pantomass 24.03.04, 23:53 Znalezione w notesie kobiety z Ascendentem w Pannie: "Kobietę zdobi skromność, nie ma innych ozdób." Szukający konkretów... Pantomas Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dori7 Re: Ascendent w Pannie 25.03.04, 01:02 pantomass napisał: > Znalezione w notesie kobiety z Ascendentem w Pannie: > > "Kobietę zdobi skromność, nie ma innych ozdób." Przegladalam dzis swietna rzecz, nazywalo sie toto bodajze "dwor wiejski" czy jakos tak - byl to XIX-wieczny poradnik dla kobiet prowadzacych dom na wsi. Wiekszosc rad brzmiala jak ta notesowa, musiala to jakas mocna panna pisac, az zaluje, ze nie mam tej ksiazki w domu, zaraz bym cos pieknego wam wyluskala :> Mam znajomego, urodzonego jakies 12 godzin po mnie, uklad planet niemal identyczny, ale asc w pannie. patrze na niego jak na UFO Haslo naczelne = wszytsko, co robisz i mowisz, rob i mow PRECYZYJNIE Odpowiedz Link
anahella Re: Ascendent w Pannie 25.03.04, 07:41 dori7 napisała: > Przegladalam dzis swietna rzecz, nazywalo sie toto bodajze "dwor wiejski" czy > jakos tak - byl to XIX-wieczny poradnik dla kobiet prowadzacych dom na wsi. > Wiekszosc rad brzmiala jak ta notesowa Bo zycie chlopow kiedys, zwlaszcza w okresie feudalnym bylo po prostu panniaste Odpowiedz Link
anahella Re: Ascendent w Pannie 25.03.04, 07:42 pantomass napisał: > Znalezione w notesie kobiety z Ascendentem w Pannie: Ej,nie wstyd Ci grzebac po cudzych notesach?))))))) Odpowiedz Link
pantomass Re: Ascendent w Pannie 25.03.04, 08:18 Ludzie oprócz swej duszy otwierają przede mną również swoje notesy Odpowiedz Link
ilumaris Re: Ascendent w Pannie 26.03.04, 17:17 Jako szczęśliwa posiadaczka ascencentu w pannie, który jest w koniunkcji z Merkurym i Wenus (aaaaaaaa!!!) pragnę dodać, że nie umieszczam w notesie takich osobistych myśli, bo jeszcze ktoś przeczyta... Odpowiedz Link