Dodaj do ulubionych

Internet na Kabackim Dukcie

21.01.06, 15:52
Chciałem sobie założy stałe łącze internetowe w mieszkaniu na Kabackim Dukcie.
Czy wiecie może jacy dostawcy internetu tam działają?
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Internet na Kabackim Dukcie 21.01.06, 16:18
      Zawsze zanim zapytasz, użyj wyszukiwarki (nad dużym napisem Kabaty-Moczydło)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=20293261&a=22950435
    • keimak Re: Internet na Kabackim Dukcie 22.01.06, 10:01
      Mam Telnap (CATV) od dwóch miesięcy i jak na razie wszystko działa bez zarzutu.
      Mam pakiet brązowy 384/128 za 79zł. Jeden minus że ciężko się do nich dodzwonić.

pzdr,
      keimak
      • lidiaa Re: Internet na Kabackim Dukcie 22.01.06, 11:49
        Też nam Telnap (CATTV) w pakiecie - telefon, interent i kablówka - jak bierzesz
        w pakiecie to interent przez 2 miesiąca masz za złotówkę.
        Wszytsko działa w porządku. Interenet i kabłowka była od razu, na telefon
        czekałam ok. 1,5 tygodnia.
        • mcm87 Telnap - NIGDY! 07.02.06, 18:37
          Stanowczo nie polecam telnapu, na poczatku caly czas mi sie rozlaczal, teraz
          jest lepiej ale i tak w godz 17-24 net chodzi z predkoscia do 10 KB/s, no i
          oczywiscie nic nie wspomnieli ze bedzie ip prywatne (na ich stronie nic nie ma,
          nawet nie moge sie dowiedziec jak zdobyc ip publiczne), wiec nie mozna postawic
          serwera, p2p pracuja w trybie passive sad, a cena za "768/354" 99 zeta, DNO!!!
          • biljana Re: Telnap - NIGDY! 08.02.06, 10:16
            o kurcze, a to co w takim razie jesli nie telnap? bo dzwonilam do innych sieci
            i oczywiscie nasza sp-nia tak to sprytnie zalatwila, ze tylko telnap ma
            okablowanie. ale czuje, ze z ta firma beda problemy. juz na samym poczatku jest
            dziwnie: tzn pare dni temu zadzwonilam, aby umowic sie na montaz
            inyternetu .... i dostalam termin 16 lutego!!!!!! ponad dwa tygodnie!!! Oni
            chyba maja za malo monterow, wiec zastanawiam sie co bedzie w przypadku awarii?
            Co mi radzicie? Neostrade?
            • lidiaa Re: Telnap - NIGDY! 08.02.06, 13:04
              z neostradą chyba nie da rady - TPSA nie ma okablowania sad

Ja z Telnapem nie miałam problemu. Podłączałam na początku grudnia 05' i monter
              przyszedł szybko - internet i balówka były od razu a telefon po ok. 1,5
              tygodnia.
              • biljana Re: Telnap - NIGDY! 08.02.06, 13:54
                serio nie da sie podlaczyc TPSA ? ale numer!
          • igraszka Re: Telnap - NIGDY! 20.03.06, 00:28
            W pełni się zgadzam. TELNAP ma bardzo mierną ofertę za duże pieniądze, fatalny
            BOK (od pon-pią w godz. do 19) a zwykle internet sypie się wieczorami i przed
            weekendem lub w weekend, kiedy wszyscy zasiadają do ściągania i na naprawę
            trzeba czekać do poniedziałku.
            Od 2 lat mam telnap (TV/Telefon/Internet) i każdemu gorąco odradzam - kablówka
            ma nędzną ofertę programową i nie ma możliwości podłączenia dekodera Canal+
            albo HBO (wkrótce przechodzę na Cyfrę+ i podziękuję telnapowiw-CATV - dawniej
            plułam na Cyfrę, teraz za nią tęsknię po nocach).
            Internet - jak wyżej, ostatnio założyłam sobie radiowy internet w firmie awis
            (mają nadajnik na ul. Kazury) ich adres: www.awis.waw.pl/ Mają tam
            większy wybór pakietów (już od 30zł brutto) i jestem bardzo zadowolona z ich
            usług.
            Telefon - no commnent, to jakiś relikt przeszłości - jest tylko jeden abonament
            za 35zł netto i dwie tarfy jak 5 lat temu w TP.SA czyli od 8-22ej liczą każde
            rozpoczęte 3 min rozmowy, a po 22-ej za każde rozpoczęte 6 minut. Cena za
            impuls: 0,35zł z VAT-em. Innych taryf nie ma - żadnych darmowych wieczorów i
            innych. Niestety u mnie telnap ma monopol na okablowanie i studzienki (a
            spółdzielnia zapewniła mu wyłączność) i TP.SA nie może mnie okablować, w
            związku z tym właśnie przechodzę na Sferię i całkowicie podziękuję telnapowi.

Pozdrawiam sąsiadów
            • mayi Re: Telnap - NIGDY! 20.03.06, 13:56
              Ja z kolei odradzam Sferię. Jeślibym miał określić moje dwuletnie doświadczenia
              z telefonami i internetem u nich (zakończone w listopadzie 2005), to napisałbym:
              - niska jakość usług;
              - wysokie ceny;
              - słaba obsługa klienta.

Co do cen to się ostatnio coś chyba pozmieniało, może już nieaktualne jest.
              Niska jakość usług objawiała się tym, że
              a) BARDZO często nie można się było dodzwonić na mój telefon (dzwoniący np. z
              tepsy czy Idei mieli sygnał zajętości, bądź komunikat typu "Operator Sferia:
              połączenie nie może być zrealizowane");
              b) internet zwieszał się przy otworzeniu nieco większej ilości połączeń -
              potrzebny był restart terminala.

A obsługa klienta:
              a) technicznie działała dopiero po oficjalnym zgłoszeniu reklamacji,
              wcześniejsze próby zgłaszania usterki kończyły się tylko telefonem od technika,
              który informował, że u nich wszystko w porządku;
              b) sprawy trudniejsze przepadały w niebycie;
              c) na plus - sprawne włączanie/wyłączanie usług.

A co do telnapu - zestaw programów w kablówce raczej średni (zależy co kto by
              chciał...). Przerwy w dostawie internetu przez rok zauważyłem dwie, poniżej
              godziny trwania. Szybkość wygląda na deklarowaną, zdarza się ciągnąć powyżej
              40KB/s. Telefonu nie brałem, ale oferta nie brzmi dobrze.

pzdr
              A.
              • igraszka Re: Telnap - NIGDY! 24.03.06, 10:05
                No to mnie zmartwiłeś tą Sferią, bo liczyłam na "mobilny stacjonarny" telefon
                (latem miałam go zabrać na działke pod Warszawą, gdzie ponoć jest zasięg). Pan
                mi bardzo zachwalał usługi, że cyfrowy sygnał i że wszystko cacy...

Jak już pisałam, u mnie monopol na telefon ma Telnap i mimo iż w boku obok
                mieszkańcy mają do wyboru AsterCity (internet+kablówka+telefon) oraz TP.SA,
                która na dniach wprowadza TV cyfrową no i Telnap, to okazuje się, że mojego
                osiedla nie można okablować, ponieważ Telnap żąda od TP.SA horrendalnych sum za
                udostępnienie studzienek.

Ale to chyba działanie monopolistyczne, nie wiecie jak temu przeciwdziałać? Czy
                można z tym iść do Urzędu Ochrony Konsumenta albo jakiegoś urzędu
                antymonopolowego?
                • pytajnik15 Re: Telnap - NIGDY! 06.04.06, 10:57
                  Czy wszystkie bloki na KD powyżej numeru 6 są tak "ugotowane"? Chciałem sobie
                  założyć neostradę w bloku numer 18, ale żeby to zrobić muszę wystąpić do Tepsy o
                  linię telefoniczną. Czy występowanie o tę linię w ogóle ma sens (tj. czy
                  naprawdę nie da się tam założyć Tepsy)?

Co do monopolisty - jeśli mają umowe na wyłączność obsługi to zmienić to może
                  tylko spółdzielnia - może np. wypowiedzieć umowę. Tylko czy to zrobi? Jest sporo
                  przykładów, że przy masowym proteście spółdzielnie kapitulują i wymawiają
                  niekorzystne umowy z podwykonawcami....
          • shnupke Re: Telnap - NIGDY! 31.08.06, 21:28
            1. U nas transfer 728/360kbps (ok 91KB/s) z palcem w nosie, internet w Telnapie
            mamy 3 rok. Do tej pory było 5 drobnych usterek, z czego jedna w tym roku po tym
            jak piorun w coś walnął. Publiczny IP załatwia się przez telefon, wystarczy
            podpisać stosowne oświadczenie.
            2. Konsultanci są kompetentni i ZAWSZE uzyskiwałem odpowiedź lub poradę w czasie
            rzeczywistym - po prostu przez telefon.
            3. Do załatwienia problemów technicznych w telnapie wystarczy minimalna
            umiejętność radzenia sobie z problemami w tym:
            3.1. Umiejętność korzystania z telefonu suspicious
            3.2. Umiejętność prowadzenia kulturalnej i rzeczowej rozmowy technicznej z
            konsultantem.
            4. Nie sądzę, żeby Telnap zezwolił oficjalnie na stawianie czegokolwiek w takim
            abonamencie. Chcesz zostać lokalnym dystrybutorem divx i mp3 - kup sobie
            komercyjny pakiet. Załatwienie publicznego IP w Telnapie nie daje prawa do
            stawiania publicznych serwerów jakiegokolwiek przeznaczenia o czym traktuje umowa.
            5. Jestem zadowolonym (odpukać w niemalowane) klientem CATV a tego roczny
            transfer - sądząc po statystykach z routera - jest wyjątkowo udany :-].
      • eldritch2 Re: Internet na Kabackim Dukcie 11.02.06, 14:37
        A jak szybki jest ten pakiet brązowy? Czy to wystarcza by ściągnąć w rozsądnym
        czasie jakiś większy plik tak ze 100 megabajtów?
        • mayi Re: Internet na Kabackim Dukcie 12.02.06, 17:42
          384kbps/128kbps
          a reszta tu:
          www.telnap.pl/index265a.html?page=3&subpage=2
    • carmela6 Re: Internet na Kabackim Dukcie 31.08.06, 17:14
      witam,
      czy cos się zmieniło w tej sprawie na Kabackim Dukcie??
      interesuje mnie pakiet: internet+telefon+kablówka
      możecie coś polecić poza telnapem?
      • norah75 Re: Internet na Kabackim Dukcie 12.10.06, 15:09
        sama jestem ciekawa więc podbijam wątek
        mieszkam od niedawna na KB 11 i stoje przed wyborem operatora kablówki i
        telefonu - jesli oczywiście mam jakis wybór wink))
        pozostaje telenap?
        • vegas74 Re: Internet na Kabackim Dukcie 14.10.06, 20:31
          Internet Telnapu jest spoko, ale ofertę kanałów TV mają do bani.
          • norah75 Re: Internet na Kabackim Dukcie 17.10.06, 13:19
            tyle ze ja nie pptrzebuje internetu a telefonu i kablówki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka