade,wieczorem w niedziele wracam ze stolicysmile
              • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 10.02.12, 11:38
                Milego weekendu szufludki. Milego wekeendu Kendo. Wracaj predko. Stolica czy nie stolica, szufladka tez wazna. O I JUZ!
                A swoja droga moglyby te ptaszki juz przywolac wiosne. Jakos mi tak cni sie za wiosennym wiatrem.
                • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 17.02.12, 10:35
                  tu juz niemal wiosne mamy,slonce swieci wraz z ptakami,ktore spiewaja z radosci,ze juz sa grzane inaczejsmile

milego weekendowania.
                  • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 17.02.12, 11:31
                    Kendo, obys miala racje. Ja juz tak tesknie za wiosna. Brakuje mi nadziei, a wiosna to taka nadzieja. Na slonce, cieplo i koniec szaro-burych pejzazy. Milego dnia i wypatrujcie wiosny.
                    • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 24.02.12, 04:18
                      Witam moje kochane szufludki. Nadal wypatruje wiosny. Za oknem ciemno, mokro i niemilo. W sercu....roznie. A ja staram sie o optymizm. BEDZIE DOBRZE. Milego dnia.
                      • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 24.02.12, 11:31
                        *Marucho,
                        oczywiscie myslac optymistycznie,
                        zawsze bedzie DOBRZE-czego TOBIE zycze.

milego weekendu,
                        wieje 21m/s,slonce swieci + 9 stopni,
                        czyli wiosna juz na progu stoismile
                        • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 02.03.12, 08:33
                          Milego dnia i poczatku weekendu. Niestety bez przepisu na (niewatpliwie) pyszne ciasteczka. Ale trudno. I tak powinienem nieco schudnac smile .
                          • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 02.03.12, 08:55
                            *Marucho,
                            zadnych ciasteczek prosze nie podsuwac,
                            kiedy skonczylam kopcic papierochy ,
                            akurat na niektorych miejscach mi przybylo "tego dobtego tluszczyku"
                            a pomysl,lato sie zbliza i trzeba jakos kobieco na plazy w "bikini" wygladacwink

+5 stopni/slonce coraz cieplej grzeje,
                            milego odpoczynku zycze.
                            • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 02.03.12, 10:08
                              Kendo, to wlasnie ciasteczka na zdjeciu od Ciebie tak mnie urzekly. A moj poglad na "kobiecy" wyglad jest taki, ze jak w niektorych miejscach przybedzie to urokowi nie ubedzie smile.
                              • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 02.03.12, 10:49
                                *Marucho
                                o chociaz jeden mezczyzna pozytywnie pociesza te "inaczej odrzywione"wink
                                slubne podkresla na moje marudzenie...mamcia,co chcesz?,wszystko z wiekiem przychodziwink...
                                od dawna nie upieklam zadnego ciasteczka,a wieczorami strasznie sie chce,
                                delektuje sie czekolada z wysokim % kakala ....moze to od tego?wink
                                zaraz na rower siade,,,pieknie dzis mamy....to moze cos sie "spale ekstar tego niechcianego"wink
                                • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 09.03.12, 04:24
                                  Macie czsem ochote rzucic wszystko i isc przed siebie? Ja tak. Wyjsc z mieszkania i wiecej juz nie wracac. Nawet sie nie odwracac. Po prostu wyjsc. Byc moze kiedys przyjdzie dzien, ze juz wiecej nic do Was nie napisze. Wylacze komputer, zgasze swiatlo i zamkne za soba drzwi. Po prostu przed siebie. Gdzies jest ten DOM. Wiem, ze jest. Kazdy ma swoj DOM.
                                  Mimo wszystko.....a moze wlasnie dlatego...Milego dnia kochane szufludki.
                                  • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 09.03.12, 09:15
                                    o jejaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Marucho????????????

juz dobrze/dobrze przytulam/pocieszam jak potrafie....
                                    to moze tylko chwilowe takie wiosenne zalamanie,
                                    za pare dni w pelni wiosna to i zrobi sie mina radosnakiss
                                    a znalesc nowy DOM w "tym wieku/czasie"chyba nie bedzie latwo,
                                    no chyba ze sie z wyboru stanie eremitem lub tylo samotnikiem z wyboru

zycze wszystkiego co dobre,
                                    wiosna juz za drzwiami czekasmile
                                    • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 09.03.12, 17:40
                                      Dziekuje Kendo. Jakos sobie poradze. Co najwyzej serduszko jescze bardziej posiwieje. Ale tego nie widac. W kazdym razie, nie wszyscy to widza.
                                      • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 09.03.12, 18:14
                                        *Marucho,
                                        "musimy" sobie radzic na obczyznie,
                                        wiem,wiem,czasami bardzo ciezko,
                                        najwazniejsze by miec caly czas "podniesiona glowe do gory" a wszystko sie ulozy....
                                        • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 16.03.12, 12:00
                                          koniec tygodnia pracy,
                                          wiosna wielkimi krokami sie panoszy,
                                          duzo radosci w weekendzik zycze.
                                          • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 23.03.12, 09:48
                                            dla niektorych wielkie zbawienie,
                                            a dla niektorych najnormalniejszy dzien
                                            w kazdym badz razie duzo dobrego na dzis pod kazdym wzgledemsmile
                                            • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 23.03.12, 11:25
                                              Czyzbym cos przeoczyl? Dlaczego "zbawienie"? Obojetnie...Zbawienie czy nie - slicznego,sloneczkowego dnia. Spiewu ptaszkow i wiele nadziei na cudna wiosne i wszystkiego co z wiosna sie Wam kojarzy.
                                              • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 30.03.12, 13:59
                                                storchennest-hoechstadt.de/live-cam
                                                tu juz piec jajek jest,
                                                wiecej chyba nie bedzie,
                                                ale beda maluszki klekotac...

milego zakonczenia tygodnia pracy.
                                                • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 06.04.12, 10:29
                                                  https://i41.tinypic.com/169m1ac.jpg
                                                  witam w Wielki Piatek,
                                                  tu juz nawet w ogrodach wielkanocnie sie zrobilo,
                                                  zawsze drzewa ozdabiaja piorkami...
                                                  nie mowiac co w domu wyprawiaja z jajkami i kwiatkami w kolorze zoltym

milego dnia.
                                                  • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 06.04.12, 10:54
                                                    Milego dnia. Wesolych,radosnych i spokojnych Swiat Wielkiej Nocy. Dla mnie zczely sie zle. Od rody dopadla mnie taka alergia, ze ledwo zipie. Mam problemy z oddychaniem, zawalone zatoki, bol glowy, kaszel i co tylko. Dwa dni lezalem w lozku i nie wlaczalem komputera. Dzis ciut lepiej. To znaczy troszke lepiej mi sie oddycha. Bylem wczoraj na zastrzyku. Moze jutro bedzie lepiej. Przepraszam za te nieswiateczne opowiesci, ale tak bywa. Zycze Wam wszystkim zdrowia.
                                                  • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 13.04.12, 07:47
                                                    Milego i radosnego piatku. Nie przejmujcie sie, ze to piatek i 13-ty. 13-tka to liczba szczesliwa. To gematria slowa "milosc" po hebrajsku (ahawa). Czy milosc moze przynosic pecha? Napewno nie. A napewno nie taka milosc jaka powinna byc. A jesli taka nie jest, to znaczy, ze na to miano nie zasluguje. A wiec....Radosnego i szczesliwego dnia szufludki.
                                                  • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 13.04.12, 10:16
                                                    szybko mi ten tydzienpo wielkanocny zlecial...

Marucho,
                                                    a myslalas o szczepionce przeciw alergicznej?????????
                                                    widze ,ze masz nielada problem...
                                                    ja na razie z oddychaniem OK,
                                                    ale "pada na sluch" i musze uzywac spraje na odblokowanie "zatok-czy kanalow "laryngologicznych"
                                                    tak ze kazdy walczy ze swa alergia inaczej...
                                                    zycze zdrowka.
                                                  • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 20.04.12, 10:14
                                                    i nadszedl upragniony weekendzin ,
                                                    ktory od wieczora sie zacznie...

milego odpoczynku zycze.
                                                  • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 20.04.12, 12:14
                                                    Dla mnie niestety nie sad . Zacznie sie dopiero jutro rano, bo w nocy musze pracowac sad( . Tak juz jest. Trzeba zarabiac na chlebus. Milego weekendu.
                                                  • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 27.04.12, 10:11
                                                    ostani piatek kwietnia,
                                                    zaniedlugo bedzie weekend
                                                    coraz cieplej
                                                    a zatem juz wiosna w pelni

milego dnia
                                                  • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 27.04.12, 11:31
                                                    No i bardzo dobrze. Chce juz ciepelka i sloneczka. Zimie i mrozom mowie zdecydowane NIE!
                                                    MIlego (i cieplego) dnia.
                                                  • kendo Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 04.05.12, 09:18
                                                    i nieda sie tak Maruch
                                                    na zyczenie pogody zamowic,
                                                    tu od polowy szwecji az na plnoc
                                                    snieg z deszczem-ostrzegaja przed slizgawka
                                                    a tu spadal temperatura o cale +10 stopni,
                                                    porownujac do wczorajszej,
                                                    gdzie nawet "skrzydelka mi przysmalilo" sloneczko w ogrodzie przy rabatkach
                                                    dzis padasad

ciepelka zycze
                                                  • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 04.05.12, 20:02
                                                    Anioueczek nas zbesztal za niepilnowanie dni tygodnia. Trudno.....Szefowej prawo. Trzeba nam przelknac gorzka pigulke i obiecac poprawe.(Tu bijemy sie w nasze watle piersi i obiecujemy poprawe, roniac wylewne lzy skruchy..bum....bum....bummmm. (To co tak dudni to to bicie w nasze piersi jest)). Nie wiem czy to wypada aby zwracac uwage szefowej ale....."Panskie oko konia tuczy" jak mawiaja ludowi medrcy. A madrosc ludowa madra rzecz. Milego konca dluuuuugiego weekendu tym co go mieli, i milego poczatku tym, co zaczynaja (jak ja). A tym, co nie mieli ani dluuuuugiego, ani nie maja widokow na nadchodzacy....Wyrazy zrozumienia i wspolczucia, wraz z nadzieja, ze nadejda lepsze czasy bo przeciez musza kiedys nadejsc. Prawda? Tak jak Mesjasz. A wiec czekamy, tworzac w naszej wybujalej wyobrazni przebogate obrazy ery Anioukowej w naszej szuflandii.
                                                  • aniouek1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 05.05.12, 13:26
                                                    eee...tam wink nikogo nie beształam tylko sama przyznałam,że moje zakręcenie spowodowało zgubienie jednego dnia z tygodnia; próbowałam go wyszukać w szufladzie ale daty się pokiełbaskowały w czym też nijakiej Waszej winy nie było ani nie ma
    • aniouek1 fiufiu :) 11.05.12, 08:05
      już piątek!
      Szalony czas w szalonym tempie gna w przód i...nie wyrabiam na zakręcie ale...NIC TO!
      Ważne,że świeci słońce, pachnie wiosna i trzymam pion.
      Dobrego dnia Szufludkowie smile
      • marucha1 Re: fiufiu :) 11.05.12, 08:59
        Witaj Anioueczku! Witajcie szufludki!. Ja tez staram sie pion trzymac. Nie zawsze sie udaje ale coz...Czas nie mija obok nas, nie pozostawiajac swoich pieczatek. Tu dzis da sie oddychac. W nocy popadalo troche i powietrze na cale szczescie bardziej rzeskie. Wczoraj bylo z tym trudniej. Bylo bardzo goraco i duszno. Milego dnia szufludki. Trzeba do pracusiowania sie zbierac bo jak mawial Nowosadecki cadyk Chaim Halberstam: "Ciezka praca Bogu sie podoba".
        • kendo Re: fiufiu :) 11.05.12, 10:34
          a tu deszczy,ale juz cieplej sie zrobilo

milego dnia pracy zycze
          i uciekam do robienia golabkow z mlodej kapusty
          • marucha1 Re: fiufiu :) 11.05.12, 11:22
            Mniam!
            • lusia_janusia Re: fiufiu :) 11.05.12, 23:40
              Sluchajcie witam WAS wieczorowa pora, b,duzo
              sie dzisiaj dzialo wokol mojej osoby.
              Ale juc niedlugo pojde sie polozc, tez, tak jak wiekszosc
              juz zrobila.
              -Lusia-
    • aniouek1 młody*P*I*Ą*T*E*K* się kłania i.... 18.05.12, 00:17
      i zaprasza do pisania/czytania https://forum.roswell.pl/images/smilies/uklon.gif
      • lusia_janusia Re: młody*P*I*Ą*T*E*K* się kłania i.... 18.05.12, 00:25
        a to i ja sie tez klaniam i ide spac do rana.
        • kendo Re: młody*P*I*Ą*T*E*K* się kłania i.... 18.05.12, 09:11
          dla niektorych poczatek weekendu

milego odpoczynku zycze
          • marucha1 Re: młody*P*I*Ą*T*E*K* się kłania i.... 18.05.12, 09:43
            Alescie sobie pobuszowali wczoraj w szufladce. Az do bladego switu. Ja niestety pojechalem do "slepej wsi". Ale tez bylo fajnie smile . Juz sie ciesze na wyjazd do Domku za tydzien. Niestety bede mogl byc tylko 2 tygodnie. Ale lepiej to, niz nic. Milego dnia szufludki. Moze dzis z Wami troszke pogadusze wieczorkiem.
            • lusia_janusia Re: młody*P*I*Ą*T*E*K* się kłania i.... 18.05.12, 10:53
              No to czekamy
              -Lusia-
              • aniouek1 ale ma powodzenie...rodzynek JEDEN ;-) 18.05.12, 12:18
                lusia_janusia napisała:

> No to czekamy
                > -Lusia-
                i ja też smile
                • marucha1 Re: ale ma powodzenie...rodzynek JEDEN ;-) 18.05.12, 17:07
                  Nie czepialbym sie tego "niestety". Ono nie mialo nic innego na mysli jak to, ze NIESTETY nie moglem byc rownoczesnie w szufladce i rozmawiac z Wami.
                  • aniouek1 hihihi :)) 18.05.12, 18:00
                    no i....miało ciało co mu się chcieć chciało smile)
                    • marucha1 Re: hihihi :)) 25.05.12, 08:02
                      No nie bardzo tego wlasnie cialo chcialo co sie stalo sad . Zerwalem sobie sciegno achillesa i musze na operacje. Tak bywa. Mimo to, a moze wlasnie dlatego zycze wszystkim szufludkom dobrego dnia bez zadnych niespodziewanych wydarzen. Smutno mi.....Do Domku nie moge pojechacsad .
            • aniouek1 Marucho.... 18.05.12, 12:17
              marucha1 napisał:

> Alescie sobie pobuszowali wczoraj w szufladce.
              nie da się ukryć wink

> Az do bladego switu.
              to fakt!

> Ja niestety pojechalem do "slepej wsi". Ale tez bylo fajnie smile .
              hmmm...zderzenie "niestety" i "fajnie" brzmi...dziwnowato ale...skoro mówisz co słyszę to...pozostaje mi tylko wierzyć na słowo i...nie wnikać w szczegóły wink

> Juz sie ciesze na wyjazd do Domku za tydzien. Niestety bede mogl byc tylko 2 tygodnie.
              > Ale lepiej to, niz nic.
              O...tototo RACJA - lepsze COŚ niźli NICO

> Milego dnia szufludki.
              wzajemności dla Ciebie

> Moze dzis z Wami troszke pogadusze wieczorkiem.
              Może bo....nie wiadomo czy..."fajnie" nie uwiedzie Cię do "ślepej wsi" ale...to się zobaczy...wieczorkiem wink

• aniouek1 Kendusiu... 18.05.12, 12:10
            kendo napisała:

> dla niektorych poczatek weekendu
            dla mnie...nie sad

• kendo Re:juz piatek? 25.05.12, 11:11
              jak szybko dni mi w tym tygodniu uciekaly,
              ze nawet przgapilam slubnego wczorajsze urodzinywink

milego dnia Wszystkim
              • aniouek1 już piątek ! 25.05.12, 12:14
                kendo napisała:

> jak szybko dni mi w tym tygodniu uciekaly,
                > ze nawet przgapilam slubnego wczorajsze urodzinywink

Pocieszyłaś mnie, bo myślało mi się,że tylko ja tak miewam - normalne...szaleństwo!

> milego dnia Wszystkim

ode mnie też smile
    • mala200333 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 25.05.12, 15:54
      Cudownie! Jutro wolne!
    • aniouek1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 01.06.12, 15:18
      Miłego popołudnia, wieczora i nocki też smile
      • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 08.06.12, 05:41
        Witam piatkowo. Niech Wam piatek serduszka rozjasni radoscia. Dobrego dnia.
        • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 15.06.12, 05:51
          Moge tylko podtrzymac to, co napisalem w poprzedni piatek: Radosnego dnia i wspanialego weekendu. Jesli ktos z Was jest kibicem tej nadmuchanej skory kopanej przez kilkunastu doroslych ludzi, to zycze aby wygrala ta ekipa ktorej kibicujecie.
          • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 22.06.12, 10:14
            Noc Kupaly za nami.Najkrotsza noc rowniez, a wiec zblizamy sie pomalutku do zimy. Cieplutkiego dnia i usmiechu.
    • mala200333 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 22.06.12, 13:28
      Weekenda wspanialego!
      • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 29.06.12, 07:12
        Witam kochane szufludki. Nie bylo mnie wczoraj w szufladce. Mialem dolek, a jak mam dolek to znikam. Nie powinno sie miewac dolkow, bo zabronione jest byc smutnym. Wystarczy przeciez oczka otworzyc i juz jest powod do radosci. Slonko swieci?...Cudnie! Deszcz pada?....Wspaniale!
        Mamy ze trzy kostki, ktore nas jeszcze nie bola?....Rewelacja! No i sami widzicie. To sa tylko trzy powody aby radowac sie kazdym nowym dniem. A przeciez kazdy z nas ma ich tak wiele.
        Usmiecham sie wiec do Was wszystkich bardzo, bardzo serdecznie smile . Tule Was do serducha, i zycze Wam wspanialego piatku i pieknego weekendu pelnego radosci, usmiechu i odpoczynku.
        • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 29.06.12, 14:57
          Dziękujemy za zyczenie miłe. Tobie też zyczymy, wypoczynku radosnego i do serducha ciepło
          tulimysmile, takoż wszyskich miłych szufladkowiczów smile
          Bo już piątek weekendu początek,
          Ale ten rym już znamy.
          Dzisiaj już nie nudzę rymami.
          A kosteczki te, co bolą na słońcu wygrzewam i Tobie radzę byś zrobił tak samo.

Baba Jaga z jaskini Raj.
          • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 07.07.12, 00:11
            Spać nie mogę, bardzo duszno, tym sposobem doczekałam piątku.
            Życzę deszczu, bez burz okrutnych i łyków kilka rześkiego powietrza, spokojnego wypoczynku w weekend i ciekawych spotkań z miłymi ludźmi smile
            • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 13.07.12, 11:54
              Witajcie w piątek 13.
              Mówią, ze piątek 13, to pech murowany, a ja mówię, że tak być nie musi.
              Jeden i trzy to cztery, a czwórka w numerologii, to bardzo dobrdzo dobra wibracja.
              Czwórka, to coś solidnego, porządnego, na czym można polegać, a zatem głowy do góry i cieszmy się piątkiem.
              W piątek zaczyna się weekend, czas wyjazdów, spotkań z przyjaciół, czas na wiele spokojnych przemyśleń.
              Cieszcie się piątkiem smile, uśmiech pogodny wysyłam wszyskim, chociaż na niebie chmury.
              ...
              Baba Jaga z jakini Raj.
              • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 13.07.12, 13:04
                Witam w piatek. Masz racje babaja.go...13tka to dobra liczba. Cyfra 4 (mala gematria liczby 13) to symbol czterech swiatow konceptualnych, cyfra czterech pramatek (Sarah, Riwka ,Rachel i Lea). Jest to rowniez symbol czterech zywiolow: Ognia ,wody, powietrza i ziemi. To wystarczy.
                Najwazniejsze jednak dla nas, ze jest to liczba milosci. Liczba 13 to gematria slowa" אהבה" (ahawa), co po hebrajsku oznacza " milosc". Kochajmy sie wiec i nie bojmy trzynastki nawet w pjatek. Milego dnia.
                • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 13.07.12, 13:07
                  Przepraszam za "piatek" przez "J".....Oczka bola! Nie naucze sie juz chyba czytac co napisalem zanim wcisne "enter". Przepraszam.
    • mala200333 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 13.07.12, 17:13
      Piatek i 13tego!
      Ostroznym trzeba byc!
      • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 20.07.12, 06:06
        Dobrego dnia! Babaja.ga odnalazla swoja miotelke i nawet poprzeganiala nia chmurki. Pokazalo sie sloneczko. Mam nadzieje, ze tak zostanie. Wszystkim zycze sloneczka i dobrych mysli. Tak juz jest, ze na swiecie jest i zlo i dobro. Musi tak byc abysmy mieli wybor. Wybierajmy wiec dobro i uwazajmy bardzo co mowimy. Jesli wymawiamy dobre slowa, stajemy sie dobrymi ludzmi. Niestety odwrotnie tez to dziala. Nie mowmy wiec zle o bliznich. Starajmy sie aby bylo dobro. Milego dnia wszystkim.
        • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 27.07.12, 10:58
          Piątek, za kilka godzin zaczyna się weekend i cudowne lenistwo, spotkania ze znajomymi, wyjazdy w różne piękne i ciekawe miejsca.
          Jeżeli ktoś z Waszych bliskich jest samotny, pomyślcie o nim, odwiedźcie Go lub zabierzcie gdzieś z sobą.
          Wiedzcie i pamiętajcie o tym, że samotność boli.
          Miłego wypoczynku wszystkim szufladkowiczom, życzę smile
          .....
          Babaja.ga z jaskini Raj.
          • marucha1 *P*I*Ą*T*K*I* :) 03.08.12, 05:55
            Dzien dobry! Znow mamy piatek a w dodatku sierpien. Pelnia lata. Cieszmy sie wiec sloneczkiem, ptaszkami, kwiatkami i wogole wszystkim co sprawia radosci i przegania zle mysli. Dobrego dnia wszystkim smile .
            • megxx Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 17.08.12, 22:17
              Kolejny piątek-letni...mija.
              Szkoda lata.
              Miłego wieczoru i weekendu.
              • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 24.08.12, 06:34
                Megxx....Troche szkoda. Fakt. Dla mnie to lato bylo calkiem inne od dotychczasowych. W zasadzie od wypadku 24 maja i operacji 29-tego, cale lato bylem mniej lub bardziej unieruchomiony. Ogladalem wiec lato przez okno. A widok z mojego okna nie jest zbyt fascynujacy. Ciesze sie juz na jesien. Mam nadzieje, ze wreszcie bede mogl wyjechac i pobyc w moim "miejscu na ziemi". Wtedy nawet niezbyt sprzyjajaca pogoda nie jest w stanie popsuc nastroju. Wazne jest otoczenie. Czlowiek jest jak drzewo. Jesli jest zasadzony w dobrym miejscu. W dobrym otoczeniu, to wydaje owoce. Jesli nie....Najpiekniejsza pogoda nie sprawi, ze bedzie urodzajny. Wazne jest bardzo, znalezc swoje miejsce na ziemi. Ja takie mam. Mam wiec powod do tego, aby nazwac sie szczesliwym. Milego dnia.
                • mala200333 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 24.08.12, 17:51
                  Milego..
                  • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 31.08.12, 21:54
                    Piatek juz pomalutku odchodzi w przeszlosc. Lato chyba tez. Dwa tygodnie temu mialem w mieszkaniu saune.....okolo 40 stopni a dzis.....zimno mi. Ledwo 20. Zdziwniala nam jakos ta pogoda. Nie bylo kiedys tak duzych roznic temperatur w tak krotkim czasie. Coz....Nie mamy sie czym martwic, bo i tak nie jestesmy w stanie tego zmienic. Przynajmniej w krotkim czasie. Cieszmy sie wiec, ze wogole jeszcze mamy jakies tam warunki do egzystencji. Starajmy sie o warunki do koegzystencji i zrobmy sobie mily weekend. Milego wieczoru.
                    • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 21.09.12, 04:44
                      Witam bladym switem. Wlasciwie to nawet nie bladym, tylko mrocznym. Wlasnie zauwazylem, ze za oknem jeszcze noc. Nie tak calkiem dawno bylo juz szaro. Coz...Czas w miejscu nie stoi. Mamy juz druga polowe wrzesnia. W sklepach pojawily sie swiateczne pierniczki. Pewnie wkrotce beda juz czekoladowe Mikolaje. Materialnosc wyziera z kazdego kata. "Cogito ergo sum" - slynna maksyma Kartezjusza odeszla do lamusa historii. Dzis spece od reklamy i marketingu wmawiaja nam, ze jedyna sluszna filozofia jest "kupuje wiec jestem". Ja jednak pozostane przy starych dobrych filozofach. A Wy?
                      Milego piatku.
                      • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 21.09.12, 16:40
                        Witam szufladkowiczów w piątkowe popoludnie. Niedługo będzie noc. Wieczór zbyt szybko nadchodzi, ale swieci jeszcze slońce i niebo jest błękitne. Patrze na jasne słońce i grzeje się jeszcze w promieniach słonecznych.Słońce jest życiem, bo daje nam wszystkim życie. Już zaczynam czekać na wiosenne slońce, patrząc za żółto brązowe liście kasztanowca. Pod drzewami lezą już opadłe kasztany. Dzieciaki zbierają, będą robić zabawne ludziki, śmieszne stworzonka, które będą cieszyly swoim widokiem przez jakiś czas i ja nazbieram kasztanów porozkladam we wszystkick kąta swojej jaskini. Kasztany mają wielką mac, warto je mieć zawsze przy sobie. W kieszeniach miejsca dużo nie zajmują, a chronić potrafią.
                        Baba Jaga daleko jest myślami od sklepowych półek. Zima idzie i jaskinię mchem wymościć trzeba o cieplo miłe na czas zimy zadbać, bo mróz okrutny może ziemię ścisnąć, a ja ciepło lubię.
                        Kartezjusz mnie zaintersował i Jego cogito ergo sum. Nie śmiem wielkiego filozofa poprawiać, ale na swoj użytek, gdzieś przeczytane, nieco zmienione, powtórzę
                        "dubito ergo sum".
                        Bo czyż tak nie jest w dzisiejszym świecie? Zaczynamy wątpić we szystkie stare, dobre prawdy, w wielu wydawałoby się dobrych i mądrych ludzi itd. itp.
                        Miłego piątku także zyczę. Cieszmy się życiem, zyjmy i dajmy żyć innym.
                        Banałem jest takie życzenie, a moze nie ?
                        .....
                        Baba Jaga z jaskini Raj
                        • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 28.09.12, 18:12
                          Kolejny piątek i kolejny dzień, jest bliski końca. Dzien cichy i spokojny, ale pracowity. Lubię takie dni. Już szrówka robi się za oknami. Czas dobry do razmyślań i odpoczynku.
                          Pomyślcie o bliskich Wam ludziach, wspomnijcie może, juz trochę zapomnianych, przypomnijcie sobie wszystkie miłe chwile spędzone z tymi ludźmi.
                          Spokojnego wieczoru, samych dobrych myśli życzę szufladkowiczom i tym, którzy tu chociaż na chwilę zaglądną smile
                          .....
                          Baba Jaga z jaskini Raj
                          • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 05.10.12, 12:52
                            Pod czwartkiem napisałam slowa, które są na dzień dzisiejszy przeznaczone.
                            Przepraszamsmile
                            To wynik złego samopoczucia i roztargnienia. Roztargniona, niestety często bywam, zwłasza jak, jakieś myśli za bardzo mnie zdominują. Przepraszam raz jeszce i wszystkiego dobrego dla wszystkich w piątkowy dzień smile
                            .....
                            Baba Jaga z jaskini Raj.
                            • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 12.10.12, 21:36
                              Witam szufladkowe miłe ludki, w piątkowy wieczór.
                              Lubię wieczory, lubię usiąść w spokoju i pomyśleć o dniu, ktory mam za sobą.
                              Piątek, jak droga radosna,
                              bo w sercu zawsze wiosna.
                              Dzisiejszy piątek taki był. Piękny, słoneczny,radosny i ludzie jacyś mili byli.
                              Kilka dobrych slów, usmiech radosny z serca płynacy i wystarczy,żeby w sercu zapanowała wiosna i już można powiedzieć, że dzień był udany.
                              Takich zwyklych czarów wszystkim życzę, a w sercu będzie wiosna.
                              Takie czary, niech będą przy Was zawsze, nie tylko w piątki smile
                              .....
                              Baba Jaga z jaskini Raj.

• babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 19.10.12, 14:17
                                Witam w ciagle piękną i pogodną jesień.
                                Dzień jest dobry na daleki spacer i dlatego życzę ciekawych spacerów. Cieszcie swoje dusze i oczy kolorowymi widokami jesieni.
                                Dobrego dnia dla wszyskich smile
                                • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 26.10.12, 16:42
                                  Miło, że odezwałeś się Marucho smile
                                  Jeszcze raz życzę miłego urlopu i wypoczynku dobrego smile
                                  Witam tu zaglądających szufladkowiczów i spokojnego wypoczynku weekendowego, bez
                                  trosk i smutków, w cieplych mieszkaniach, życzę i jak ktoś lubi, to może przy szklaneczce ciepłego grzańca rozsiąść się w fotelu wygodnie.
                                  Grzaniec w rosądnych ilościach wypity, przeziębienie przegoni, myśl radosną przyniesie
                                  i chłodny wieczór przyjemnym uczyni smile
                                  .....
                                  Baba Jaga z jaskini Raj.
    • mala200333 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 26.10.12, 20:21
      Milego weekenda..
      • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 02.11.12, 21:33
        Witam w piąteksmile
        Zaduszki.
        Jedno zdanie dzisiaj przychodzi mi do głowy, są to bardzo mąrde słowa, które powtórzę za ks. Twardiwskim.
        Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą.
        Większość z nas, zapewne zna ten króciutki fragment wiersza, ale w takim dniu, jak dzisiaj
        chyba warto przywołać te słowa.
        .....
        Baba Jaga z jaskini Raj.

• marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 30.11.12, 18:37
          Obiecalem, ze bede co dzien....Przepraszam. Mialem bardzo niedobry tydzien. Mimo to powinienem slowa dotrzymac. Wybaczcie mi. Tak Baboja.go.....Trzeba ludzi kochac. Trzeba przynajmniej sie starac. Nie zawsze wychodzi. Nie zniknie nasza szufladka. Nawet jak aniouek nie zaglada. Ja wciaz mam nadzieje, ze wszystko wroci na swoje normalne tory i bedzie jak byc powinno. Bardzo jestem zmeczony. Jutro zagladne. Postarajcie sie miec mily weekend.
          • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 07.12.12, 16:40
            Bladzil wczoraj Mikolaj po swiecie. Oby trafil tam gdzie bardzo jest oczekiwany a wiec do dzieci. Oby kazdemu dziecku przyniosl usmiech i chwile radosci. Wszystkim zas ludziom niech przyniesie pokoj i milosc. Mikolaj ma takie wielkie worki z prezentami i takie ogromne sanie. Jak juz porozdaje te prezenty, to niech nie robi pustych przebiegow. Niech pozbiera do tych workow wszelkie zlo. Niech kazdy wrzuci tam zle mysli i zle slowa. Niech pozbiera wszystko to, co czyni ludzkie serca nieczulymi na krzywde drugiego czlowieka. Jak juz napelni wszystkie worki, to niech zabierze je daleko,daleko i rozpali wielki ogien. Niech splona aby juz nigdy na ziemie wrocic nie mogly. Zycze Wam wszystkim dobrego weekendu, niektorym Szalom Szabat i Chag Chanuka sameach! ( Radosnego Swieta Chanuki).
            • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 14.12.12, 07:35
              Baboja.go....Tak myslalem nad Twoim wczorajszym tekstem. O madrym roznieniu sie miedzy soba....O sporach, ktore nie musza byc klotniami. Ja wiem, ze tak mozna. Ty tez to wiesz. Mysle, ze wiele osob to wie. Byc moze nadejdzie czas, ze ci co maja cos do powiedzenia w tym kraju zrozumieja to rowniez. Byc moze ci, ktorzy nie potrafia inaczej niz tylko burzyc i jatrzyc - wreszcie znikna z publicznego zycia. Sprzeczajmy sie. Ale sprzeczajmy sie na argumenty. Sprzeczajmy sie nie po to aby niszczyc, lecz po to, aby tworzyc. Czasem dopada mnie rezygnacja. Lecz po chwili mowie sobie - Nie! Nie wolno sie poddac. Nie stane sie klakierem glupcow. Nawet gdyby mialo mi to przyniesc wymierne korzysci. Dziekuje Ci Baboja.go. Nawet jesli nikt, lub niewielu to czyta. To ma swoj sens. Dobrego dnia Baboja.go smile
              • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 21.12.12, 15:09
                Dobrego dnia Szufludki. Dobrego dnia Baboja.go. W sklepach ogromne tlumy. Ludzie rozdraznieni. Na parkingach pyskowki. W oknach wystawowych usmiechniete figurki. Znak, ze Swieta juz bardzo blisko. Kupilem dzis sobie jednego karpia aby sobie zrobic w galarecie z rodzynkami. Pewnie to niezbyt odpowiednia potrawa na katolickie Swieta - karp po zydowsku. Nie szkodzi. Ja go lubie. Jeszcze tylko kilka dni i bedzie po swietch. Kolejny koniec swiata tez juz mamy za soba. Teraz to juz chyba moze byc tylko lepiej. Nie prawda? Tego Wam wszystkim zycze. Nie koniecznie na Swieta....Na zawsze. Zeby Wam wszystkim bylo lepiej. Spokojnego wieczoru. Nie goncie juz po sklepach. Zrobcie sobie tak jak ja "Swiatynie w czasie".
                • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 28.12.12, 13:43
                  A mnie jest dzis smutno. Z karpia zostal maly kawaleczek w resztce galarety. Przed domami leza juz ogolocone z ozdob swiateczne choinki. Jeszcze tylko troche milionow wystrzelimy w powietrze i zacznie sie nastepny rok. Czy bedzie lepszy? Nie wiadomo. Czy wykorzystamy lepiej podarowany nam skarb - czas? To tez jest zagadka. Na wczorajszych wykladach z Psalmow, nauczylem sie nowego slowa - "mezuman". Zaproszenie. Od tego slowa pochodzi jedno ze slow okreslajace czas - "zman". Znaczy to czas, zapraszajacy nastepny czas. Wciaz o tym mysle. To ma gleboki sens. Kazda mijajac sekunda "zaprasza" nastepna, sama odchodzac w historie. W przeszlosc. Ile z tych sekund Nowego Roku odejdzie w przeszlosc nie niosac ze soba zdnych wartosci? To zalezy od nas. Potraktujmy wiec kazda "zaproszona" sekunde jak waznego,oczekiwanego goscia. Goscia, ktoremu nalezy sie szacunek i odpowiedni poczestunek. Nie pozwolmy odejsc mu w przeszlosc z pustymi rekoma.
                  Tego zycze Wam wszystkim w Nowym Roku.
                  • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 28.12.12, 16:37
                    Mądra to sprawa, szanowanie czasu i wykorzystanie czasu jak najlepiej, najmądrzej jak potrafimy.
                    Czas zbyt często "przecieka przez palce". Masz rację Marucho, czas należy szanować.
                    Zmusiłeś mnie Marucho do zastanowienia się nad tym, co ja zrobiłam z czasem, który mnie
                    został dany ?
                    Muszę o tym pomyśleć.
                    Teraz zastaniawiam się od kilku dni, jaki był dla mnie rok, który dobiega końca ?
                    Myślę, mimo wszystko, że rok nie należał do najgorszych, chociaz spotkał mnie zawód,
                    który zabolał, ale i nauczył czegoś, w samej końcowce roku otrzymałam coś bardzo cennego,
                    coś co jest o wiele cenniejsze niż wszelkie dobra materialne.
                    Spokojnego wieczoru z chwilą zastanowienia nad samym sobą.
                    .....
                    Baba Jaga z jaskini Raj
                    • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 28.12.12, 19:25
                      Zachecam do pobrania tego pdf-u. Wspaniala ksiazka. Zaznaczam, ze nie jest to zadna piracka kopia. Jest zgoda autora na publikowanie jej w internecie.
                      the614thcs.com/21.1789.0.0.1.0.phtml
                      • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 04.01.13, 11:39
                        Zgadzam sie Baboja.go. Jesli marzenie jest celem to jest wszystko w porzadku. Gorzej jest, jezeli na marzenich poprzestaniemy. Dlatego wole okreslenie "cel". Slowo "marzenie" ma w sobie taka troche niejasna wymowe. Czy to ma byc tylko wytwor naszej wypbrazni i w naszej fantazji ma pozostac? Slowo "cel" tego nie ma. jest jakby bardziej "aktywne". Oczywiscie, jezeli ktos marzenia zamienia w cele to jest godne polecenia. Mysle, ze nie ma miedzy nami rozbieznosci co do zasady. Nie powinnismy stac w miejscu. Czlowiek jest istota werykalna i jego zadaniem jest poruszac sie w gore. Obrazowo moznaby to opisac jako taki slimak. Idac naprzod pniemy sie w gore. Ale dosc juz filozofii smile. Fajnie sie z Toba rozmawia Baboja.go. Szkoda, ze nas tak malo. Tak lubiem te nasze szufladkowe rozmowy. To chyba jeden z wyjatkowych forow, gdzie szanuje sie zdanie innych i szanuje sie tez innosc swojego rozmowcy. Niech tak zostanie. Milego dnia Szufludki. Milego dnia Baboja.go.
                        • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 11.01.13, 17:53
                          Witam wszystkich smile
                          Marucha milczy. Oby przyczyną milczenia nie był dalszy ciąg złego samopoczucia.
                          Pogoda kolejny raz się zmienia. Raz dość ciepło, jak na zimę, na drugi dzień mróz przypomina
                          sobie, że to jego czas i śnieg zaczyna sypać.
                          U mnie zima przypomniała sobie o swoich powinnościach. Trochę mrozi i śnieg zaczyna sypać.
                          Z każdą chwilą świat za oknem robi się bielszy. Drzewa pięknie wybielone śnigiem.
                          Ktoś przeszedł i zostawił ślady na śniegu. Ślady butów, jak rana na bieli, zburzyła bialą
                          monotonię.
                          Jutro przelecę się na swoim wehikułem, zrobię zimie kilka zdjęć. Zima jest taka fotogeniczna,
                          a biel zimowa ma w sobie coś z niewinności.
                          Marucho, pogody ducha i radości życia, życzę Tobie i szufladkowym ludkom smile
                          .....
                          Babaja.ga z białej krainy Raj.

• marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 18.01.13, 12:45
                            Baboja.go.....Wybacz, jesli moje slowa tak zabrzmialy jakbym sie chwalil sad . Nie bylo to absolutnie moja intencja. Uchowaj Boze! Chcialem tylko podzielic sie z kims o podobnych zainteresowaniach swoimi pasjami. W zadnym stopniu nie uwazam sie za mistrza. Ucze sie tak samo jak Ty. W kazdej dziedzinie, cokolwiek bysmy nie robili, nie ma gorszego momentu niz chwila, w ktorej zaczniemy uwazac sie za mistrzow. Bardzo bym nie chcial kiedykolwiek tego doczekac. Ucze sie przy kazdym zdjeciu. Przy kazdym naprawionym zegarze. Ucze sie tez przy kazdym nowo poznanym slowie w innym jezyku. Zachwycam sie przepieknymi zdjeciami zrobionymi przez innych. Naprawde nie jestem mistrzem w zadnej dziedzinie. Wciaz jestem uczniem i chce uczniem pozostac. Milego dnia Baboja.go. Przepraszam jesli moje slowa tak mozna bylo odebrac. Bede bardziej zwazal na to co pisze. Nawet jesli pisze o moich pasjach. Czasem bowiem mozna sie zapomniec jesli pisze sie o czyms, co jest dla nas istotne i bardzo nas zajmuje. Milego dnia smile
                            • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 25.01.13, 18:46
                              Nie zanudzasz Baboja.go. Wrecz przeciwnie. Bardzo lubie czytac co piszesz. Super pomysl z tymi warsztatami aktorskimi. Naprawde! teatr jest wspaniala recza. To takie magiczne miejsce, gdzie mozna zapomniec o tym co jest na zewnatrz budynku. Na zewnatrz szara codziennosc a w srodku...basnie. Teatr ma swoja magie. Nawet jak jest pusty i mozna sie przejsc po scenie, kulisach. Wejsc na sznurownie. Czy nawet usiasc na widowni i popatrzec na kurtyne. Jesli ma sie duzo wyobrazni to mozna sobie stworzyc w wyobrazni wlasny teatr. Bardzo fajnie, ze masz te zajecia. Zdjeciami sie nie martw. Kiedys sie nauczysz. Ja moze tezsmile. Czytalem ostatnio bardzo fajna ksiazke. Wysle fragment:

„ Czy możliwe jest, aby kilka osób było członkami jednej, żyjącej, organicznej jedności? Jeśli jedna osoba zachoruje lub zgrzeszy, czy przechodzi to na inne? Jak więc możliwa jest jedność w świętości?
                              Gdzie się zaczyna i kończy osoba? Czy prawdziwa zewnętrzna granice stanowi skóra danej osoby?
                              Jeśli tak, to wszystko, co znajduje się wewnątrz, jest osobą, wszystko na zewnątrz osobą nie jest.
                              Czy to znaczy, ze nasz zmysł dotyku, by nie powiedzieć – najmniejszy, delikatny zmysł, określa osobę? Co się stanie, jeśli nasza możliwość widzenia będzie taka, jaka posiada mikroskop elektronowy? Gdy spojrzymy na skórę, dostrzeżemy tam wiele dziur. Albo jeśli moglibyśmy, co prawdopodobnie możemy, widzieć cząsteczki promieni podczerwonych, czy kształt osoby bardzo się zmieni? Jaki wpływ na widzenie ma sama osoba? Czy uznaje, ze granice osoby wytycza jej zewnętrzna skóra?
                              Gdzie jedna rzecz zaczyna się, a inna kończy? Jeśli wszystkie komórki w ludzkim ciele są zastępowane wiele razy w ciągu jednego życia, co sprawia, ze jedna osoba jest ta „sama” osoba?
                              Dlaczego w takim razie nakładamy pożałowania godne granice rzeczom? Dzielimy kosmos. Może tam wcale nie ma „obiektów”? Może po prostu wymyśliliśmy je?! Zgodnie założyliśmy, ze istnieją, w efekcie czego możemy go wyzyskiwać, użytkować i kontrolować. Mając nadzieje, ze w ten sposób uda nam się przechytrzyć śmierć. Lecz nie zdajemy sobie sprawy, ze podstawowe środki, które wybraliśmy, aby przeżyć, oddzielają nas od nas samych i dzielą nas pomiędzy sobą, oraz oddzielają od naszego źródła życia, w efekcie czego zabijają nas.
                              Dzielenie, kontrolowanie, rozdzielanie, mówienie, ze tam się kończy jedna rzecz, a inna zaczyna.
                              Posiadam to. Kontroluje tamto. Poszerzam swoje granice aż dotąd. Ponad twoje. Będę posiadał więcej. Istniał aktywniej. Żył dłużej. Tak właśnie wygląda śmierć. Zamiast tego załóżmy, ze wszyscy jesteśmy kawałkiem jednej całości.” ( Lawrence Kushner „Miód ze skały”wink

Milego weekendu Szufludki. Milego weekendu Baboja.go
                              • marucha1 Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 08.02.13, 08:30
                                Witam w nowy, lutowy piatek. Baboja.go, martwi mnie Twoja choroba sad . Zycze Ci jak najpredzej powrotu do zdrowia. Jestes nam wszystkim potrzebna w szufladce i calemu swiatu tez. Predko wiec zaparz sobie ziolka ze swojej tajemniczej spizarni i wracaj z usmiechem i nowymi planami na nastepne wysokie loty smile. Z calego serca Ci tego zycze ja i pewnie wszyscy inni tez. Milego dnia.
                                • babaja.ga Re: *P*I*Ą*T*K*I* :) 15.02.13, 21:17
                                  Po szarym dniu, bezgwiezdna noc.
                                  Tylko astreoida koło Ziemi przeleciała.
                                  Nic się nie stało, wszyscy żyjemy, Ziemia istnieje.
                                  Co przyniesie jutrzejszy dzień ?
                                  .....
                                  Baba Jaga z jaskini Raj
    • aniouek1 dla Szuflandii świąteczny piątek :) 22.02.13, 08:55
      ale świętowanie nie oznacza zwolnienia z rozmaitych musów codziennością wirujących okoliczności dyktowanych wink

Szufludkowie mili niech Wam - i mnie także - piątek będzie szczęśliwy smile
      • marucha1 Re: dla Szuflandii świąteczny piątek :) 22.02.13, 09:18
        Cudny piatek smile Szufladka ma 10 latek smile Ja niestety musze pracowac ale wieczorkiem zagladne. Swietujcie sobie spokojnie tylko nie zjedzcie calego torcika i nie wypijcie calego szampana.
        • mala200333 Re: dla Szuflandii świąteczny piątek :) 22.02.13, 12:40
          Wspaniałego Piateczku Wam!
          • babaja.ga Re: dla Szuflandii świąteczny piątek :) 22.02.13, 15:47
            Witajciesmile
            Dziesięć lat na forum, to prawdziwy sukces, zatem moje gratulacje z okazji okrągłej rocznicysmile
            Świętujcie, szmpana pijcie i bawcie się dzisiaj wesoło smile
            .....
            Baba Jaga z jaskini Raj
            • marucha1 Re: dla Szuflandii świąteczny piątek :) 01.03.13, 15:24
              Piątek Baboja.go już świąteczny nie jest. Było-minęło. Nawet bez specjalnego echa sad . Wyrzuciłem zeschnięty torcik i zwietrzałego szmpana.....Nikt nie przyszedl sad . Trudno. A do tego wszystkiego, jeszcze Babaja.ga gdziesik się zapodziała i znaku życia nie daje sad . Zaczynam się bardzowato martwić. Odezwij się Baboja.go.....Proszę. A dla szufludków, którzy być może zechcą zawitać w gościnne szyfladkowe progi......Miłego popoludnia i miłego weekendu.
              • babaja.ga Re: dla Szuflandii świąteczny piątek :) 01.03.13, 22:08
                Witaj Marucho smile
                Jestem, odzywam się. Od chwili kiedy się przeziębiłam ciągle dopadaja mnie jakieś nowe choróbska z których nie mogę się wygrzebać. Kolejny antybiotyk, kolejne leczenie. Mam nadzieję, że już teraz będzie koniec.
                Nie pisałm, nie mam siły i nawet myśleć mi się nie chce.
                Przepraszam, ale jak tylko lepiej się poczuję będę zaglądała w miare regularnie.
                Marucho zyczenia z okazji Waszego święta złożyłam tydzien temu w piątek.
                Nie zuważyłeś, jak mi się wydaje?
                Miłego wieczoru i uśmiechów dużo smile
                .....
                Baba Jaga z jaskini Raj
                • marucha1 Re: Piątek 08.03.13, 21:12
                  Bardzo jestem zmęczony, ale żal bylo mi piątku nie powitać i do snu utulić. Dobrych snów kochane szufludki. Radosnych marzen sennych. Niech się Wam spełnia.
                  • babaja.ga Re: Piątek 08.03.13, 22:40
                    Wypoczywaj więc w spokoju, a jeżeli weekend masz wolny, poświęć go na wypoczynek i na
                    robienie tylko takich rzeczy, które sprawiają Tobie przyjemność.
                    Dobrej nocy i dobego wypoczynku smile
                    Miłych, spokojnych snów dla wszystkich smile
                    .....
                    Baba Jaga z jaskini Raj
                    • babaja.ga Re: Piątek 15.03.13, 21:46
                      Witaj Marucho, witajcie goście szufladkowi smile
                      Siedzę w jaskini i na wiosnę czekam, a tu uparta zima odejść nie chce. Kawał Polski przysypane śniegiem, mróz się sroży, wiatr wieje. U mnie śniegu nie ma, ale mróz dokucza,
                      dobrze, że chociaż słońce sobie o nas przypomniało i popołudniu wyszło. Od razu świat
                      powieselał i na duszy radośniej się zrobiło, wiara w to, że zima w końcu od nas odejdzie
                      wróciła.
                      Wiosno przyjdź, nie zapomonaj o nas, prosimy wszyscy smile
                      Miłego wieczoru dla wszystkich smile
                      .....
                      Baba Jaga z jaskini Raj
                    • marucha1 Re: Piątek 15.03.13, 21:50
                      Dopadła mnie jakas alergia sad . Oczka łzawia, w nosie kręci. Okropność ! Mam nadzieję, że przejdzie. Jak nie - będę musiał wziąć zastrzyk sad . Dobrej nocki szufludki. Niech Was ominą wszelkie choróbska.
                      • marucha1 Re: Piątek 22.03.13, 18:31
                        Wybaczcie mi to milczenie.....Proszę. Pracuję ten tydzień w nocy i jestem nie do użytku w dzień. Od jutra będę zaglądał regularniej. Miłego weekendu szufludki.
                        • marucha1 Re: Piątek 29.03.13, 11:27
                          No i nie zaglądałem tak bardzo regularnie sad . Czwartek znów mi uciekł. Trudno. Dziś piątek. Tu jest dzień wolny od pracy. W Polsce jak mi wiadomo chyba nie. Ale od jutra juz tez są święta. Radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy dla wszystkich obecnych i nieobecnych szufludków.
                          • babaja.ga Re: Piątek 29.03.13, 20:48
                            Przyleciałam na chwile, zeby złożyć życzenia świąteczne smile
                            Świąt spokojnych życzę ze słońcem w sercach i na niebiebie, suto zastawionych stołów i samych radości, miłych rozmów przy stole wielkanocnym i wielu uśmiechów życzę Tobie
                            Marucho i każdemu który zerknie do szufladki na chwiesmile
                            Jeżeli mi się uda po świętach przylecę smile
                            .....
                            Baba Jaga z jaskini Raj
                            • marucha1 Re: Piątek 06.04.13, 11:12
                              No dobra.....Wiem, że dziś sobota. Zal mi było piątku a wczoraj.....zaspałem. W następny piątek postaram się zasnąć ciut póżniej smile
                              • marucha1 Re: Piątek 26.04.13, 20:58
                                Tym razem czwartek miał pecha.....Przegapiłem go sad . Mam nadzieję, że mi wybaczy i nie będzie się gniewał. Leje.....Zimno (9 stopni) i jakos tak...samotnie. Miłego wieczorka.
                                • marucha1 Re: Piątek 03.05.13, 07:25
                                  Tym razem zapowiada się słoneczny dzień. Patrzę przez okno na czerwone brzuszki przelatujących samolotów. Dokąd one lecą? Czasem chciałbym być w jednym z nich. W takiej podróży donikąd. Zamknąć oczy i otworzyć je dopiero u celu podróży. Tylko czy znamy cel? Może tak. Miłego piątku.
                                  • marucha1 Re: Piątek 17.05.13, 04:08
                                    Kolejny piątek. Znów zamknął się krąg tygodnia. Jeszcze 7 godzin w pracy i trochę wypoczynku. Ile takich piątków jeszcze przywitamy? To wie tylko ON. Czasem wydaje mi się, że wielu z nas zastanowiło by się częściej nad swoim postępowaniem, gdyby mogli zerknąć na "licznik". Jak w modlitwie "Izkor": "...Dni nasze liczyć naucz nas, abyśmy przywiedli serca do mądrości".
                                    Miłego piątku.
                                    • marucha1 Re: Piątek 14.02.14, 10:32
                                      Ojejku! Ale mądrości Wam pozostawiłem w poprzednim "piątku" smile No ale bez żartów.....To jest ważna rzecz aby czasem zastanowić się nad mijającym bezpowrotnie czasem. Dziś już piątek, a przecież nie tak dawno pisałem do Was w niedzielę. Miłego weekendu szufludki smile
                                      • babaja.ga Re: Piątek 14.02.14, 15:24
                                        Miłego weekendu i pięknych Walentynek.
                                        Jeżeli mozemy mowić o czasie który minął, ze nie został przez nas zmarnowany, to powiniśmy
                                        być zadowoleni z siebe.
                                        .....
                                        Baba Jaga z jaskini Raj
                                        • marucha1 Re: Piątek 21.02.14, 09:09
                                          Dzień dobry smile Już pomału trzeba przygotowywać biesiadny stół. Jutro urodzinki szuflady smile Liczę na Wasze tłumne przybycie smile Miłego i spokojnego dnia smile
                                          • marucha1 Re: Piątek 28.02.14, 07:32
                                            Dzień dobry smile Jak czytam moje komentarze z poprzedniego tygodnia to chce mi się śmiać z mojej naiwności. Ja chyba naprawdę wierzyłem, że ten dzień jest dla wielu bardzo ważny. Tak jak deklarowali nawet w tytułach komentarzy. Z ważnością rzeczy pewnie jest jak ze wszystkim. Ulegają przeobrażeniom. Teraz ważny jest facebook. Miłego dnia smile
                                            • babaja.ga Re: Piątek 28.02.14, 22:29
                                              Wydaje mi się, że ważność ulega przeterminowaniu sad
                                              Pięknych snów o wiośnie, bo mamy już wiosne astronomiczną smile
                                              Dobranoc smile
                                              .....
                                              Baba Jaga z jaskini Raj
                                              • marucha1 Re: Piątek 07.03.14, 03:54
                                                Dzień dobry smile. Przeczytałem sobie (jak zwykle) poprzedni komentarz i trudno Baboja.go nie przyznać Ci racji. Ważności ulegają przeterminowaniu. Trochę to smutne ale wygląda na to, że tak już jest. Mimo ,niech to co jest ważne, takim pozostanie. Tego wszystkim życzę. Dobrego piątku i radości z weekendu smile.
                                                • babaja.ga Re: Piątek 07.03.14, 14:18
                                                  Witam wczesnym popłudniem smile
                                                  Smutno szaro, wietrznie i niezbyt przyjemnie poza moją jaskonią, ale i tak wychodzę wieczorem na ciekawe spotkanie z egipcjankami, które będą opowiadały o zwyczajach
                                                  i kulturze egipskiej. Myślę, że powinno być ciekawie i najwazniejsze, oderwę się od tych
                                                  kasandrycznych wieszczeń o wojnie.
                                                  Na jutro zmiana pogody na prawdziwie wiosenną, zatem milych spacerów jezeli się na
                                                  nie wybieraciesmile, a jak będziecie siedzieć jutro w domach, to posluchajcie trochę bluesa, bo wartosmile
                                                  .....
                                                  Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Piątek 14.03.14, 08:39
                                                    Baboja.go....Przepraszam sad . Faktycznie nie było mnie wczoraj i przedwczoraj. Musiałem rozebrać na kawałki mój komputer aby wymienić jeden kabelek. Kabelka nie wymieniłem ale komputer jak na razie działa smile Ucieszyłaś mnie tym nawoływaniem do słuchania bluesa. To mój ulubiony styl muzyczny. Od zawsze kochałem bluesa smile Miłego piątku z bluesem smile.
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 15.03.14, 00:05
                                                    Powitać odnalezioną zgubę smile
                                                    Zagadka rozwiązana, Marucha odnaleziony wink
                                                    Komputery lubią robić na ''dowcipy'', ale wszystko dobre co się dobrze kończy.
                                                    Weekend się zaczyna, pelen niepokoju o przyszłość naszego kontynentu niepokoju o pokój
                                                    i spokój w naszych domachm, we szystkich domach.
                                                    ''czlowiek czlowiek wilkiem
                                                    człowiek czlowiekowi strykiem
                                                    lecz ty się nie daj zgnębic
                                                    lecz ty się nie daj spętlić''
                                                    i dalej
                                                    ''Człowiek człowiekowi wilkiem
                                                    człowiek czlowiekowi bliźnim
                                                    lecz ty się nie daj zwilczyć
                                                    z bliżnim możesz się zabliźnić''
                                                    W czasie niepkoju i śmierci już wielu mlodych ludzi, warto sobie wziąć do serca i zapamiętać
                                                    slowa mojego ulubinego poety.
                                                    Mimio wszystko, życzę spokojnego weekendu i wypoczynku przed nowym tygodniem.
                                                    Nie dajny się zwilczyć !!!
                                                    Dobranoc smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Piątek 21.03.14, 04:10
                                                    Dzien dobry smile Ale ładny wiersz smile. A ja dzisiaj nakrzyczałem na budzik smile. Musiałem na niego nakrzyczeć bo tak się strasznie wydzierał o 3:45, że strach! Potem było mi nawet trochę przykro, bo on w zasadzie nic złego nie robił. To jego "budzikowy"obowiązek, wydzierać się na właściciela, gdy pora otworzyć śliczne oczka. Nie powinno się więc mieć pretensji do kogoś/czegoś co spełnia wzorowo swoje obowiązki. Powiem mu dziś chyba jakieś dobre słowo i będzie OK. A jutro pozwolę mu dłużej pospać smile. Wam też tego życzę po spokojnym, dobrym dnu smile.
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 21.03.14, 20:04
                                                    Wiersz nie tylko ładny, ale i mądry. Autorem tego wiersza jest jeden z moich ulubionych poetów - Edward Stachura, drugi poeta którego wielbię, to Julian Tuwim.

Gdyby mnie budzik budził o tak wczesnej porze, to też byłabym niezadowolona, ale i ja jutro
                                                    muszę wstać dość wcześnie mimo, że to weekend. Raz nie zawsze i jakoś to przeżyję.
                                                    Za nami piękny wiosenny dzień. Kwitną forsycje z ziemi wychodzą zonkile, widziałam kwitnące
                                                    drzewo magnolii, trawniki zabieliły się stokrotkami.
                                                    WIOSNA
                                                    Wiosenne dobranoc smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Piątek 28.03.14, 06:50
                                                    Dzień dobry smile. Ale te piątki prędko mijają....Dopiero co był piątek i znów piątek. Samoloty fruwają mi nad głową. Pewnie tu mają jakąś swoją samolotową autostradę. Czasem się zastanawiam dokąd i skąd lecą? Kiedyś obserwowało się konnych jeźdźców. Potem dorożki, samochody. A teraz samoloty. Pewnie wkrótce będziemy (no....może ja już nie) obserwować rakiety? A człowiek jak tęsknił za ciepłem, dobrym słowem, miłością, tak tęskni dalej. Tu nic się nie zmieniło. Ponadczasowa potrzeba bycia człowiekiem została. Nawet tacy roboludzie pewnie mają swoje chwile tęsknoty. Pewnie czasem uronią łezkę w poduszkę jak inni roboludzie nie widzą. Milego, dobrego dnia z ciepłem i dobrym słowem smile.
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 28.03.14, 15:55
                                                    Słonecznego popołudnia smile
                                                    Wracam do wczorajszego dnia. Napisaleś,że masz 60 lat. A cóż to za straszny wiek ?
                                                    Dzisiaj człowiek sześćdziesięcioletni nie jest starcem, a poza tym w człowieku najważniejsza jest dusza. Jeżeli dusza młoda, to można jeszcze wszystko, nawet znaleźć miłość swojego
                                                    życia i wówczas człowiek przestaje być roboczłowiekiem. Marucho, rozglądaj się wokół
                                                    siebie, bo nie widomo kto na Ciebie tuż za ''rogiem'' może czekać.
                                                    Pewien artysta śpiwał ''samotność, to wielka trwoga''. Trzeba brać nogi za pas i uciekać od
                                                    samotności. Ja uciekam od tej trwogi, póki sił mi starcza.
                                                    Nad nami też latają samoloty, ale te samoloty latające nad nami, budzą trwogę. Świat zaczyna
                                                    się gotować, oby nie zaczął wrzeć. Nie chcę patrzeć na te złowróżebne samoloty, wolę wspominać samolot z którego w trakcie lotu widziałam piękną Holandię, a wieczorem świtała miasta do którego wracałam. Oba widoki tak piękne, że tylko poeta mógłby opisać.
                                                    Pogodnych myśli w pogodne popołudnie i wieczór smile

.....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Piątek 04.04.14, 04:20
                                                    Dzień dobry smile. To już piątek smile. Niech Wam dopisują humorki. Miłego i udanego weekendu. Ja postanowiłem go przeleżeć, przespać i przeczytać. To znaczy spędzić go tak, jak dawno już chciałem. Bez stresów i jakiegokolwiek "muszę". Dobrego dnia smile
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 05.04.14, 00:21
                                                    Wypoczywaj tak jak lubisz.
                                                    Dobranoc smile
                                                    Jutro napiszę więcej.
                                                    Po remoncie mieszkania jestem bardzo zmęczona.

.....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Piątek 11.04.14, 11:57
                                                    Dzień dobry w piątek smile. Nowy weekend smile . Niech będzie spokojny, słoneczny i pełen odpoczynku i radości smile. Dobrego humorku i miłego dnia smile
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 11.04.14, 23:45
                                                    Dobry wieczór smile
                                                    Miłego weekendu, dobrego wypoczynku, słonecznych dni wolnych od pracy.
                                                    Dobrej nocy smile
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 18.04.14, 18:40
                                                    Spokojnych świąt, duzo powodów do radości i dobrego wypoczynku w święta, życzęsmile
                                                    Wszystkiego dobrego smile
                                                    Znikam, pojawię się za kilka dni.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 26.04.14, 00:02
                                                    Przyleciałam dobrej nocy życzyć i odlatuję smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 02.05.14, 20:42
                                                    Witam w piątkowy wieczór smile
                                                    Patrzę i widzę, ze w piątki sama z sobą rozmawiam. Marucha w piątki chadza gdzieś,
                                                    swoimi drogami.
                                                    Miłych wędrówek po własnych drogach smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 09.05.14, 16:43
                                                    Witam w piątek smile
                                                    Widziałam w tv defiladę samolotów, samoloty latały nad Krymem. Robią wrażenie, prawdziwe
                                                    potwory, których należy się bać. Jeden samolot, może wziąść tyle bomb atomowych, ze
                                                    może unicestwić pół Ameryki. Na Ukrainie ludzie tracą życie, a Putin świętuje Dzień Zwycięstwa
                                                    i koniec II Wojny Światowej. Mija 70 lat bez wojen w naszym regionie, ale czy czekaja
                                                    nas kolejne lata bez wojen, nie widomo.
                                                    Mam nadzieje, ze Putin postraszy swiat i na tym sie skonczy.
                                                    Ale i tak mimo wszystko zycze milego weekendowego wypoczynku.
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Piątek 16.05.14, 04:29
                                                    Dzień dobry smile Daliśmy jakoś radę dobrnąć do końca tygodnia. Tu też Baboja.go lało, wiało i było okropnie. Dziś chyba wreszcie zobaczę słonko bo niebo jest bezchmurne i księżyc uśmiecha się do mnie całą gębą smile U Ciebie Baboja.go też na pewno wkrótce pokaże się słoneczko smile Życzę Ci tego słoneczka i tęczy nadziei z całego serducha. Miłego weekendu smile.
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 16.05.14, 23:26
                                                    Dobry wieczórsmile
                                                    Marucha już pewno szczęśliwie dobrnął do końca tygodnia. Koniec maja blisko i już myśli o urlopie. Przyjedzie jak piwonie będą kwitły.
                                                    A ja czekam na tęczę, ale jeszcze trochę poczekam, bo niebo zasnute chmurami i nadal z domu nie chce się wyjść, chociaż czasami mimo deszczu trzeba wyjść. Nie jesteśmy z cukru i nie roztopimy się, na szczęście. Aby do słońca i będzie dobrze, humory poprawią się, samopoczucie także, a pod koniec przyszłego tygodnia ma być nawet + 26*C. Upał i powiew lata będziemy mieli.
                                                    Dobranoc i niech się słońce przyśni smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 30.05.14, 15:57
                                                    Piątek, dla niektórych zaczyna się weekend i z tego powodu cieszą się. Ja mam wolne kiedy zapragnę, bo swoim czasem mogę dysponować wg swoich chęci i uznania.
                                                    Marucha już ma prawie tydzień urlopu za sobą, mam nadzieję, że mimo niepogody, ten tydzień spędził ciekawie.
                                                    Pogoda trochę poprawiła się, jest chłodno, ale już nie pada. Można wybrać się w ''świat''
                                                    i nie zmoknąć.
                                                    Miłych spacerów i fajnego popołudnia smile
                                                    .....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj
                                                  • marucha1 Re: Piątek 13.06.14, 11:25
                                                    Urlop już za mną. Za mną również 3 dni pracy sad . Jeszcze dziś 7 godzin i dwa dni przerwy. Nie lubię bardzo mojej pracy ale cóż.....żyć trzeba. A przynajmniej powinno się. Miłego weekendu wszystkim szufludkom którzy tu czasem zabłądzą. Miłego weekendu baboja.go smile
                                                  • babaja.ga Re: Piątek 20.06.14, 20:30
                                                    Witam piątkowo smile
                                                    i melduję, że znikam.
                                                    Na jak długo, sama nie wiem ?
                                                    Trzymaj się Marucho i głowa do góry.
                                                    Swiat nie jest taki zły, jak może się wydawać.

.....
                                                    Baba Jaga z jaskini Raj

• marucha1 Re: Piątek 27.06.14, 04:13
                                                    No tak.....Babaja.ga znikła na "nie wiadomo jak długo" i co teraz będzie? Będę musial troszczyć się sam o szufladkę. Jakoś ostatni nie mam najlepszych chwil w życiu i też czasem nie mam nawet ochoty wlączyć komputera. Ale dziś piątek więc zrobię wyjątek i napiszę szufludkom, których w zasadzie już nie ma,że życzę Im dobrego dnia i wspaniałego weekendu. Fakt, że nie jest to kolejny "długi weekend" znaczy, że tym bardziej trzeba się nim cieszyć. Pa.
                                                  • kendo Re: Piątek 26.02.16, 09:49
                                                    jakos szufladki wszyskie "mocno sfatygowane"
                                                    wnet chyba calkowicie nie bdzie mozna je otworzyc

wspanialego slonecznego juz niemal wiosennego koncowego/lutowego dnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka