Dodaj do ulubionych

Poczucie humoru

13.03.04, 21:55
Czasami zastanawia mnie, jak to jest z tym poczuciem humoru w horoskopie. Po
czym mozna głównie sprawdzić, że ktoś jest w typie wesołka i dowcipnisia lub
też, że kogoś nie bawią dowcipy, nie interesują komedie. Czyzby to Saturn i
znak Koziorożca wpływał na to że człowiek jest bardziej poważny, a znaki
zmienne, że bardziej dowcipny?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • rekinek01 P.S. 13.03.04, 21:56
      • rekinek01 P.S. 13.03.04, 21:58
        Oczywiście, nie chcę nikogo z zarysowanym znakiem Koziorożca urazić smile Jeśli
        tak sie stało, to przepraszam.
    • rencle Re: Poczucie humoru 14.03.04, 01:09
      Merkury i jowisz w dobrych aspektach daja poczucie humoru,szczegolnie w
      bliznietach, dobrze obsadzony strzelec lubi sie smiac, wlasciwie wszystkie
      znaki ogniste i powietrzne.Jowisz w III i V domu w I tez wlasciwie zawsze silny
      jowisz daje humor.
      • rekinek01 Re: Poczucie humoru 14.03.04, 14:21
        Dzięki. Czyli jakby trafiła się, np. koniunkcja Merkurego i Jowisza w Strzelcu,
        to istnieje spore prawdopodobieństwo, że ta osoba jest bardzo żartobliwa.
        Swoją drogą to uważam jednak, że to nie takie łatwe, sprawdzić w horoskopie,
        kto jakie ma poczucie humoru.
        Pozdrawiam.
    • dori7 :)) 14.03.04, 14:13
      Jedno jest pewne: zaden Lew ani Rak nie ma zbytniego poczucia humoru na swoj
      temat, nawet Jowisz nei pomoze smile)))))))))
      • rekinek01 Re: :)) 14.03.04, 14:24
        Zauważyłem, co dziwne, że wszystkie Panny jakie znam, lubią robić
        różne "psikusy", pomimo, że ten znak uważany jest raczej za "poważny".
      • rekinek01 Re: :)) 14.03.04, 14:28
        Z tym Lwem i Rakiem bym się zgodził. Rak ma "huśtawkę" nastrojów, łatwo go
        niechcący urazić, natomiast Lew nie lubi jak się rani jego dumę.
    • anahella Re: Poczucie humoru 14.03.04, 14:38
      Moze najpierw zdefiniujmy poczucie humoru? No wiem, ze to trudne zadanie. Za
      osobe z poczuciem humoru uwaza sie rozne typy osobowosci. CZasem mamy do
      czynienia z ludzmi,kotrzy maja szybka riposte na kazdy temat, czesto sa to
      zabawne teksty. Wtedy musza byc polaczenia merkuriuszowo-marsowe.

Typ wiecznych wesolkow wydaje mi sie bliski ludziom z ukladami meriuriuszowo-
      jowiszowymi.

Natomiast trudno mi zartowac z koniunkcja lub nieharmonijnym aspektem
      Ksiezyc/Uran. Tu nigdy nie wiadomo jak ta osoba zareaguje.
      • mandolia Re: Poczucie humoru 14.03.04, 17:41

Znałam osobiście człowieka z 4 planetami w Koziorożcu (Merkury, Wenus, Słońce i
        Księżyc) i IC w tymże. Nie poznałam dotąd smutniejszej i bardziej pozbawionej
        humoru osobywink))
    • wasza_bogini rozne sa poczucia humoru 15.03.04, 12:00
      np. dla strzlca poczucie humoru w wydaniu raka bdzie sie wydawalo troche za
      bardzo slamazarne:smile). natomisat swietnie sie bedzi bawic w towarzystwie innych
      strzelcow- wspolczuje komus kto znajdzie sie w takim towarzystwiewinkbo nie
      zostawia stzrelce suchej nitki na czarnej owcy. rowniez okrutnym kompanem moze
      byc baran, rownie zlosliwy, bez opamietania. lew raczej bedzie sie usmiechac,
      natomiast wszyscy beda sie smiac z nieprzewidywalnosci wodnikow.

co do koziorozcow to chyba nie jest tak bardzo zle. dla mnie koziorozce nie sa
      smutasami wielkimi, dpresja kojarzy mi sie raczej z wodnikiem.
      slabe poczucie hum,oru maja ryby.
    • dori7 Re: Poczucie humoru 15.03.04, 13:42
      Wydaje mi sie, ze poczucie humoru moze sie roznie objawiac:

- ironia, subtelne rozbawienie

- dzikie ataki niepohamowanej wesolosci

- zlosliwosc; wysmiewanie sie

- radocha ze wszystkiego, co dzieje sie dookola

- humor absurdalny i nonsensowny

- itd.

Widzialabym to jako rozne mieszanki glownie Ksiezyca, Merkurego, Slonca,
      Jowisza i Urana. Dom chyba przede wszytskim V.

poza tym - ktos moze miec baaardzo powazne podejscie do zycia i robic wrazenie
      osoby szalenie skrytej i wrecz ponurej, a w gronie najblizszych przyjaciol i w
      odpowiedniej sytuacji bez skrepowania tarzac sie ze smiechu po dywanie.
    • astromaniak Re: Poczucie humoru 16.03.04, 11:26
      Myślę, że najprościej po znaku ascendentu, ale ważne też jakie planety są na
      ascendencie horokopu. Jeżeli ascendent jest dajmy na to w skorpionie, to z
      poczuciem humoru może być kiepsko, zupełnie inaczej jest kiedy ascendent jest w
      znaku Strzelca. Nie można jednak aż tak uogólniać ponieważ inne szczegóły
      horoskopu moga to potwierdzić lub zmodyfikować. Np. Wenus w Koziorożcu lub w
      tym znaku Księżyc, raczej nie wskazuje na wesołka, są to dośc poważni ludzie ze
      specyficznym poczuciem humoru ponieważ oni nie tracą czasu na "głupoty", nie
      mają na to czasu poniewaz ciagle sa czymś zajęci. Można by tak długo wymieniać,
      ale mówienie, że jeśli ktoś jest strzelcem i ma pstro w głowie, to jest to
      nadużycie rzadko się sprawdzające i chyba nie częściej niz u innych znaków
      zodiaku. Można podać jeszcze przykład aspektu dwóch planet do Saturna: Jowisz w
      kwadracie do Saturna i Pluton w kwadracie do Saturna, te dwie konfiguracje
      planetarne dość mocno wpływaja na delikwenta, ponieważ on od dziecka wie,
      poniewaz doświadcza takich sytuacji w życiu, że mu wchodzi to w krew i wcale mu
      nie do smiechu, choć okoliczności życiowe nie muszą wcale go do tego skłaniać.
      Tacy ludzie mogą widziec świat inaczej niż przez różowe okulary, są bardzo
      sceptycznie nastawieni nie tylko do tego co ich czeka, ale równiez do tego jak
      będzie się rozwijała sytuacja wokół nich. Co ciekawe zwykle mają rację!
      • neptus Re: Poczucie humoru 11.06.04, 23:18
        Skorpiony mają znakomite poczucie humoru. Najbardziej lubią czarny humor lub
        pikantny. Z siebie też sie potrafia smiać ale przy okazji odpłaca pięknym za
        nadobne.
        • cassadaga5 Re: Poczucie humoru 11.06.04, 23:34
          Ja mam asc w skorpionie,chociaż jestem bliźniakiem. I naprawdę mam dobre
          poczucie humoru. Mało tego uwielbiam ludzi którzy potrafią sie bawić i śmiać z
          samych siebie.Nie znoszę bufonady i saturniczej skostniałośći brrrrrrrrrr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka