16.01.06, 17:14
Devin pytala w watku "Nasze Talenty" o wybor zawodu... ja bym chciala aby w
tym watku podawac nazwy zawodow gdzie bedzie podany zawod a osoby, ktore
dysponuja horoskopami osob wykonujacych dany zawod podziela sie tym jakie
elementy danego horoskopu wskazuja na wykonywanie takiego a nie innego
zawodu... ja mysle, ze bedzie latwiej uchwycic wtedy co laczy dane zawody...
Obserwuj wątek
    • dora76 Ksiegowy 16.01.06, 17:15
    • dora76 Nauczyciel 16.01.06, 17:15
      • sarna34 Re: Nauczyciel 16.01.06, 20:09
        Jestem nauczycielem i uważam, ze to moje powolanie, chociaż
        początkowo bronilam się przed szkolą.
        Księżyc w biźniętach 11 dom
        mars w 3 domu w sekstylu do slońca , podstawa Palca Bożego - na szczycie
        saturn... Nie zamienilabym się na inną pracę. Nie odpowiadala mi jedynie praca
        w szkole specjalnej (mimo że mam 12 dom w raku, ze slońcem i wenus).

Moje uklady planetarne również nadawalby się do pracy w reklamie.
        • limetka77 Re: Nauczyciel 16.01.06, 20:16
          Wprawdzie wykonywałam ten zawód ( i od jakiegoś czasu jestem znowu zmuszona go
          tymczasowo wykonywać w ramach zastępstwa za koleżankę), jednak moje układy nie
          byłyby tu reprezentatywne, gdyż nie znoszę uczyć i zawód ten na pewno nie jest
          moim powołaniem. Zamieszczam je pod hasłem tłumacz smile
      • sarna34 Re: Nauczyciel 16.01.06, 20:16
        Koleżanka - też nauczycielka, uczy historii. Myślę, ze jest nauczycielem z
        powolania. Lwica z ascendentem w byku i księżycem w rybach: koniunkcja slońce
        wenus 4 dom, księżyc 11 dom + panna koniunkcja uran merkury (dużo mówi).
      • arcoiris1 Re: Nauczyciel 16.01.06, 20:16
        Moja mama- Ascendent Skorpion, MC-Lew na nim Pluton, dalej w Pannie-Księzyc i
        Saturn, ponadto obsadzony 3 dom przez Słonce w Koziorożcu, Merkurego, Jowisza;
        Wenus w Wodniku w 4, Mars w Wadze w 11, Uran w 8 w Raku. Dom 5 w Rybach- Neptun
        w 12- pracuje w szkole z internatem dla dzieci z problemami wzroku i różnymi
        upośledzeniami psycho-fizycznymi- prawie, że klasyka.
      • neptus Re: Nauczyciel 17.01.06, 18:04
        Kobieta, zerowa koniunkcja Słońce-Jowisz w Strzelcu w 5 domu, asc w Lwie.
        Trudno sobie wyobrazić inny zawód dla tej konfiguracji...
      • neptus Re: Nauczyciel 17.01.06, 18:31
        Nauczyciel ceniony jako świetny matematyk doskonale potrafiący "sprzedać" swoją
        wiedzę: Jowisz w Pannie w 3 domu, Księzyc w Strzelcu w 5 domu, Pluton na asc w
        Lwie.
      • neptus Re: Nauczyciel 17.01.06, 18:32
        U nauczycieli z powołania zawsze jest silnie zaznaczony Jowisz i/lub Strzelec.
        • sarna34 Re: Nauczyciel 19.01.06, 18:28
          neptus napisała:

> U nauczycieli z powołania zawsze jest silnie zaznaczony Jowisz i/lub Strzelec.

Uważam siebie za nauczyciela z powolania. Mój 5 dom wypada w strzelcu, jowisz
          10 dom ( latwo awansowalam w tym zawodzie).
        • skorupiak9 Re: Nauczyciel 20.01.06, 15:38
          A Wodnik ma tu cos do powiedzenia tez? Jako ten co "oswieca"?
          Zauwazylam ze sporo osob ma tu Ksiezyc w 11 domu, ja rowniez, i czuje w sobie
          takie powolanie. Jowisz niezbyt silny, ale 5 dom w Strzelcu a tam Neptun i
          Mars.
          • cytryna76 Re: Nauczyciel 20.01.06, 20:07
            Potwierdzam!
            Mam księżyc w strzelcu w 11 domu i jestem nauczycielem z powołania
            (przynajamniej tak sądziłam dopóki nie zaczęłam pracy w gimnazjum. Do tego
            Jowisz w 3 domu, uran w 9 domu w trygonie do merkurego w 6 domu - uczę
            polskiego i angielskiego, a w zawodzie nauczyciela j.polskiego najbardziej
            podoba mi się, że to bardzo twórcza praca.Dodam jeszcze, że zdecydowanie
            najlepiej pracuje mi się z uczniami zdolnymi, gdy widzę efekty swej pracy
            (czyżby strzelcowe dążenie do doskonałości?). Nie mam serca do słabeuszy i dużo
            lepszy ze mnie dydaktyk niż wychowawca.
      • uranika Re: Nauczyciel - Dyrektor Liceum 20.01.06, 18:24
        Jest kobietą.Słońce W Pannie kon.Węz.Półn.w II domu.
        Tutaj też Mars-wł.MC;Asc we Lwie z Wenus-drugim wł.X-go domu.
        Mer.z Nept. w III-cio domowj Wadze w tryg.Urano/Saturna z XI d.
        Gdy Uran zbliżył się do Dsc.założyła swoją własną Szkołę.
        Teraz ma większą swobodę,do wprowadzania często oryginalnych
        pomysłów.Szkoła wypełnia jej cały wolny czas,oczywiśie kosztem
        życia prywatnego,odkładanego na póżniej.

• dora76 Psycholog 16.01.06, 17:15
      • pani.jazz Re: Psycholog 16.04.06, 10:37
        Moja mama - psycholog dzieciecy (wczesniej przez lata wykladowca). Nie mam pewnej godziny jej horoskopu, jest wahanie plus/minus 15 minut.
        W XII domu Wenus i Saturn - pracuje w przedszkolu integracyjnym. Dodajmy do tego Urana w Raku, kon. MC i Marsa w III domu - jest jedna ze stworzycielek integracji w Polsce.
        Jowisz w koniunkcji z IC, Ksiezyc w X domu, w Bliznietach - to chyba odpowiada za bycie wykladowca.

Moja ciocia - psychoanalityk. Tu rowniez klopot z dokladna godzina urodzenia.
        Jowisz i wszystkie planety osobiste, poza Sloncem, w VIII domu. Neptun w VIII albo IX, kilka minut w te czy we w te zmienia jego polozenie. Slonce w Pannie, w kon. z Plutonem - poza analizami i wszystkim tym, czego mozna sie domyslic po takim ulozeniu, ciocia ma gabinet w piwnicy wink. Saturn w Strzelcu, w X domu - jest znana osoba w swoim srodowisku. Poza tym przepracowuje sie niemilosiernie, ale to juz inna kwestia.

Pozdrawiam,
        pani.jazz
    • dora76 Prawnik 16.01.06, 17:15
      • fishka_76 Re: Prawnik 17.01.06, 17:11
        Jestem prawnikiem:
        ASC - Bliźnięta
        Merkury wraz z Wenus i Słońcem w X Domu
        Jowisz w IX w Baranie
        • potrek Re: Prawnik 18.01.06, 08:27
          fishka_76 napisała:

> Jestem prawnikiem:
          > ASC - Bliźnięta
          > Merkury wraz z Wenus i Słońcem w X Domu
          > Jowisz w IX w Baranie
          • potrek Re: Prawnik 18.01.06, 08:30
            fishka_76 napisała:

> Jestem prawnikiem:
            > ASC - Bliźnięta
            > Merkury wraz z Wenus i Słońcem w X Domu
            > Jowisz w IX w Baranie

A co z Saturnem jako Władcą X domu i aspektami do Słońca, Merkurego i Wenus ?
            • fishka_76 Re: Prawnik 18.01.06, 11:43
              Władca X - Uran - w V domu - tworzy tylko jeden aspekt w postaci trygonu z
              merkurym

Saturn w III domu w Raku
              ale tworzy asp ze:
              Słoncem - trygon
              Wenus - kwinkus sad
              ASC Mars i Księzyc – połsekstyl
              Jowisz – kwadrat

W VII domu mam Neptuna w Strzelcu

• fishka_76 Re: Prawnik 18.01.06, 11:59
                Neptun jest w VI a nie 7smile
                • fishka_76 Re: Prawnik 18.01.06, 12:00
                  mam jeszcze Marsa w Bliź w koninkcji z ASC
                  • potrek Re: Prawnik - potrek do fishka_76 18.01.06, 18:16
                    To ostry i spraiwdliwy z ciebie prawnik smile Jak bym miał kiedyś problemy z
                    prawem do bym takiego chciał mieć adwokata smile Z twoimi aspektami smile
                    Pozdrawiam potrek
                    • fishka_76 Re: Prawnik - fishka_76 do potrek 19.01.06, 11:42
                      W razie potrzeby zawsze pomogesmile

Na pewno brzydzę sie niesprawiedliwością i walczę jak Lew (a tu mam Księżyc)

ale dlaczego tak myślisz ze ostry?smile

• potrek Re: Prawnik - fishka_76 do potrek 19.01.06, 17:28
                        ASC Mars i Księzyc – połsekstyl- Asc to jak fasada budynku a mars na fasadzie
                        to taki wojownik co niczego się nie boi. Często też ludzie z Marsem na asc są
                        sportowcami, policjantami, żołnierzami, walecznymi prawnikami. Tak cię ludzie
                        postrzegają, jako osobe co nie daje sobie w kasze dmuchać.
                        Pozdrawima potrek
                        • fishka_76 Re: Prawnik - fishka_76 do potrek 20.01.06, 11:56
                          no niech i tak bedzie smile)
                          choć w środku "mięciutka jak kaczuszka jestem", beczę czesto (Ryba)

ale nigdy nie dam znac tego po sobie na zewnątrz, lubie sobie pohegemonić
                          i "poustawiac" wszystkich po kątach (ASC = maska którą przywdziewamy)

jesteś tez prawnikiem?
                          • potrek Re: Prawnik - fishka_76 do potrek 20.01.06, 19:01
                            fishka_76 napisała: jesteś tez prawnikiem?

Z swojego radixu tak. A tak naprawdę jestem fryzjerem.
                            Pozdawiam potrek

www.piotralexander.com
                            • fishka_76 Re: Prawnik - fishka_76 do potrek 23.01.06, 09:46
                              Spełnileś swoje marzenia czy to kwestia przypadku?

• queenmaya Re: Prawnik 19.01.06, 16:36
        Półkrzyż na Jowisza w Wadze. Niestety, nie znam godziny urodzenia.
      • bawolek Re: Prawnik 02.05.06, 21:40
        Znajomy prawnik: MC w Bliźniętach w trygonie do Urana (II dom w Wadze), Jowisz
        w III domu Skorpion,Asc Panna, Merkury Koziorożec szczyt V domu.
        Duża intuicja prawnicza (może to wynik księzyca w X domu w Bliźniętach i
        Neptuna w III domu) i wnikliwość, skrupulatność.
    • dora76 Lekarz 16.01.06, 17:16
      • undyna Re: Lekarz 17.01.06, 11:30
        lekarze, to akurat grupa zawodowa, której najwięcej zrobiłam horoskopów
        natalnych, co łączy całe towarzystwo, to mocno obsadzony X dom, często kilka
        planet, najczęściej słońce, księżyc i wenus, można powiedzieć, że ten zawód
        wybierają ludzie bardzo ambitni, często zresztą się zdarza, że lekarze są
        dziwnie przekonani o swojej wyższości, ja niestety oprócz Lilith nic nie mam w
        X i dlatego jakoś długo próbowałam mimo ukończenia odpowiednich studiów
        wykonywać inne zawody, co ciekawe wziełam się za lekarzowanie dopiero jak się
        związałam z facetem, którego słońce pada na moje MC
        u mnie wskazuje na ten zawód: umysł ścisły: sextyl między saturnem a merkurym,
        zaiteresowanie sprawami zdrowia, czyli obsadzony VI dom, ja mam koniunkcję
        saturna z wenus np. i pozytywne nastawienie do ludzi, czyli dom XI (u mnie
        neptun) i coś, co nazywam "pomysłowy dobromir": uran w IX domu w sextylu do
        merkurego i trójkącie do saturna-wenus, oprócz tego "śledczy": pluton w
        trójkącie z księżycem, wydaje mi się, że właśnie to sprawia, że bez problemu
        odnajduję się w tym zawodzie i nawet wydaje mi się, że nic innego nie
        chciałabym robićsmile
        • fishka_76 Re: Lekarz 17.01.06, 17:13
          a wiesz ze chciałam zostać lekarzemsmile)
          w X domu: merkury, Wenus i SŁońcesmile)

ale za wrazliwam na ludzkie cierpienie, płakałabym z pacjentami i chorowała na
          ich choroby (ogromne poczucie empatii posiadam)
        • queenmaya Re: Lekarz 17.01.06, 21:12
          undyna napisała:

> lekarze, to akurat grupa zawodowa, której najwięcej zrobiłam horoskopów
          > natalnych, co łączy całe towarzystwo, to mocno obsadzony X dom, często kilka
          > planet, najczęściej słońce, księżyc i wenus, można powiedzieć, że ten zawód
          > wybierają ludzie bardzo ambitni, często zresztą się zdarza, że lekarze są
          > dziwnie przekonani o swojej wyższości,

Wiesz Undyna to jest tak, że są lekarze z powołania i ci, którzy zostali nimi
          dla kariery i prestiżu. Ci X-domowi to mi wyglądają na tych własnie co to mają
          takie poczucie wyższości i kochają stanowiska, tytuły, podziw z jakim patrzą na
          nich pacjenci i ubodzy krewni.
          A są też lekarze z powołania, to własnie tacy co to mają dużo w VI i w XII domu,
          w wodzie itp.
          U mnie niedawno był anestezjolog - Neptun na asc, silny XII dom, Saturn w Raku.
          Chcieli go zrobić dyrektorem, ale on za nic nie chciał, bo wolał siedzieć przy
          łóżku pacjenta, trzymać go za rączkę i pytać, czy nie boli.
      • neptus Re: Lekarz 17.01.06, 18:26
        Nie ma lekarza z powołania bez silnego Neptuna lub Ryb. Reszta w zalezności od
        specjalizacji.
        Przykład: Lekarz ftyzjatra, z praktyka we wszystkich mozliwych specjalnościach
        (przez dłuższy czas był jedynym lekarzem w całym piwcie), doskonały, bardzo
        wysoko ceniony diagnosta. Pluton dokł. na MC w Bliźniętach, Neptun w 10 d. w
        raku, Merkury-Wenus dokł. na asc w Pannie, 6 dom w Rybach. W 1 domu w Wadze
        jeszcze 2 ścisłe koniunkcje: Słońce/Mars i Księżyc/Jowisz.
        Silny Pluton jest równiez częsty w horoskopach utalentowanych lekarzy. Takze
        mars zwykle gra niepoślednią rolę, nie tylko u chirurgów.
        • undyna Re: Lekarz 18.01.06, 12:49
          hmm, wydaje mi się, że pluton jest dużo bardziej lekarski od neptuna, neptuniki
          są lepsze na pracowników socjalnych, czy np. zajęciowych terapeutów z misją,
          neptun często utrudnia obiektywny wgląd w problem pacjenta, neptunicy również
          bardzo często się zaburzają podczas pracy z pacjentem (przynajmniej w
          psychiatrii tak jest).
          Tak przynajmniej wynika z moich obserwacjismile
          u mnie XI domowy Neptun (strzelec) jest w trygonie z koniunkcją Mars-Merkury w
          VII/VIII domu, to chyba ani silny ani słaby, taki sobiewink
          • potrek Re: Lekarz 19.01.06, 17:36
            ASC Mars i Księzyc – połsekstyl- Asc to jak fasada budynku a mars na fasadzie
            to taki wojownik co niczego się nie boi. Często też ludzie z Marsem na asc są
            sportowcami, policjantami, żołnierzami, walecznymi prawnikami. Tak cię ludzie
            postrzegają, jako osobe co nie daje sobie w kasze dmuchać.
            Pozdrawima potrek

Poadrawiam potrek
            • ggossia Re: Lekarz 02.05.06, 09:34
              ja co prawda nie jestem jeszcze lekarzem ale bede nim w przyszlosci wink i mysle
              ze moglbybyc u mnie mocny rak w 9 d.(kon. mars-slonce w raku),pluton na
              ascedencie od strony 12 domu, koniunkcja wladcow 6 i 10 domu w 9, mozliwe ze tez
              kwadratura merkury-saturn i trygon merkury-uran , poza tym uran i neptun w 2
              domu...natomiast nie mam zadenj planety w 10 domu...

pozdrawiam Malgosia

ps.Undyno wyslalam Ci maila wink...
    • dora76 Tlumacz 16.01.06, 17:16
      • limetka77 Re: Tlumacz 16.01.06, 20:22
        Wprawdzie dorywczo, ale czasem tłumnaczę smile Silnie podkreślony 3 dom i znak
        Bliźniąt. W 3 domu (własnym) Merkury w Lwie w koniunkcji z Jowiszem, w sekstylu
        z Marsem w Bliźniętach. Merkury jest jedyną planetą w moim horoskopie
        odbierającą same harmonijne aspekty z planetami (Wenus tworzy tylko aspekty do
        osi). Wenus i Mars w Bliźniętach w XII domu, pod władaniem w/w Merkurego -
        myślę, że nieźle pasuje to do pracy umysłowej wykonywanej w ukryciu (wykonuję
        tylko tłumaczenia pisemne, ustne to byłby dla mnie zbyt duży stres i nadmierne
        wystawianie się na widok publiczny).
        • ofiara-saturna Re: Tlumacz 16.04.06, 03:35
          Ja mam dziwnie. Merkury jest u mnie władcą 3 i 11 domu, ale sam siedzi w 5 i
          nie ma, biedak, prawie żadnych powiązań z innymi elementami horoskopu
          ("sąsiaduje" ze Słońcem, Węzłem, Księżycem i Neptunem w tym 5 domu, ale na
          koniunkcję się nie załapał), ani dobrych, ani złych. Jak wspomniałam w innym
          wątku, nagle mi się kiedyś objawił talent do języków, kiedy tego Merkurego
          tranzytował Pluton i trochę poniewczasie zrozumiałam, że tłumaczenie to moje
          powołanie, zwłaszcza przekłady literatury pięknej. Niestety robię to tylko
          dorywczo, od okazji do okazji i wcale się nie zdziwię jak tak już zostanie, z
          tym Merkurym moim biednym.
    • dora76 Grafik komputerowy 16.01.06, 17:18
      • astrofru Re: Grafik komputerowy 20.01.06, 11:38
        Najlepsi mają podkreślenie osi Panna-Ryby i zaznaczonego Wodnika, jeśli
        dodatkowo podkreślony Rak pracują w domu. Znam kilku takowych: jedno ma Saturna
        w Pannie w opozycji do Marsa w Rybach i Wenus w Wodniku; drugie i trzecie
        Słońce w Pannie i obsadzony dom XI, Księżyce w Raku.
        • makaryna Trafione w 10-tke :-) 20.01.06, 11:56
          astrofru napisała:

> Najlepsi mają podkreślenie osi Panna-Ryby i zaznaczonego Wodnika, jeśli
          > dodatkowo podkreślony Rak pracują w domu.

U mnie MC w Rybach, a Wenus w urodzeniowym w IX domu, ale po relokacji (od tego czasu pracuje
          jako grafik komputerowy) przesunela mi sie na os MC po stronie X-tego (1° koniunkcja),
          podkreslona opozycja Plutona w Pannie, Slonce w Wodniku, asc. w Raku (pracuje w domu)
          Zgadza sie co do joty.... pytanie czy to przepis na najlepszego grafika komputerowego smile

Mnie juz to nudzi, z wyksztalcenia jestem historykiem sztuki.

• limetka77 Re: Grafik komputerowy 20.01.06, 11:59
          astrofru napisała:

> Najlepsi mają podkreślenie osi Panna-Ryby i zaznaczonego Wodnika, jeśli
          > dodatkowo podkreślony Rak pracują w domu. Znam kilku takowych: jedno ma Saturna
          >
          > w Pannie w opozycji do Marsa w Rybach i Wenus w Wodniku; drugie i trzecie
          > Słońce w Pannie i obsadzony dom XI, Księżyce w Raku.

Też znałam takiego - Słońce w Raku, Mars w Wodniku i Asc prawdopodobnie w Rybach.
        • czupakabra27 Re: Grafik komputerowy 20.01.06, 12:08
          jako nastolatka widziałam w komputerze maszynę, która lepiej obchodzić z daleka,
          dziś nie wyobrażam sobie bez niego życia. zawładnął mna podstępniewinkwciągnęło
          mnie szybko i mocno na tyle, że zostałam grafikiem komputerowym. to nie jest
          jedyna działalność jaką uprawiam, ale chyba najwazniejsza. dobrze pasuję do
          podanego przez Ciebie wzorca. Asc - Panna, Desc - Ryby, w Wodniku Wenus i
          Ksieżyc, pusty dom 11 zaczyna mi się w Raku,. mimo, że Rak nieobsadzony, sporo
          pracuję w domu.
          mam sekstyl Urana (3d. Skorpion) i panniastego Asc.
        • pani.jazz Re: Grafik komputerowy 16.04.06, 10:45
          Grafikiem komputerowym moze nie jestem sensu stricte, ale prawda jest, ze ciagle siedze przy programach graficznych. I, mowiac nieskromnie, uwazam sie w tym za najlepsza sposrod moich kolegow o podobnym wyksztalceniu.
          Asc w Pannie, Ksiezyc w Pannie, XI dom w Raku, w srodku Merkury. Slonce w Raku. Jowisz w Wodniku, w piatym domu (rzeczywiscie, zajmuje sie przede wszystkim dosc szeroko pojeta sztuka, choc i sklad ksiazek mi sie zdarzal). Uran na IC - moj ojciec jest informatykiem, wiec zainteresowanie komputerami wyniesione z domu.

Pozdrawiam,
          pani.jazz
      • aga_luna Re: Grafik komputerowy 16.04.06, 12:26
        Ten grafik nie pracuje w domu, nie jest wolnym strzelcem, bo nie lubi. Pracuje
        w agencji reklamowej, wyksztalcenie adekwatne, garafik projektant. A wiec,
        Slonce w Wodniku, asc w Wodniku, Wenus w Rybach, wladca 6 domu to Ksiezyc i
        siedzi w 7 domu, nie przez przypadek, mysle. Mc w Strzelcu w koniunkcji z
        Neptunem. Merkury koniunkcja asc , siedzi w 12 domu.
    • dora76 Kucharz 16.01.06, 17:21
    • dora76 Fryzjer 16.01.06, 17:21
    • slodki.miodzio guwernantka 16.01.06, 20:20
    • slodki.miodzio córa Koryntu 16.01.06, 20:20
    • slodki.miodzio wiolonczelistka 16.01.06, 20:22
    • slodki.miodzio członek za rządu 16.01.06, 20:23
    • slodki.miodzio krupierka 16.01.06, 20:25
    • arcoiris1 Pani z Telewizji ;-) 16.01.06, 20:26
      • arcoiris1 Re: Pani z Telewizji ;-) 16.01.06, 20:33
        moja przyjaciólka reporterka- Baran (przebojowść)z Asc w Wadze (wizyjność)

Uran w Skorpionie, kon Wezeł-Księzyc-Neptun (ekran) w Strzelcu w domu 2, Mars w
        Wodniku, Merkury w Rybach w domu 5, Jowisz i Słónce w kon w 6 w Baranie, Wenus
        w Byku w 7, Pluton w 12 w Wadze. MC- Rak (zycie publiczne)
    • slodki.miodzio stroiciel fletów 16.01.06, 20:27
    • slodki.miodzio linoskoczek 16.01.06, 20:28
      • zaden1 Re: linoskoczek 16.01.06, 20:32
        astrolożka smile
    • zaden1 astrolożka 16.01.06, 20:34
    • makaryna Żona 16.01.06, 20:38
      • makaryna Re: Żona 16.01.06, 20:46
        Ksiezyc rowno na descendencie. Ascendent w Raku, Wenus w Rybach....
        Niestety zle wykonywany. W nalezytym wykonywaniu tego zawodu przeszkadza opozycja Slonce (w
        VIII domu)-Uran, Pluton- Wenus, tudziez Grand Cross.
        Jest to moj zawod z powolania..... I wykonywalam go przez pewien czas, poki nie odpuscilam sobie
        po 3-cim malzenstwie. No coz moze kiedys powroce do tego zawodu smile
    • arcoiris1 Agronom 16.01.06, 20:40
      • arcoiris1 Re: Agronom 16.01.06, 20:44
        Ascendent Koziorożec, Słonce-Bliznieta, Wenus i Merkury w 6 w Raku w kon,
        Słonce i Saturn w Bliznietach w 5, Mars -Ryby w 2, Księżyc- Panna, IC-Byk,
        Jowisz w 1 w Wodniku
    • slodki.miodzio Miłosny 16.01.06, 20:42
      • zaden1 popychacz wozów 16.01.06, 20:46
        • zaden1 wieczny student 16.01.06, 20:47
        • arcoiris1 Re: popychacz wozów 16.01.06, 21:44
          ja- zimą, gdy jest minus 10 za oknem wink
      • arcoiris1 Re: Miłosny 16.01.06, 20:48
        Wenus w 8 rządzaca Marsem kwadrat Neptun w Strzelcu, kon Księzyc-Pluton w 8 -
        silne emocje erotyczne plus Słonce we Lwie vel swoista zarozumiałośc i pycha -
        czyli generalnie przeświadczenie że, nikt nie sprosta, że wprzody Słonce w
        miejscu stanie, prędzej w morzu wyschnie woda niz ja Tobie ... wink
        Plus władca Dcs w kwadracie do niego.
        • slodki.miodzio Re: Miłosny 16.01.06, 21:26
          arcoiris czy robienie lodów migdałowych wspólnymi rękami kryje się pod tymi
          kropkami?
          • zaden1 Re: Miłosny i poezja arcoiris 16.01.06, 21:30
            kapitalne smile
          • arcoiris1 Re: Miłosny 16.01.06, 21:39
            no wiesz! wink))
            a może..niz ja tobie reke podam? bo dostaniemy bana zaraz. wink
            jam jest Papkin Lew Pół-nocy wink
            • slodki.miodzio Re: Miłosny 16.01.06, 21:44
              Odpowiedź przesłąłem na pocztę mailem na gazeciesmile
              S.M.
        • slodki.miodzio Re: Miłosny 16.01.06, 21:30
          Arcoiris, bo ponoć u mnie tak jak u Gałczyńskiego:
          Zaczarowana dorożka, zaczarowany, dorożkarz, zaczarowany...
          • arcoiris1 Re: Miłosny 16.01.06, 21:43
            a u mnie malinowo Lemem w chrusniaku by sie chciało.. taki mój Merkury-
            rubaszny stwór mi sie trafił
        • makaryna O co chodzi ? 16.01.06, 21:42
          arcoiris1 napisała:

> Wenus w 8 rządzaca Marsem kwadrat Neptun w Strzelcu, kon Księzyc-Pluton w 8 -
          > silne emocje erotyczne plus Słonce we Lwie vel swoista zarozumiałośc i pycha -
          > czyli generalnie przeświadczenie że, nikt nie sprosta, że wprzody Słonce w
          > miejscu stanie, prędzej w morzu wyschnie woda niz ja Tobie ... wink
          > Plus władca Dcs w kwadracie do niego.

Czy tu chodzi o zawod (profesja) zwiazany a uprawianiem milosci, czy tez chodzi tu o jakis zawod
          typu emocjonalnego ?
    • anahella Brakuje tu jeszcze zawodu seksera :P 16.01.06, 22:13
      Stawiam kawe osobie ktora wie co robi seksertongue_out
      • lwi2 Re: Brakuje tu jeszcze zawodu seksera :P 16.01.06, 22:15
        ha ha wiem! kurczaki!
        Lwi
        • makaryna Zla odpowiedz... jedna kawa mniej ? 16.01.06, 23:37
          lwi2 napisała:

> ha ha wiem! kurczaki!
          > Lwi

Pytanie Anahelli bylo: Stawiam kawe osobie ktora wie co robi sekser

Twoja odpowiedz: kurczaki
          I to jest zla odpowiedz. Bo za produkcje kurczakow jest odpowiedzialny kogut oraz kura smile

Poprawna odpowiedzia jest: osoba zajmujaca sie okreslaniem plci u drobiu !!!

Anahello, mnie kawe mozesz wyslac chyba tylko mailem smile

• anahella Re: Zla odpowiedz... jedna kawa mniej ? 17.01.06, 00:36
            Potraktowalam odpowiedz jako luzne skojarzenie, z niedopowiedzeniem, by nie psuc
            innym zabawy.
      • arcoiris1 Re: Brakuje tu jeszcze zawodu seksera :P 16.01.06, 22:20
        lubie Nescafe espresso z koniakiem wink
        Moja ciotka po Akademii Rolniczej zanim jak to typowa Waga wink otworzyła 2
        Chaty Polskie miała taki epizod w swoim CV, kiedy jeszcze była nieopierzonym
        kurczakiem
      • anahella Ok kawa dla Lwi i Arcrois:) 16.01.06, 23:12
        Mowcie kiedy, Wawa jest duza - znajdzie sie miejsce z roznymi kawami. Moze byc
        Mercers na Nowym Swiecie?
        • czupakabra27 Re: Ok kawa dla Lwi i Arcrois:) 16.01.06, 23:19
          ja tak cichutko dodam, że też wiem co się robi z tymi kurczaczkamismileale kto
          pierwszy ten lepszysmile
          • anahella Re: Ok kawa dla Lwi i Arcrois:) 16.01.06, 23:55
            czupakabra27 napisała:

> ja tak cichutko dodam, że też wiem co się robi z tymi kurczaczkamismileale kto
            > pierwszy ten lepszysmile

Ok, trzecia kawa dla Ciebie i koniec teleturniejuwink
        • arcoiris1 Re: Ok kawa dla Lwi i Arcrois:) 16.01.06, 23:51
          Fajnie! ja będe w Warszawie - to sie zglosze Anahello! Mnie by najbardziej
          pasowało na Okeciu wink
          • anahella Re: Ok kawa dla Lwi i Arcrois:) 16.01.06, 23:53
            moze byc okeciesmile
            • makaryna Zwracam uwage, odpowiedz byla nieprawidlowa 17.01.06, 00:03
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=35071058&a=35092607
            • dori7 Re: Ok kawa dla Lwi i Arcrois:) 17.01.06, 00:48
              Co ja widze, spotkanie towarzyskie przy kawce, kiedy, kiedy? Moze byc i Okecie,
              samoloty uwielbiaja sie tam spozniac cale godziny, to duzo czasu bedzie smile)
              • lwi2 Re: Ok kawa dla Lwi i Arcrois:) 17.01.06, 09:27
                Wygrany konkurs przespałam, ale i tak kawa mi się należy więc się wpraszam.
                A tak przy okazji - właśnie zamierzam zacząć pić kawę (nie piję!) bo ktoś tu
                chlapnął, że dodaje ognia.
                Lwi
                • dori7 Re: Ok kawa dla Lwi i Arcrois:) 17.01.06, 10:09
                  lwi2 napisała:

> A tak przy okazji - właśnie zamierzam zacząć pić kawę (nie piję!) bo ktoś tu
                  > chlapnął, że dodaje ognia.
                  > Lwi

Sprobuj imbiru smile) Albo jako dodatku do potraw, swiezego lub z torebki, albo po
                  prostu pic rozmieszany w goracej wodzie imbir w proszku (lyzeczka na szklanke).
                  Dziala milion razy lepiej niz kawa. Ja po kawie spie jak susel big_grin
                  • czupakabra27 Re: Ok kawa dla Lwi i Arcrois:) 17.01.06, 11:02
                    mam ten sam syndrom: kawa i lulusmile najlepiej usypiają w Coffe Heaven. ziewaniu
                    po ich pysznej kawce nie ma końca.

co do kurczaków to bym jeszcze dodała, że płeć opkreślało się ręcznie więc była
                    to specyficzna przyjemnośćwink
    • paulia Naukowiec, badacz 17.01.06, 11:27
      A gdzie w kolko szkac naukowca?
      Mam doktorat z biologii i pracuje na uczelni, ale nie za bardzo wiem jak mam to znalezc w moim kolku
      smile Mam ascendent w Wodniku, Slonce/Merkury w ciekawskich Bliznietach w kwadraturze do Ksiezyca w
      Pannie. Mysle, ze to pomaga. Ale nie wiem gdzie szukac biologii? smile
      Dodatkowo jako zem Blizniak to mam tez drugi zawod smile Jestem life coach'em i tu jak mi sie wydaje
      Slonce/Merkury w trygonie do Plutona sie przydaje smile A moja przygoda z coachingiem zaczela sie gdy
      Pluton tranzytowal (opozycja) moje urodzeniowe Slonce i Merkurego.
      Pozdrawiam

• makaryna Re: Naukowiec, badacz 17.01.06, 12:00
        Badacz, naukowiec to najczesciej dobrze obsadzony VIII dom/Pluton, to zglebianie problemu.
        Panna, to drobiazgowosc, systematycznosc, analitycznosc.
        Ten Twoj Ksiezyc w Pannie w kwadracie do "ciekawskiego", blizniaczego Merkurego byc moze jest
        tu wskaznikiem. Ascendent w Wodniku tez nie jest bez znaczenia.... to ciekawosc tego co niezwykle,
        nowe, odkrywanie nowych obszarow...
        A jak u Ciebie z VIII domem i gdzie jest Pluton ?
        • paulia Re: Naukowiec, badacz 17.01.06, 12:18
          Dzieki Makaryno,
          W 8 domu zaczyna sie w Wadze i konczy w Skorpionie i jest w nim Uran. Pluton jest w 7 domu w
          polkwadracie do Urana.
          Teraz mi sie przypomnialo, ze mam tez sekstyl Slonce/Merkury i Saturn co jak sadze nie jest bez
          znaczenia.
      • neptus Re: Naukowiec, badacz 17.01.06, 18:08
        Najwięcej nagród Nobla w dziedzinach naukowych otrzymały słoneczne Panny
        • cytryna76 Re: Naukowiec, badacz 20.01.06, 20:15
          Mam słońce w koniunkcji z merkurym w 6 domu, merkury w trygonie do urana w 9
          domu i w kwadraturze do plutona w 8 domu. Do tego jowisz w 3 domu, a księzyc w
          strzelcu w domu 11. Niejedokrotnie słyszałam, że jestem typem naukowca. Wkrótce
          najprawdopdobniej zostanę też doktorem w dziedzinie literaturoznawstwa.
          Istotnie, pociaga mnie praca naukowa - lubię dogłębne studiowanie
          zagadnienia,spekulacje umysłowe, porządkowanie informacji, mam łatwość pisania.

Dodam jeszcze, że pisanie doktoratu zaczęłam przy tranzycie Jowisza przez
          słońce i merkury w 6 domu (koniunkcja), a bronię go przy Jowiszu w 9 domu,
          który tworzy trygon do merkurego i zerowy (!) trygon do słońca.
    • neptus Programista 17.01.06, 18:10
      asc w Bliźniętach, dekanat Strzelca - liczby, kody, języki. W koniunkcji z asc
      Uran, Jowisz w 9 d. w Wodniku
      • neptus Re: Programista 17.01.06, 18:12
        Nów w Punkcie Sfinksa, w 3 domu, takze w 3 d. Saturn w Pannie, Jowisz na desc w
        Koziorożcu.
        • makaryna Re: Programista 17.01.06, 20:31
          Co to jest "punkt sfinksa" ?
          • neptus Re: Programista 18.01.06, 15:12
            Punkt spinksa to granica Lwa i Panny (lew z ludzką głową).
            • makaryna Re: Programista 18.01.06, 15:45
              Przeszukalam internet w poszukiwaniu tego tajemniczego (nomen omen) sfinksa i nic nie moge
              znalezc.
              Czy moglabys napisac, co ten sfinks oznacza, jakie ma znaczenie, wlasciwosci..... itp.

Czy to znaczy, ze jest on w 0° Panny, czy tez 29 ° Lwa, czy tez w jakis innych granicach ? np. do 3° +/-
        • potrek Re: Programista 18.01.06, 09:00
          Uran w II d w tygronie do Słońca i Merkurego w X d - Podobnie gdy planenty
          zrobią recepcje domową Tzn zamienią sie miejscami w domach radixowych.
          Pozdrawiam potrek.
      • neptus Re: Programista 17.01.06, 18:16
        Bardzo częsta w tym zawodzie jest przewaga żywiołu powietrza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka