01.06.06, 02:10
księżyc na MC w progresjach?????ma jakąś wymowę
Obserwuj wątek
    • arcoiris1 Re: progresje 01.06.06, 11:54
      Niczego!!!! niestety nie zaobserwowałam do tej pory. Minał mi juz MC na 13 st
      Skorpiona ale jest nadal w 10, a natalnie Księzyc jest władcą Dsc w kon z
      władca MC Plutonem. Wiec, na chłopski rozum- wazna progresja by sie mogło
      wydawać. A tu guzik!
      No, ale w 10 w Skorpionie mam jeszcze Wezeł, i Księzyc progresywny sie do niego
      zbliza własnie, kiedy na nim usiądzie to zrobi mi zarazem opozycję do Marsa na
      przełomie 4/5 domu. Natalnie Księzyc-Mars w 5 st trygonie, domy powiązane to
      4/5 (Mars), 8 (Księzyc/Pluton w kon), 7 (władca-Księzyc)i 10 (władca- Pluton i
      Mars). Hm. Ciekawe co sie z tego urodzi, heheh. Aha. W momencie jak progresywny
      Księzyc wjedzie mi na Węzeł Płn to uruchomi mi połkrzyz natalny złozony z
      Wezłów właśnie (os domów 4/10, na Płd jest Mars)i Merkurego władcy 5 domu
      leżącego na szczycie 8 domu. Jak sie zadzieje cokolwiek to dam znac.
      (sierpien/wrzesień)
    • pani.jazz Re: progresje 01.06.06, 15:01
      Ksiezyc na gorze horoskopu tradycyjnie oznacza pomoc ze strony kobiet... Moze to jest kluczem?
      Hmmm... jak teraz patrze na moment, kiedy Ksiezyc wszedl mi ostatnio na urodzeniowe MC, to widze, ze to raczej ingerencja niz pomoc. W tym czasie rozstawalam sie z bylym facetem, a cala sytuacje zapoczatkowala moja kolezanka kiedy progresywny Ksiezyc znajdowal sie w midpunkcie miedzy prog. Wenus i natalnym MC. Nie bede wglebiac sie w szczegoly, sa tu nieistotne. Tak czy inaczej w moim przypadku to te wredne baby narobily bigosu na MC wink.

Teraz prog. Ksiezyc zbliza mi sie do prog. MC. Ciekawe co tym razem nakombinuje.

Pozdrawiam,
      pani.jazz
    • lockaps Re: progresje 01.06.06, 18:18
      a u mnie nie coś sie wydarzyło, ale nie wem czy to akurat ma jakiś związek z
      progresywnym księzycem, więc gdy był na Mc w raku w odległości mniej niz 1
      stopień to spotkałam jak mi sie do tej pory wydaje miłość mojego życia, tzn tak
      to odczuwam, a czy tak faktycznie jest to sie pewnie kiedyś okarze smile
      • zeta23 Re: progresje 01.06.06, 18:27
        Księzyc progresywny na MC strata pracy z której i tak byłam niezadowolonasmile
        • bawolek Re: progresje 01.06.06, 18:50
          Mam nadzieję, ze tu będzie odwrotnie, bo w tym przypadku dotyczy to osoby,
          która jest bez pracy, choć zmianę tej sytuacji chyba utrudnia kobieta... cosik
          może i jest na rzeczy...
    • aarvedui Re: progresje 01.06.06, 18:53
      progresje ksiezyca obrazują jakieś nastawienie emocjonalne.
      nie odczuwa sie tego - klasycznie jak tranzyty - jak wydarzenia.
      dla kazdego progresje są indywidualne przeciez smile
      a tranzyty dla wszystkich takie same wink
      progresji nie da sie jakos uogólnić - bo są bardzo osobiste.
      do normalnej analizy trzeba zrobić dobry wywiad z klientem smile

ogólnie mozna powiedziec ze obrazuja jakies zwrocenie sie -
      emocjonalne,podświadomosci.

mc - to jakies osobiste podejscie do swojego obrazu społecznego..jakos tak bym
      kombinował chcąc uogólniać
      • vestalinka Re: progresje 13.11.06, 15:32
        Co może oznaczać progresywny Księżyc w koniunkcji z moim Uranem przy
        MC?Dodatkowo prog.Mars jest w 7 domu niedaleko DSC w kwadraturze z progresywną
        Wenus,ta sama Wenus tworzy opozycję do natalnego Księżyca.Czy taki układ może
        sugerować pojawienie się jakiegoś uczucia?Bardzo proszę o wszelkie podpowiedzismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka