jedynataka 22.09.02, 12:01 ja nie moglam, zreszta jak co rkou wybieram sie i wybieram, a za kazdym razem mi nie wychodzi czy moge sie zapytac o wraznenia?> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivek no i nikt juz nie bedzie 10.10.03, 13:09 Gazeta Wyborcza z 9.10.2003: "Nie będzie więcej spotkań literackich Port Legnica organizowanych przez Biuro Literackie. - Nie podjęto z nami rozmów na temat dalszej działalności - tłumaczy powody zamknięcia festiwalu jego szef Artur Burszta. Przez osiem lat istnienia Port Legnica przyjął 70 autorów z Polski, Anglii, Czech, Irlandii, Niemiec, Szkocji i Walii i wydał blisko sto książek i czasopism. Jak podaje w swoim oświadczeniu Burszta, jego festiwalem zainteresowały się władze innego miasta. Wkrótce dowiemy się, czy Port odbędzie się w przyszłym roku, a jeśli tak, to gdzie." Kolejny powod do dumy, ech szkoda gadac i pisac po prostu rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: no i nikt juz nie bedzie 10.10.03, 14:15 Co roku sobie mowilem, ze pojde w nastepnym i prosze! Juz nie bede mial okzaji...nawet sie nie przekonam czy warto:( Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: no i nikt juz nie bedzie 10.10.03, 14:38 olus_stad napisał: > Co roku sobie mowilem, ze pojde w nastepnym i prosze! Mam a w zasadzie mialem to samo niestety. Naczka na przyszlosc ot co. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Port Literacki Wroclaw 15.10.03, 09:40 I znow silniejszy zabral cos slabszemu - jak donosi wczorajsza GW (Wroclaw): "Poetycki festiwal Port Legnica będzie od przyszłego roku odbywał się we Wrocławiu. Zmieni się też nazwa imprezy na Port Literacki Wrocław Jak już pisaliśmy wiosną poeci po raz ostatni przyjechali do Legnicy na festiwal. 2 i 3 kwietnia tradycyjne spotkania organizowane przez Biuro Literackie odbędą się we Wrocławiu, prawdopodobnie w nowo budowanej bibliotece przy pl. Teatralnym. - Przeprowadzka z Legnicy to dalszy rozwój imprezy - tłumaczy Artur Burszta, szef Biura Literackiego i wydawca książek. Pierwsza edycja była w 1996 roku, impreza nazywała się wówczas Europejskie Spotkania Młodych Pisarzy, od 1997 do 1999 roku - Fort Legnica. (...)" I jeszcze ten tekst o tym, ze taka przeprowadzka to dalszy rozwoj imprezy. Najgorsze jest to, ze pewnie jest w tym sporo racji. Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Port Literacki Wroclaw 15.10.03, 23:52 teraz bedzie politycznie: ja obecnego prezydenta nie lubie, wiel razy decyzje przez niego podjete lub slowa przez niego wypowiadane mnie zawiodly, obawaiam sie, ze to chocby czesciowo jego wina. Jako przedstawiciel wladzy moglby bardziej walczyc o taka propocje miasta jaka byl Port. Przeciez Wroclam musial oferowac cos, czego Legnica nie chciala. W jego gestii lezalo by zatroszczyc sie o dobre samopoczucie ludzi tworzacych ten festiwal poezji, tak nietypowy na polskim rynku. A sadzac po wczesniejszych zachowaniach prezydenta, ten nie bardzo sie staral, aby uczycnic cokolwiek, pewnie dlatego, ze nie mogl jednoczesnie promowac wlasnego nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Krzakowski i reszta 16.10.03, 07:42 jedynataka napisała: > teraz bedzie politycznie: ja obecnego prezydenta nie lubie, wiel razy decyzje > przez niego podjete lub slowa przez niego wypowiadane mnie zawiodly, obawaiam > sie, ze to chocby czesciowo jego wina. Jako przedstawiciel wladzy moglby > bardziej walczyc o taka propocje miasta jaka byl Port. Przeciez Wroclam musial > oferowac cos, czego Legnica nie chciala. W jego gestii lezalo by zatroszczyc > sie o dobre samopoczucie ludzi tworzacych ten festiwal poezji, tak nietypowy na > > polskim rynku. > A sadzac po wczesniejszych zachowaniach prezydenta, ten nie bardzo sie staral, > aby uczycnic cokolwiek, pewnie dlatego, ze nie mogl jednoczesnie promowac > wlasnego nazwiska Wreszcie jakies slowa krytyki na temat obecnej wladzy. Brakowalo mi tego przyznaje. Dla mnie on jest takim malym Kwasniewskim. Wyglada statecznie, potrafi sklecic kilka zdan swiadczacych o tym, ze jest erudyta i niezlym dyplomata, ale jego dzialania nie przekonuja mnie. A wlasciwie ich brak. Takze uwazam, ze strata tego wydarzenia kulutralnego to w duzej mierze wina obecnych rzadow naszego miasta. We wczorajszej prasie mozna bylo przeczytac, ze Glomb mialby zostac czlonkiem zarzadu telewizji publicznej. Strata dyrektora Teatru rowniez bylaby bolesna moim zdaniem. Nie widze dla niego zastepcy jak na razie. Obym sie mylil. Pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Krzakowski i reszta 16.10.03, 11:14 jesli chodzi o dyrektora Glaba, to slyszalam glosy, ze w tej chwili, w Legnicy, on sie przestal sie rozwijac i ze dostaje oferty przerjscie do Wroclawia. Szkoda straty takiego oredownika miasta i jego najbiedniejszych czesci, ale rownie smutno byloby patrzec powolny upadek tego Pana, ktorego daze duzym szacunkiem (mimo wszystkich jego wad) A nasza kochana wladza... ja bym sie wstrzymala z powiedzenia o prezydencie Kwasniewskim "erudyta" - chociazby w Glogowie widzialam jego nieporadnosci jezykowe itp, co nie zaprzecza faktowi, ze jest on niezlym politykiem i przy calej reszczie duzo zrobil dla kraju. Za to Krzakowskiego nie znosze za: przypisywanie sobie cudzych pomyslow brak orginalnosci dretwosc absolutna w stosunkach z mlodzieza hamwanie inicjatyw, ktore uwaza za zle (jego pojecie zla jest doprawdy zabawne; np. w czasie odwiedzin mlodziezowej delegacji spolecznikow jedyne co go obchodzilo, to "dlaczego oni sie NIE ucza, tylko ciagle bawia" -no! takiej postawy to ja mu do konca zycia nie wybacze) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Krzakowski i reszta 16.10.03, 11:54 jedynataka napisała: > A nasza kochana wladza... ja bym sie wstrzymala z powiedzenia o prezydencie > Kwasniewskim "erudyta" - no moze przesadzilem z tym okresleniem, ale chcialem troche sprowkowac wlasnie Ciebie Jedynataka do podania nam nieco informacji na jego temat. Ja mialem okazje tylko raz z nim rozmawiac, wtedy dosc pokretnie bredzil, ze postara sie pracowac czynnie dla miasta (tak jak gdyby wybrano go w innym celu), ze bedzie realizowal obietnice przedwyborcze itd. Ogolnie takie polityczne brednie i lanie wody. Nie przepadam za ludzmi, ktorzy szafuja jakimis stereotypowymi osadami odnosnie mlodzierzy i nie maja do nich zaufania. pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Krzakowski i reszta 16.10.03, 13:04 jak wiedza wszyscy moi znajomi prowokowanie mnie to najprostrza sprawa na swiecie. :) I smieje sie ze mnie strasznie, poki dorosne, musze w sobie te wada zwalczyc, bo kiedys gorzko pozaluje zapalczywego charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Krzakowski i reszta 16.10.03, 13:05 i jeszcze jedno: czy ktos moze pamieta obietnice przedwyborcze obecnego prezydenta? :) proponuje zaczac go rozliczac z nich. pozdrawiam cieplo w ten wyjatkow zimny dzionek Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Krzakowski i reszta 16.10.03, 14:02 zawsze można do niego napisać z prośbą o ustosunkowanie się do tak postawionego pytania: tkrzakowski@legnica.um.gov.pl Pytanie czy uzyska się odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Krzakowski i reszta 16.10.03, 14:31 Niestety z doswiadczenia wiem, ze pisanie pod ten adres niewiel daje, aoczekiwanie na najmiejsza odpoweidz moze trawc wieki, jesli wogole ejst sie czego spodziewadz. Moj kolega napisal tam w zwiazku z jakas sprawa legnicka (bodajze sytuacji mlodziezy w miescie, ale nie dam glowy) i tydzien po wyslaniu maila nie doczekal sie odpowiadzi (nawet potwierdzenia odbioru czy czegos. Przypadkiem bylismy obok UM i zaszlismy sie zapytac dlaczego nie dostal odpowiedzi. Dosc zaskoczona sekretarka szybko zaslonila monitor z programem obslugujacym poczte i metnie cos tlumaczyla. wniosek: ten adres to tylko przykrywka Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Krzakowski i reszta 16.10.03, 14:36 jedynataka napisała: > wniosek: ten adres to tylko przykrywka No coz dlatego jestem za ukroceniem administracji panstwowej do minimum. Zwykle darmozjady ot co. pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedynataka Re: Krzakowski i reszta IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.10.03, 15:42 ukrocenie - tak, tylko to moze sie okazac niemozliwe, za to mozliwe jest poprawienie efektywnosci i za tym jestem jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś