Dodaj do ulubionych

Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje?

28.03.10, 12:36
A może przy okazji ktoś się wypowie na temat obecnych tranzytów Jowisza - czy to czas na nowe inwestycje czy jeszcze nie. czy wreszcie mi się cos uda ot tak sobie czy jak zwykle będe miała jak sinusoida - nagłe zwroty akcji i " nie ma wzniesienia bez spadku". Mam nowe pomysły i chciałbym aby mi się udała ich realizacja.
Bo przyznam, że jestem juz zmęczona ciągłymi zmianami, upadkami, napięciem ( Uran na Marsie w opozycji do Saturna juz poza mna na szczęście ten tranzyt, ale ten Pluton w 5 domu w opoz. do Wenus- ech).No i Mars teraz cały czas w Lwie przez Urana, Saturn pomiędzy Wagą a Panną ( moim biednym 1 domem)i jeszcze chtyba wpływy Neptuna. W sumie po różnychciężkich tranzytach ( zawsze sa trochę ciężkie bo np jak Mars będzie w kon do Słońca to jednoczesnie w kwadracie do Księżycai MC i IC. Jak będzie w kon do Plutona to jednocześnie w kwadracie do Saturna itd.
Czy ktos widzi cos pozytywnego w mojej przyszłości - bo cała nadzieja to jednak w Jowiszu jak widzę.
Obserwuj wątek
    • black_halo Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 28.03.10, 12:48
      Co do Jowisza w osmym domu to moge powiedziec, ze u mnie to bylo w
      czasach studenckich ale jak spojrzalam na owczesniejsze tranzyty to
      jak raz znalazlam calkiem niezla studencka prace a potem wzielam
      kredyt studencki bo mialam wyjechac na wymiane i prawie mi sie udalo
      ale troche sprawe spieprzyla koordynatorka projektu. Nie bede sie tu
      jednak rozwodzic. W kazdym razie tranzyty Jowisza na mnie dzialaja bo
      powiedzmy, ze jak wszedl do 1 domu to tez bardzo mi sie poprawilo
      finansowo i zyciowo. teraz mam Jowisza w 8 domu solariusza i sie
      zastanawiam co to bedzie ...
      • leyaxxi Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 28.03.10, 17:07
        To zwykle niezły czas finansowy(zależnie jednak od aspektów).
        Finanse jakby z zewątrz. Generalnie dobry czas na kredyty czy inne
        sposoby pozyskiwania funduszy. Niektórzy też twierdzą, ze może
        przynieść osobę, która wesprze nie tylko finansowo, a nawet
        życiowego partnera, który zapewni bezpieczeństwo finansowe. Może też
        dać zainteresowanie sprawami paranormalnymi, mistycznymi.
        • black_halo Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 11:23
          Zapomnialam dodac, ze Jowisz w VIII domu to tez duzo duzo seksu ;D
          • jasmina.0 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 12:44
            Z tym seksem to same problemy - myślę, że jest przereklamowany. Ale jak jeszcze Uran w 8-mym i Pluton w 5-tym w opozycji do Wenus i Mars w Lwie pojedzie po kolei po Uranie, Słońcu, Plutonie i asc(w tranzytach) to wszak może być gorąco. Dlaczego mnie to TERAZZZZZ spotyka a nie np. dwadzieścia lat temu?? Hę? Rozsadzi mnie ta energia chyba.
            Dlatego też jak sądzę dobrze będzie się skupić na jakiejś nowej działalności i przekierowaniu tej energii na coś konstruktywnego dlatego też pytam czy to dobry czas (z tym moim jakby nie patrzyć trochę pechowym horoskopem natalnym).Plany poczynienia następnych, znaczących zmian w życiu są, ale zastanawiam się nad realizacją - czy to ten czas, czy jakaś inna planetka mi czegoś nie pomiesza, czy może warto poczekac jeszcze parę miesięcy.
            Niby Jowisz natalnie w 1-szym blisko asc, niby Saturn przestał mi tak bardzo dokuczać ale wciąż kolebie się pomiędzy 1 i 2-gim domem i wokół kwadratury z Wenus,wiec się zastanawiam czy siła Jowisza w 8-mym będzie na tyle mocna, że mi się uda - no pewności na 100 % nigdy nie ma ale może na 90?
            Ciekawa jestem jakie macie zdanie?
            • princesswhitewolf Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 12:51
              Wiesz sam Jowisz naprawde nie przynosi jakichs wielkich zmian. To musi sie wiazac z caloscia: sytuacja gdzie jest prymarne slonce, sekundarnymi a potem innymi tranzytami Uran Npetun Pluton Saturn. Dopiero pozniej rozpatrujemy Jowisza. Pamietaj ze jowisz w 8 robi aspekty po opozycji do 2go domu oraz po kwadracie tez....
              Trzeba calosc sprawdzic
              • jasmina.0 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 13:26
                princesswhitewolf napisała:

> Wiesz sam Jowisz naprawde nie przynosi jakichs wielkich zmian. To musi sie wiazac z caloscia: sytuacja gdzie jest prymarne slonce, sekundarnymi a potem innymi tranzytami Uran Npetun Pluton Saturn. Dopiero pozniej rozpatrujemy Jowisza. Pamietaj ze jowisz w 8 robi aspekty po opozycji do 2go domu oraz po kwadracie tez. Trzeba calosc sprawdzić.

Sprawdzam , sprawdzam i wychodzi mi , ze Jowisz będzie nidługo w 8-mym i zaaspektuje kon Marsa a z tego wynika mi, że z tej strony będzie dobrze. Przynajmniej jesli chodzi o dobry okres do interesów i operacji finansowych. Opozycja do drugiego domu mnie nie bardzo martwi jest tam pusto a wladca 2 domu jest w 11. Jesli Pluton tu robi opozycję do Wenus a wenus jest władca 2 domu to mysle, że będzie zmiana w zakresie wartości ale nie w sferze materialnej. Neptun zrobi mi w między czasie opozycję do Plutona a to by znaczyło nowe wyzwania wymagające podsumowania i uporządkowania (i zaraz później opozycję do asc co może skutkować jakimiś komplikacjami w życiu osobistym ale sprawy osobiste to osobny temat więc go na razie odpuszczam). Wprawdzie saturn jak pisałam kolebie sie między 1-szym a 2-gim ale Saturn w drugim zawsze przynosił mi w sferze materialnej i zawodowej dobre rzeczy ( ewenement?) przy dużo gorszych tranzytach innych planet więc tu tak bardzo się nie martwię - uważam po prostu na finanse i tyle. A Uran przeszedł przez trygon z Saturnem więc chyba wszystko dobrze? Acha jeszcze pocieszający tranzyt Jowisza w trygonie do Księżyca przede mną.
                Nie wiem na co tak naprawdę powinnam zwrócić baczniejszą uwagę (moje natalne kółko jest na foto gazeta). Może jakaś podpowiedź.
                • princesswhitewolf Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 17:06
                  jasmina.0 napisała: ...ale Saturn w drugim zawsze przynosił mi w
                  sferze materialnej i zawodowej dobre rzeczy ( ewenement?)

ZAWSZE? a przepraszam ile razy mialas Saturna w 2 domu ze mozna mowic o jakiejs
                  w tym regularnosci i uzyc slowa "zawsze" <wytrzeszcz na maxa>

• jasmina.0 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 17:34

> jasmina.0 napisała: ...ale Saturn w drugim zawsze przynosił mi w
                    > sferze materialnej i zawodowej dobre rzeczy ( ewenement?)

>
                    > ZAWSZE? a przepraszam ile razy mialas Saturna w 2 domu ze mozna mowic o jakiejs w tym regularnosci i uzyc slowa "zawsze" <wytrzeszcz na maxa>

> > No oczywiście zagalopowałam się - chodziło mi ogólnie o aspekty Saturna do 2 domu i w powiązaniu do jego władcy.
                    • kadet744 Re: Jasmina 29.03.10, 17:40
                      Cześć. Gdzie to twoje kółko ? Zgubiłem, przepraszam.
                      • princesswhitewolf Re: Jasmina 29.03.10, 17:44
                        kadet co z obiecanym nam TWOIM kolkiem?
                        • kadet744 Re: Princ..i wilk biały 29.03.10, 18:08

> kadet co z obiecanym nam TWOIM kolkiem?
                          -----------------
                          Bardzo przepraszam, kto obiecał i kiedy to się stało ?
                          Czaruś, nie czaruj, nie używaj podstępów i nie wymuszaj.
                      • jasmina.0 Re: RE Kadet 29.03.10, 17:51
                        kadet744 napisał:

> Cześć. Gdzie to twoje kółko ? Zgubiłem, przepraszam.

No nie jest piękne , nawet chyba nie jest ładne, ale przyzwyczajam się do niego i czasem widzę, że może nie jest ładne ale interesujące.

fotoforum.gazeta.pl/5,2,jasmina.0.html ( jest małe i aby powiększyć należy kliknąć w kółeczko)
                        • kadet744 Re: RE Kadet 29.03.10, 18:11
                          jasmina.0 napisała:

> kadet744 napisał:
                          >
                          > > Cześć. Gdzie to twoje kółko ? Zgubiłem, przepraszam.
                          >
                          > No nie jest piękne , nawet chyba nie jest ładne, ale przyzwyczajam się do niego
                          > i czasem widzę, że może nie jest ładne ale interesujące.
                          >
                          > fotoforum.gazeta.pl/5,2,jasmina.0.html ( jest małe i aby powiększyć należy klik
                          > nąć w kółeczko)
                          -------------------------
                          Uprzejmie dziękuje.
                    • princesswhitewolf Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 17:44
                      jasmina.0 napisała:
                      No oczywiście zagalopowałam się - chodziło mi ogólnie o aspekty Sat
                      > urna do 2 domu i w powiązaniu do jego władcy.

aha to cos innego...
                      • jasmina.0 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 17:55

> jasmina.0 napisała:
                        > No oczywiście zagalopowałam się - chodziło mi ogólnie o aspekty Sat
                        > > urna do 2 domu i w powiązaniu do jego władcy.
                        >

> aha to cos innego...

Princesko nie naśmiewaj się ze mnie tylko powiedz czy widzisz jakies zagrożenia, ktorych ja nie dostrzegam? Bo może zbyt optymistycznie na to patrzę ale mam już dość czarnego pesymizmu, który towarzyszył mi przez cały okrągły 2009 rok.
                      • kadet744 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 18:15

> jasmina.0 napisała:
                        > No oczywiście zagalopowałam się - chodziło mi ogólnie o aspekty Sat
                        > > urna do 2 domu i w powiązaniu do jego władcy.
                        >

> aha to cos innego...
                        -----------
                        Jakie "To" złośliwe. Patrzcie państwo co " Z TEGO" wyrosło.
                        • princesswhitewolf Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 19:42
                          kadecik wybacz ale to co napisalam bynajmniej nie mialo zlosliwej motywacji. Podejrzewalam jakas pomylke albo ze chodzi jasminie o Jowisza.
                          Eh ci mezczyzni co im zlamie sie serce...
                        • jasmina.0 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 29.03.10, 19:46
                          kadet744 napisał:

> princesswhitewolf napisała:
                          >
                          > > jasmina.0 napisała:
                          > > No oczywiście zagalopowałam się - chodziło mi ogólnie o aspekty Sat
                          > > > urna do 2 domu i w powiązaniu do jego władcy.
                          > >

> > aha to cos innego...
                          > -----------
                          > Jakie "To" złośliwe. Patrzcie państwo co " Z TEGO" wyrosło.

Kadet rozbrajasz mnie .
                          "TO" miało zabrzmieć jak Mars w Rybach czyli uprzejma prośba do Princeski - a nie broń Boże jak Słońce w Lwie. Szkoda, że na tym forum nie ma dźwięku.
                          • loken77 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 07.05.10, 16:21
                            to ja sie wypowiem na temat tranzytu jowisza w 8 ,który właśnie
                            przechodzę więc:nic się nie dzieje konkretnego ani ciekawego w
                            sprawach 8 domowych,niedługo przejdzie mi do 9 domu może tam jowisz
                            dostanie kopa bo w końcu będzie u siebie,uran gdzies z miesiąc temu
                            wyszedł własnie z 8 tez o dziwo zadnych wydarzeń 9 domowych nie
                            zaobserwowałam.Zastanawiam sie czy ta konunkcja 6 czerwca jowisz-
                            uran jakoś aktywizuje ten 9 dom?Ponoć planety zazwyczj przynoszą
                            wydarzenia na wejsciu do domu i na wyjsciu.Tez tak macie?
                            • black_halo Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 07.05.10, 21:41
                              Ja czekam z niecierpliwoscia na te koniunkcje bo obie planety mam
                              dobrze aspektowane i obie w 9 domu akurat. Poniewaz Jowisz to u mnie
                              najmocniejsza planeta w natalnym, rzadzi ASC i stellum w MC, oraz IX
                              domem w Strzelcu gdzie i sam siedzi a relokacyjnym z kolei rzadzi
                              Uran, ktory jest na MC w X domu. Nie wiem czego sie spodziewac bo ta
                              koniunkcja nie robi mi zadnych aspektow. Jedynie w relokacyjnym jest
                              3 stopnie od wejscia do 2 domu, jesli na pewno urodzilam sie o 12.30,
                              jesli 5 minut wczesniej to calkiem mozliwe, ze dokladnie na
                              wierzcholku. Nie mam pojecia czego sie spodziewac ale mam nadzieje na
                              nowa lepsza prace uraniczna z jowiszowa pensyjka ;D
                              • marinasun Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 07.05.10, 23:54
                                W jakim dokładnie punkcie koła wypada ta koniunkcja?
                                • black_halo Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 08.05.10, 10:15
                                  Dokladnie w 0 stopniu Barana, 13' Jowisz, i 17' Uran, jesli urodzilam
                                  sie o 12.24 to tez dokladnie prawie w tym miejscu wypada wierzcholek
                                  drugiego domu. Niestety na 100% godziny nie jestem pewna, przblizona
                                  jest 12.30 ale moze byc kilka minut wczesniej.

Wlasnie sprawdzilam co robi u innych znanych mi osob i jedynie u
                                  mojego kolegi robi scisly trygon do Jowisza, u mojej siostry sekstyl
                                  do Wenus (moze powinnam im doradzic gre w lotto?) a u kolezanki
                                  wypada dokladnie na urodzeniowym ksiezycu ;D
                                  • loken77 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 08.05.10, 13:54
                                    W ogóle ta koniunkcja ponoc ma być ciekawa dla wszystkich ,z tego co
                                    czytałam na zagranicznych stronach to gdy wypada w baranie lub wadze
                                    to dzieją sie ciekawe rzeczy na skale światową.
                                    • leyaxxi Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 08.05.10, 14:11
                                      Nie mam w tej chwili dostępu do efemeryd, ale na ile dobrze kojarze
                                      pewne układy planetarne, ostatnia koniunkcja Jowisza i Urana musiała
                                      mieć miejsce pod koniec lat 60tych ubiegłego stulecia. Pewnie 698
                                      lub 69 r.
                                      • jasmina.0 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 08.05.10, 17:59
                                        No więc tak: u mnie tranzytujący Jowisz w 8-mym siedzi już chwilkę. Zaobserwowałam: wzrost samooceny,(którą mi mocno nadszarpnął m.in. tranzyt Urana na Marsie w 8-mym (itd.itp. i inne) do tego stopnia, ze chciałabym wymazać z pamięci rok 2009), więcej klientów a co za tym idzie więcej pracy, co poprawia mi wreszcie finanse (w między czasie jak Jowisz zaczął być w moim 8-mym Saturn cofnął mi się z drugiego do pierwszego do Panny (więc więcej pracuję ale jestem pracowita więc nie krzywduję sobie.
                                        Zresztą odpuściły mi teraz troszkę tranzytujące planetki więc "oddycham" i zbieram siły.
                                        Tak a'propos nie czuję zupełnie siły tranzytującego Marsa przez Lwa.

Co do koniunkcji Jowisza z Uranem 6 czerwca to: będzie ta koniunkcja tranzytowała u mojego partnera koniunkcję Słońca z MC i to będzie w jego 9 domu - chyba też mu zaproponuję jakiegoś lotka lub ruletkę???
                                      • black_halo Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 09.05.10, 11:37
                                        Wypada co kilknascie lat, tyle ze zawsze w innym znaku.
                                        Nastepnapowinna wypasc w Byku jesli mi sie dobrze wydaje, bo za 12
                                        lat Jowisz zrobi pelne kolo ale Uran bedzie juz w Byku wiec
                                        trzebabezie poeczekac jeszcze ok.1 rok az Jowisz dogoni Urana. N a
                                        moje niedoswiadczone oko jesli tan koniuncja wypada co 13 lat to
                                        znaczy, ze nastepna wypadnie za 156 lat w Baranie a ostatnia byla
                                        1854 roku. Lub cos kolo teo. Moze znajacy historie rzuciliy jakies
                                        swialo co sie wtedy ciekawego wydarzylo?
                                        • jasmina.0 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 09.05.10, 12:02
                                          black_halo napisała:

> N a > moje niedoswiadczone oko jesli tan koniuncja wypada co 13 lat to > znaczy, ze nastepna wypadnie za 156 lat w Baranie a ostatnia byla > 1854 roku. Lub cos kolo teo. Moze znajacy historie rzuciliy jakies > swialo co sie wtedy ciekawego wydarzylo?

> z rokiem 1854 na szybko kojarzy mi się:
                                          > kształtowanie się nowej państwowości europejskich po Wiośnie Ludów ( można by to na siłę tu wtłoczyć- ale może nie?)
                                          > urodził się Oskar Wilde,
                                          > wojna krymska i też: Anglia i Francja wypowiedziały wojnę carskiej Rosji,
                                          > Henry Goebel wynalazł żarówkę z włóknem węglowym,(czy jakoś tak)
                                          > powstała partia republikańska.

No nie wiem - ale jakiś szczególny to ten rok chyba nie był, nie obfitował w jakieś spektakularne wydarzenia - chyba, ze czegoś nie wiem albo sobie zapomniałam.
                                          • black_halo Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 10.05.10, 13:17
                                            Nie wiem jak sprawdzic kiedy ostatnio miala miejsce ta koniunkcja a
                                            byloby to ciekawe.
                                            • black_halo Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 10.05.10, 13:41
                                              en.wikipedia.org/wiki/1845
                                              Wynalazlam, ze koniunckja miala miejsce 8 Lutego 1845 roku.

W oczy rzuca sie pozar Pensylwanii, ktory strawil prawie cale miasto.

gdzies czytalam tez inna ciekawostke a mianowicie, gdy Uran wchodzi
                                              do nowego znaku to zaczyna sie hossa na rynkach zwiazana ze znakiem
                                              do ktorego wszedl Uran, kiedy przechodzi polowe znaku peka Banka.
                                              Bylo na przykladzie Banki Dot Com w 2000 roku. Wczesnie uran wszedl
                                              do znaku Wodnika zwiazanego z wszelkimi nowosciami w tym technologia
                                              internetowa, ktora 10 lat temu nie byla jeszcze tak rozwinieta. Potem
                                              Uran wszedl do Ryb i pekla banka kredytowo-nieruchomosciowa. Zaluje,
                                              ze nie mam nigdzie tego artykulu ale czytalam jak nie bylam jeszcze
                                              za bardzo zainteresowana astrologia.
                                              • leyaxxi Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 10.05.10, 16:43
                                                Jak dobrze się dopatrzyłam ostatnia bardzo podobna koniunkcja Urana
                                                i Jowisza w początkach znaku Barana miała miejsce nie tak dawno, t,
                                                nieco ponad 80 lat temu. O ile się nie mylę 25.01.1928r. Rok później
                                                doszło do światowego kryzysu gospodarczego.

Na razie dokładnie na tą datę znalazłam 2 oświadczenia:

1)Oświadczenie Rządowe z dnia 25 stycznia 1928 r. w sprawie
                                                ratyfikacji przez Rząd Norweski międzynarodowej konwencji
                                                ustalającej najniższy wiek dopuszczania młodocianych do pracy w
                                                pomieszczeniach podpokładowych i w kotłowniach, przyjętej jako
                                                projekt dnia 11 listopada 1921 r. w Genewie na Ogólnej Konferencji
                                                Międzynarodowej Organizacji Pracy Ligi Narodów.

2)Oświadczenie Rządowe z dnia 25 stycznia 1928 r. w sprawie
                                                ratyfikacji przez rząd Portugalski międzynarodowej konwencji o
                                                zwalczaniu obiegu i handlu wydawnictwami pornograficznemi,
                                                podpisanej w Genewie dnia 12 września 1923 r.

Ale może było w tym czasie cos bardziej istotnego.
                                                • black_halo Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 10.05.10, 17:03
                                                  pl.wikipedia.org/wiki/1928
                                                  Fascynujace co sie wtedy dzialo:

- w Anglii kobietypo 21 roku zycia dostaly nieograniczone prawo do
                                                  glosowania
                                                  - opatentowano tranzystor
                                                  - udowodnionio istnienie DNA
                                                  - powstala firma Motorola

Oczywiscie wage tych wydarzen i odkryc mozna ocenic opiero z
                                                  perspektywy czasu. Mysle, ze tak bedzie i tym razem, wystarczy
                                                  poczekac ;D
                                                • loken77 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 10.05.10, 17:03
                                                  podaje linka do stronki o tej ponoć arcyciekawej koniunkcji w
                                                  baranie,tak jak pisaliscie co ok 14 lat,ale tylko co 42 w wadze i
                                                  baranie(podają:lądowanie na księzycu,i przelot Lindberga.

www.lynnkoiner.com/astrology-articles/the-great-jupiter-uranus-conjunction-of-2010
    • leyaxxi Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 10.05.10, 17:23
      Mi ta koniunkcja (w VII d)tworzy trygon z 3 domowym Neptunem (władca
      dsc). Jaki to może mieć wpływ? Jakaś komunikacja na wyższym
      poziomie? Może to czas do rozwoju zdolności telepatycznych?
      Ostatnio odkrywam jakiś potencjał do poezjiwink
      • loken77 Re: Jowisz w 8-mym i nowe inwestycje? 10.05.10, 19:36
        Wiesz mi sie wydaje ze ten trygon do neptuna chyba niewiele wnosi,po
        1 to tylko trygon po 2 do planety pokoleniowej.Moze jakas
        progresywna tam jest albo wazny midpunkt jednak takie
        turbodoładowanie powinno sie jakos uzewnętrznić....w zwiazkach
        jakies ciekawe znajomosci,potrzeba wolności w związkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka