Dodaj do ulubionych

Zabawka dla 2-latki

06.02.10, 09:23
Mam córcię, którą ciężko czymś zainteresować, może macie jakieś propozycje
zabawek, które długo zajmują wasze dzieciaczki.
Obserwuj wątek
    • 987mad Re: Zabawka dla 2-latki 06.02.10, 23:02
      Niestety, wiem z doświadczenia, taki dwulatek zajmuje się czymś tylko na
      krótko:) Najlepiej działają nowości.Ale ja mam takie hiciorki:))) Tablica +
      kreda+gąbka. Na początku ja rysowałam, on zgadywał, teraz minęło z 4 miesiące,
      on namiętnie rysuje i zmazuje.Fajna jest też taka tablica typu znikopis.
      Czystsza w utrzymaniu niż kreda w domu:) Ostatnio kupiłam mu farbki plakatowe i
      też zajmuje się malowaniem z pasją. Teraz mały ma 2,5 latka i odkrywa klocki
      drewniane.
      to moje doświadczenia. Ale powodzenia , ciężko z tymi dwulatkami...
      • agnes_aw Re: Zabawka dla 2-latki 07.02.10, 20:28
        Mój skarbek lubi malować ale nie pomyślałam o znikopisie ostatnio kupiłam modelinę i też robi furorę jak na razie. Chciałam kupić coś nowego myślałam o czymś takim ale nie mogę tego znaleść "Gra Ravensburger - JUNIOR COLORINO" chyba kupię z neta.
        Proszę jeszcze o jakieś propozycje.
        • olena27 Re: Zabawka dla 2-latki 08.02.10, 13:06
          Moj syn (2,8) bardzo lubi ramkowe puzzle:http: //www.skapiec.pl/img/375445-2603-1-ravensburger-na-lotnisku-067008.html.
    • mamakoran Re: Zabawka dla 2-latki 10.02.10, 13:50
      Nasza lubi puzzle piankowe te wielkie. Tylko jak co to polecam baby
      ono bo te tańsze mają potworny zapach i łatwo je ugryźć :)
      • agnes_aw Re: Zabawka dla 2-latki 12.02.10, 14:14
        Dzięki posiadamy puzzle i pianki, mam starsza córkę, więc młodsza ma dużo
        zabawek po niej i teraz ciężko coś kupić innego.
        • brokolama Re: Zabawka dla 2-latki 06.03.10, 22:32
          A moje dwuletnie bawi się się o zgrozo kolorowankami i książeczkami z naklejkami
          - zresztą fajny bajer, no i zajmujący na dłużej, co nie przeczę sprawia, że
          możemy z mężem trochę odetchnąć.

Za to nie sprawdziły mi się zabawki puzzle piankowe - wyglądały fajnie, ale
          okazało się, że po wyciśnięciu ze środka cyferek i obrazków to są za drobne
          elementy dla dwulatka no i musieliśmy je schować do szafy - będzie za rok, albo
          dwa do zabawy. Bo teraz to jeszcze mały chce połykać i tylko kłopot.

Więc ja polecę książeczki z naklejkami - których co dziwne, nie zjada, ooo i
          jeszcze jest fajny zestaw stolarski z firmy litel tikes - od 6 miesięcy bodajże
          na ateście, a zabawa po pachy - dźwięki, młotek do stukania taki fajny, i sporo
          śmiechu (jeśli dobrze pamiętam to kosztował chyba 65 zł na sokolej, więc nie
          zrujnował naszego budżetu).

• 1adunia Re: Zabawka dla 2-latki 08.03.10, 13:52
      A mój synek długo lubi bawić się klockami, takie duże XXL na
      zasadzie lego. Ostatno dosć długo potrafi zająć się książeczką w
      której sa takie otwierane okienka, pod którymi sa obrazki- rewelacja!
      • brokolama Re: Zabawka dla 2-latki 03.04.10, 13:42
        ooo, to potwierdzam, moje tez się tym bawiło sprawdziłam - "Środki lokomocji
        Fisher Price", tak jak piszesz z otwieranymi okienkami:)
    • agness1909 Re: Zabawka dla 2-latki 29.03.10, 23:37
      moja 2-letnia bratanica dostała kuchenkę na baterie z dźwiękiem i
      światłem,otwierany piekarnik i kilka garnków,chochelek,produktów
      spożywczych(kurczak,rybka,jajko,papryka itp.)Bawi się tym codziennie!Jak tylko
      wstaje to przynosi i gotuje zupkę,piecze ciasto-prawdziwa z niej kucharka:)
    • ani-ka1 Re: Zabawka dla 2-latki 18.04.10, 20:24
      Pani agnes moja córka mając dwa latka interesowała się komputerem więc proszę
      kupić jej własnego laptopa
    • kasiulka8732 Re: Zabawka dla 2-latki 02.12.21, 21:57
      Dwulatek szybko się znudzi, dlatego polecam wszystkie zabawki które wydają dzwięki, migają itp malizna.pl/rankingi/zabawki-interaktywne-dla-2-latka-ranking-top-5/ tutaj znajdziesz na pewno coś, my kupiliśmy tego szczeniaczka

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka