Dodaj do ulubionych

zadanie IX, wybor mieszkan

21.01.11, 22:16
Jest ktos z Was zapisany moze na liscie chetnych na mieszkanie w nowopowstajacym budynku na Wawozowej? Ciekawa jestem czy byliscie juz moze wybierac wstepnie mieszkania i jak one sie prezentuja (poki co na planie, oczywiscie)? Jaki metraz, czy sensowny rozklad itd...?
Obserwuj wątek
    • effa.d Re: zadanie IX, wybor mieszkan 01.02.11, 13:20
      my jestesmy na liscie, ale ciagle czekamy na telefon ze Sp-ni uncertain
      • aniesa Re: zadanie IX, wybor mieszkan 02.02.11, 01:12
        hmmm...a w ktorej jestescie grupie, wiecie? Ja bylam tydzien temu, spotkania sa co pol godziny, szalenstwo... Juz wtedy mialam wrazenie, ze temieszkania rozchodza sie blyskawicznie.
    • paulus97 Re: zadanie IX, wybor mieszkan 08.02.11, 13:34
      Ja czekam na zaproszenie, jestem w drugiej grupie. Jak już ktoś z Was był to dajcie znać jakie metraże czy duży wybór mieszkań, czy szybko się rozchodzą itp.
      • aniesa paulus 08.02.11, 15:42
        na pewno w 2 grupie? bo ja tez bylam/jestemw drugiej i bylam 2 tyg temu...
        ile pokojowe mieszkanie Cie interesuja? bedzie mi rpsociej Ci odpowiedziec.
        • paulus97 Re: paulus 08.02.11, 16:14
          Podobno w drugiej (tak powiedziała Pani ze SM) ale dodała że to najliczniejsza grupa i trochę jeszcze osób przede mną sad Interesuje mnie mieszkanie 3 pokoje + kuchnia (ok. 65-80m2).

Jelsi miałabyś ew. ksero planu pietra lub coś podobnego to przeslij maila pawelpjc@gmail.com
          • aniesa Re: paulus 09.02.11, 01:00
            Ja wlasnie nabylam 3pokojowesmile Plan pietra mam, ale nie wiem na jaka strone mieszkanie Cie interesuje, bo ten budynek bedzie na tyle specyficzny, ze na rozne strony zupelnie inaczej to wyglada.
            Moje ogolne wrazenia:
            -mieszkania rozchodza sie bardzo szybko, ja bylam na poczatku drugiej grupy (pierwsza to Ci od garazow...) i juz na planach wisialo duzo karteczek oznaczajacych mieszkania sprzedane (nawet nie zarejestrowane, a sprzedane)
            -mieszkan bedzie 180 i tylko 2 zrobili czteropokojowe, co dla mnie jest kpina. oczywiscie rozeszly sie w mgnieniu oka i nie ma na nie szans
            -zdecydowanie najwiecej jest dwojek, to chyba teraz najbardziej popularny model mieszkania dla mlodych
            -na piwetrze beda 3 mieszkania, przynajmniej w mojej czesci
            -skupialm sie na mieszkanaich 3pokojowych wiec nie wiem jak jest w innych, ale trojki maja ok 70m2 (moje ma tyle, rozwazalam jeszcze 73, ale wychodzilo na zla strone), kuchnie ktora mozna zamknac lub otworzyc na salon, lazienke z wc i dodatkowe wc i dosc fajne przedpokoje
            -w ogole to jestem w dosc milym zaskoczeniu, bo spodziewalam sie zlych rozkladow i nieustawnych pomieszczen, a to co mnie interesowalo naprawde wyglada przyzwoicie jak na standardy blokowe
            -budynek z zewnatrz przypominal mi ten co stoi na zbiegu wawozowej i rosola, tak przynajmniej wynikalo z wizualizacji
            -trzeba sie w miare spieszyc z garazami i komorkami, bo jest ich mniej niz mieszkan, garaz kosztuje kolo 20.000, a komorka 7.
            -niestety nie ebdzie normalnych balkonow, a loggie, ktorych nie lubie bo zabieraja swiatlo
            -czesc mieszkan ma oprocz balkonow taras, a czesc ogrod zimowy (jasmile)

poki co to tyle, masz jeszcze jakies pytania?
            • paulus97 Re: paulus 09.02.11, 10:19
              Dzięki za informacje smile Ja niestety musze cierpliwie czekać a patrząc na liczbę mieszkań to te najlepsze rozejdą się najszybcieij i pewnie zostaną już tylko te dwupokojowe... a ja własnie chcę przejść z dwóch pokoi na trzysmile Ale zobaczymy...

Co do planu pietra to jak masz możliwość przesłania skanu na maila to będe wdzięczny bo zobaczę sobie orientacyjnie jakie sa metraże itp smile
              • aniesa Re: paulus 09.02.11, 12:19
                postaram sie zeskanowac i wyslac wieczorem
                a czy am dla Ciebie znaczenie na jaka strone bedzie mieszkanie wychodzilo?
                • paulus97 Re: paulus 09.02.11, 12:38
                  Teraz mam niestety malutkie mieszkanie z widokiem na Wąwozową wiec najchętniej uniknął bym już ulicy...przy kolejnym miekszkaniu smile
                  • effa.d Re: paulus 09.02.11, 15:39
                    hej, ja też jestem w drugiej grupie i też nadal czekam uncertain
                    druga grupa to ok. 500 osób, idą ponoć po stażu w spółdzielni, my mamy ponad 5-letni więc pewnie dużo jest zainteresowanych osób z dłuższym stażem...... a Wy jak długo jesteście członkami Sp-ni?
                    skoro spotkania są co pół godziny, to już chyba nie mamy zbytnio co liczyć na szeroki wybór, o ile w ogóle....
                    nas też interesuje 3 pokojowe....
                    • paulus97 Re: paulus 09.02.11, 21:53
                      My mamy (chyba) 8 letni staż członkowski w spóldzielni wiec.... pewnie jeszce trochę poczekamy ale chyba za bardzo nie ma co liczyć na wybór...sad
                      • aniesa Re: paulus 10.02.11, 01:09
                        nie dam rady dzis tego przeslac, postaram sie do weekendu to zrobic
                        moze zadzwoncie do spoldzielni i spytajcie czy spotkania jeszcze trwaja czy juz zakonczyli sprzedaz.

a co do wawozowej to moje mieszkanie bedzie na nia wychodzilo (niesttey). powiedz mi, prosze, jak sie mieszka w takich warunkach? czy jest glosno, czy da sie spac w lato przy otwartym okniem, czy czuc spaliny...?
                        • effa.d Re: paulus 10.02.11, 09:13
                          co do okien na Wąwozową, to mam takie obecnie i jest dość głośno, ale można się przyzwyczaić. nam to w dzień nie przeszkadza, ale sypialnię mamy od drugiej - spokojniejszej - strony. goście, którzy śpią w salonie jak nas odwiedzą nie narzekają zbytnio.
                          w dzień slychać ulicę, a w nocy tylko autobusy hamujące/ruszające z przystanku. na pewno poziom hałasu zależy też od piętra. sąsiad z 1-go piętra narzeka bardziej niż my.
                          na 5 piętrze spalin nie czuć.
                          • ancymon123 Re: paulus 10.02.11, 10:37
                            Te mieszkania to członkom jakoś darmo dają, że tak jesteście napaleni na nie- mimo, ze okna na ulice (dla mnie koszmar), mimo, że rozkład może być nieciekawy to czekacie z wywieszonym językiem, aż Was zawołają. O co chodzi?
                            • paulus97 Re: paulus 10.02.11, 12:47
                              Ja mam mieszkanie tylko na Wąwozową i niestety latem to jest kosmos (nie mogę się przyzywyczaić od 6 lat smile)... jest naprawdę głośno a na dodatek pod oknami mam ogródki letnie restauracji... i klienci wychodza ok 22.30-22.40 więc jest głośno. Dlatego nowego mieszkania nie chciałbym mieć z widokiem na ulicę smile
                              • jan-w Re: paulus 10.02.11, 16:56
                                W kosmosie jest cisza.
                                • ancymon123 Re: paulus 11.02.11, 13:54
                                  W środku osiedli jest cisza. No ale najwięcej cichych mieszkań jest w płycie.
                                  Więc oczywiście co kto lubi- nowy bloczek nad KENem czy Wąwozową czy płyta w środku, w ciszy i zieleni. O cenie z metra nawet nie wspomne.
                                  Mieszkałam w kamienicy z cegły nad ulicą, sprzedałam za super kase i mam super spokój w płycie smile
                            • aniesa ancymon 10.02.11, 13:37
                              jestesmy chetni, a nie napaleni. poza tym rozkald jest bardzo ciekawy, dobrze rozplanowana powierzchnia, dobra lokalizacja (na kabatach juz sie malo miejsca robi wiec nie wiadomo kiedy i czyw ogole bylaby nastepna likalizacja), a przede wszystkim sa w bardzo dobrej cenie. nie do kupienia za tyle u normalnego dewelopera.
                              • asiuniap Re: ancymon 12.02.11, 00:44
                                Wyrazy współczucia. A ktoś was uświadomił, że Wąwozowa będzie rozbudowywana i będą po 2 pasy ruchu w każdą stronę? Koleżanka mieszkała w bloku gdzie jest WBK, starsznie narzekała na hałas. Wyprowadziła się stamtąd. Szkoda fajnego kebaba i spożywczego w tym miejscu. Bosz, teraz wyjazd z mojej ulicy na Wąwozową będzie już chyba całkiem niemożliwy. Janie może w kosmosie jest spokój ale kolejny po części 12 piętrowiec to już będzie księżycowy krajobraz. Szkoda.
                                • aniesa eh... 13.02.11, 01:19
                                  A ja sie zastanawiam skad te wyrazy wspolczucia. Chetnych na mieszkania badz tych, ktorzy juz je kupili nikt do tej decyzji nie zmuszal ani nie kazal im tam mieszkac, zapewniam Cie. Wiadomo czego mozna sie spodziewac kupujac mieszkanie w tym miejscu.
                                  Niektorym po prostu bardzo podobaja sie kabaty, chca dalej tu mieszkac i postanowili skorzystac z okazji jaka jes nowo budowany blok za bardzo porzadna cene jak na to miejsce. Mam przyjaciela, agenta nieruchomosci, ktory stwierdzil, ze na ta lokalizacje, rozklad, metraz i inne szczegoly cena jest bardzo, ale to bardzo okazyjna. Warto kupic takie mieszkanie chocby jako inwestycje, sprzeda sie je za sporo wiecej.

Aha, nie wiem skad informacje, ze bedzie to wiezowiec i do tego 12pietrowy. Nie bedzie. Nawet 10 nie bedzie mial;p
                                  • asiuniap Re: eh... 14.02.11, 20:09
                                    Od kilku ludzi należących do tej spółdzielni słyszałam, że zaczyna się od 12 pięter i idąc w stronę Bronikowskiego ilość kondygnacji będzie się zmniejszać. Współczuje tym, którzy będą mieszkać przy 4 pasmówce, skoro już przy 2- życie jest uciążliwe. Nie wszyscy chyba kupują, żeby zbić interes.
                                    • rubeus Re: eh... 14.02.11, 20:58
                                      To może wkleję oficjalną informację ze strony spółdzielni

Cytat

Liczba pięter - od strony szkoły amerykańskiej dominanta od 9-ciu pięter do 6-ciu przy zbiegu ul. Wąwozowej i ul. Bronikowskiego. A od ul. Bronikowskiego wybudowana będzie część 4-ro piętrowa z wjazdami do garaży podziemnych.

• Struktura mieszkań – od 33 do 90 m2,

• Lokale mieszkalne - ok. 170,

• Struktura lokali użytkowych – od 22,3 m2 do 87 m2,

• Lokale użytkowe – 22, w pierwszej kolejności będą one proponowane dotychczasowym właścicielom pawilonów przy ul. Wąwozowej 4,

• Garaże naziemne - przeznaczone na zaspokojenie roszczeń dotychczasowych właścicieli garaży przy ul. Wąwozowej 4.

Oraz coś na kształt wizualizacji (z błędem )

https://lh4.googleusercontent.com/_qhGTm4HZn44/TVmIXCH6z9I/AAAAAAAAGA0/h5bcsnDVGzM/s400/zadix.jpgk
                                      • asiuniap Re: eh... 14.02.11, 21:50
                                        Niewiele to zmienia. Okropność. I tragedia dla wyjeżdżających z naprzeciwka, bowiem nie możemy się doprosić o światła przy Zaruby od długiego czasu i do czasu wybudowania 4 pasmówki się nie da.
                                        • paulus97 Re: eh... 18.02.11, 10:30
                                          A bedzie słuchajcie jeszcze głósniej od Wąwozowej bo zamiast TESCO ma powstać Galeria Kabaty z Kinem itpsad
                                          Ponizej link..

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,9127088,Zamiast_blaszaka_Tesco_na_Kabatach_bedzie_galeria.html
                                          • aniesa paulus 18.02.11, 16:02
                                            postaram sie przeslac skany w przyszlym tyg, na razie nie mam dostepu do skanera, sorki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka