Dodaj do ulubionych

Węzeł płn w Rybach

18.06.06, 19:56
Wiem wiem temat węzłów był już niejednokrotnie poruszany, ale to taki
wdzięczny temat...
A teraz właśnie Węzełek za kilka dni zmieni znak. Wejdzie do znaku Ryb po
ówczesnym pobycie w zodiaku Barana. Jak taka zmiana znaku może się realizować
i czy bywa to zauważalne?
Obserwuj wątek
    • bawolek Re: Węzeł płn w Rybach 20.06.06, 16:55
      up
      • neptus Re: Węzeł płn w Rybach 20.06.06, 21:38
        Moze byc zauwazalne, moze nie byc. Wezel jest punktem teoretycznym, a co do
        jego interpretacji jest prawie tyle zdan, co astrologow. Ja sklaniam sie
        najbardziej do wersji srodowiskowej. Czy ostatnie 30 lat mozna jakos powiazac z
        pobytem wezla w Baranie? Pewnie mozna, wszystko mozna. Od jakiegos czasu
        przygladam sie polozeniu wezla tylko, gdy tworzy w horoskopie aspekty i to dosc
        scisle. Poza tym traktuje jego znaczenie jako marginalne. W rzadkich
        przypadkach pomaga cos tam uscislic w interpretacji, ogolnie nie przesadzalabym
        z jego znaczeniem.
        • bawolek Re: Węzeł płn w Rybach 23.06.06, 13:02
          Moze byc zauwazalne, moze nie byc. Wezel jest punktem teoretycznym, a co do
          > jego interpretacji jest prawie tyle zdan, co astrologow. Ja sklaniam sie
          > najbardziej do wersji srodowiskowej. Czy ostatnie 30 lat mozna jakos powiazac
          z pobytem wezla w Baranie?

Cóz będziemy się przyglądać...Zobaczymy. Ale dlaczego 30 lat pobytu w Baranie?
          Na pewno 30? MI się wydaje, że to chyba szybciej się zmienia?!
          Tak sobie myślę, że ten Baran mógł dawać pewien dynamizm, parcie do przodu nie
          zawsze powiązany z refleksją...
          • neptus Re: Węzeł płn w Rybach 23.06.06, 18:53
            No fakt. smile Siedze akurad nad węzłem progresywnym.
            • devine80 Re: Węzeł płn w Rybach i nie tylko. 23.06.06, 19:42
              Ja powim nieśmiało, ze słyszłam opinię, ze znak w jakim mamy węzeł pólnocny,
              oznacza, że powinniśmy dążyć do tego, aby mieć jak najjwięcej w sobie z tego
              znaku. Np. ja mam węzeł we Lwie, a wiec muszę dążyć do tergo by stać się silnym
              dumnym kotemwink. Narazie jestem kotkiem, ale się staramwink.
              a.;
              • bawolek Re: Węzeł płn w Rybach i nie tylko. 24.06.06, 17:50
                devine80 - a odczuwasz to jako wyzwanie pewnego rodzaju trudność, bo podobno to
                na co wskazuje węzeł płn jest dla nas nieznane dla nas nietypowe i raczej
                trudne?
                • neptus Re: Węzeł płn w Rybach i nie tylko. 24.06.06, 18:00
                  Bawołek, odpowiem Ci, ze cos w tym jest. Mam natalny węzeł w Baranie. Osoby z
                  silnym znakiem Barana działaja na mnie jak płachta na Byka. wink Sa dla mnie zbyt
                  agresywne, zbyt naiwne, zbyt hałasliwe, za szybkie, za żywiołowe, chociaz
                  zywiłowość strzelca jest dla mnie bardzo sympatyczna.
                  Ostatnio coraz częściej napotykam na swojej drodze baraniastych i to w
                  sytuacjach, kiedy musze potraktowac ich powaznie i nie moge tego kontaktu
                  uniknąć. Tak, jakby z wiekiem wzmagał sie nacisk na zrozumienie i
                  zaakceptowanie tego znaku. Sama tez jestem coraz silniej zmuszana przez
                  okoliczności do uzywania swojego Marsa.
                • arcoiris1 Re: Węzeł płn w Rybach i nie tylko. 24.06.06, 19:24
                  a ja mam Wezeł Płn w Skorpionie- i nic takiego nie zauwazam, przyciagam ludzi
                  spod tego znaku i ich lubię. Natomiast nie potrafię sie porozumiec z Bykami,
                  czyli tu działa mój Wezeł Południowy, draznią mnie, odczuwam "duszność" przy
                  dłuzszym pobycie w ich towrzystwie, sa za powolne dla mnie, niecierpliwią mnie
                  ale może dlatego ze mam ognistego Marsa w kilkunastominutowej koniuncji z
                  Węzłem Południowym w Byku w własnie.
        • zozole11 Re: Węzeł płn w Rybach w aspekcie z marsem 25.06.06, 02:32
          "Od jakiegos czasu przygladam sie polożeniu wezla tylko, gdy tworzy w
          horoskopie aspekty i to dosc ścisłe. "

A jakie jest Twoje doświadczenie tranzytującego węzła tworzącego koniunkcję z
          uredzeniowym Marsem i jednocześnie opozycję z ur.plutonem?Urodzeniowo węzeł pł
          tworzy scisły aspekt z dsc
          • neptus Re: Węzeł płn w Rybach w aspekcie z marsem 25.06.06, 09:43
            Jakoś omijaja mnie klienci z aspektami Mars/Pluton.
            Przede wszystkim trzeba przyjrzeć sie urodzeniowej opozycji, jakie ma znaczenie
            w horoskopie i jak jest realizowana. Tranzyt węzła będzie tworzył sytuacje w
            środowisku, ktore wymuszać będą realizację tego układu, potrzebę działania i to
            bardzo radykalnego. Zawsze trzeba to rozpatrywać w zalezności od położenia w
            znakach, domach i tego, jak opozycja jest realizowana przez wł. horoskopu.
            Układy Mars/Pluton kojarzy sie zwykle z brutalnością, bezwzględnością,
            wystepuja często u policjantow ale i wśród tych, których policja sciga. W
            szczego przypadku moze być taki aspekt podkreślony lub wytłumiony. Jeśli był
            tłumiony, każdy tranzyt moze wywołac spotkanie z czymś brutalnym z zewnątrz,
            moze to być np. napaść lub wypadek. Tranzyt z pewnością podkreśli potrzebe
            wykazania stanowczości, przebojowości.
            • zozole11 Re: Węzeł płn w Rybach w aspekcie z marsem 25.06.06, 10:33
              och tak jakoś ten układ cały groźnie wygląda, w tym samym czasie dojdzie do
              zbiegu tranzytów związanych z tym Marsem /Mars w 7-Pluton w 1/:Węzeł płn i
              Uran -koniunkcja, Pluton kwadrat /z 4/jednocześnie w opozycji z księżycem i
              chyba nastąpi to w czasie tranzytu Saturna przez ascend. a w każdym razie przez
              1 domu. Maice jakiś pomysł czego należałoby w tym czasie unikać lub w jaki
              pozytywny sposób przepracować taki układ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka