Dodaj do ulubionych

Coś nowego na Dembego

18.11.03, 12:19
U zbiegu ulic Jeżewskiego i Dembego pojawił się niedawno baraczek budowlany.
Zaraz potem pojawił się betonowy fundament po obu stronach ul.Dembego przy
wjeździe z ul. Jeżewskiego. Spotkałem się z rozmaitymi spekulacjami na temat
tego co tam będzie (szlaban, parking itp.). Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś
wiarygodne informacje na ten temat?
Obserwuj wątek
    • rubeus Re: Coś nowego na Dembego 18.11.03, 15:03
      ooo... musze sam się przejśc i na wsłasne oczy obaczyć...
      może się czegoś dowiem, albo domyślę...
    • rubeus Re: Coś nowego na Dembego 19.11.03, 14:19
      zapytałem się robotników... stawiają ogrodzenie...
      zgodnie z moim przypuszczeniam to moja spółdzielnia się grodzi, tak jak psiali w biuletynie jakiś czas temu. Grodzi się po to, aby 'obce' elementy nie parkowały na miejscach posotjowych przy Dembego.
      • wozimek Re: Coś nowego na Dembego 19.11.03, 14:34
        Jako spacerowicz i 'obcy' element mam nadzieję, że ograniczenie dotyczyć będzie
        tylko ruchu kołowego.
        • rubeus Re: Coś nowego na Dembego 19.11.03, 16:43
          tylko o ruch kołowy, a właściwie o parkujacych się rozchodzi...
          • wozimek Re: Coś nowego na Dembego 19.11.03, 16:51
            To dobra wiadomość. Ograniczy to ruch i hałas w tej części ulicy. Dzięki za
            informację.

• rubeus Re: Coś nowego na Dembego 19.11.03, 19:31
              zobaczymy... \
              robotnicy nie potrafili mi odpowiedziec, czy benda grodzić cały teren, czy tylko ten kawałek... ale chyba tylko ten kawałek...
              • wozimek Re: Coś nowego na Dembego 20.11.03, 11:25
                Szlabanik na Dembego, mam nadzieję skutecznie, powstrzyma ruch ciężkiego
                sprzętu, który lada chwila pojawi się w związku z rozpoczęciem budowy na
                terenie przy ulicy Kiepury (Kasztanowa Aleja II Etap) by Dom Development.

• rubeus Re: Coś nowego na Dembego 20.11.03, 21:04
                  na 100% ma ta DD ? Bo o teren chce sie też ubiegac 'moja' spółdzielnia...
                  • wozimek Re: Coś nowego na Dembego 20.11.03, 21:23
                    Płot pod "Kasztanową II" przy ul.Kiepury już jest postawiony, a na stronie DD
                    (www.domdevelopment.com.pl/) i dodatku Nieruchomości GW jest ogłoszenie
                    o sprzedaży mieszkań. Kiedyś słyszałem, że na tym terenie miała powstać
                    szkoła. Natomiast na stronie spółdzielni jest mapka, na której równolegle do
                    budynku przy Wańkowicza jest zarys budynku Twojej spółdzielni (Etap II bis).
                    Tuż przy placu zabaw jest ogrodzenie.
                    PS. Nie mogę napisać, że DD jest "moim developerem", bo trochę z nim razem z
                    sąsiadami walczę.
                    • rubeus Re: Coś nowego na Dembego 20.11.03, 22:10
                      ten II bis, to planowany od poczatku był.. i to teren spółdzielnii
                      heh.. gdyby SMB Natolin, nie podarował łaskawie terenu 'miastu' pod inwestycję oświatowa, to by przy smb kabaty został i cuś innego by powstało...

heh.. przynajmniej DD postawi coś dopasowanego do okolicznych budynków...
                      a nie jak wersal podlaski - postawił tego 'klocka' w kanarkowym kolorze...
                    • rubeus Re: Coś nowego na Dembego 21.11.03, 11:18
                      Pozowolenia na budowe to DD nie ma jak na razie... A tak w ogóle to zabudowa jest niezgodna z ogólnym planem zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
                      Zaczyna się akcja zbierania podpisów mieszkańców spółdzielni pod protestem, przeciwko budowie, oraganziowaniu placu budowy i niszczenia dróg wewnetrznych
                      (tak bronikowskiego, dembego i chyba kiepury - ale ta ostatni to nie jestem pewien - są ulicami w spółdzielni ), ja się napewno podpisze...

Jakby ktoś jeszcze chicał - to protest wyłożony jest m.in w biurach spółdzielni przy Bronikowksiego 9, Dembego 23, Wańkowicza 4 i u ochrony na nnwoym osiedlu.
                      • wozimek Re: Coś nowego na Dembego 21.11.03, 12:32
                        Życzę powodzenia. Szlaban i ogrodzenie, które stawia Twoja spółdzielnia
                        skutecznie, miejmy nadzieję, te ulice ochroni, pozostaje otwarta kwestia wjazdu
                        na Bronikowskiego od Wąwozowej. Wjazd na osiedle "Kasztanowa II" jest
                        przewidziany od strony ul. Jeżewskiego pomiędzy nr. 5 a 7.
                        Mnie też nie zależy na zagęszczaniu zabudowy i szczerze mówiąc wolałbym, aby
                        zabudowa jaka powstanie na tej działce była niższa.
                        Pod protestem się nie podpiszę bo znając polskie realia (zawiść w rodzaju:
                        skoro jesteś przeciwko mnie to Cię załatwię), mogę mieć potem kłopoty natury
                        np. administracyjnej ze strony DD.
    • magdawe Re: Coś nowego na Dembego 20.11.03, 11:49
      Czy to będzie również dotyczyć tego parkingu w pobliżu Artusa? Gdzie tam
      będziemy wtedy stawać? Na chodniku nie lubię sad
      • rubeus Re: Coś nowego na Dembego 20.11.03, 17:39
        Którego parkingu ? tego wewnątrz osiedla, czy tego przy dembego ?
        • magdawe Re: Coś nowego na Dembego 20.11.03, 19:42
          przy dembego.
          • rubeus Re: Coś nowego na Dembego 20.11.03, 19:57
            nie wiem jak będzie rozwiązan kwestia parkowania...
            generalnie chodzi chyba o to aby mieszkańcy budynków z jeżewskiego, nie parkowali non-stop na terenir spółdzielni osiedle-kabaty...
            tak przynajmniej to rozumiem...
            • rubeus Re: Coś nowego na Dembego 23.11.03, 12:55
              poczytawszy blog mieszkańców osielda kasztanowa aleja, czuje się troche głupio, że pisałem o parkowaniu non-stop tych ze mieszkańców, na dembego...

Woźimek - jak dostaniesz info od spółdzielni co do szczegółów ogordzenia daj znać.
              Bo znając siebie zapomne się spytać smile
              • wozimek Re: Coś nowego na Dembego 23.11.03, 17:19
                Tak zrobię. Nie wiem tylko, czy taką odpowiedź otrzymam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka