29.09.06, 12:27
czesc

bardzo lubilam ten program i odkad aster (rozumiem ze jedyna kablowka
dostepna w moim budynku) mi go zabral bardzo cierpie...

stad pytanie, czy ktos na Kabatach odbiera ten kanal ? jak ? co trzeba kupic
aby go miec ?

dzieki
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: tvn style 29.09.06, 12:48
      aster go wywalił. Mnie akurat jego nie brak, ale kilka lat wcześniej wywalili
      mi inną tv, którą lubiłam. W ogóle , Aster zuboża ofertę. Praktycznie mamy go
      li i jedynie ze względu na net, żeby być szczerym.
      Moja znajoma ma TVN style na ups.
      • gale Re: tvn style 01.10.06, 12:18
        > W ogóle , Aster zuboża ofertę

Ale za to jest drogi!
    • pl35 Re: tvn style 29.09.06, 12:53
      Ja zmieniłam na UPC
      Teraz mam TVN STYLE. Mieszkam na Małcużyńskiego.
    • jan-w Re: tvn style 29.09.06, 13:27
      Jeśli masz możliwość zainstalowania anteny satelitarnej, to np:
      www.cyfrowypolsat.pl/index.php?id=programy&menu_id=1&submenu_id=0
      • agatka_s Re: tvn style 29.09.06, 14:32
        jan-w napisał:

> Jeśli masz możliwość zainstalowania anteny satelitarnej, to np:

A co rozumiesz przez "masz mozliwosc" ? Ja nie chcialm do tej pory miec
        talerza, zeby mi slonca nie zaslanial, ale niektorzy ludzie maja, to pewnie
        taka "mozliwosc" istnieje. Chyba ze mowiac mozliwosc, miales na mysli czy mnie
        stac ?

U mnie jest gorszy problem, bo ja mam internet w aster i nie wiem czy gdybym
        zrezygnowala z kablowki aster to zostal by mi internet ? (a internet mam
        skomplikowany, bo ja pracuje w domu, na serwerze firmowym i obawiam sie ze
        zmiany bylyby jakies potwornie skomplikowane...)

A ta nowa telewizja ? N chyba to co to jest ?
        • agatka_s Re: tvn style 29.09.06, 14:38
          a czy nie mozna czegos dokupic w ramach aster, zeby to tvn style sie pojawilo ?

Czyli nie rezygnowac z asater, ale miec tvn style ? (i tak dobrze ze tvn24
          jest, bo wtedy to bym chyba seppuku popelnila na miejscu-poprostu jestem
          uzalezniona od ich paska (glownie czerwonego))
        • jan-w Re: tvn style 29.09.06, 14:54
          Pisząc "masz możliwość", miałem na myśli możliwości techniczne i prawne.
          Czy masz balkon lub okno od strony w którą musi być skierowana antena (teraz
          chyba satelita hotbird - albo jeszcze astra). Ewentualnie czy właściciel
          budynku, pozwoli ci zamontować antenę na dachu i doprowadzić przewód.
          Możesz mieć internet w aster, bez telewizji.
          Ta nowa telewizja tvn jest wbrew szumnym zapowiedziom, jeszcze w powijakach:
          wirtualnemedia.pl/document,,1327332,Czeka_nas_telewizyjna_rewolucja_-_platforma_cyfrowa_ITI.html
          • agatka_s Re: tvn style 29.09.06, 15:01
            jan-w napisał:

> Pisząc "masz możliwość", miałem na myśli możliwości techniczne i prawne.
            > Czy masz balkon lub okno od strony w którą musi być skierowana antena (teraz
            > chyba satelita hotbird - albo jeszcze astra).

balkon mam, na las kabacki czyli jakby na poludnie
            sasiad na gorze ma talerz, no to chyba i ja moge, tak ?(fakt ze sasiad to
            akurat prezes tejze spoldzielni, no ale to tym bardziej, nie ? skoro prezes
            moze to zwykly czlonek tez, nie ?)

a kto to wszystko bedzie wiedzial ? ci goscie z polsatu ? jestem juz
            zdesperowana i nawet sklonna zamontowac ten talerz, tym bardzie ze syn mnie
            molestuje o jakies mecze co ich w aster nie ma...

Ewentualnie czy właściciel
            > budynku, pozwoli ci zamontować antenę na dachu i doprowadzić przewód.
            > Możesz mieć internet w aster, bez telewizji.
            > Ta nowa telewizja tvn jest wbrew szumnym zapowiedziom, jeszcze w powijakach:
            > wirtualnemedia.pl/document,,1327332,Czeka_nas_telewizyjna_rewolucja_-_platforma_cyfrowa_ITI.html
            >
    • volta2 Re: tvn style 29.09.06, 14:03
      Ja na szczęście mam jeszcze miasto kobiet i generalnie cały tvn style, ale jaką
      mam kablówkę to prawdę mówiąc nie wiem, myślałam że aster?
    • rubeus Re: tvn style 29.09.06, 14:07
      aby mieć całą paczkę TVN i Polsatu, trzeba przenieść się do
      UPC...
      • agatka_s Re: tvn style 29.09.06, 14:29
        no ale chyba ja nie moge sie przeniesc do UPC ?

Moge ?
        • piotrek-81 Re: tvn style 29.09.06, 14:42
          Generalnie zasada jest taka, że te dwie firmy nie wchodzą sobie w drogę. Gdzie
          jest Aster - nie ma UPC. Biorą sobie bloki, czy osiedla na wyłączność. Niestety.
          Tylko w niektórych starszych osiedlach, na Imielinie czy Służewcu jest
          prawdziwa konkurencja.
          • rubeus Re: tvn style 29.09.06, 15:12
            Na Kabatach też jest smile

Stare bloki 'Osiedla Kabaty' zostały nie tak dawno okablowane również przez
            ASTER - dotychczas UPC miało monopol.

A tak na serio - nie rozumiem takiej polityki firm 'kablówkowych'.
            Praktycznie UPC nowych terenów nie zdobywa, bo co nowy blok to tylko ASTER
            albo jakaś no-name firma wyciągnięta z kapelusza przez Developera.

A może by tak zainteresować tym UOKiK ? Bo to prawie jakaś zmowa jest,
            - ten podział wpływów, ze szkodą dla klientów, którzy nie mogą sobie wybrać
            operatora.
            • jan-w Re: tvn style 29.09.06, 16:25
              Okablowanie budynku trochę kosztuje, więc konkurencji zwykle nie opłaca się
              zakładać nowych kabli, tam gdzie większość mieszkańców ma umowy z kim innym.
              Problem leży jednak gdzie indziej. Obecnie domy są oddawane z gotową siecią
              kablową. Od zarządcy budynku (czyli w pierwszych latach od developera), zależy z
              kim podpisze umowę (zwykle na wyłączność). Teoretycznie decydują o tym
              spółdzielcy, lub wspólnota. Tak zostali wrobieni np mieszkańcy Mariny Mokotów.
              DD oddało wszystkie instalacje niskonapięciowe Dialogowi. Dialog jako
              monopolista, przygotował dla mieszkańców ofertę specjalną - z wyższymi cenami za
              internet i telefon. TV ma mieć.
              Jak to wygląda obecnie, nie wiem.
              • rubeus Re: tvn style 29.09.06, 16:48
                U nas Aster zaryzykował i stare bloki okablował, własne skrzynki porobił
                itp., a jakoś nie sądze, żeby dużo klientów zdobył.

Najbardziej mnie dziwi, gdy mieszkańcy budynku z własnym okablowaniem
                chcą zaprosić dostawcę, ten odpowiada, że nie ma warunków
                technicznych - mimo, że blok po drugiej stronie ogrodzenia/ulicy jest
                pod tegoż operatora podpięty
                • jan-w Re: tvn style 29.09.06, 17:07
                  Przeprowadzenie kabla pod ulicą, to też masa formalności. Czekałem na to wiele
                  miesięcy. BTW - jest 17.11. Rower się zepsuł ? wink
                  • threshold_pf Re: tvn style 29.09.06, 18:27
                    UPC boi się że poniesie duże koszty a niewiele ludzi przeniesie się z
                    internetem, tv czy telefonem. to dość duża inwestycja dla sieci kablowej aby na
                    nowo okablować blok a zyski nie muszą być duże. ponadto patrząc na wielkie
                    bloki na służewiu lub starym ursynowie a mniejsze na kabatach to jest większe
                    prawdopodobieństwo że nakłady się nie zwrócą i konkurencja jest nie tak
                    agresywna. pozdrawiam
                    • bagnarola mam tylko internet w aster bez tv 29.09.06, 19:08
                      my przenieslismy sie na kabaty i u ns jest upc lub aster do wyboru, ale ze
                      mielismy juz podpisana umowe na rok, to zeby nie ponosic strat zostalismy sie
                      na aster. i mamy tylko internet, bo telewizora u nas nie uswiadczysz. znaczy,
                      ze tak mozna.
                      zastanawiam sie jednak nad zmiana na chello po wygasnieciu umowy. lepszy erwis
                      itp.
                      • pianissima Re: mam tylko internet w aster bez tv 30.09.06, 17:08
                        Ze wzgledu na okrojenie oferty masz prawo zrezygnowac z Astera w trybie
                        natychmiastowym bez ponoszenia kosztow czy kar.
                  • rubeus Re: tvn style 29.09.06, 20:53
                    rower w jak najlepszym porządku smile
                    masę podziwiałem z okien znajomych - fajny widok...
            • pianissima Re: tvn style 30.09.06, 17:12
              Jesli chodzi o okablowanie i niewchodzenie sobie w droge przez firmy, to wg.
              prawa Unii o konkurencji podlega to pod kartele. Nie tak dawno Komisja
              Europejska przymusila polskich operatorow sieci komorkowych do zaprzestania
              podobnych praktyk (chodzilo o utrzymywanie identycznych wysokich cen u
              wszystkich operatorow) i od tego momentu ceny zaczely spadac. A polaczenia
              telefoniczne mielismy wtedy, tak jak teraz internet, jedne z najdroszych na
              swiecie.

Rubeus chyba ma racje, zastanawiajac sie czy nie zainteresowac tym UOKiK, bo
              przyczyna jest oczywista: podzial lupow i utrzymanie cen, choc w tym wypadku
              operatorom latwiej sie bronic.
              • jan-w Re: tvn style 30.09.06, 18:02
                Teoretycznie tak. Ale w jednym kablu, nie da się przesłać sygnałów różnych sieci
                (nakładanie się częstotliwości), a kolejnych kabli zwykle nie ma jak
                doprowadzić. Wierzchem na ścianie, nieładnie wygląda. Można tylko jeśli są
                wszędzie rozprowadzone szachty z wolnym miejscem.
                • polikarpia Re: tvn style 01.10.06, 12:26
                  Odwiedził mnie ostatnio przedstawiciel UPC i zaproponował pakiet: telefon,
                  internet,TV na korzystnych warunkach (bez zmiany nr tel.). Czy ktoś korzystał z
                  takiego przejścia? Mam pewne obawy (obecnie mam taki sam pakiet w Aster), ale
                  denerwuje mnie okrojenie oferty telewizyjnej. Tylko jaką mam gwarancję, że za
                  chwilę UPC też nie zrezygnuje z np. TVN Style? Co robić? Rodzina naciska na
                  zminę, ale trzeba jeszcze zachować rozsądek (to moja rolawink.
                  • rubeus Re: tvn style 01.10.06, 14:22
                    UPC raczej nic nie wywala ze swojej oferty [przynajmniej ja tego
                    za bardzo nie widzę], a wręcz czasem przybywa nowych kanałów i to
                    w pakiecie podstawowym. Choć raz zrobili niezbyt fajnie i kino
                    polska wraz z kilkoma innymi nowymi kanałami filmowymi wstawili do
                    pakiety ekstra płatnego.
                    Co do paczki TVN-u - nie zniknie.
                    • ingmarr Re: tvn style 18.10.06, 16:53
                      a czy ktos moze wie, czy UPC wreszcie laskawie da jakis normalny niemiecki
                      kanal? nie chodzi mi o vive czy dw, ale o cos w stulu pro7 czy rtl. bardzo mi
                      na tym zalezy, a oni wciaz sie migaja od odpowiedzi...
                      bede wdzieczna za informacja
                      pozdrowionka!
                  • pianissima Re: tvn style 18.10.06, 20:43
                    W jakiej czesci Kabatow mieszkasz, Polikarpio? I na jakiej zasadzie UPC
                    zaproponowal Ci zmiane? Okablowali blok?
                    • polikarpia Re: tvn style 19.10.06, 09:09
                      Mieszkam na Wańkowicza k/fontanny. Nie zmieniali okablowania, korzystają z
                      tego, które założyła spółdzielnia. Z tego co wiem to wcześniej były problemy ze
                      zmiana operatora, ale teraz już mamy...wolny rynekwink
    • dszymanska Re: tvn style 03.11.06, 15:57
      Aster twierdzi, ze nie mogla sie dogadac z TVN co do opłaty za udostepnianie
      ich kanalu w swojej ofercie. TVN podobno podniosło cene za jednego odbiorce bo
      do tej pory promowali podobno program wlasnie niska oplata.
      Oczywiscie napisalam do Aster ze moze zanim podejma jakies decyzje za klienta
      to by zapytali czy moze szanowni klienci zycza sobie zaplacic cos wiecej albo
      zrezygnowac z innego programu po to aby utrzymac TVN Style. Oczywiscie
      otrzymalam jedynie gladka odpowiedz.
      Z tym UOKiKiem to niezly pomysl. Okablowanie nie powinno stanowic wymówki.
    • effa.d Re: tvn style 06.11.06, 12:23
      doradźcie proszę, którą tv kablową wybrać? na astera widzę narzekacie, może upc?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka