Dodaj do ulubionych

super forum :)

21.07.07, 17:48
w necie krąże od niedawna,bo od niedawna mam w końcu komputer w domu,bardzo
interesuję sie astrologią a tu takie forum !!!!i jak widzę sami
profesjonaliści.Podczytam Was trochę,może cos się nauczę.Ja niestety niewiele
umiem wyczytać o sobie.Może ktoś miałby ochotę przedstawić w kilku zdanich
najważniejsze kwestie mnie-moja data urodzin 07.09.1975 r godz.5.10 rano.Z
góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich serdecznie smile
Obserwuj wątek
    • dori7 Re: super forum :) 21.07.07, 18:01
      W imieniu zespolu adminskiego dziekuje za slowa uznania - mam nadzieje, ze
      zostaniesz tu dluzej i dolaczysz do dyskusji smile

A horoskopow tutaj nie robimy, jak glosi wielki napis na gorze forum.
    • virgin75 Re: super forum :) 21.07.07, 18:18
      Faktycznie,nie zwróciłam uwagi na nagłówek-przepraszam smile,może kiedyś sporządzę
      sobie horoskop z prawdziwego zdarzenia a Wy profesjonalnym okiem sprawdzicie
      jak mi poszło.Mam tylko jedno pytanie bo nie moge znaleźć,chciałabym wyliczyć
      swój ascendent,z matematyki jestem kiepska a może istnieje prosty program by to
      zrobić.Z góry dziękuję smile
      • aarvedui Re: super forum :) 21.07.07, 19:22
        Z matematyki mozna wybaczyc ale z czytania tez ?
        Czerwonymi literami na górze forum jest taki link do wątku "programy astrologiczne".
        poza tym bardzo pomocny jest zawsze wujek google. "programy astrologiczne"

www.google.pl/search?hl=pl&q=%22programy+astrologiczne%22&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
        prawda,jakie to łatwe? ;p

-------------------------------------------------------
        • virgin75 Re: super forum :) 21.07.07, 21:03
          nie jestem jeszcze obeznana z funkcjonowaniem na forach,narazie cieszę się,że w
          ogóle znalazłam takie strony więc wybaczcie mi drobne potknięcia smile
          • am98 Re: super forum :) 13.08.07, 22:43
            virgin75 napisała:

nie jestem jeszcze obeznana z funkcjonowaniem na forach,narazie cieszę się,że w
            ogóle znalazłam takie strony więc wybaczcie mi drobne potknięcia smile

Z matematyki mozna wybaczyc ale z czytania tez ?
            Czerwonymi literami na górze forum jest taki link do wątku "programy astrologiczne".
            poza tym bardzo pomocny jest zawsze wujek google. "programy astrologiczne"

Do Virgin75: no i przy okazji dowiedziałaś się, co oznacza Saturn na
            ASC tego forum wink
      • acrux79 Re: super forum :) 21.07.07, 19:37
        A mnie zaciekawił ten horoskop i napiszę ogólnikowo trzy rzeczy ( niestety,
        postawiłem przypadkowo na Warszawę, bo nie znam miasta ):

Słońce na ASC w Pannie - wpływowość, popularność wśród ludzi, ew. liderowanie i
        charyzma. Wady - nadmierna pewność siebie, wpływowość, narzucanie swojej woli.
        Z Marsem na MC może oznaczać zrobienie dość znaczącej kariery. ( Choć Neptun w
        opozycji może wiele namieszać ).

Pluton w koniunkcji z Księżycem i Merkurym - duży magnetyzm, mocne wpływanie na
        ludzi poprzez emocjonalność ( i tutaj są przynajmniej dwie niewykluczające się
        drogi - duże oddziaływanie emocjonalne na ludzi, włącznie z manipulowaniem;
        albo też mocne zagłębianie się w świat swoich emocji i przenikliwość
        psychologiczna ).

I jeszcze Neptun na IC - problemy z psychiką, wyrażające się albo w problemach
        rodzinnych ( np alkoholizm, albo brak jednego z rodziców ), albo w problemach
        dotyczących tożsamości ( oj, to skomplikowane, jakby to wyrazić - niepewność ze
        samą sobą, podejrzliwość wobec siebie, że jest się "dziwną", "nienormalną", coś
        takiego ). Może z tym Neptunem mylę trochę interpretację.
        Z pozytywnego punktu widzenia taki Neptun to na pewno duża wrażliwość dotycząca
        własnej osoby i otaczającego świata, a gdy dodamy tego Plutona, to, ho ho ho !

Pozdrawiam i proszę nie pytać o pojedyncze znaczenia, itp, bo mi się nie będzie
        już chciało odpisywać wink. I tak złamałem etykietę, ale z powodu dużego
        zaciekawienia, bo lubię Słońca na ASC wink wink wink.
        • virgin75 Re: super forum :) 21.07.07, 21:10
          ojej niespodziewałam się,bardzo dziękuję smile,o nic nie pytam bo i tak nadużyłam
          uprzejmości.(a propos-moje miejsce urodzenia to Kraków).Dużo zgadza się,gdzieś
          przez moje życie przewija się taka charakterystyka,szczególnie aspekt
          wrażliwości(jestem wolontariuszem w hospicjum)a moje "dziwadła" to pewnie
          nieprzyziemne zainteresowania jak przystało na numerologiczną "11".Pozdrawiam.
          • aarvedui Re: super forum :) 22.07.07, 00:20
            virgin75 napisała:

> ojej niespodziewałam się,bardzo dziękuję smile,o nic nie pytam bo i tak nadużyłam
            > uprzejmości.(a propos-moje miejsce urodzenia to Kraków).

omg,podwójna Panna,juz widac ;p
            a`propos interpretacji to czy ja wiem czy słońce daje siłę przebicia?
            owszem,łatwiej będzie sie przebijać...Panna wink
            czyli moze byc ta prawdziwa pokora i skromnosc ducha,albo totalne wiązanie sie w
            supełki myślowe i nieustanną krytyczną analizę wszystkiego wokół.
            z drugiej strony pracowitej panny są ryby,czyli ideał.w wypadku domu VII ideałem
            będzie kontakt z inną osobą,albo kontakt będzie idealizowany.

kontakt z chorymi w hospicjum moze byc wyrazeniem potrzeby kontaktu z inną osobą
            na osobistym poziomie.
            aczkolwiek moze sie tu tez wtracac neptun w 4, i ktos moze odnajdywac swoje
            "korzenie" w neptunicznym srodowisku. czyli na przykład przebywanie wsrod
            potrzebujacych moze niesc osobie poczucie bezpieczenstwa, ktore moglo byc
            niepełne i jakby "niejasne" w podstawowym warunkowaniu rodzinnym.
            mars na MC moze wplynac na sposob postrzegania osoby w srodowisku
            zawodowym-tutaj konkretnie (o ile dobrze doczytalem0 - w hospicjum. osoba moze
            byc odczytywana jako energiczna,choc moze dla niektorych za bardzo (vide moj
            ulubiony negatywny przyklad marsa na MC - Mr Andreas Lepper).
            chociaż osobiscie mysle ze praca w hospicjum jest na tyle ciezka,ze energia
            marsa spala sie tu calkowicie pozytywnie, i po prostu osoba jest energiczna w
            pracy/tak ja widzą inni.

narodziny - Kraków,ale czy miejsce zamieszkania tak samo? po paru latach zmiany
            moga byc widoczne,szczegolnie jesli cos podkresla nowe osie,albo schodzi ze
            starych...
        • neptus Re: super forum :) 21.07.07, 22:47
          acrux79 napisał:

> I jeszcze Neptun na IC - problemy z psychiką, wyrażające się albo w
          problemach
          > rodzinnych ( np alkoholizm, albo brak jednego z rodziców ), albo w problemach
          > dotyczących tożsamości ( oj, to skomplikowane, jakby to wyrazić - niepewność
          ze
          >
          > samą sobą, podejrzliwość wobec siebie, że jest się "dziwną", "nienormalną",
          coś
          >
          > takiego ). Może z tym Neptunem mylę trochę interpretację.
          > Z pozytywnego punktu widzenia taki Neptun to na pewno duża wrażliwość
          dotycząca
          >
          > własnej osoby i otaczającego świata, a gdy dodamy tego Plutona, to, ho ho ho !

Neptun na IC lub w ogóle w 4 domu to najczęściej brak zrozumienia w rodzinie,
          poczucie bycia w rodzinie ofiarą, niedowartościowanie, wykorzystywanie przez
          rodzinę, co niekoniecznie musi się pokrywać z rzeczywistością.
          • queenmaya Re: super forum :) 22.07.07, 13:59
            neptus napisała:

Ale tu jest Neptun na osi, więc oprócz tego, co dotyczy opisu IV domu jest to po
            prostu bardzo znaczące jego posadowienie i proszę - dziewczyna jest
            wolontariuszką w hospicjum. Po prostu jak w podręczniku!!!
            • queenmaya Re: super forum :) 22.07.07, 14:00
              No i nie wkleił mi się neptusowy cyctat
              > Neptun na IC lub w ogóle w 4 domu to najczęściej brak zrozumienia w rodzinie,
              > poczucie bycia w rodzinie ofiarą, niedowartościowanie, wykorzystywanie przez
              > rodzinę, co niekoniecznie musi się pokrywać z rzeczywistością.
              • neptus Re: super forum :) 22.07.07, 21:55
                Dobra, dobra. Wolontariat to rzecz bardzo chwealebna ale zawsze trochę
                podejrzana. wink celuja w tym Ryby i neptunicy ale niekoniecznie z rzeczywistej
                potrzeby serca ale zwykle po to, aby "odpracować" swoje urojone winy albo z
                powodu bardzo niskiej samooceny i trzeba zawsze bardzo podejrzliwie przyglądać
                sie pobudkom.
                Nie twierdzę, ze akurat tutaj chodzi o taki praypadek, nie znam całości
                horoskopu i nie mam zamiaru oceniać. Planeta na osi jest, oczywiście, ważna i
                przydaje znaczenia jej właścicielowi ale nie należy zapominać, ze Neptun jest
                mistrzem mimikry. Sowy dość często nie są tym, czym sie wydają. wink
                • lezbobimbo Re: super forum - maly offtop dobrej woli ;) 21.08.07, 03:36
                  neptus napisała:
                  > Dobra, dobra. Wolontariat to rzecz bardzo chwealebna ale zawsze >trochę
                  podejrzana. wink celuja w tym Ryby i neptunicy ale niekoniecznie >z rzeczywistej>
                  potrzeby serca ale zwykle po to, aby "odpracować" >swoje urojone winy albo z>
                  powodu bardzo niskiej samooceny i trzeba >zawsze bardzo podejrzliwie przyglądać
                  > sie pobudkom.

Czyzby pisala te slowa osoba z silnym Bykiem i/lub zywiolem Ziemi? smile
                  Po co robic cos, jak sie "nic" z tego nie ma, zadnej "konkretnej" zaplaty, takie
                  tam? wink
                  Uwazam, ze akurat przy pracy w wolontariacie pobudki nie sa tak wazne jak efekt.
                  Zapytaj moze osoby lub zwierzeta zalezne od takich wolontariatów i przejawów
                  charytatywnych, jak sie zapatruja na te sprawe - zapewne cenia je sobie, a
                  ewentualne kwestie samooceny wolontariuszy sa dla nich ab-so-lut-nie nieistotne wink
                  Osobiscie poparlabym cala zgraje nawet najbardziej zakompleksionych,
                  neurotycznych, plaksiwych i sentymentalnych Neptuników-Rybek odpracowujacych
                  wyimaginowane winy lub napedzajace swoje samopoczucie ale Przez To wykonywujace
                  bardzo konkretne prace w wolontariacie, niz powiedzmy zdroworozsadkowego
                  bankiera czy polityka finansowego bez zadnych kompleksów, który nie kiwnie nawet
                  palcem dla kogokolwiek, jesli nie moze na tym wyraznie zarobic czy zaoszczedzic.
                  Chce przez moja tyrade powiedziec, ze swiat tez potrzebuje (i to nawet bardzo)
                  miekkich wartosci, charytatywnych wyskoków tudziez Instant Karmy ... zwlaszcza
                  póki wszystko wyglada tak jak wyglada.
                  • all2 Re: super forum - maly offtop dobrej woli ;) 21.08.07, 03:56
                    Obydwie macie rację tongue_out
                  • neptus Re: super forum - maly offtop dobrej woli ;) 24.08.07, 14:26
                    lezbobimbo napisała:

> Czyzby pisala te slowa osoba z silnym Bykiem i/lub zywiolem
                    Ziemi? smile

Przecież wszyscy wiedzą, gdzie znaleźć mój horoskop. Po co
                    te "czyżby"? tongue_out

Ja zapytam inaczej. Czy jak nie udajesz anioła, to uważasz, że
                    ludzie Cie nie zaakceptują?

Szanuje wolontariuszy na jedną-dwie akcje. To jest bardzo
                    kształcące, choc trudne doświadczenie, przygoda z pozytkiem dla
                    innych istot albo zdobywanie punktów w konkurencji do zawodu.

Jeśli jednak ktoś mówi "ja przeciez jestem taka dobra i szlachetna,
                    bo byłam wolontaruszką", od razu włącza mi sie dzwonek alarmowy "ona
                    nie szanuje siebie" i pierzcham w podskokach. tongue_out
        • makaryna Przyklad dzialania tego aspektu :-) 13.08.07, 23:11
          acrux79 napisał:
          > Pluton w koniunkcji z Księżycem i Merkurym - duży magnetyzm, mocne wpływanie
          na
          >
          > ludzi poprzez emocjonalność ( i tutaj są przynajmniej dwie niewykluczające się
          > drogi - duże oddziaływanie emocjonalne na ludzi, włącznie z manipulowaniem;
          > albo też mocne zagłębianie się w świat swoich emocji i przenikliwość
          > psychologiczna ).

A jak to dziala w praktyce ?
          Bez tego aspektu powiedzianoby Ci, ze horoskopow tu nie robimy i koniec kropka ! I
          bylby to zapewne jeden jedyny post.
          Natomiast przy takim ukladzie jak masz cos jednak Ci napisano..... smile
          • aarvedui Re: Przyklad dzialania tego aspektu :-) 13.08.07, 23:44

> acrux79 napisał:
            > > Pluton w koniunkcji z Księżycem i Merkurym -
            makaryna napisała:
            > A jak to dziala w praktyce ?
            > Bez tego aspektu powiedzianoby Ci, ze horoskopow tu nie robimy i koniec kropka
            > ! I
            > bylby to zapewne jeden jedyny post.
            > Natomiast przy takim ukladzie jak masz cos jednak Ci napisano..... smile

powiedzialbym nawet ze bez tego aspektu ten temat by nie powstał,po przeczytaniu
            nagłówka ;]
    • confa super forum 17.08.07, 19:59
      Pozwolę sobie podpiąć się pod ten topik z małą prywatą.
      W ubiegłym roku powstała strona i forum: 13 Sierpnia 2006, 13:09 Wawa.
      To data zainstalowania całego tego ustrojstwa bazowego. Z czasem dodawane były
      kolejne artykuły i nastepowała rozbudowa graficzna i merytoryczna. Dlatego
      ciężko podać date zamkniecia procesu, bo ona wciaż się rozwija. Z tego powodu
      data powyższa, chyba może być uznana za start?

Wynika z tego, że Jowisz jest na Asc. U Anahelli jest tam Saturn.
      No wlasnie i tu mamy pewien paradoks. Saturn daje powage, rzeczowość, madrych
      dyskutantów, jeśli się nie mylę. Jowisz w takim układzie powinien wskazywać na
      "obfitość" forumowiczów/odwiedzających, sympatyczną atmosferę, i mnogość
      dyskusji. Tymczasem ludzi odwiedza sporo, ale ciężko ich zachęcić do dyskusji.
      Od roku forum wegetuje. sad
      Powiedzcie co jest nie tak w tym radiksie, a może tranzyty jakies niszczące?
      ???
      Pozdrawiam
      • neptus Re: super forum 17.08.07, 22:43
        Skorpion nie jest zbyt elokwentny. W kwadraturze z Saturnem tym
        bardziej. Horoskop jest mocny ale w drugim domu, a więc w
        wartościach też jest Pluton, w recepcji z Jowiszem na asc. To nie
        jest aspekt na wielkie gadulstwo. Chyba, że to jest forum biznesowe
        albo erotyczne. 3 dom w Koziorożcu, desc w Byku, to raczej
        ostrożność w komunikacji. Teraz na MC jest tranzytowy Saturn, ktory
        wprawdzie przydaje powagi ale też raczej cedzi słowa. Progresywny
        Księżyc zdążył właśnie wejść do Byka. "Fajnie by było poczytać ale
        ja nie będę się wychylać, posiedzę i poczekam". Myślę, że tematyka i
        formuła tego forum stawia spore wymagania osobom, które się
        wypowiadają i zmusza do ostrożności.
        • confa Re: super forum 17.08.07, 23:40
          neptus napisała:

