mayi Re: nowe sklepy, likwidacje itd 20.03.11, 18:07 Po wielu latach znika z Kabackiego Duktu Sushi Bar Kobe. A w jego miejscu 23 marca ma się otworzyć warzywniak. W ogóle ta strona ulicy na odcinku najbliżej Wąwozowej zmienia się dość dynamicznie. Teraz tam są po kolei: biuro podróży Allianz totolotek Cenna Chwila, czyli sery i inne spożywcze no i warzywniak będzie Drugi koniec Kabackiego Duktu także ma już burzliwą historię. W ostatnim lokalu najpierw była jakaś agencja "eventowa", potem garmażerka, potem spożywczak "u Franciszka", a teraz jest do wynajęcia/sprzedaży. Z przedostatniego lokalu wyprowadził się na Mielczarskiego fryzjer airartist i lokal też jest do wynajęcia/sprzedaży. Jak dotąd po tej stronie od początku trzymają się tylko spożywczy Pod Lasem, militaria ASG i Puella. Druga strona KD to głównie lokale od strony KEN, a tam też nieco zmian. Kuchnie zmieniły się w zabawki, a restauracja włoska w chińszczyznę. Czy jakoś tak. Chyba nie wiadomo jeszcze co będzie przy skrzyżowaniu Kabackiego Duktu z Na Przyzbie w nowej, czerwonej dobudówce. Odpowiedz Link
positive_energy nowy warzywniak 23.03.11, 09:42 nie wróżę dobrej przyszłości temu warzywniakowi - asortyment: rozpacz, no i niestety ten sam - mówiąc delikatnie - mało prosprzedażowy właściciel.. Odpowiedz Link
chiara76 nowa pralnia na Wąwozowej 14.10.11, 11:03 w miejscu dawnej solarki bodajże, koło sklepu z meblami dla dzieci zajawka nowej pralni. Pranie chemiczne, pralnia wodna zdaje się, że nawet dywany, ale tego pewna nie jestem. Według info, mają się otworzyć 22 października. Ciekawe, jaka będzie, według mnie przydałaby się konkurencja, więc trzymam kciuki, żeby była ok. Odpowiedz Link
domi_33 księgarnia i joga 15.10.11, 15:43 super księgarnia edukacyjno - dziecięca na Wąwozowej 22 naursynowie.pl/akademicka-ksiegarnia.aspx a w miejscu wcześniejszego przedszkola prywatnego Magia, na Mielczarskiego 1 w tej chwili można poćwiczyć jogę. Odpowiedz Link
domi_33 sklep z zabawkami 17.10.11, 15:31 niestety nie ma już sklepu, który się chyba nazywał 'jedyny sklep' (czy jakoś tak) z zabawkami i innymi akcesoriami dla dzieci. lokal do wynajęcia napisane na szybie. Odpowiedz Link
chiara76 Re: sklep z zabawkami 17.10.11, 19:36 domi? mówisz o tym na Kabackiej? Aż sprawdzę podczas spaceru, bo jeszcze w piątek był. Mimo, że przestałam być targetem, to zauważam, że na Kabatach ocknęli się, że na dziecięcych artykułach można zarobić i to sporo, bo w bardzo krótkim czasie zauważyłam aż dwa. Inna sprawa, jakie tam będą ceny, ja już teraz sprawdzać się nie wybieram... Odpowiedz Link
edzia321 Re: sklep z zabawkami 17.10.11, 23:26 Jedyny sklep zmienił tylko lokalizację na ul. relaksową. Odpowiedz Link
chiara76 Re: sklep z zabawkami 18.10.11, 09:06 czyli wygląda na to, że zmienił lokalizację (szkoda, że nie zostawił o tym info na szybie jeśli miał jakichś klientów), jak pisze poprzedniczka na Relaksową, chociaż według mnie łatwiej jest wytłumaczyć komuś jak tam trafić podając adres Kabacka. Odpowiedz Link
domi_33 Re: sklep z zabawkami 18.10.11, 15:59 ta Relaksowa to tam gdzie kiedyś były motory sprzedawane? a potem jakieś modele? tam za szkołą tych sióstr? słaba lokalizacja chyba, rzadko tam ktoś przejeżdża. chyba że to gdzie indziej to już nie wiem gdzie. Odpowiedz Link
chiara76 Re: sklep z zabawkami 18.10.11, 16:04 dokładnie tam. Tam się nic długo nie utrzymuje , takie miejsce, w którym ciągle coś nowego się mieści, ale zauważyłam adres netowy sklepu a tu już jak wiemy jest tak, że często ludzie coś w necie oglądają czy w innych sklepach i potem zamawiają w danym sklepie i jadą tylko po odbiór. Jeśli mają konkurencyjne ceny może im się uda. To już zainteresowani osądzą. Odpowiedz Link
effa.d Re: nowa pralnia na Wąwozowej 28.02.13, 11:08 pralnia przeniesiona na Wąwozową 4 (a szkoda, bo mi ładnie pachniało jak wchodziłam do klatki). a pralnia jest bardzo ok, polecam, piorą dobrze i w cenach nawet chyba niższych niż w sieciówkowych sęk a sek. w ogóle dużo się zmieniło w temacie, bo na Wąwozowej 4 oprócz pralni są (podaje z głowy, więc mogę pominąć dużo): - punkt z pieczątkami/ medalami/ - master coś tam - przeniesiony z Wąwozowej chyba 6 - piekarnia SPEC - chleb i bagietki dobre, całą resztę (drożdzówki, ciasta) pominę milczeniem - kawiarnia z coffee w nazwie ale nie pamietam dokładnie - jakieś studio kuchni - jakis salon kosmetyczny - chyba szykuje się jakiś stomatolog - kiosk Ruchu na Wąwozowej 2 - drugi już sklep z gitarami (po pralni, teraz jak wchodzę to czasem ktoś plumka na gitarze, też miło) - mini delikatesy Miś- nie prognozuję długiej kariery, klientów brak, asortyment średni - nie ma już żadnego sklepu z winami - punkt DPD strefa paczki czy coś takiego - drugi fryzjer Odpowiedz Link
effa.d Re: nowa pralnia na Wąwozowej 01.03.13, 22:13 aktualizacja, bo się przeszłam pod blokiem: - nie ma jednak dwóch sklepow z gitarami, albo tamten się zamknął, albo przeniósł do mniejszego lokalu - nie ma już punkt DPD są więc dwa pustostany na Wąwozowej 2 Odpowiedz Link
kosmov Re: nowe sklepy, likwidacje itd 04.03.13, 14:29 delikatesy na wąwozowej w białym bloku, straciły koncesje, ale za to po drugiej stronie otworzyli dla monopolowe! Odpowiedz Link
effa.d Re: nowe sklepy, likwidacje itd 04.03.13, 21:53 i chyba ten sklep z porcelana z Wloclawka i wiklina przeniosl sie z bialego bloku na Wawozowa 4 Odpowiedz Link
aniesa nowe w nowym bloku Wawozowa 4 05.03.13, 00:32 To ja pomoge zaktualizowac, bo niedlugo sie wprowadzam do 4ki. Dotychczas powstalo: -pralnia (bardzo dobra, potwierdzam, jakosc uslug super i ceny nienajwyzsze) -kiosk ruchu, ktory stal na Wankowicza wczesniej -piekarniocukiernia SPC (cieszylam sie, ze bede po swiezy chleb wychodzic w kapciach, ale nie bardzo mi ich wypieki smakuja, a odkad pani przyznala, ze stosuja polepszacze mysle, ze bede korzystala tylko w sytuacjach awaryjnych) -alkohole -dwa salony fryzjerskie (wczoraj zobaczylam, ze wlasnie powstal drugi, zupelnie bez sensu, nie wroze im dlugiej kariery) -ceramika Boleslawiec -pieczatki, wizytowki, durnostojki -stomatologia -jakis dziwaczny sklep typu mydlo powidlo, przez szybe widac chrupki, napoje, lakiery do paznokci, srodki czystosci, papier sniadaniowy i chipsy (zupelnie mi sie nie podoba) -kafejka The Coffee Break Odpowiedz Link
wsamrazek Re: nowe sklepy, likwidacje itd 15.06.13, 13:05 Koło bazarku na Wąwozowej otwiera się nowy Rossmann fotoforum.gazeta.pl/photo/3/eh/qg/cxbo/Fbmqpcuob84gUrRR1B.jpg Odpowiedz Link
effa.d Re: nowe sklepy, likwidacje itd 25.07.13, 05:45 na Wąwozowej 2 nowy sklep z ubraniami dla dzieci Truskawka Odpowiedz Link
effa.d cukiernia 05.08.13, 04:44 nenette czy jakos tak - w okolicach Jarzynki na Wawozowej chyba 6. reklamuja sie, ze bez cukru, glutenu pieka tez Odpowiedz Link
kosmov Re: nowe sklepy, likwidacje itd 15.09.13, 22:48 delikatesy w białym bloku na wąwozowej zamknięte Odpowiedz Link
outletlemon Re: nowe sklepy, likwidacje itd 15.02.18, 09:43 Serdecznie zapraszamy do Lemon OUTLET. Oferujemy nową odzież znanych marek amerykańskich, brytyjskich, francuskich i holenderskich - dla kobiet, mężczyzn i dzieci. W ofercie mamy również biżuterię, obuwie i dodatki w cenach od 5 do 390 zł. Butik znajduje się w A. KEN 15 tuż przy wyjściu z metra Kabaty. Odpowiedz Link