marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 21.02.09, 06:50 Witam wszystkie ludki i sobote. Chyba naprawde wszyscy powyjezdzali na urlop.Albo snieg Was zasypal i nie mozecie sie do kompikow dokopac.Ale nie poddam sie.Bede pisal co dzien az sie w koncu ktos odezwie.Jak na bezludnej wyspie.Trzeba miec nadzieje aby przetrwac.Buziaczki.Milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 28.02.09, 08:03 No i przytuptala do nas kolejna sobota. Za oknem pochmurny,dzdzysty dzien.Niech choc w sercu bedzie nadzieja na slonce i dobre slowo.Wtedy nawet pogoda nie straszna.Ja Wam zycze samego dobra.Wysylam moje serduszko i tyle dobrych zyczen ile potraficie udzwignac.Dobrej soboty. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 07.03.09, 00:03 wyciągam bo sobotni czas nastał. Piątek się skończył, nocka trwa i podusie wołają stęsknione. Dobranoc Szufludkowie i dobrego nowego dnia jak noc mu sie usunie. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 07.03.09, 07:57 A ja dzien dobry mowie i zycze serduszkowo samych usmiechow i mnostwo zyczliwosci ludzkiej.Takiej....Nie od swieta,ale takiej zwyklej.Bezinteresownej.Ot...Po prostu z potrzeby serca i nakazu duszy.Miejcie sie cieplutko. Odpowiedz Link
rzulw Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 07.03.09, 08:09 Dzień dobry. Miłej soboty wszystkim życzę... i niedzieli też Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 14.03.09, 07:21 Witam Was w sobote.Piatek 13 przeszedl bez zaklocen.No bo dlaczego by nie? Wczoraj pisalem jaki to dobry dzien dla szukajacych milosci.Ja juz nie szukam.Sama sie znalazla .Niech Wam swieci sloneczko na niebie i w sercach.Badzmy dla siebie dobrzy i usmiechajmy sie czescie.Swiat nie jest taki zly.Musza tylko kwiatki zakwitnac w naszych sercach.Dobrego dnia. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 14.03.09, 10:05 Dobrego dnia Szufludkowie. Marucho...cudnie dbasz o szufladę. Szuflada ma szczęście, że jesteście i przewietrzacie ją z Kendo jak należy - codziennie. Zyczę Ci kwiatków w serduszku i miłości w kwiatkach Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 14.03.09, 10:34 moze milosc ponownie zawita wraz z wiosennym sloncem witajcie Szufladunie i miejcie sobie udany weekendzik. Odpowiedz Link
aniouek1 dobrej nocki duszki szufladowe 14.03.09, 23:37 i wyśpijcie się Wszyscy jak najlepiej na niedzielę Dobranoc Odpowiedz Link
megxx Wiosna ponoć już jest! 21.03.09, 07:01 Kalendarzowa, trochę to za mało, szybkiego nadejścia tej prawdziwej życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: Wiosna ponoć już jest! 21.03.09, 09:37 oj,oj....megxx sie przywitala witaj,jak rowniez reszte zalogi witam melduje,ze u mnie nocny przymrozek byl a teraz pochmurnie zycze milych wiosennych niespodzianek. Odpowiedz Link
marucha1 Re: Wiosna ponoć już jest! 21.03.09, 09:41 Witam Was cieplutko duszki szufladkowe.Tu sloneczko ale w nocy byl przymrozek.Tak czy inaczej pania wiosne juz widac.Dzieki Kendo za informacje o kozim serze.Mnie zapach nie przeszkadza.Ja lubie kozi ser,baraninke....Sprobuje Twojej kuracji serkowej.Dobrego dnia. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 28.03.09, 07:43 wstał piękny słoneczny dzień. Widać - wiosna. Dla mnie zapowiada się pracowita sobota, ale...to taka praca, którą lubię bo kiedy wykonana zostanie to widać odmianę. Dobrego, udanego dnia Wam życzę i żebyście mogli robić to co robić lubicie. Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 04.04.09, 10:00 cudnych chwil sobotnich ogrzanych sloneczkiem zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 11.04.09, 11:36 czas malowania jajeczek, do dziela Szufladunie, oby wyszly przecudne kolorki. zycze sprawnych przygotowani wielkanocnych. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 11.04.09, 11:43 Wesolych i radosnych Swiat.Niech beda dobr,cieple.Takie rodzinne i pelne milosci. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 18.04.09, 18:57 Dziurawy tydzień mija. Wszyscy widać okrytnie zapracowani i nikt czasu nie ma żeby szuflade odkurzać. Przewietrze choc troszku przed wieczorem wpuszczając doń ciutkę wiosennych zapachów. Mówię Wam - zawrót głowy. Pachnie świat przepięknie! Szkoda, tylko wielka, że nie dla wszystkich jest to radosna wiadomość. Niestety - alergicy okrutne męki cierpią Ech...szkoda, że nie moga cieszyć się wiosną tak...totalnie bezgranicznie od szpiku kości i rdzennie aż po nieskończoność. Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 09.05.09, 08:42 milego odpoczynku weekendowego zycze Szufladuniom. Odpowiedz Link
henryk245 Do megxx - PILNE 08.08.09, 21:28 Hi "megxx" masz mail na ; megxx@gazeta.pl Pzdr. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 29.08.09, 20:28 smutna, deszczem płacząca sobota chyli się do niedzieli. Niestety...dla mnie i ta niedziela choć jeszcze nie zaczęta już taka...nieświąteczna Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 20.09.09, 19:45 czas urlopow niemal zakonczony sama wczoraj wrocilam z dlugiego... a reszta z Was?? nie leniuchowac a klikac i juz Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) pazdziernikowe 03.10.09, 08:58 brrrrrrrrrrrrrrrrr.. tylko +2 stopnie, jeszcze nawet deszczy... nie pamietam takiego pazdziernika zimnego zycze cieplego weekendu. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) pazdziernikowe 03.10.09, 09:34 Kendo, wysylam Ci cieplutkie mysli .Mam nadzieje,ze masz kolo siebie 36,6 stopni i 21 gram? Nie bedzie Ci zimno. Dla wszystkich cieplutkiego weekendu, bez wzgledu na temperature na polu. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 10.10.09, 12:49 Witam w sobote i zycze aby byla jaka byc powinna. Spokojna, wolna od pracy, pelna radosci i dobrych mysli. A wiec dokladnie taka jaka moja niestety nie jest. Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 17.10.09, 09:16 witajcie Megxx/Marucho, no chcialabym sie naumiec chodzenia z glowa w chmurach, moze tez bym wszystkie przeciwnosci losu pokonala,jak Ty Marucho, ale jakos sobie radze,byle gorzej nie bylo a pozatem , zapowiada sie na sloneczna sobote i moze wszystkie plany dzisiejsze sie wykona,czego Wam zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 17.10.09, 19:44 Witam serdecznie.Kendo....nie udaje mi sie niestety wszystkich pokonac. Jedynie co, to po prostu staram sie, nie przejmowac sie sprawami, na ktore nie mam wplywu. Ale to tez nie zawsze sie udaje. Niech Tobie sie wszystko uda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 17.10.09, 23:17 hej Marucho wieczornie, plan dzisiejszy wykonany, jutro na "urlopik",taki mini/blisko domu moze bede wpadac do domu, bo jak znam "pancia" to zawsze cos nie moze znalesc zycze milej nocy. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 24.10.09, 12:33 Dzien dobry. Jeszcze dzis otworze szufladke, ale pomalu zaczynam miec ponure mysli, ze wszyscy wyemigrowali do Anglii skubac kurczaki. Niech Wam sloneczko swieci. (Nawet przy tych "pirzolach" Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) listopadowe 07.11.09, 18:52 tak,tak, to juz listopad, mglisty/szary/wietrzny.... ha,ha ......dobre to Marucho z ta pierzasta pracka, no ja juz jestem,a bylam na "mini urlopie", niespelna 15 km od domu, niestety siostra niema kompa szkoda,ze tak szybko czas uciekl i musialam wracac do siebie( zycze Wam milego odpoczynku weekendowego. Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) listopadowe 05.12.09, 16:19 coraz blizej swiat.... na sniezna Wigilje sie nie zanosi( zycze milego krzatania przedswiatecznego. Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) styczniowe 2010 rok 09.01.10, 11:24 zycze milego weekendowania Odpowiedz Link
megxx Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 06.03.10, 14:45 Pierwsza marcowa sobota wyciąga soboty. Ale jeszcze nie wiosna za oknem. Miłego popołudnia! Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 06.03.10, 20:05 o widze, ze szufladunie zaczynaja sie otwierac,choc bardzo powoli zycze wam milego wieczoru, mrozikowo bedzie noca,chociaz w dzien tez na minusie ale slonecznie. Odpowiedz Link
aniouek1 dla Ciebie też 13.03.10, 20:26 miłego wieczoru sobotniego. Jesteś tu jeszcze? Odpowiedz Link
marucha1 Re: hmmm 21.03.10, 09:26 A ja sobie pozwole sobote w niedziele otworzyc. A co?...Nie wolno mi?....Sobote przespalem jak Bog przykazal wiec nic zlego sie nie stalo. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 27.03.10, 02:30 Niech Wam udana będzie SOBOTA z nocką, świtem, za dnia i o każdej porze P.S. pamiętajcie: najwyższa pora palmy naszykować! Odpowiedz Link
aniouek1 tak tu pusto... 27.03.10, 23:29 naprawdę wszyscy wyplatają palmy dzisiaj na jutro? Odpowiedz Link
kendo Re: tak tu pusto... 24.04.10, 13:28 ja juz nareszcie wrocilam, zycze milego odpoczynku weekendowego. Odpowiedz Link
marucha1 Re: tak tu pusto... 24.04.10, 13:56 Witam Kendo. Tak sie ciesze,ze Cie widze. Dawno Cie nie bylo. Opowiedz gdzie bylas i co widzialas. Oczywiscie jesli zechcesz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kendo Re: tak tu pusto... 24.04.10, 16:24 witaj Marucho, zdziebko odpoczelam,ale daleko jeszcze do calkowitego stanu uprzytomnienia,ze sie jest juz gdzie indziej. bylam u Mamy,opiekowalam sie Nia troszke, skorzystalam tez i ja na tym"interesie" bo w koncu nareszcie waga posunela sie do przodu, tak,do przodu,bo chialam przytyc i nareszcie przekroczylam 50 kg. moze uda mi sie utrzymac te kilogramy zycze milego dnia. Odpowiedz Link
aniouek1 Wielka Sobota 03.04.10, 13:19 piękny, słoneczny dzień. Święconka w koszu czeka na śniadanie Wielkanocne. Szufludkowie zajęci przygotowaniami i...czekaniem Odpowiedz Link
megxx Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 17.04.10, 19:20 Od tamtej soboty, przez tą...porażający smutek. Wieczne odpoczywanie racz im dać Panie. Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 22.05.10, 10:08 niemal koniec maja i tak zimno, zycze wszystkim ciepelka w szufladuniach. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 29.05.10, 19:33 wieczór sie zbliża a ja ...w proszku Ludkowie mili NIE WYRAAAAABIAM! Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 29.05.10, 22:30 Anioleczku, glowa do gory.Fenix tez powstal z popiolow. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 26.06.10, 10:26 Witam w sobote. Cos tlumu to nie ma w naszej szufladce. Aniouka znow wywial wiatr codziennych udrek i problemow, zabierajac czas i mozliwosci na schowanie anielskich piorek do szufladki. No coz...Zyjemyw czasach w ktorych w dobrym tonie jest nie miec czasu. Przypominam wiec: To nie my rzadzimy czasem, lecz czas nami. Kazda proba ucieczki przed umykajacymi minutkami, skonczy sie niepowodzeniem. Pozwolmy wiec czasowi byc czasem. Tym bardziej, ze i tak nie mamy innego wyjscia . Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 25.09.10, 21:47 Chcialem zyczyc udanej i radosnej soboty ale sie troszku zagawronilem i juz wlasciwie jest po sobocie. Mimo to, mam nadzieje, ze i bez moich zyczen byla udana. Jesli nie, to niedziela odplaci Wam zapewne z nawiazka i bedzie po prostu superowa. Caluski. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 09.10.10, 01:28 Wspanialego weekenda Wam..i sloneczka..i ciepla... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 09.10.10, 11:09 Milego dnia i calego weekendu. Nie zapominajcie byc dobrymi dla innych bo milosc jest darem, bycie dobrym to obowiazek. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 23.10.10, 11:03 Przeczytalem dzis, ze: "w kazdym z nas kryje sie zawsze dziecko ktorym kiedys byl. U jednych widac, ze ciagle jest zywe, inni nosza w sobie martwe" ( Amoz Oz)...........Cos w tym jest. Milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 30.10.10, 15:21 Dzien dobry szufludkowie mili. W wypadku gdyby pisarz Amos Oz czytal nasza "Szuflade", przepraszam za literowke w poprzednim poscie Sorry ( toda). Tu gdzie przebywam pada deszcz i jest tak jesiennie i smutno. Zastanawialem sie dzis, dlaczego na taki drobny deszcz mowi sie "kapusniaczek"? Czy ktos z Was wie? Dlaczego nie na przyklad -"pomidorowa", albo " barszczyk"? Albo na przyklad -"zurek" czy tez" fasolowka"? Zadziwiajace sa czasem meandry jezyka. Mozna by tak pofilozofowac o "kapusniaczku" pol dnia......Moze i napisze cos na temat zawilosci nazewnictwa w znanych mi mniej lub bardziej jezykach. Na razie mowie Wam - Dobrego dnia. Nie przejmujcie sie "kapusniaczkiem", " pomidorowa" czy tez " grzybowa z kluseczkami" padajaca z nieba. Odpowiedz Link
aniouek1 Julian Tuwim - Kapuśniaczek 30.10.10, 23:39 Jak wesoły milion drobnych wilgnych muszek, Jakby z worków szarych mokry, mżący maczek, Sypie się i skacze dżdżu wodnisty puszek, Rośny pył jesienny, siwy kapuśniaczek. Słabe to, maleńkie, ledwo samo kropi, Nawet w blachy bębnić nie potrafi jeszcze, Ot, młodziutki deszczyk, fruwające kropki, Co by strasznie chciały być dorosłym deszczem. Chciałyby ulewą lunąć w gromkiej burzy, Miasto siec na ukos chlustającą chłostą, W rynnach się rozpluskać, rozlać się w kałuży, Szyby dziobać łzawą i zawiłą ospą... Tak to sobie marzy kapanina biedna, Sił ostatkiem pusząc się w ostatnim deszczu... Lecz cóż? Spójrz: na drucie jeździ kropla jedna Już ją wróbel strząsnął. Już po całym deszczu. Marucho...ja pojęcia nawet sałatkowego nie mam dlaczego kapuśniaczek, a nie cósik innego ale...może Ktoś wie i nam powie? Dobrej nocy Szufludkowie i pięknych snów Odpowiedz Link
marucha1 Re: Julian Tuwim - Kapuśniaczek 06.11.10, 07:58 Witam Was w sobote. To juz nie "kapusniaczek" pada z nieba ale zwykly deszcz. Zastanawiam sie czasem - "z kad w niebie tyle wody? " Powiem Wam urocza opowiesc o szabacie - czyli sobocie. Gdy Bog stworzyl juz dni tygodnia, postanowil polaczyc je w pary, aby zaden dzien nie czul sie samotnie. Polaczyl wiec niedziele z poniedzialkiem, wtorek ze sroda i czwartek z piatkiem. Wtedy uslyszal, ze w kaciku ktos cichutko placze. To byl szabat, ktoremu zrobilo sie bardzo smutno, ze nie ma swojej pary i bedzie samotny. Bog postanowil, ze On bedzie para dla szabatu i od tego momentu szabat tworzy pare z Bogiem. A ja Wam zycze, aby zadne z Was nigdy nie czulo sie samotne i zawsze mialo swoja pare. Najlepiej na wyciagniecie dloni. Na przepachnienie. Milej soboty, lub jak kto woli - szalom szabat (שלומ שבמ ). Odpowiedz Link
mala200333 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 13.11.10, 15:17 Wiewiorki wykopuja mi tulipany i je wyjadaja... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 13.11.10, 17:55 Nie gniewaj sie na nie. One tez chca zyc. Nie smuc sie.....Tez z powodu wiewiorek. Bedzie wszystko dobrze....Zobaczysz. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 20.11.10, 15:37 Milego Slonecznego Wekendu Wam zycze... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 20.11.10, 17:41 I ja rowniez zycze Wam duzo spokoju i radosci. A co do Twojego pytania Mala to....Nie jestes tu za nic karana. Nasze zycie nie jest pasmem nagrod i kar. Kazdy czlowiek postepuje wedlug swojej wolnej woli. Nie spotyka go za to zadna kara na tym swiecie. (Nie mam tu na mysli oczywiscie przekraczania praw ludzkich..Tym zajmuja sie ludzie tu na ziemi). Mozna ewentualnie powiedziec,ze tworzymy sobie dobrymi czynami Aniola, ktory bedzie swiadczyl o naszych dobrych czynach. Lub oskarzyciela, ktory przypomni o naszym zlym postepowaniu. Jakos nie wydaje mi sie abys nie miala aniolow? Zycze Wam wszystkim jak najwiecej Poslancow dobra. Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 20.11.10, 18:44 witam wieczorowa pora, szybko ciemnosci za oknem zapadaja, lubie te pore roku, zapalam swiatla w oknach, parze smaczna herbate i zanurzam sie w fotelu czasami z lektura lub drutami w lapce,lub slepia w film wlepiam zycze milego weekendowania bezkarnego Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 20.11.10, 21:05 No to odpoczywaj sobie Kendus z pyszna herbatka i dobra ksiazka. Fajnie, ze zagladasz do szufladki. U Ciebie pewnie juz renifery pod ogrodzenie podchodza? Tu na razie mokro i nie za zimno. Nie ma reniferow, za to pelno jeleni po centrach handlowych. Mysla, ze kupia szczescie. To ja juz wole ta herbatke i dobra ksiazke. Odpowiedz Link
kendo Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 20.11.10, 22:53 *Marucho, no, na reniferka musze poczekac do swiat ale jelonki i sarny przebiegaja blisko mego ogrodzenia,niemal codziennie psiun bialej goraczki dostaje,bo nie moze pogonic za nimi uroki jesien nieraz nie rospieszczaja, ale tylko 4 miesiace i bedzie wiosna milego odpoczynku zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *S*O*B*O*T*Y* :) 04.12.10, 21:14 Jakos mi tak.....Nie za bardzo. Chyba nie lubie swiat. Przepraszam. Nie chce Wam popsuc swiatecznego nastroju i radosci. Milej niedzieli. Odpowiedz Link