Dodaj do ulubionych

WOSP beze mnie

06.01.04, 00:14
W tym roku nie udalo mi sie zostac wolontariuszem:((( Za organizacje wziela sie harcerstwo i jest za malo miejsc abym sie zalapal. Poza tym nie wiadomo czy przeszedlbym pozytwynie werfikacje:( Kupa shitu jak to mowia. Pozostanie tylko wrzucanie...

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • swek1 Re: WOSP beze mnie 06.01.04, 09:11
      Mnie, jak co roku to samo, czyli rzut monety. Ciekawe, co w tym roku będzie
      organizowane i czy padnie kolejny rekord uzbieranych pieniążków. Pozdrawiam.
      • aska_lca Re: WOSP beze mnie 06.01.04, 21:35
        XII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
        Legnicki Rynek 11 stycznia 2004
        Program koncertu
        godz. 12.00
        - Studio Piosenki LCK
        - Blok muzyczny Młodzieżowego Centrum Kultury
        - Występ kapeli FELUSIE
        - Kapela ZPiT LEGNICA
        - Występ LEGNICKIEJ ORKIESTRY DĘTEJ
        - PIOSENKA JEST DOBRA NA WSZYSTKO - występ znanych legniczan
        godz. 18.00
        - Występ gwiazdy wieczoru WOJTKA GĄSSOWSKIEGO
        - występ zespołu ROZKŁAD JAZDY
        GODZ. 20.00
        - Światełko do nieba - układanie zniczy

• swek1 Re: WOSP beze mnie 06.01.04, 21:59
          Światełko do nieba jest super. Troszeczkę miasto odżyje. Pozdrawiam.
    • goska35 Re: WOSP beze mnie 08.01.04, 16:37
      No to spotykamy się o 20 w Rynku :))

Dodatkowo Wam powiem, że ja w przeciwieństwie do Olka zostałam w tym roku
      wciągnięta w kwestowanie :) Otóż moje nieletnie dziecko wraz koleżankami
      zgłosiły mamusię (podobno jednogłośnie) jako opiekuna ich grupki... no i tym
      sposobem wezmę czynny udział w Orkiestrze :)

Wrzucać duzo i nie żałowac :)

Pozdrawiam
      Małgośka
      • swek1 Re: WOSP beze mnie 08.01.04, 20:01
        No to napisz Gosiu, do którego kubka mamy wrzucać;)
        Pozdrawiam.
        • goska35 Re: WOSP beze mnie 10.01.04, 14:34
          Swek... najlepiej do każdego kubełka po troszkę... w każdym bądź razie ja tak
          zawsze robiłam :))

Pozdrawiam
          Małgośka

PS. To co, spotykamy się jutro o 20 ?? Tak ?? :))
      • aska_lca Re: WOSP beze mnie 10.01.04, 09:35
        To już jutro wrzucamy i nie żałujemy ;)

Pozdrawiam.
        • swek1 Re: WOSP beze mnie 10.01.04, 21:48
          Może to i śmieszne, ale ja nawet nie wiem na jaki cel jutro zbieramy kasę.
          Muszę zaraz doczytać. Jedno wiem na pewno - warto!
          Pozdrawiam.
    • aska_lca Re: WOSP beze mnie 11.01.04, 09:22
      No i stalo sie :) To juz dzis WOSP :)
      • swek1 Re: WOSP beze mnie 11.01.04, 13:32
        My już daliśmy dla dzieci i mamy dwa serduszka na ubranku. A dzieci potrzebny
        sprzęt.
        Pozdrawiam.
        • olus_stad Re: WOSP beze mnie 11.01.04, 21:36
          Akurat legnickiej kasy nie wspomoglem, ale wroclawska, bo caly dzien tam bylem i ostro wrzucalem:)

Pozdrawiam
    • aska_lca Re: WOSP beze mnie 12.01.04, 18:49
      "Legnica pobiła rekord. 72 tysiące złotych- tyle zebrano podczas finału
      Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. To najwięcej w historii tego miasta.
      Złożyły się na to nie tylko datki wrzucane do puszek, ale dochód ze
      sprzedanych zniczy potrzebnych do ustawienia światełka do nieba, jak i z
      licytacji. "

Nooo jak ładnie :)

Pozdrawiam.
      • swek1 Re: WOSP beze mnie 12.01.04, 18:58
        No ładnie , ale to ciągle poniżej 1 zł na osobę.
        Pozdrawiam.
        • aska_lca Re: WOSP beze mnie 12.01.04, 19:01
          Swek dobre to niż nic ;)

Pozdrawiam.
          • swek1 Re: WOSP beze mnie 12.01.04, 19:38
            No jasne, ale czy to tak dużo jest dać 1 zł od osoby w rodzinie?
            Jest nas ok 38 mln i min tyle powinno być ka koncie WOSP. A zobacz, że kasa
            nie jest zbierana wyłącznie w naszym kraju.
            Pozdrawiam.
            • aska_lca Re: WOSP beze mnie 12.01.04, 19:49
              Masz racje w tym co piszesz. Niestety są w naszym kraju osoby, które mimo, że
              mają mało kasy to dają ile mogą na WOSP a są i takie, które są tak chytre, że
              żałują nawet 1 zł :(

Pozdrawiam.
              • olus_stad Re: WOSP beze mnie 14.01.04, 16:25
                Chytre? Dlaczego chytre? Nie podoba mi sie, ze osoba, ktora nie wrzuci jest traktowana jak jakis wyrzutek albo przestepca. Jezeli nie chce, to nie musi, wiec dlaczego zagladacie mu/jej do portfela ze slowami 'na pohybel chytrusowi'. To nieladne.

Pozdrawiam

PS Srednia na Polske to kolo 0,5zl na lebka, w Lcy wychodzie wiecej, wiec czy aby na pewno Legniczanie sa takimi chytrusami?
                • goska35 Re: WOSP beze mnie 14.01.04, 16:34
                  Ja też uważam, że nie możemy mówić o skąpstwie kogokolwiek. Wiele osób z
                  mojego otoczenia nie dało ani grosza, bo akcja do nich nie przemawia. To, że
                  jest to impreza masowa nie świadczy o tym, że od razu obowiązkowa. Poza tym,
                  uważam, że tylko krowa nie zmienia swoich poglądów - i na dowód mam koleżankę,
                  która zawsze na Owsiaka pomstowała, do czasu, aż jej dziecku życie uratował
                  inkubator z Orkiestry... Teraz już nie skąpi... :)

Pozdrawiam
                  Małgośka

PS. A poza tym, jakie znaczenie ma to czy pobito rekord lat poprzednich czy
                  nie? Ważne, że zebrano kwotę, która została ofiarowana "od serca".
                • aska_lca Re: WOSP beze mnie 14.01.04, 18:01
                  olus_stad napisał:

> Chytre? Dlaczego chytre? Nie podoba mi sie, ze osoba, ktora nie wrzuci jest
                  tra
                  > ktowana jak jakis wyrzutek albo przestepca.

Olus ja nie traktuje ludzi, ktorzy nie daja na WOSP jako przestepcow czy
                  wyrzutkow.

> Jezeli nie chce, to nie musi, wiec
                  > dlaczego zagladacie mu/jej do portfela ze slowami 'na pohybel chytrusowi'.
                  To n
                  > ieladne.
                  >

Nie zaglądam im również w portfel.
                  Chodziło mi o to, że przeciwnicy WOSP mają bardzo często sporo zarzutów pod
                  osoba J.Owsiaka, mimo ze nie daja ani 1 zł w czasie trwania calej imprezy.
                  Dlatego uzylam slowa "chytre", byc moze zle sie wyrazilam ;)

Pozdrawiam
                  • swek1 Re: WOSP beze mnie 14.01.04, 20:11
                    Nie ma co mowić i tak chytre;)Jeżeli wyszło 0,5 zł to zobaczcie ile ludzi nic
                    nie dało. Zobaczcie, że przy samych licytacjach wpływają kwoty wielkości
                    miasteczek. Ludki dawały po 10 ,20 a nawet 50zł. Czyli zobaczcie jaką część
                    społeczeństwa pokryli. Nie mówię nie, nie chcą niech nie dają.Odnoszę się do
                    słów Gosi, kiedyś będzie im głupio jak zobaczą, że ich dziecko leży przypięte
                    pod urządzenie z naklejonym sercem.
                    Pozdrawiam.
                  • olus_stad Re: WOSP beze mnie 14.01.04, 20:15
                    aska_lca napisała:

> Nie zaglądam im również w portfel.
                    > Chodziło mi o to, że przeciwnicy WOSP mają bardzo często sporo zarzutów pod
                    > osoba J.Owsiaka, mimo ze nie daja ani 1 zł w czasie trwania calej imprezy.
                    > Dlatego uzylam slowa "chytre", byc moze zle sie wyrazilam ;)

No wlasnie o to chodzi. Jezeli czegos/kogos nie popieram to nie (od)daje na to pieniedzy/glosu. To jest rodzaj weta, wyrazona dysaprobata. Osoba nie wrzucajaca nic do puszki ma takie same prawo do krytyki jak osoba wrzucajaca. W jaki inny sposob wyobrazasz sobie negacje np tej akcji? Wyrywanie puszek, plucie na wolontariuszy czy innego rodzaju dywersje odpadaja. To czy maja racje i czy sie z nimi zgadzam to zupelnie inna sprawa.

Pozdrawiam
                    • aska_lca Re: WOSP beze mnie 14.01.04, 20:25
                      Ale w tej akcji chodzi o małe nikomu/niczemu niewinne dzieci :(
                      No ale mamy wolny kraj i każdy postępuje jak chce :)

Pozdrawiam.
                      • olus_stad Re: WOSP beze mnie 14.01.04, 20:40
                        Jakbys poczytala na roznych forach co ludzie za glupoty potrafia wymyslec na WOSP i Owsiaka, to powiem szczerze, ze wlos sie na glowie jezy! Od tego, ze kasa na dzialalnosc (ustawowe 5 czy 6 procent) idzie do jego kieszeni, ze ma wille w Chorwacji, ze sie ugadal z Kwiatkowskim co do kasy z TVP itd itp. Stek bzdur! Dla nich to nie jest zadna akcja dla niewinnych dzieci itp tylko kolejny wielki przekret!

Pozdrawiam
                        • aska_lca Re: WOSP beze mnie 14.01.04, 20:48
                          Niech sobie mówią co chcą. Byc moze Owsiak nie jest swiety ale bez WOSP nie
                          bylo by tego dodatkowego sprzetu w szpitalach co jest obecnie :)

Pozdrawiam.
                        • swek1 Re: WOSP beze mnie 14.01.04, 20:49
                          Wystarczy przenieść się do Wałbrzycha. Tam to mają nawet jednego "szatana".
                          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka