anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 05.08.06, 21:39 "ASTROLOGIA tranzyty" - K. Konaszewska-Rymarkiewicz Warto kupić tę książkę? Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 10:16 Proszę, powiedzcie mi czy warto, bo muszę dzisiaj dać odpowiedz czy ją biorę czy nie. Odpowiedz Link
cytryna76 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 11:40 Moim zdaniem nie warto. Dużo więcej sensownych rzeczy na temat tranzytów dowiesz się z książek Arroyo czy Marks. Co prawda nie wydali na ten temat osobnych pozycji, są to jedynie rozdziały w ich książkach i nie ma tam szczegółowych wskazówek typu "wenus kwadrat jowisz", "saturn koninkcja mars", ale jeśli zroumiesz i przetrawisz te z pozoru luźne wskazówki, wyczytasz z horoskopu dużo więcej niż z książki pani Konaszewskiej. Ja tę ksiązkę mam, bo swojego czasu kupowałam wszystko, co się ukazało na rynku, ale bardzo rzadko do niej zaglądam. Odpowiedz Link
potrek Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 13:42 Tranzyty – Konaszewska- Rymarkiewicz – Kupiłem 7 lat temu i od czasu do czasu do niej zaglądam. Dla osoby początkującej ja bym polecił. Jest to bardzo obszerna literatura odnośnie tranzytów planet do planet horoskopu natalnego. Nie sądze byś była zawiedziona tą pozycją. A jak się Cytrynie76 nie podoba to może ci ona tę książkę sprzeda taniej. Napisz do niej na prv. Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 14:04 Potrek, dzięki za opinię. Mam okazję kupić nową książkę za 10 zł ale wolę się poradzić fachowców, gdyż makulatury zbierać nie chcę. Odpowiedz Link
anahella Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 15:57 anulenka7 napisała: > Mam okazję kupić nową książkę za 10 zł ale wolę się poradzić fachowców, gdyż > makulatury zbierać nie chcę. za 10 zlotych to naprawde okazja. Normalnie kosztuje okolo czterdziestu. Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 16:54 Jeszcze ktoś mi zaproponował "Zarys astrologii urodzeniowej" Pronay'a - też za ok 10 zeta. Brać i nie marudzić? Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 16:58 allegro.pl/item118528733_sladami_wenus_astrologia_zycia_intymnego_nowa_.html A "Śladami Wenus. Astrologia życia intymnego" Jana Sar znacie? Warto nabyć czy to jakaś astrosieczka? Odpowiedz Link
potrek Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 18:00 anulenka7 napisała: > > A "Śladami Wenus. Astrologia życia intymnego" Jana Sar znacie? Warto nabyć czy > to jakaś astrosieczka? Proponuje ci to odpuscić. Bez podstaw warsztatu Jana Sara, to książka może być dla ciebie mało zrozumiała. Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 18:28 Potrek, które ksiązki w takim razie proponujesz mi na początek? Arroyo i Liz Green? Odpowiedz Link
potrek Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 19:25 Na początek bym zaproponował ci Mandale Zycia Leszka Weresa. Następnie pierwszą i drugą książkę Leona Zawadzkiego Pt: Adrianna lub Kosmiczne źródła jażni autor : Włodzimierz Zylbertal, także podstawy interpretacji horoskopu Konaszewska-Rymarkiewicz Po przeczytaniu w/w pozycji można zrozumiale czytać Aroyo czy Liz Gryn. Bardzo ważne jest obserwowanie obecnych oraz byłych tranzytów planet do swego horoskopu urodzeniowego – można dzięki temu poznać energię planet przede wszystkim tych transaturnicznych. Życzę ci cierpliwości, gdyż to jest podstawa do zrozumienia atrologii. Pozdawiam potrek Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 19:57 Czytałam juz "Mandalę życia" Prinkego i Weresa, "Homo-zodiakusa" Weresa, "W kręgu znaków zodiaku" Szumana, "Spotkania z astrologią" Doktóra, "Astrologia i twój horoskop" Malinowskiej oraz ebooki: "Cykle życia i związki międzyludzkie" Arroyo, "Cechy matrymonialne znaków i planet w horoskopach indywidualnych" Szumana, "Księżyc w znakach zodiaku" (opracowanie na podstawie książki Tracy Marks "Astrologia Głębi"), "Astrologię porównawczą" Szumana. Odpowiedz Link
kindov Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 07.08.06, 00:51 O Arroyo i Tracy Marks już wszyscy napisali, więc tylko dodam Donnę Cunningham i jej Astrologiczny przewodnik ku samoświadomości. I wszystko inne, co napisała, ale to juz tylko w postaci fragmentów w necie. Astrologiczny przewodnik... (oraz Astrologię głębi) wręczam swoim znajomym, których nawet nie tyle interesuje sama astrologia, co chcą lepiej zrozumieć siebie. Jak dotąd wszyscy są zadowoleni i kserują fragmenty albo kupują w całości (raczej Donnę, bo Tracy trudniej już dostać). Świetnie i zrozumiale opisuje wszystkie planety, domy i aspekty, uczy jak łaczyć poszczególne elementy w całość, a do tego podaje mnóstwo znakomitych przykładów z życia wziętych. Jej spostrzeżenia wykorzystuje i komentuje nawet Stephen Arroyo (choćby w Cyklach życia... - w części poświęconej tranzytom i związanemu z nimi cierpieniu). Polecam Odpowiedz Link
anahella Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.08.06, 23:16 Moja rada jest taka: jesli masz okazje kupic ksiazki astrologiczne za 10 zlotych i masz na to kase, to bierz i szybko uciekaj, bo jeszcze sprzedawca sie rozmysli Za moment takiej okazji nie bedzie. Co lepsze tytuly chodza na allegro i po 70 zlotych (Marks, Arroyo). Odpowiedz Link
j.wojak Peter Orban "Astrologia jako terapia" 10.08.06, 12:54 Pisało niej jako "mądrej" J. Prokopiuk we wstępie do Homo Zodiacus'a (o ile dobrze pamietam, chyba, że to było w Mandali życia). Niekonwencjonalne podejscie, terapia jako konfrontacja z "winą". Może troche przesadza ale ciekawe, daje do myślenia. Pierwsze wydanie było 20 lat temu (oczywiście nie w Polsce) Tutaj, w jednym ze sklepów, jest fragment: www.sklep.podgwiazdami.pl/strona_11_0_1764/ksiazki/astrologia_jako_terapia Jacek Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 16.08.06, 00:18 allegro.pl/item121382996_podrecznik_interpretacji_astrologicznej_arroyo.html Może kogoś zainteresuje - na aukcji piszą, że to rzadkość. Odpowiedz Link
anahella Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 16.08.06, 01:56 To prawda - rzadkosc, ale cena zadziwiajaca, zeby nie powiedziec ze to zdzierstwo. Wydawca, niestety nie wznawia nakladu. Gdyby mu poslac linki do aukcji ksiazek Arroyo, moze poszedlby po rozum do glowy, i zrozumialby, ze ksiazki o tematyce astrologicznej wydaje sie raz, a sprzedaje wiele, wiele lat, bo co roku adeptow przybywa. Odpowiedz Link
dori7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 16.08.06, 10:45 Cena smiesznie wygorowana. Podrecznik Arroyo w amerykanskim Amazonie kosztuje 10 dol. Wychodzi jakies 30 zl. Fakt, ze przesylka kosztuje, ale i tak sie bardziej oplaca, mozna kupic kilka rzeczy naraz. Np. za te same pieniadze mozna kupic tam chodzaca na Allegro za kosmiczne pieniadze i bardzo rzadko "Sztuke interpretacji kosmogramu" Tracy Marks, nie mowiac o innych skarbach ) Odpowiedz Link
ath108 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 18.08.06, 13:21 Wydawca mogl kupic prawa do przekladu na kilka lat tylko. Prawa autorskie do zagr.ksiazek kupuje sie na 5-7 lat, potem wracaja do wydawcy zagr.i wydawca polski nie ma prawa do dodrukow i wznowien. Moze dlatego nie puscili Arroyo ponownie.Oczywiscie bardzo szkoda. Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 17.08.06, 23:58 allegro.pl/search.php?string=problmy+astrologii&us_id=4752859&country=1 Czy komuś znane są te broszury? Jeśli tak, czy godne uwagi? Odpowiedz Link
iokepine Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 18.08.06, 00:00 Mam jedną 86/87 rok - u jest bardzo sensowna Odpowiedz Link
kaby23 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 18.08.06, 00:07 Też mam... '82 i '88/89, naprawdę są ciekawe Odpowiedz Link
anulka.dab Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 18.08.06, 16:39 www.astro-assoc.a.p.pl/ProblemyAstrologii/archiwum_PA.htm - a tu możesz poczytać co zawierają poszczególne pisma. Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 18.08.06, 16:58 Wielkie dzięki, w ciemno mogłabym kupić co najwyżej jeden numer PA. Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 18.08.06, 19:05 W koncu kupiłam 4 częsci (jedna po dychu) - mam nadzieję, że nie przepłaciłam. Odpowiedz Link
j.wojak "Problemy Astrologii" 23.08.06, 10:45 Ech...Ciekawe to były czasy dla astrologii w Polsce. Stowarzyszenie w Poznaniu, biuletyn, działaność Weresa i Prinke... Mam w domu kilka zeszytów Stowarzyszenia Radiestezyjnego w Bydgoszczy. Dziś księgarnie są pełne ale czegoś jakby brakuje- nie sądzicie? Jacek Odpowiedz Link
kaby23 dziwna stara książka na allegro 25.08.06, 12:27 aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=122389832 ... Ktoś zna..? Nie myślę nawet o kupnie - cena - ale zaciekawiła mnie poznawczo Odpowiedz Link
lzygan Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 31.08.06, 15:46 Znalazłem na allegro książkę - "ASTROLOGIA" B.A. MERTZ, www.allegro.pl/show_item.php?item=124371293 co o niej sądzicie? Odpowiedz Link
narrowarrow Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 07.03.07, 13:07 podzielilbym lektury z tej tematyki na 3 grupy. 1. techniczne - skupione na precyzyjnych, opisach, metodach i interpretacjach 2. psycho-techniczne - to co powyzej z mocnym apsektem astropsychologii i psychologii 3. astropsychologiczne - najwiecej psychologii, filozofii, odwolan i zaprzezen tajemnic i wierzen wschodu oraz naszych Jedna z najbardziej wartosciowych pozycji, przyniosla tak naprawde zderzenie z optymizmem, zazenowaniem i wiedza. miala te unikalna jakosc, ze autor sie osmielil. tak osmielil strzelic miedzy oczy czytelnika, zreszta sam siebie takze strzelil. Jedno z tych unikalnych zjawisk, ktore daje do myslenia. a jak bardzo do myslenia, swiadczy zaciekly opor jaki wywoluje. zabawne tym bardziej, ze on tam opisuje ten opor i im bardziej atakowany jest z tej strony, tym bardziej ksiazka ta nie powinna trafiac w rece tych ludzi. Bliski zwiazek klimatyczny i znaczeniowy z saturnem l.greene posuniete jeszcze dalej. Uwazam, ze ludzie ktorzy nic z tej ksiazki nie wyniesli i zaciekle ja oatakuja W OGOLE NIE POWINNI TYKAC ASTROLOGII BO OSZUKUJA SIEBIE I INNYCH. Odpowiedz Link
iokepine Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 26.05.07, 13:54 Wczoraj kupiłam "Rozmowy z planetami" Anthonego Aveni. Autor jest astronomem z zacięciem antropologicznym, sporo ciekawych informacji począwszy od Sumeru. Szczególną uwagę autr poświeca Wenus Ciekawa, wzbogacająca wiedzę o archetypach lektura Odpowiedz Link
lwi2 Re: "Astrologia samopoznania" WJ 29.06.07, 16:07 Właśnie dostałam przesyłkę z nową książką Wojciecha Jóźwiaka "Astrologia samopoznania". 380 stron i to raczej maczkiem, oj będzie co czytać. ŁW Odpowiedz Link
cytryna76 E. Bauer "Astrologiczna księga zdrowia" 28.01.08, 21:57 Kilka dni temu natknęłam się w "Empiku" na "Astrologiczną księgę zdrowia" Ericha Bauera (wydawnictwo Interspar 2007). Autor bardzo ciekawie i zrozumiale wyjaśnia, dlaczego poszczególne cześci ciała oraz skłoności do pewnych chorób tradycyjnie przypisywane są poszczególnym znakom zodiaku. W przystępny sposób opisuje, jak energie symbolizowane przez kolejne znaki przyczyniają się do powstawania właśnie takich, a nie innych schorzeń. Książeczka ma 140 stron i jest stosunkowo tania (29 zł), a według mnie to wyjątkowo wciągająca i poucząjaca lektura. Dzięki niej astrologia medyczna stała się dla mnie o wiele bardziej zrozumiała, a przede wszystkim logiczna. Odpowiedz Link
potrek Książki warte polecenia 03.08.08, 01:23 Do nauki astrologii najlepsze z polskiej literatury są ksiązki Leona Zawadzkiego oraz Włodzimierza Zylbertala. Arroio jest fajny ale na nim nie pojmiesz o co w tym wszystkim chodzi. Jak przebrniesz przez Astrologa oraz przez trylogie Adrianna autora LZ oraz Kosmiczne źródła jażni WZ, to można coś z tego zacząć rozumiec Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Książki warte polecenia 03.08.08, 02:35 A propos Leona i niektórych wątków tu... Mistrz mnie zachwycił znów )) www.logonia.org/archiwalia/passwd/astrologia/as7-7.htm Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
potrek Re: Książki warte polecenia 03.08.08, 09:27 Witaj droga Mii Nie wiem czy artykuł LZ cię rozbawił czy napisałaś od serca że jest dobry, gdyż na tym forum krzyżują się dwie szkoły Astrologii Humanistycznej i tej Klasycznej Co ciekawe W tym artykule LZ według mnie pisze, o wielu astrologach, według mnie także o tobie i wielu innych z tego forum. Mistrz Leon pisze o pasjonatach którzy poświęcają swój cenny czas na zdobywaniu tego co czasem jest nie do zdobycia, o tłumaczeniach dzieł starych mistrzów, co wymaga znajomości innych języków obcych ciągłym dokształcaniu Podziwiam ciebie oraz twoją przyjaciółkę Izę za zangażowanie, prowadzenie warsztatów i można by wymieniać tu wiele dobrego co robicie dla polskiej astrologii. Nie widzę też nic złego w tym co robicie pisząc do róznych pism robiąc prognozy dla określonego znaku. Bo jak by to powiedział Leon Z, astrolog też człowiek i na kromkę chleba musi zarobić. Uważam że to forum odwiedza wielu mistrzów, co jest zjawiskiem w polskiej astrologii wyjątkowym. To jest też z mojej strony ukłon dla ciebie i Izy, Neptusa, Qennmaii, P.Piotrowskiego, Dori, Cytryny i wielu innych. Jak Kogoś pominąłem to przepraszam Pozdrawiam ciebie i Izę serdecznie i życzę dalszego zapału do zdobywania tej trudnej wiedzy oraz proszę o dalsze dzielenie się nią z innymi na swoich stronach WWW oraz na tym forum. Odpowiedz Link
cytryna76 Dzieki! 04.08.08, 20:49 > To jest też z mojej strony ukłon dla ciebie i Izy, Neptusa, > Qennmaii, P.Piotrowskiego, Dori, Cytryny i wielu innych. Jak Kogoś > pominąłem to przepraszam O, bardzo mi miło, Potrek. Mam nadzieję, że zasługuję na to swoiste wyróżnienie z Twojej strony Widać, że tranzytowa opozycja Jowisza do Słońca nie próżnuje. Ostatnio zewsząd odbieram sygnały nobilitacji. Nagle wszyscy mnie doceniają Dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Książki warte polecenia 04.08.08, 22:46 Witam serdecznie, napisałam z serca, jak się skorpionicznie podśmiewuję to zamieszczam emotikonek taki emotikonek Artykuł Leona Zawadzkiego podobał mi się w kilku punktach, przede wszystkim odnośnie relacji uczeń - nauczyciel oraz klient - astrolog i roszczeniowej postawy, jaka czasami przez niektórych przemawia (ale zwykle mija). Ja też nie byłam wolna od tego, oczywiście, bo nie wyssałam astrologii z mlekiem matki, tylko się jej wciąż uczę. Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa w imieniu swoim i Izy. Czuję się nie tylko pogłaskana (to miłe) ale i doenergetyzowana, że tak się wyrażę. Takie miejsca jak to Forum i również Astroportal powinny być miejscem wymiany doświadczeń, zamieszczania tekstów... jest nas, astrologów tak mało, że powinniśmy się wszyscy wzajemnie wspierać dla dobra naszej dziedziny. (Czasami oczywiście kąsnąć też, żeby się coś działo )) Astroportal jest miejscem otwartym i jeśli ktokolwiek z Forum chciałby zamieścić swój artykuł (nawet krótki) to serdecznie zapraszamy! Co do tradycji klasycznej i humanistycznej to uważam, że "nowoczesna" astrologia stanowić będzie harmonijne połączenie tych dróg. Problem polega na tym, że klasyczna szkoła tak na prawdę nie W Polsce nie jest dobrze znana, brak jest podręczników i publikacje Leona i Wrońskiego w pewien sposób "przecierają" dawny szlak. Chciałabym mieć więcej czasu na tłumaczenia i nowe artykuły, czeka tyle tematów, że nie wiem od którego zacząć. Pozdrawiam serdecznie, Mii Odpowiedz Link
amber.waves Piotr Piotrowski "Lilith.Czarny Księżyc"" 13.01.09, 21:03 Zastanawiam się czy lektura tej książki pomoże mi w kontruktywnym zrozumieniu Lilith w psychice? Czy też jest w niej prezentowana Lilith jako WujekSamoZło (czyli: nie idz tam, tam tylko ciemność?) Czasami można się natknąć na tekst o Lilith, z którego coś wynika dla posiadacz silnie położonej Lilith, ale to rzadkie przypadki. Stąd moje pytanie, czy tekst książki pana Piotrowskiego dołożyłby konstruktywną koncepcję (albo wiele) do mojego astrologicznego ogródka? Odpowiedz Link
neptus Re: Piotr Piotrowski "Lilith.Czarny Księżyc"" 14.01.09, 12:37 Jeżeli już, to nie WujekSamoZło, a CiotkaSamoZło. Ja uważam tą książkę za wartościową. Brakuje w niej tranzytów i synastrii ale bardzo pomaga w zrozumieniu specyfiki oddziaływania Lilit. Są przykłady pozytywne i negatywne. Odpowiedz Link
amber.waves Re: Piotr Piotrowski "Lilith.Czarny Księżyc"" 14.01.09, 14:32 Dzięki, Neptus. Pokuszę się o zakup. Odpowiedz Link
ewkam1 Klucze do astrologii Hajo Banzhaf i Anna Haebler 16.05.09, 19:27 Czy ktos zna te ksiazke, czy warto ja kupic do nauki? Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Klucze do astrologii Hajo Banzhaf i Anna Haeb 17.05.09, 15:41 Warto, bardzo polecam. Odpowiedz Link
aarvedui Ikonografia Astrologiczna w Średniowieczu 28.08.09, 00:47 autorstwa prof Ewy Śnieżyńskiej-Stolot i dr Joanny Komorowskiej , wydawnictwo UJ. fajna, naukowa kompilacja źródłowa. do dokształcenia się w historii i poszukiwań źródeł biograficznych =) polecam uważać - część tekstowa jest po angielsku, aczkolwiek "mięsko" (tabele, treściwe opisy) - po polsku. liczne ryciny i ilustracje =) Odpowiedz Link
basiawisz5 C.Rushman - Astrologia sztuka przepowiadania ... 29.08.09, 14:08 Może ktoś z Was zetknął się z książką Carol Rushman "Astrologia sztuka przepowiadania przyszłości". Co sądzicieo tej książce i jak oceniacie jej wartośc w sztuce profekcji? Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: C.Rushman - Astrologia sztuka przepowiadania 17.10.09, 15:42 Świetna książka i choć nie wyczerpuje tematu progresji, bardzo ją polecam. Poza tym świetnie napisana, niestety tłumaczenie fatalne - wydawnictwo nie zamówiło korekty merytorycznej u astrologa i można się nieźle zdziwić miejscami. Odpowiedz Link
arossa Wronski - warto kupic? 26.10.09, 23:19 Czy warto kupic serie autorstwa Wronskiego, ktora wlasnie sie sukcesywnie ukazuje? Odpowiedz Link
potrek Re: Wronski - warto kupic? 27.10.09, 12:57 Jeżeli ktoś lubi astologie klasyczną ? To warto jest tam kompedium wiedzy. Mając tą serie, to prawie ma się całość . Teraz to już kwestia nauczenia i zrozumienia. Jest też kwestia czy ktoś ma czy nie ma w horoskopie ustawione czułe punkty w horoskopie by zajmoac się astologią. Bo ta wiedza zajmuje co najmniej 7 lat by zacząć coś zniej rozumieć. Dodatkowo książki i warsztaty też nie są tanie. Dużo taniej iść do astrologa i wydać nawet 500 zł niż brać się za to ze słomianym zapałem. Pozdawiam potrek pS nie mogę się pogodzić za śmiercią Neptus Odpowiedz Link
jerry.uk "Prowadź swój pług..." Olga Tokarczuk 28.12.09, 00:38 Witam, aby nie mnożyć wątków, dodaję ten tytuł tutaj. Właśnie czytam i zachwycam się "Prowadź swój pług przez kości umarłych" Olgi Tokarczuk. To jest powieść, w której bohaterką jest pewna astrolog. I jest mnóstwo odniesień do astrologii, niesamowicie dużo. Wręcz interpretacje horoskopów są. Pomyślałem, że autorka musi się świetnie znać na temacie, ale na stronie wydawnictwa czytam: Konsultacja astrologiczna: Leszek Weres. Polecam! Odpowiedz Link
mmoni Re: "Prowadź swój pług..." Olga Tokarczuk 28.12.09, 14:49 Tokarczuk do astrologii ciągnęło już wcześniej, o czym świadczy tytuł Dom dzienny, dom nocny Odpowiedz Link
jerry.uk Cykle planetarne na giełdzie 06.08.10, 01:28 Witam, W sklepie internetowym Astrobiznes jest już do kupienia książka "Cykle planetarne na giełdzie" : www.astrobiznes.pl/cykle-planetarne/ Książka składa się z trzech części. Pierwsza część podaje kilka pomysłów na "wyczarowanie" kapitału do obracania na giełdzie, druga część opisuje co dzieje się na giełdzie podczas pewnych aspektów planet, a trzecia część to "Zastosowanie astrologii w biznesie". Na tym Forum pojawiło się kiedyś pytanie: "przy jakich aspektach planet grać w Lotto". Jeden z rozdziałów książki jest temu poświęcony. Odpowiedz Link
piotrowski_piotr Małe planety (Ceres, Pallas, Juno, Westa i Eris) 10.08.10, 14:52 Ukazała się moja nowa książka Małe planety – nowe odkrycie astrologii. Jest to monografia o planetoidach i planetach karłowatych. Wszystko o Ceres, Pallas, Juno, Weście i Eris. Szczegóły na moim blogu. Pozdrawiam Piotr Piotrowski Odpowiedz Link
horarman Podręcznik Astrologii Horarnej Johna Frawley'a 18.03.11, 02:05 Obowiązkowa pozycja na warsztacie każdego astrologa. Na warsztacie, a nie w bibliotece, bo z tą książką się pracuje. Godności, recepcje, aspekty - czyli podstawy astrologii (nie tylko horarnej) wyjaśnione w praktyczny i klarowny sposób. Pytanie nie brzmi "czy kupisz tę książkę?", tylko "kiedy ją kupisz?" Zapraszam Odpowiedz Link
piotrowski_piotr Reguły astrologii tradycyjnej 07.06.11, 00:12 Na początku czerwca 2011 roku ukazała się moja nowa książka Reguły astrologii tradycyjnej. Szczegóły na moim blogu. Pozdrawiam Piotr Piotrowski Odpowiedz Link
acrux_79 Re: Reguły astrologii tradycyjnej 07.06.11, 16:41 Obok Johna Frawleya to najciekawsza pozycja na rynku. Na blogu Piotra Piotrowskiego można oprócz krótkiego wstępu przejść do spisu treści z książki. Wygląda to profesjonalnie i zachęcająco. "Takich" książek nie było niedawno zbyt wiele, dlatego takie publikacje cieszą i to mocno. Odpowiedz Link
ptastro "Gwiazdy stałe" Ebertina po polsku! 11.06.13, 13:16 Polskie Towarzystwo Astrologiczne publikuje książki w ramach Biblioteki PTA. Dotychczas ukazały się trzy tomy: 1) "Punkty arabskie" - K. Brandler-Pracht 2) "Zasady astrometeorologii" - H. S. Green 3) "Gwiazdy stałe" - R. Ebertin Więcej szczegółów na naszych stronach: www.astrolog.org.pl/pl/biblioteka/biblioteka-pta Pozdrawiamy PTA Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 23.09.13, 11:21 Zapraszam do lektury kolejnego rozdziału Astrologii Chrześcijańskiej Williama Lillego. Tym razem o wrogach i ich sile tłumaczył Tomasz Lange. To otwarty projekt AstroGutenberg, który prowadzi Polskie Stowarzyszenie Astrologiczne (PSA). polskaastrologia.pl/index.php?page=astrologia_chrzescijanska_03_154 Pozdrawiam, Miłlka Odpowiedz Link
ptastro E. van Slooten "Klasyczna interpretacja horoskopu" 05.10.13, 00:41 Polskie Towarzystwo Astrologiczne opublikowało książkę Erika van Slootena "Klasyczna interpretacja horoskopu" w przekładzie Ewy Wojtyś. Autor prowadzi Czytelnika krok po kroku po meandrach astrologii tradycyjnej, pokazując na przykładach horoskopów m.in.: jak określać temperament, jak i po co wyznaczać władcę horoskopu, daje też wytyczne do astrologii elekcyjnej i horarnej oraz wiele innych, praktycznych i cennych wskazań. Książka ukazała się jako IV tom Biblioteki PTA (zamówienia realizujemy po 10 października). Erik van Slooten, jest jednym z gości specjalnych III Konferencji PTA, na której obok wykładu, poprowadzi także trzygodzinny warsztat „Klasyczna interpretacja horoskopu urodzeniowego”. Pozdrawiamy Polskie Towarzystwo Astrologiczne Odpowiedz Link
prosperiusz Re: E. van Slooten "Klasyczna interpretacja horos 05.10.13, 19:58 ptastro, dzięki za informację, ja na pewno nabędę tę książkę Odpowiedz Link
kuba.trojmiasto Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 06.02.16, 15:16 Wszystkim zainteresowanym tematem gwiazd stałych polecam "Czytanie nieba" G. Corneliusa (Świat Książki, Warszawa 1999). Piękne ilustracje i schematy oraz dobre wprowadzenie do mitologii powiązanej z poszczególnymi gwiazdozbiorami i wybranymi gwiazdami stałymi. Przy okazji podrzucam listę dostępnych w języku polskim lektur astrologicznych ułożonych tematycznie (Osobowość: temperament, charakter, intelekt; Finanse; Dom rodzinny; Dzieci; Związki, życie uczuciowe i seksualne; Ścieżka zawodowa i kariera; Przyjaciele, otoczenie) dostępną pod linkiem: podniebosklonem.wordpress.com/nauka-astrologii-co-przeczytac-jak-studiowac/ Odpowiedz Link
domitrax Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 27.09.17, 18:47 Wszystko o astrologii humanistycznej jest wyjątkowo godne polecenie bo porusza bardzo żywe i życiowe tematy. ____________ www.horoskop360.pl/horoskop-roczny Odpowiedz Link
nightcall27 Re: Watek o ksiazkach astrologicznych 20.01.19, 10:08 Czy ktoś ma w domu/czytał książeczkę/-i z serii Astrologus Iskry? Widzę że o każdym znaku jest dość sporo bo tak 50-70 stron. Chodzi mi głównie o to czy to co się w nich znajduje jest przepisane na którejś stronie astrologicznej czy raczej nie, bo szkoda mi zamawiać cały komplet z antykwariatu. Odpowiedz Link