Dodaj do ulubionych

Gdzie można zamówić profesjonalny horoskop?

17.05.06, 13:07
Proszę osoby, które są zadowolone z uslugi, o podanie kontaktu na forum lub na
emaila gazetowego (ginger81@gazeta.pl), gdzie w warszawie ewentualnie za
pośrednictwem internetu warto zamówić indywidualny horoskop urodzeniowy z
podziałem na sfery życiowe (zawodową, uczuciową, zdrowotną). Czy do takiego
horoskopu potrzebna jest koniecznie dokładna godzina urodzenia? Czy sama data
i miejsce urodzenia mogę znieksztalcić wynik horoskopu?
Obserwuj wątek
    • anahella Re: Gdzie można zamówić profesjonalny horoskop? 17.05.06, 14:03
      Bez dokladnej godziny urodzenia powazny astrolog w ogole nie zrobi Ci horoskopu.
      • loginn2 Re: Gdzie można zamówić profesjonalny horoskop? 21.05.06, 09:33
        Czyzby?
        Wlasnie profesjonalny astrolog na podstawie waznych wydazen twojego zycia poda
        ci godzine urodzenia i oczywiscie obliczy horoskop.Musisz tylko podac tak "na
        oko"ktora byla godzina mniej wiecej.
        • dori7 Re: Gdzie można zamówić profesjonalny horoskop? 21.05.06, 15:23
          Zeby to bylo takie latwe, to swiat bylby piekny tongue_out

Rektyfikacja wcale nie jest taka latwa. Do tego jest potwornie czasochlonna.
          Latwiej jednak sprawdzic godzine w papierach...

Poza tym, co to znaczy 'profesjonalny astrolog'? Dosc malo precyzyjne pojecie.
        • queenmaya Re: Gdzie można zamówić profesjonalny horoskop? 21.05.06, 18:00
          loginn2 napisała:

> Czyzby?
          > Wlasnie profesjonalny astrolog na podstawie waznych wydazen twojego zycia poda
          > ci godzine urodzenia i oczywiscie obliczy horoskop.

Można stworzyć sporą księgę, w której będą spisane mity na temat astrologii.
          Ludzie wierzą, że w horoskopie zapisane jest dosłownie wszystko, z kolorem oczu
          i marką samochodu włącznie, a niektórzy astrolodzy utrzymują ich w tych
          złudzeniach, bo dzięki temu sami mają złudzenie swojej wielkości.

Musisz tylko podac tak "na
          > oko"ktora byla godzina mniej wiecej.

Jeśli godzina znana jest "na oko" w takim sensie, że rodzina pamięta, że było to
          np. o świcie, w południe, w czasie, gdy ojciec wrócił z pracy itp. to faktycznie
          można coś pokombinować. Ale jeśli ktoś urodził się za górami za lasami, a śnieg
          leżał taki, że tydzień trzeba było czekać, żeby wyjść z chałupy, a do tego nie
          żyje nikt z krewnych, którzy pamiętali to wydarzenie, to nawet nie warto
          próbować, bo pewnie się nie uda. Chyba, że cudem...
          • potrek Rektyfikacja 23.05.06, 03:12
            queenmaya napisałasuspicious można coś pokombinować. Ale jeśli ktoś urodził się za
            górami za lasami, a śnieg
            > leżał taki, że tydzień trzeba było czekać, żeby wyjść z chałupy, a do tego nie
            > żyje nikt z krewnych, którzy pamiętali to wydarzenie, to nawet nie warto
            > próbować, bo pewnie się nie uda. Chyba, że cudem...

Mam co do cudu odmienne zdanie. Są sposoby dość skuteczne by zrektyfikować
            horoskop. Im osoba starsza tym retyfikacja może być skuteczniejsza. Potrzebne
            do wyliczeń godziny urodzenia osoby są potrzebne ważne daty z życia klijeta.
            Daty
            1 - śmierć matki lub ojca – wierzchołek IV i X domu
            2 – data ślubu – wierzchołek domu VII i I
            3 – data ważnego awansu społecznego – np. - matura, doktorat – wierzchołek X
            domu
            4 – data poważnej choroby klijęta – dom VI
            To jeden z prostszych sposobów próby określenia godzinny urodzenia klijęta .

Bardziej dokładna metoda retyfikacji horoskopu opisana jest w Polskim
            kalendarzu astrologicznym na rok 1938 wydawanym przez Rafała Prinke ( od strony
            71 do 76 )
            Astrolog M.Fenderejewski opisuje jak to się robi na przykładzie obliczeń -
            całość ma pięć stron i jest to dość żmudne smile i za długie do przepisywania-
            wybaczcie . Więc ja widać cudów nie ma smile i nie obraź się Qeunnmaju, ale jest
            to wykonalne.
            Pozdrawiam serdecznie potrek

• potrek Re: Rektyfikacja 23.05.06, 03:32
              Inną już sprawą jest czy znajdzie się klijęta gotowego za ratyfikacje horoskopu
              zapłacić. Dlatego większośc astrologów nie chce się w to bawić, co dla mnie
              jest rzeczą zrozumiałą a dla kljeta już niestety nie tak bardzo smile
              Pozdrawiam potrek
            • queenmaya Re: Rektyfikacja 23.05.06, 23:44
              potrek napisał:
              Piotrek, z kim ty się ostatnio zadajesz? W ogóle cię nie poznaję brachu sad
              Jakby to było takie łatwe, to bylibyśmy automatami bez własnej woli. Mogę ci
              udowodnić, że żadna z tych prościutkich regułek nie działa. Przeżyłam już parę
              dziesiątek lat i mam trochę doświadczeń na koncie. Nic sie nie potwierdza.
              Brałam ślub, rodziłam dzieci, rozwiodłam się, straciłam matkę i nie miało to nic
              wspólnego z domami, które tu podajesz i które są wymienione w niektórych
              podręcznikach.
              Co według ciebie miałoby wejść do tych domów? I jaki ma być system tych domów?

> Daty
              > 1 - śmierć matki lub ojca – wierzchołek IV i X domu
              U mnie matka zmarła, gdy Pluton szedł przez moje Słońce. Mam je w 2 domu. A
              przecież Słońce to według klasyków jest ojciec, a nie matka, prawda?

> 2 – data ślubu – wierzchołek domu VII i I
              Też nic z tego. Może jestem jakimś mutantem i powinnam oddać swoje ciało, a
              zwłaszcza mózg do muzeum osobliwości?

> 3 – data ważnego awansu społecznego – np. - matura, doktorat –
              > ; wierzchołek X
              > domu
              Niedawno leciał mi tam Saturn. Ale nie awansowałam społecznie. Doktoratu też nie
              zrobiłam...
              I tak dalej... moim zdaniem te regułki z domami nie działają. Trzeba patrzeć na
              całość. Tylko kompleksowe zbadanie horoskopu może coś podpowiedzieć. A to jest
              bardzo upierdliwa zabawa. Dla szczególnie napalonych.
              • queenmaya Re: Rektyfikacja 24.05.06, 01:43
                Tak w ogóle to chciałam powiedzieć, że lubię Piotrka, więc nie chodziło mi o to,
                żeby go pożreć, tylko o to, że proste to są różne rzeczy w teorii, a w praktyce
                wszystko się wielce komplikuje.
              • arcoiris1 Re: Rektyfikacja 24.05.06, 09:54
                myslę, że Potrek miał na mysli głównie dyrekcje i dyrekcyjne ruszenie (1st = 1
                rok) wierzchołków dmów a nie tranzyty).
                U mnie działa. Największy awans społeczny - dyrekcyjny Uran dokładnie na MC, w
                tranzycie przez Asc, natalnie w 9 domu. Poznanie partnera na wiele lat-
                dyrekcyjny Saturn na natalnym Słońcu, Saturn władca Asc natalnie w domu 7.
                Dyrekcyjna Wenus na natalnym Plutonie w domu 8 zaowocowała bardzo
                transforujacym związkiem z którego długo nie mogłam sie otrząsnac i pewnie jak
                bede miała 80 lat to będe wszystko pamietac jako żywo. i mogłabym ciagnąc w
                niekonczoność..
                co do tranzytów samych w sobie- chyba wspomagaja dyrekcje własnie. Obecnie
                Jowisz tranzytuje mi MC, cofa sie przez nie juz drugi raz i ciekawa jestem co
                sie wydarzy (przejdzie mi po raz kolejny ponownie w sierpniu- brat bierze wtedy
                slub, Jowisz jest natalnie u mnie w 3 domu sygnifikujacym rodzeństwo, że już
                nie wspomnę, że ślub jest za pobliską zagranicą w związku z czym czeka mnie
                wycieczka za miedzę, Jowisz sam w sobie to ceremonie, legalizacje, u mnie
                sygnifikuje równiez jednego z braci). Ostatnim razem jak mi siedział na MC 12
                lat temu --> dostałam sie na studia i zdałam mature, zreszta po jowiszowemu mi
                poszło, i zreszta studia językowe, hiszpanski to Jowisz zresztą. Patrze tez na
                progresje prymarne- progresywny Dsc jest 30 minut od natalnego Słońca. Kiedy
                miałam progresywny nów na urodzeniowje Wenus to straciłam głowę dla faceta, a
                kiedy jak juz wspominałam dyrekcyjna Wenus wjechała na Plutona to szalenstwo
                przybrało rozmiary szaleństwa- w poblizu mam natalny księzyc, władce natalnego
                Dsc.

więc, nie tylko tranzyty
        • anahella Re: Gdzie moz˙na zamówic´ profesjonalny horoskop? 22.05.06, 17:44

Odpowiadasz na :  
          loginn2 napisa?a:

> Czyzby?

Tak, bede sie upierac przy swoim.

> Wlasnie profesjonalny astrolog na podstawie waznych wydazen twojego zycia poda
          > ci godzine urodzenia i oczywiscie obliczy horoskop.Musisz tylko podac tak "na
          > oko"ktora byla godzina mniej wiecej.

To sie nazywa rektyfikacja i oczywiscie robi sie to. Trzeba miec tylko wydarzenia z zycia. Jesli
          klient ma 20 lat, to jakie on moze miec wydarzenia? Matura, pierwsza milosc, inicjacja seksualna,
          ewentualna przeprowadzka do akademika lub podroz za granice albo pobyt w szpitalu?

Ile z takich wydarzen bedzie udokumentowanych, z dokladna data co do dnia lub tygodnia?

Jesli klient ma 60 lat - wtedy mamy inna rozmowe: wydarzen jest duzo i wiele jest
          udokumentowanych, a nie przypomianaych sobie na zasadzie "to bylo wiosna 65 lub 64 roku".

Oczywiscie, sa astrolodzy, ktorzy lykna dane bez dokladnej godziny. W sumie mozna do nich isc
          tak samo jak mozna isc na paczki do cioci Luci albo kupic paczki w "Biedronce"
    • cygar9 Re: Gdzie można zamówić profesjonalny horoskop? 20.05.06, 15:01
      podciągam
    • astromaniak Re: Gdzie można zamówić profesjonalny horoskop? 21.05.06, 13:12
      "Proszę osoby, które są zadowolone z uslugi, ..."

Zabawne, bo co to znaczy "zadowolone z usługi", czy to oznacza że chciałabyś
      otrzymać horoskop który będzie mówił prawdę o twojej przyszłosci czy raczej
      chcesz otrzymać to co byś chciała usłyszeć? To tak jak z fotografią której nie
      lubimy kiedy pokazuje jakieś zmarszczki.
      • aarvedui Re: Gdzie można zamówić profesjonalny horoskop? 21.05.06, 17:42
        to znaczy ze astrolog musi być dobry w piarze wink
        podczas rozmowy z klientem wychodzi czy klient naprawde chce konkretnej pomocy w
        spojrzeniu na jego zycie z innej strony,bo chce cos z tym zyciem zrobić

czy też raczej chce potwierdzenie swoich przypuszczeń i domysłów (i nie da się
        wołami od nich odciągnać - wtedy najczęściej interpretacja jest zła i moze nawet
        nie zapłacić wink )

może też zeby astrolog przezyl jego zycie i podejmowal wybory za klienta.

generalnie jak ktos jest dobry w "dyplomacji" i ma takie intencje to zarobi na 3
        klientach,a najwięcej na trzecim,bo zrobi z niego stałego klienta ;p

jak ktoś wypośrodkuje - to zarobi na 1,moze 2.

jak ktoś jest idealistą to z pierwszym sie zaprzyjaźni,z drugim pokłóci a
        trzeciego op...li ;D

wink
        • janina62 Re: 24.05.06, 10:52
          Ginger jest bardziej konkretna/-y/od wszystkich wypowiadających się a w każdym
          razie wie czego szuka;...wszystko wskazuje na to że nikt nie uważa siebie za
          "dobrego astrologa"; samoocena , autoreklama szwankuje; a przeciez
          stowarzyszenie jakies ma powstać/?/a może to prowokacja jakaś?hę/pzdr
          • anahella Re: 24.05.06, 17:14
            Nie sadze by byla to prowokacja, mam wrazenie, ze dziewczyna naprawde szuka
            astrologa. Troche niefortunnie trafila, bo to jest forum dla astrologow a nie
            ich klientow - stad odzew tylko astrologow.

Jedyne co moge poradzic autorce watku, to zajrzec do linkow "strony naszych
            forumowiczow" i przejrzec sobie oferty kologow i kolezanek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka