cassadaga5 11.04.05, 19:06 Czy komuś z was przechodził w horoskopie pluton przez IC? Jak wiadomo pluton to energia potężna. Jakie zmiany w życiu mogą zaistnieć przy przejściu plutona przez IC?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tellyjelly Re: Pluton przez IC 11.04.05, 22:14 dokladnie w tych dniach przechodzi mi pluton przez ic, niedlugo wejdzie do mojego 4 domu w ktorym mam koniunkcje neptuna z jowiszem, księzyc 9 w koziorozcu wszystko) mam ic w 24 st 35 sek strzelca, ascendent mam w pannie (25st55) czuje wewnetrznie ze zbli8zaja sie wielkie zmiany, 4 dom to moj dom korzeni, ktore maja mi wiele do wyjaśnienia,hihi. jade niedlugo do stanow, ale tylko an wakacje, czyli mini przeprowadzka, ale po wakacjach chce sie tez wyprowadzic z domu, mam nadzieje ze pluton mi to umozliwi jak ty czujesz ten tranzyt? Odpowiedz Link
janina62 Re: Pluton przez IC 13.04.05, 06:32 tranzyt jest długotrwały a skutko nieodwracalne potwierdzam wszystkie w/w zmiany,bardzo głebokie transformacje środowiska rodzinnego,społecznego i jak również konsekwentnie zmiany osobowości/w młodym wieku napewno pojawia się niemozność ogarnięcia tego wszystkiego samemu dlatego należy dziecku pomóc,poświęcać więcej czasu ,koniecznie rozmawiać i nie tracić kontaktu i nie może to być działanie dorazne ................................. dodam od siebie że często pojawia się również śmierć,odejście kogoś bliskiego np.dziadka zwłaszzcza jeśli w IV domu jest Neptun.../samo zdarzenie jest w każdym razie wielkim wstrząsem dla młodej osoby i pozostawia niezatarty slad w psychice/ Odpowiedz Link
janina62 Re: Pluton przez IC 13.04.05, 06:34 tranzyt jest długotrwały a skutki nieodwracalne potwierdzam wszystkie w/w zmiany,bardzo głebokie transformacje środowiska rodzinnego,społecznego i jak również konsekwentnie zmiany osobowości/w młodym wieku napewno pojawia się niemozność ogarnięcia tego wszystkiego samemu dlatego należy dziecku pomóc,poświęcać więcej czasu ,koniecznie rozmawiać i nie tracić kontaktu i nie może to być działanie dorażne ................................. dodam od siebie że często pojawia się również śmierć,odejście kogoś bliskiego np.dziadka zwłaszcza jeśli w IV domu jest Neptun.../samo zdarzenie jest w każdym razie wielkim wstrząsem dla młodej osoby i pozostawia niezatarty slad w psychice/ Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Pluton przez IC 11.04.05, 22:19 Witam serdecznie, podam same wydarzenia, które się na tym tranzycie przytrafiły znajomym nie segreguję na znaki IC oraz inne indywidualne elementy horoskopów, więc nie należy od razu sobie z tego maila wróżyć a więc wśród wydarzeń i zwierzeń dotyczących przejścia Plutona po IC, najciekawsze były: manie prześladowcze, ataki agresji w stosunku do bliskich, rozmowy i bliskie spotkania z kosmitami, próba życia z dwiema kobietami na raz, rujnujący psychikę romans z własną psychoanalityczką, sny o seksie z esesmanem, paranoiczne obawy że się zajdzie w ciążę, niespodziewana zmiana mieszkania, awantura rodzinna na skalę międzynarodową, a ostatnio utrata pracy w dwa dni po podpisaniu super kontraktu, za co odpowiedzialność spadła na mącących członków dalszej rodziny. Z bardziej pozytywnych (choć przy takim tranzycie co kogo nie zabije, to go wzmocni) wymienię wzrost zainteresowania własną podświadomocią, niezwykle intensywne sny, a przede wszystkim potrzebę odkrycia własnego miejsca w świecie i własnego przeznaczenia. IC to nasze prawdziwe miejsce, korzenie, groby przodków, którzy z różnych powodów chcą przemówić - Pluton zwykle przynosi "straszną" prawdę o nas samych i o tym, co mamy na dnie własnej osoby. Co jednak jest ciekawe, to nie chodzi tutaj o to, że się idzie do astrologa - przy tranzycie Plutona przez IC trzeba to zrobić samemu, bo podobnie jak w przypadku innych plutonowych tranzytów czlowiek ma świadomośc, że inni nie zrozumieją "szaleństwa duszy" w jakim się znalazł. Najczęsciej doświadczenia takie trzyma się w tajemnicy, bo z różnych powodów nie sposób o nich opowiedzieć. Na razie tyle, ale zapewne coś mi jeszcze przyjdzie do głowy Pozdrawiam, Mii Krogulska www.albireo.pl www.czary.pl Odpowiedz Link
cassadaga5 Re: Pluton przez IC 11.04.05, 23:03 No i jeszcze ten redrogradujący merkury...2 razy wywaliło mi posta, Rzeczywiście tych możliwości może być mnóstwo. Ten pluton będzie przechodził przez IC 11-stoletniej dziewczynce tworząc opozycje do słońca i merkurego a kwadrat do ASC. Jesli chodzi o dzieci to pewnie bedzie mniej drastycznie,plutona w radixie ma w 3 domu więc moze chodzi tu poprostu o zmianę szkoły, ale z plutonem to nigdy nie wiadomo.. Dziękuję za wypowiedzi i pozdrawiam ) Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Pluton przez IC 12.04.05, 00:32 Witam ponownie, ja też specjalnie nie przepadam za Merkurym w retro, zwykle w różnych sprawach czuję sie wtedy niedoinformowana lub trzeba jeszcze raz o czymś decydować. Na szczęscie wydaje mi się, że zaraz wychodzi, jutro tylko opozycja do Plutona. Gdzieś mi dzieci przełożyły efemerydy. Iza ostatnio stanęła na stanowisku doceniania retrogradującego Merkurego jako "Hermesa zmierzającego do ludzi", może rozwinie ten wątek. Co do tranzytów Plutona, to jakoś nie łączy mi się on dobrze z Arkadią dzieciństwa. Trzeci dom to rzeczywiście może być historia związana ze szkołą, jakaś sprawa z plotkami lub wiadomościami, które mogą ją wyobcować z grupy rówieśniczek. Mogą to też być przeróżne odkrycia, domysły lub obawy na temat innych domowników. Oby jak najlżej Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Pluton przez IC 12.04.05, 13:23 > Gdzieś mi dzieci przełożyły efemerydy. www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm w pdf-ach, więc niektóre komputery się buntują. Odpowiedz Link
all2 Re: Pluton przez IC 13.04.05, 00:17 cassadaga5 napisała: Ten pluton będzie przechodził > przez IC 11-stoletniej dziewczynce tworząc opozycje do słońca i merkurego a > kwadrat do ASC. > Jesli chodzi o dzieci to pewnie bedzie mniej drastycznie,plutona w radixie ma w > > 3 domu więc moze chodzi tu poprostu o zmianę szkoły, ale z plutonem to nigdy > nie wiadomo.. Na pewno zupełna zmiana środowiska i stylu życia. W tym wieku duże zmiany zawsze są jakoś wymuszone. Zmiana szkoły sporo wyjaśnia - ale jeśli to tylko to, to może oznaczać, że dla niej nowa szkoła będzie przejściem do kompletnie innego świata. To nie musi być dramat, może być tylko nieodwracalne wyjście z dzieciństwa. Tak jak już pisałam niżej, popatrz na towarzyszące inne tranzyty - zorientujesz się, jak ona to odbierze, bardziej czy mniej boleśnie. Odpowiedz Link
all2 Re: Pluton przez IC 11.04.05, 23:30 ))))))))))))))))))) Przeszłam ten tranzyt kiedyś i żyję. Bez manii prześladowczej, snów o esesmanach i innych tego typu atrakcji Trwało to ok 2 lat, bo Pluton łaził mi przez IC 5 razy. Do tego progresywny Księżyc też wtedy tamtędy przechodził. Jednocześnie było dużo innych b. silnych tranzytów i ogólnie mnóstwo się wtedy działo, ale po odsianiu wygląda to tak: różne sprawy które wcześniej uparły się stać w miejscu, wreszcie ruszyły. Wyjechałam z kraju daleko, na długo i właściwie na wariata, to było rzucenie się na głęboką wodę. Przetrwałam i wspominam to jako piękny okres w życiu. Po powrocie okazało się, że jestem już w zupełnie innym otoczeniu, wśród zupełnie innych ludzi, nie ma powrotu do starego środowiska i starych znajomości. Gruba kreska, która zrobiła się sama. Zmieniły się też układy z rodziną, przeszłam na zupełnie własny rozrachunek. Kolejna rzecz bardzo plutonowo-księżycowa: nieoczekiwanie dla siebie samej zainteresowałam się historią rodziny, rozrysowałam drzewko genealogiczne, wypytywałam ciotki, pojechałam do starego domu po babci, który miał być wkrótce sprzedany, i tam w kufrze (ach ta symbolika znalazłam i ocaliłam od przepadku stare dokumenty rodzinne, listy itp pamiątki po przodkach. Bliska byłam jeżdżenia po parafiach i szperania w księgach parafialnych, ale zanim do tego doszło, tranzyt minął Emocjonalnie był to okres baaardzo burzliwy, przy wsparciu paru innych tranzytów przez Księżyc, tyle się działo, że miałam wrażenie, jakbym przez jeden rok przeżyła 10 normalnych lat. To był początek nowej ery w życiu. Zawodowo, to, czym zaczęłam się wtedy zajmować, zostało mi na długo, i w ogóle wszystko co się wtedy działo, bardzo długo procentowało później. Również wtedy zajęłam się astrologią, choć tu więcej miał do powiedzenia równocześnie działający Uran. Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Pluton przez IC 12.04.05, 00:46 Witam ponownie, czyli potwierdza się zmiana domu, zmiana kraju, zmiana zainteresowań zawodowych, zainteresowanie przeszłością rodziny to może być bardzo mądra realizacja, jak się ma twardy charakter )) ciekawe bardzo jest też to, co piszesz, że nie było już powrotu do starych spraw i starych znajomości, chyba charakterystyczna uwaga dla dobrze rozegranych i zrozumianych tranzytów Plutona po osiach. Ja nie miałam koniunkcji - choć mam na nią szansę za 50 lat, razem z koniunkcją Neptuna do Księżyca, może coś mi się zechce mądrego wtedy objawić kilka lat temu miałam za to kwadraturę Plutona do IC oraz Marsa i był to aspekt, którego zbyt wielkiego wpływu praktycznie nie zauważyłam i nie miałam też po nim zbyt wielkich oczekiwań. Zamanifestował się naciskiem na zawodowe sprawy i pojawił się we śnie. Zakończyła się też pewna stara sprawa i udało mi się w złości nie rzucić klątwy na uczestniczącą w niej osobę. Teraz, kiedy o tym tranzycie myślę, to doceniam go bardziej Pozdrawiam, Mii --- www.albireo.pl Odpowiedz Link
all2 Re: Pluton przez IC 12.04.05, 23:48 Witaj Mii, jeśli mowa o rozegraniu tranzytu, to ja wtedy o astrologii miałam jakieś blade pojęcie, ale o aktualnych tranzytach to jeszcze żadnego, więc wszystko szło na żywioł. Pomogło mi chyba to, że jednocześnie mocno działały Jowisz i Uran, więc niosło mnie do przodu a nie do tyłu i nie miałam specjalnej ochoty trzymać niczego na siłę, bo to, co przede mną, wydawało się o wiele ciekawsze. Czyli nieświadomie zastosowałam najlepszą możliwą metodę A ponieważ ciężkie tranzyty jak wiadomo chodzą stadami, to warto popatrzeć, co będzie działało równocześnie z Plutonem - czy planety patrzące w przyszłość, czy "trzymające" - bo od tego też zależy, czy tranzyt będzie łatwiejszy, czy trudniejszy do przejścia. To do tych, których taka atrakcja czeka. W kilka lat po koniunkcji z IC Pluton zrobił mi kwadraturę do Asc i po raz drugi przewrócił życie do góry nogami. Wtedy skończyło się to co się zaczęło na koniunkcji z IC: zmieniłam pracę na diametralnie różną i w związku z tym poprzedni krąg znajomych znów ode mnie odpadł jak nożem uciął. Pluton na IC wykopał mnie w świat, a w kwadracie do Asc znów posadził w domu. Teraz widzę też, że bardziej niż przez charakter czwartego domu Pluton działał przez swoje urodzeniowe powiązania. Urodzeniowo mam go w 2 domu, z aspektami do Wenus i Jowisza, i dokładnie tego dotyczyły tranzyty do osi - praca zarobkowa, znajomi, podróże. Bardzo czekam na koniunkcję z MC )) > kilka lat temu miałam za to kwadraturę Plutona do IC oraz Marsa i był to > aspekt, którego zbyt wielkiego wpływu praktycznie nie zauważyłam i nie miałam > też po nim zbyt wielkich oczekiwań. A czy miałaś koniunkcję z Asc lub Desc? Bo ciekawa jestem, czy ktoś jeszcze zauważył podobny związek między tranzytami do obydwu osi. Zwykle to jest kilka lat różnicy w czasie. Kwadraturę do Marsa przechodzę aktualnie i owszem, mam wobec niej trochę oczekiwań. Ale że u mnie Pluton najmocniej działa zawsze już na zejściu tranzytu, to się dopiero okaże, czy się spełnią. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Pluton przez IC 21.04.05, 23:03 Witam po przerwie, i przepraszam, że czasami po kilku ładnych dniach, ale mam ostatnio wiele pracy, która odciąga mnie od Internetu. Koniunkcję Plutona do Ascendentu przeżyłam, i owszem - wszystko się zmieniło, ale w pozytywną stronę, potem miałam opozycję Plutona do Słońca, opozycję Plutona do Księżyca, kwadraturę Plutona do Marsa i IC. Zresztą ja mam taki horoskop, że do 2007 roku mam zaliczone wszystkie tranzyty cięzkich planet, w tym roku opozycja Plutona do Merkurego, Wenus i Saturna chyba podręcznik tranzytów w końcu napiszę Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
anahella Re: Pluton przez IC 12.04.05, 06:33 mii.krogulska napisała: > manie prześladowcze, > ataki agresji w stosunku do bliskich, rozmowy i bliskie spotkania z > kosmitami, > próba życia z dwiema kobietami na raz, rujnujący psychikę romans z własną > psychoanalityczką, sny o seksie z esesmanem, paranoiczne obawy że się > zajdzie w > > ciążę, niespodziewana zmiana mieszkania, awantura rodzinna na skalę > międzynarodową, a ostatnio utrata pracy w dwa dni po podpisaniu super > kontraktu, za co odpowiedzialność spadła na mącących członków dalszej > rodziny. moc atrakcji Odpowiedz Link
josefina_a Re: z ciekawości... 22.04.05, 16:45 "Co jednak jest ciekawe, to nie chodzi tutaj o to, że się idzie do astrologa - przy tranzycie Plutona przez IC trzeba to zrobić samemu, bo podobnie jak w przypadku innych plutonowych tranzytów czlowiek ma świadomośc, że inni nie zrozumieją "szaleństwa duszy" w jakim się znalazł." Dlaczego zatem astrolog nie potrafi powiedzieć: musisz zrobić to sam, przemyśleć, podjąć decyzję...nikt w tym momencie nie jest w stanie ci pomóc! Zrozum to! tylko robi typową analizę pogrążając lub bez sensu uspokajając delikwenta. Dla mamony? Odpowiedz Link
anahella Bogini, zaloz nowy watek 12.04.05, 19:19 Tak bedzie lepiej, bo za kilka miesiecy nikt nie bedzie pamietal w ktorym watku zapytalas o to. A tak bedzie nowy temat z nowym watkiem, klarowniej. Odpowiedz Link
astrei Re: PLUTON przez IC 12.04.05, 21:53 Widzę że net sprawia mi dziś nie lada problemyz postami.. Ale do rzeczy: na podstawie obserwacji mojego męża (wtedy jeszcze nie był moim mężem): PLUTON parę stopni przed wejsciem do 4 domu zaczął działać. Wyprowadził się z domu rodzinnego do mnie fakt nie było to formalnie załatwione ale dość szybko to nastąpiło. Dzieliły zaledwie 4 stopnie od koniunkcji z 4 natalnym domem (w którym ma natalnie Neptuna) i w tym czasie podjął pracę stabilną. Do tego były różne burze domowe ale to za sprawą mojej rodziny która dosłownie wpadała niczym chmura gradowa a wszystko kręciło się jak.. w niejednej telenoweli. Sprawy bardzo skupiły się na rodzinie i był to dość cięzki okres psychicznie do wytrzymania. Ciągłe obawy itp. do tego cięższe połączenia w tranztach dały znac o sobie. Ale to nie znaczy że kazdy będzie miec tak samo, lecz wyprowadzka zdomu rodzinnego i praca na wąłsny rachunek to się zgadza. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: PLUTON przez IC 12.04.05, 22:19 ale cztery stopnie dla Plutona to dużo. tzn. jeśli chodzi o osie, bo oczywiście tranzyt planety bywa odczuwalny wcześniej. Odpowiedz Link
all2 Re: PLUTON przez IC 12.04.05, 23:19 to może być przyczynek do rektyfikacji - czasowo 4 stopnie dla osi to niedużo Odpowiedz Link
astrei Re: do All2 12.04.05, 23:44 I tez mi przyszło to do głowy że może ta godzina którą znam jego urodzenia nie jest np. dokładna.. Ale reaktyfikacji nie potrafię narazie robić. Odpowiedz Link
all2 Re: do All2 12.04.05, 23:51 Jeden tranzyt to za mało. Ale zbieraj takie obserwacje, właśnie szczególnie przy tranzytach do osi. Gdy będziesz miała tego wiącej, wtedy można popróbować. Odpowiedz Link
beatka38 Re: Pluton przez IC 13.04.05, 10:00 Za rok, w kwietniu 2006 roku pluton przejdzie przez mój Ic i wejdzie do 4 d, tworząc aspekty: trygon do mego natalnego księżyca (księżyc mam w lwie w 11 d.) kwadraturę do saturna (mój natalny saturn jest w 7 d. prawie siedzi mi na dsc. - w rybach)kwadraturę do asc (w pannie) no i oczywiscie opocycję do MC.(w bliżniakach) W domu 4 pluton będzie aż do 2024 roku - na pewno wiele się wydarzy, może uda mi się stworzyć mój własny dom, może spełnią sie moje marzenia o macierzyństwie, na pewno też odejdzie moja mama. Trochę się lękam, ale też jestem pełna nadziei, że spotka mnie i pozytywna zmiana. Pozdrawiam. Beata Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Pluton przez IC 21.04.05, 23:06 Witam serdecznie, zgadzam się, że wydarzenia mają szansę rozegrać się w sposób pozytywny, skoro urodzeniowo jest ładny trygon Pluton - Księzyc. Szokujące jest dla mnie, że piszesz, że na pewno odejdzie Twoja mama! Tak źle jej życzysz? Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
potrek Re: Pluton przez IC 21.04.05, 23:28 Oglądałem dziś horoskop Benedykta XVI i co widze Pluton w tranzycie na jego MC. Pisze o tym dlatego że mój znajomy został dyrektorem Artystycznym L,Oreal Profesionel na Polskę też przy przejściu tranzytowego Plutona po Mc które ma w trygronie z Jowiszem w natalnym. Dyrektor to nie PAPA ale tez stanowisko nie zgorsze Pozdrawiam potrek. Odpowiedz Link
cassadaga5 Re: Pluton przez IC 22.04.05, 13:32 Reeasumując z waszych postów by winikało, że trygon trygonowi nierówny... bo wszystko zależy od radixu urodzeniowego WH. Jeśli ktoś ma twarde aspekty w radixie np pomiędzy plutonem a księzycem, to tenże pluton będąc w tranzytach na MC czy IC przyniesie marne efekty nawet przy sekstylu czy trygonie. Pozdrawiam Odpowiedz Link