> Skorpion nie jest zbyt elokwentny. W kwadraturze z Saturnem tym
          > bardziej. Horoskop jest mocny ale w drugim domu, a więc w
          > wartościach też jest Pluton, w recepcji z Jowiszem na asc. To nie
          > jest aspekt na wielkie gadulstwo. Chyba, że to jest forum biznesowe
          > albo erotyczne. 3 dom w Koziorożcu, desc w Byku, to raczej
          > ostrożność w komunikacji. Teraz na MC jest tranzytowy Saturn, ktory
          > wprawdzie przydaje powagi ale też raczej cedzi słowa. Progresywny
          > Księżyc zdążył właśnie wejść do Byka. "Fajnie by było poczytać ale
          > ja nie będę się wychylać, posiedzę i poczekam". Myślę, że tematyka i
          > formuła tego forum stawia spore wymagania osobom, które się
          > wypowiadają i zmusza do ostrożności.

Neptus, trafiłaś idealnie.
          Naprawdę 100% słuszna diagnoza, tak to właśnie wygląda.
          Zwłaszcza ostatnie zdanie.

No ale co robić, chyba już się nie ruszy. sad
          A powiedz proszę, widzisz dobre strony tej witryny (bo forum to tylko jej
          część)? Jakie aspekty, mocne strony, może prognozy na przyszłość? Na co ew.
          zwrócić uwagę?
          Pozdrawiam serdecznie.
          • confa Re: super forum 23.08.07, 16:04
            Niestety z poprzedniego forum już się nic nie wyciśnie. Dzisiaj powstało nowe.
            o godzinie 12.18 (wawa)
            Neptus, co o tym powiesz?
            Pozdrawiam
            • neptus Re: super forum 23.08.07, 16:23
              To jest zamknięte forum dla księżniczek z rodowodem? smile
              • confa Re: super forum 23.08.07, 17:10
                No masz...
                A po czym wnosisz?
                Wladca Asc (Wenus) w 10 domu?
                • neptus Re: super forum 24.08.07, 14:12
                  Mnie asc wyszedł w Skorpionie...
              • confa Re: super forum 24.08.07, 14:08
                Mars w bliznietach, ksiezyc w strzelcu - chyba będą gadatliwe?
                Słońce w kon. z Saturnem da poważne tematy, a jowisz w kwardacie z Merkurym ich
                obfitość.
                Dobrze interpretuję?
                POzdrawiam
                • neptus Re: super forum 24.08.07, 14:31
                  Wenus/Neptun na południku, a obok Słońcosaturn to przecie urodzone
                  księżniczki. Skorpion na asc rządzony z domu 2-go, Saturn w 10 domu -
                  podstawowa wartość forum, to trzymać dziób na kłódkę.
                  • confa Re: super forum 24.08.07, 15:00
                    Jeśli te księżniczki będą w dobrym słowa znaczeniu, to nie mam nic przeciwko. A
                    co sądzisz o pozostałych aspektach?
                    Pluton jako wladca asc, jest w kon z ksieżycem i obie planety w tryg do
                    słońco-saturna, jak napisałaś. Myślę ,że to może dać poważne tematy z
                    równoczesnym silnym, emocjonalnym zaangazowaniem. CZyli idealny układ.
                    • neptus Re: super forum 24.08.07, 19:28
                      Trudno mówić o czymś, nie wiedząc, co to jest. Słońce/Saturn to
                      władza. Nie wiem, czy to takie korzystne, kiedy każde działanie
                      admina wywołuje wielkie tłumione emocje... Ja tam trygony zawsze
                      uważam za podejrzane. Samo leci ale czy to zawsze jest dobre?
                      • confa Re: super forum 24.08.07, 20:04
                        Moze i tłumione, ale przecież pozytywne emocje, skoro jest to trygon.
                        Neptus, dlaczego trygony uwazasz zapodejrzane. Co prawda ułatwiają i
                        rozleniwiają, ale nie są konfliktowe jak kwadraty i nie rozbijaja jak opoz. Więc
                        w tym układzie chyba dobrze że decyzje władz są dobrze odbierane przez forumowiczów?
                      • confa A miało być super forum.... ;) 09.11.07, 09:39
                        "każde działanie
                        admina wywołuje wielkie tłumione emocje.."

Neptusie, prognozowałaś bezbłędnie. Chylę czoła w uznaniu.
                        Użytkownicy rejestrują się nawet często, ale nie są skłonni do pisania. Mało
                        tego, jak pisałaś, panuje jakaś napięta atmosfera. O zastrzeżeniach dowiaduję
                        się dopiero z drugiej ręki i raczej przypadkiem.
                        Zastanawiam się nad zamknięciem tego forum, nie widzę dla niego przyszłości.

Trzymając się tego tematu, chciałabym zapytać was o jakieś niezmienne reguły dla
                        for czy stron internetowych. Są takie? Oczywiście nie da się nigdy, idealnie
                        wszystkiego poustawiać, ale może podsuniecie mi takie najbardziej kardynalne zasady?
                        Pozdrawiam serdecznie
                        • confa Re: A miało być super forum.... ;) 09.11.07, 12:00
                          Dzisiaj złożyłam papiery do rejestracji strony www jako prasa. smile
                          Jeśli ktoś zechce rzucić okiem to podaję datę i godzinę:
                          9 listopada 2007 godź 11.24 Wawa.
                          Będę redaktorem naczelnym. smile
                          Ciekawa jestem czy taka data (złożenie papierów) jest kluczowa do wykreślenia
                          kółka, czy ważniejsza jest data wpisania przez sąd do rejestru, a tą nie zawsze
                          można sprawdzić.
                          • neptus Re: A miało być super forum.... ;) 09.11.07, 15:28
                            Mnie się wydaje, że data rejestracji przez sąd jest ważniejsza, bo
                            to już jest oficjalne uznanie istnienia od tego momentu.

A przy okazji - nie patrząc w kółko też sobie założyłam forum z
                            Plutonem na osi. Efekty mam takie same - odwiedzających dużo, nawet
                            bardzo dużo, ale nikt nie chce pisać. wink Na szczęście forum jest u
                            mnie tylko dodatkiem do strony.
                        • neptus Re: A miało być super forum.... ;) 09.11.07, 16:07
                          confa napisała:

> "każde działanie
                          > admina wywołuje wielkie tłumione emocje.."
                          >
                          > Neptusie, prognozowałaś bezbłędnie. Chylę czoła w uznaniu.
                          > Użytkownicy rejestrują się nawet często, ale nie są skłonni do
                          pisania. Mało
                          > tego, jak pisałaś, panuje jakaś napięta atmosfera. O
                          zastrzeżeniach dowiaduję
                          > się dopiero z drugiej ręki i raczej przypadkiem.
                          > Zastanawiam się nad zamknięciem tego forum, nie widzę dla niego
                          przyszłości.
                          >
                          > Trzymając się tego tematu, chciałabym zapytać was o jakieś
                          niezmienne reguły dl
                          > a
                          > for czy stron internetowych. Są takie? Oczywiście nie da się
                          nigdy, idealnie
                          > wszystkiego poustawiać, ale może podsuniecie mi takie najbardziej
                          kardynalne za
                          > sady?

Takie uniwersalne zasady trudno jednoznacznie określić, bo każde
                          tego typu przedsięwziecie stawia sobie nieco inne cele.

Na pewno powinien to byc horoskop silny, zeby stronę czy forum było
                          w Internecie widać. Każdy załozyciel liczy na popularność, więc
                          powinny być w tym horoskopie korzystne pozycje Księzyca i Jowisza.
                          Trzeba zwracać uwage na obsadę III i i VII domu, bo tam są nasi
                          goście, których powinno byc dużo (Jowisz) i powinni sie czuć u
                          siebie (Księżyc).

Jak widać forum z Saturnem na ascendencie nie odstrasza, nie hamuje
                          i w szybkim tempie zdobyło sobie niezwykłą popularność. Ten Saturn
                          określa tutaj charakter forum - skupienie na profesjonaliźmie,
                          trzymanie się załozonej tematyki, dyscyplina "kulturalna". Z kolei
                          niejedno forum z Jowiszem na descendencie już dawno przestało
                          istnieć, bo zamiast przyciągać tłumy, przyciągało różnych
                          nieodpowiedzialnych rozrabiaków. Zawsze liczy się "całokształt".

Miałam swoja stronke na rozmaitych serwerach i ciągle coś było nie
                          tak, chociaż próbowałam ciągle te horoskopy ustawiać. Po fakcie
                          wiedziałam dokładnie, co było źle i dlaczego znowu ten serwer trzeba
                          porzucić. suspicious W końcu olałam wszystko inne i postawiłam na silny,
                          przyjemny i stabilny IV dom. No i to moje wirtualne terytorium nie
                          tylko jest stabilne ale nawet się wciąż bogaci i rozrasta. Co
                          ciekawe, liczba gości też wielokrotnie wzrosła.

Horoskop strony nie istnieje bez horoskopu właściciela. Widać, jak
                          to Forum zaczyna świecić pustkami, kiedy Właścicielka przestaje się
                          przez jakiś czas nim interesować. Wystarczy, ze śledzi, co sie
                          dzieje i forum nagle ożywa. Ten IV dom mojej wirtualnej posiadłości
                          stanowi równowagę dla silnego, choć bardzo niewygodnego mojego
                          osobistego IV domu. Zawsze chętniej odwiedzamy tych, którzy lubią
                          swoje mieszkanko, bo jest w nim dobra atmosfera, gdzie można zawsze
                          liczyć na ciepłą herbatkę z domowym herbatnikiem i miłe przyjęcie.

Inne wymagania ma strona informacyjna, gdzie przybiegamy po
                          swieże "newsy", a inne np. strona poetycka. Horoskop musi
                          odzwierciedlać to, co chcemy na niej przedstawić i co chcemy
                          osiągnąć. jeden własciciel oczekuje na swoim forum burzliwych
                          dyskusji, inny trzymania się tematu i konkretu, jeszcze innemu
                          zalezy na przyjacielskiej atmosferze i nie przeszkadzają mu
                          oftopiki. Najwazniejsze więc jest okreslenie własnych oczekiwań.
                          Horoskop strony powinien też współgrać z horoskopem założyciela. Co
                          my lubimy, do tego łatwiej nam zachęcić innych.
                          • confa Re: A miało być super forum.... ;) 09.11.07, 16:34
                            Spróbuję ułożyć taki nieco wyidealizowany horoskop forum, pewnie powypisuję
                            bzdury jak zwykle, ale liczę, że mnie skrytykujecie i czegoś nowego się dowiem. smile
                            Zarem idąc za radą Neptus, ustawiłabym Jupiterka w 3 domu będzie dużo gości. No
                            ale z drugiej strony to mogą być raczej tacy na chwilkę a nie stali bywalcy.
                            Więc lepiej dam go do 7 domu może jakies przyjaźnie się pozawiązują. smile
                            Tam też posadowilabym Księżyc, niech będzie popularna.
                            Słońce powinno maszerować przez 10 dom, żeby błyszczeć wśród innych for.
                            Chciałabym żeby forum miejscem twórczej ekspresji i ciekawych dyskusji więc
                            może Mars w 5 domu a Merkurego w 9 tym? Niech trochę pofilozofują. wink
                            Wenus widzę w 11.
                            Saturn. Hmm może rzeczywiście na ten Asc. Niech da trochę powagi zeby nie było
                            za słodko. smile
                            To tyle i z grubsza.
                            Tak sobie teraz przeglądam układy na najblizsze dni i chyba dopiero po przejsciu
                            Słońca do Strzelca coś będę próbowała zakładać. Strasznie mnie ten Skorpion
                            zniechęcił. smile
                            Pozdrawiam
                            • confa Re: A miało być super forum.... ;) 09.11.07, 16:39
                              Mam jeszcze takie pytania.
                              Po doświadczeniach z poprzedniego forum, zależy mi na tym, żeby admin i
                              moderatorzy mieli szacunek i sympatię ze strony forumowiczów. Czy da sięto jakoś
                              ustawić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka