Dodaj do ulubionych

znowu pytanie o przedszkole - Pooh Corner

11.12.06, 00:09
Jak w tytule. Czy ktoś zna, poleca, wysyła tam swoje dzieci???
Proszę o odpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • martinimartini Re: znowu pytanie o przedszkole - Pooh Corner 11.12.06, 15:09
      mój mąż zwiedzał ze starszakiem kiedyś lat temu ze 2 i podobno ooooodlotowo
      było i posłałby tam dziecko. tylko kurcze drogo no i zupełnie nie po drodze z
      domu do pracy i z powrotem. ale pani szefowa podobno jak najbardziej frontem
      do dzieci.

jak komuś nie robi te, jeśli dobrze pamitam, 2k PLN za miesiac, to ze
      wszystkich prywatnych jakie przerobiliśmy było najlepsze.
    • goya70 Re: znowu pytanie o przedszkole - Pooh Corner 11.12.06, 19:47
      Znam to przedszkole, mieszkam niedaleko. Spotykamy się w Lesie Kabackim na
      spacerach. Dzieci wiecznie uśmiechnięte i widać że rójnych narodowości, bardzo
      mili nauczyciele. To chyba przedszkole anglojęzyczne, bo zarówno nauczyciele do
      dzieci, jak i dzieci między sobą rozmawiają po angielsku.
    • attka59 Re: znowu pytanie o przedszkole - Pooh Corner 11.12.06, 23:05
      Ja mam tam corke i bardzo sobie chwale po wielu wczesniejszych porazkach w
      poszukiwaniach. Nie jest tanie, ale mam ten komfort, ze tam nie traktuja
      dziecka i mnie jak intruza ('od-do'-znacie to?)albo z przyklejonym usmiechem
      mowia ze jest wszystko 'ok' jak sama widze ze nie jest 'ok'.Fajne jes to, ze
      nie musze zadawac sama z siebie setek pytan aby dowiedziec sie o tym co
      istotne. Bardzo lubia dzieci,moja mala jest szczesliwa i boje sie tylko co
      bedzie jak podrosnie i pojdzie do szkoly-dzieciak strasznie sie pozaprzyjaznial
      z innymi dziecmi.Najlepiej sami pojedzcie i poznajcie wychowawcow, pogadajcie z
      rodzicami.
    • tiperery ha, znam :) 12.12.06, 17:40
      Znam to przedszkole. Posyłaliśmy tam z żoną swojego syna póki nie wyrósł.
      Bardzo ciepło wspominamy to miejsce i tych ludzi. Żałujemy, że właścicielka nie
      założyła szkoły dla trochę starszych. Dla mnie najważniejszy był profesjonalizm
      i dokładność z jaką wychowawcy i przede wszystkim p.Morrigi realizowała
      programy dla dzieci. Mają b.dużo pomysłów i nie improwizują w sprawach
      organizacyjnych (to było dla nas ważne, bo oboje z żoną pracujemy w firmach, w
      których nie ma zmiłuj).To na mnie zrobiło duże, pozytywne wrażenie.Polecam.
      • berecik7 Re: ha, znam :) 13.12.06, 23:10
        Dzięki za wszystkie opinie. Ja już byłam tam na małych zwiadach i też odniosłam
        świetne wrażenie. Wolałam się jednak upewnić. Trochę nam nie po drodze, ale
        chyba warto trochę nadłożyć i mieć pewność, że wszystko jest ok. Pozdrawiam.
        • emiczekk Re: ha, znam :) 08.06.07, 13:06
          a gdzie dokladnie miesci sie to przedszkole?
        • marzenapw aktualizacja 12.04.13, 15:42
          Mam pytanie czy ktos obecnie posyła tam dziecko? Czy ktoś może juz przeszedl tą drogę.
          Zastanawiam się nad wyslkaniem tam swojej corki. Bardzo proszę o informacje.
          • marzenapw Re: aktualizacja 12.04.13, 15:44
            Ja narazie tylko rozmawiałam z wychowawczynią. Miłe wrazenie, rzeczowo opowiedziala o przedszkolu. Zadnych sformulowan typu : jestesmy najlepsi.
            • radzik80 Re: aktualizacja 25.04.13, 00:27
              Moje dziecko chodzi do tego przedszkola. Oczywiście, że ogromną wartością jest język angielski i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. To działa, maluchy fajnie w tym języku sobie radzą, choć w przeszłości bywało podobno jeszcze lepiej, bo były dzieci cudzoziemców. Co do programu edukacyjnego nie można się też przyczepić, bo dzieci fajnie się rozwijają. Natomiast brak logopedy, psychologa jest problemem. Za to trzeba oddzielnie płacić. Mamy też nieodparte wrażenie, że dziś przedszkole działa siłą rozpędu. Kiedy syn właścicieli chodził do tego przedszkola widać było ich zaangażowanie w rozwój. Ale to było kilka lat temu. Dziś niestety poziom spada. Nie chodzi mi o poziom nauczania, ale takiej ogólnej dbałości o dzieci w czasie kiedy nie ma zajęć a jest zabawa. Nauczyciele nie widzą, że w zimie rzeczy są mokre, a w ciepłe dni, że dziecko jest na przykład za ciepło ubrane. Całe spocone biega w ogrodzie i za chwilę jest chore. Wieczny bałagan w szatni. Wiecznie porozrzucane po wszystkich szafkach rzeczy i znajdź tu człowieku co twoje. Rotacja wychowawców, to też jest problem. Dziś jest trzech nativespeakerów. A za chwilę będzie tylko dwóch. Jak na anglojęzyczne przedszkole - mało. Mamy nadzieję, że Pani Karolina znajdzie kogoś rozsądnego nie na miesiąc, a na kolejne lata. Był Eric. Oprócz angielskiego władał francuskim. Przez rok dzieci miały drugi język. Eric odszedł i za brakło dobrej woli, albo determinacji w poszukaniu kogoś, kto by naukę francuskiego kontynuował. Pewnie względy finansowe o tym też zdecydowały. Parę innych rzeczy można by jeszcze wytknąć, ale nie chcę tego robić. W sumie, nie powiem jesteśmy zadowoleni, głównie z uwagi na dobry program edukacyjny. Niemniej jednak mogło by to przedszkole lepiej funkcjonować, ale właścicielka ma czym innym głowę zajętą. Właściwie to jej tam nie ma. Widzimy ją przed świętami i na koniec roku.
              • olka_75 Re: aktualizacja 28.10.13, 12:50
                Witam, ja mam już swoje drugie dziecko w tym przedszkolu i nie wyobrażam sobie innego miejsca dla moich pociech. Ciepłe, opiekuńcze, mądre miejsce traktujące dzieci poważnie. Nie bardzo rozumiem wypowiedź mojej poprzedniczki, wydaje mi się jakby pisała o innym miejscu. Sama miałam dziecko tu pierwsze dziecko za czasów synka właścicielki i mogę powiedzieć, że jak Pooh Corner się zmieniło to tylko na lepsze. Więcej nauczycieli, więcej zajęć, program nauczania przez lata dopracowywany, angielski niezmiennie dobry. Nie wiem jak oni to robią, że przekazują im taki duży zasób wiedzy. Mój synek jest teraz w międzynarodowej szkole a jego poziom angielskiego i wiedzy jest dużo lepszy od innych dzieci, nawet tych z zagranicznych rodzin. Powiedziałabym nawet, że na początku nudził się na zajęciach. Tu moje wielkie dziękuję dla nauczycieli za poświęcony nam czas i troskę. Nie będę się już odnosić do poprzedniej wypowiedzi bo każdy może mieć swoje zdanie i priorytety. Ja się cieszę, że wychodzą codziennie na dwór, chodzą do lasu, brudzą sobie spodnie i cieszą się z bycia aktywnymi dziećmi. Moje dzieci nigdy nie chodziły tu mokre ale tak dużo pierzemy ;] Pozdrawiam wszystkich i serdecznie polecam.
                • marzenapw Pooh Corner 05.02.14, 22:05
                  Olka_75 mam pytanie: do której międzynarodowej szkoły chodzi Twoje starsze dziecko. Ja tez mam swoje w Pooh Corner i zastanawiam się jaką szkołę wybrać po.
                  Pozdrawiam
                  M
                • marzenapw Re: aktualizacja 05.02.14, 22:07
                  Tak, Pooh Corner to świetne przedszkole. Po kilku miesiacach córka już stara się mówić po angielsku. Rozwija się świetnie.
                  Pozdrawiam i gorąco polecam to przedszkole. Jesli ktoś ma jakies pytania to chętnie odpowiem. To przedszkole nie potrzebuje zadnej reklamy, w porównaniu z innymi.
                  • ichi51e Re: aktualizacja 02.03.14, 11:34
                    big_grin to moze pracownicy przestana podbijac watek?
                    • czerk-awska Re: aktualizacja 25.03.14, 19:25
                      Wspaniałe przedszkole Wspaniały Personel a słowa mej Julki już po odebraniu w samochodzie bezcenne: Mogę zostać jutro dłużej. Polecamy z mężem chwile spędzone w pooh corner już nie ma takiej Sympatii w szkole podstawowej ze strony nauczycieli ale zawsze będziecie w Naszym Sercu
    • yo8 Re: znowu pytanie o przedszkole - Pooh Corner 25.03.14, 22:17
      www.interankiety.pl/interankieta/58d76eadb97ff945c7e6a226a2b3cbdc.xml
      Pomożecie?

Potrzebuję głosów w ankiecie na studiasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka