Dodaj do ulubionych

Progresje Słońca - co polecacie?

11.07.18, 14:28
Obecnie moje progresywne Słońce chodzi sobie w znaku Wagi. Mam tam mnóstwo różnych planet, np. Wenus, Saturna, Jowisza, więc czeka mnie seria ciekawych progresji. Możecie polecić jakąś dobrą książkę o progresjach? Może być po angielsku. Czytałam trochę w internecie, ale większość to takie gazetowe papki....
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: Progresje Słońca - co polecacie? 11.07.18, 21:12
      Szczerze? Polecam praktykę. Sprawdź kilkanaście - kilkadziesiąt swoich znajomych lub dalszych osób i popatrz, jak to ciekawie chodzi. Ogólnie zasada jest taka, że jest gradacja tego Słońca w aspektach do planet, na zasadzie, że:
      - koniunkcja działa jak 100%
      - opozycja jak, powiedzmy, 75%
      - kwadratura, trygon 40%
      - reszta aspektów może wspomagać, ale mogą zniknąć w cieniu innych technik

Większość podręczników astrologicznych stosuje "pustą" (niestety) teorię, co sprawia, jakby ktoś coś przepisywał z 10 innych książek. Często też za głównych bohaterów robią osoby sławne, znaczące, politycy, itd. A tutaj chodzi o to, żeby nadmiernie nie oczekiwać fajerwerków, że "jeśli Słońce progresywne przejdzie przez Jowisza" to wow, happy, itd.

Ewentualnie traktuję Twój post jako ciekawy wstęp do wątku. To podpowiem - progresja mojego Słońca (wł MC) do Jowisza (władca II i V domu) przyniosła ... lepsze osiągi materialne i wyprostowanie życia zawodowego. Trygon w okolicach wiosny 2014 + solariusz, na które złożyło się Słońce na MC.

I takich przykładów potrzeba dużo, żeby zacząć wyrabiać sobie opinię. Powodzenia smile
    • jamb85 Re: Progresje Słońca - co polecacie? 15.08.19, 09:34
      O pregresjach jest fajna książka Carol Rushman "Astrologia. Sztuka przepowiadania przyszłości", ale pewnie ją znasz wink
      lubimyczytac.pl/ksiazka/121290/astrologia-sztuka-przepowiadania-przyszlosci
    • jamb85 Re: Progresje Słońca - co polecacie? 15.08.19, 09:36
      Gdy moje Słońce progresywne w Bliźniętach zrobiło ścisłą koniunkcję do Marsa w 1 domu i jednocześnie opozycję do Księżyca w domu 7, poznałam mojego przyszłego męża. Mars - mężczyzna, 7 dom - małżeństwo, mąż jest spod znaku zmiennego.
    • lucinafilia Re: Progresje Słońca - co polecacie? 25.11.19, 21:39
      Gdy moje progresywne Słońce weszło w znak Panny w VIII domu i trygon Jowisza na ascendencie, to dostałam duzo pracy za duzo kasy i nakupiłam sobie mnóstwo drogich ciuchów za to i chyba bede musiala kupic sobie teraz szafę, ale na kredyt, albo to wszystko posprzedaję, bo przytyję, gdyż tranzyt Jowisza na ascendencie za pasemsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka