marcelina_m 13.01.07, 13:26 Czy to prawda ze Galeria Piastow ma byc zamknieta z powodu jakiś wad konstrukcyjnych??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartek1227 Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 13.01.07, 18:33 cała Legnica o tym mówi a może ktoś z forumowiczów jest bliżej zorientowany ja słyszałem że coś nie tak z dachem ponoć za ciężki do konstrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
hejah Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 14.01.07, 12:58 ona od początku jest feralna budowlą. same wady widocznie juz dla kazdego kowalskiego, a co jest pod tymi pieknymi tynkami? lepiej nie mowić ;-/ najlepiej chodzić w kasku na głowie bo coś moze na głowę upaść ;/. ostatnio pękła rura pcv i podstawiono wiadro , a dziury zatkano kołkami drewninymi które wbito w dziurę. czekamy aż stanie sie tragedia, to do winy pociągniemy prezydenta jako współwinnego za wydanie pozytywnej decyzji o użutkowaniu . a co do galerii to zobaczcie sobie opinie na jej temat forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=112&w=53151999&a=53182025 Odpowiedz Link Zgłoś
waldek-z Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 14.01.07, 23:00 Też słyszałem, że coś jest nietak z konstrukcją galerii.. Odpowiedz Link Zgłoś
fast_g Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 15.01.07, 09:25 ja słyszałem że pod galerią płynie jakaś młynówka i to co dobudowali do Megasamu zaczyna osiadać i ściany pękają..... fast_g Odpowiedz Link Zgłoś
fast_g Re: jakas Mlynowka plynie? i ty jestes legniczani 22.01.07, 09:49 Nigdy za legniczanina się nie uważałem i nie byłem. A błądzić i nie wiedzieć..... rzecz ludzka.... Z Twojego postu wnioskuję że się mylę więc dziękuję za info. fast_g Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus oki, przepraszam, przesadzilam z tonem 23.01.07, 17:25 Mlynowka to kanal Kaczawy, zostala w l. 60 zamurowana i rzeczywiscie plynie sobie kolo dawnego PDT, czyli Savii (?? bylam wprawdzei niedawno w Legnicy, ale nazwy pewna nie jestem) W l 90 pamietam, ze sie zawalila ta zabudowa Mlynowki, ktora - jak sie okazalo po latach - byla niepotrzebna, bo w l 60 zniszczono tez cala legnicak Starowke, jak mowi moja mama, ktora ja pamieta - to byla piekna dzielnica starych kamieniczek. ale takie byly wtedy czasy. A ja tez nie jestem rodowita legniczanka i juz tez nie jestem legniczanka. jeszcze raz przepraszam, ale jakas Mlynowka - jak to brzmi! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyjanek Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 15.01.07, 09:43 > Czy to prawda ze Galeria Piastow ma byc zamknieta z powodu jakiś wad > konstrukcyjnych??? jestem ciekawy czy prezydent pojawi sie na uroczystym zamknięciu galerii, i czy bedzie zorganizowana specjalna wyprzedaz towarów dla legnickich vipów. jesli prawda jest to iż konstrukcja posiada wady to prokuratura bedzie miała pełne rece roboty.szkoda tylko ludzi,którzy umoczyli tam kase ps jednak stary megasam był lepszy od nowego megasamu.zobaczymy czy nowy szalet przy chojnowskiej, bedzie lepszy od tego starego rozebranego :-). i już mamy nazwe na druga galerie przy ulicy chojnowskiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.m5 Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 15.01.07, 18:44 Co wy ludzie gadacie..???? Skąd wy macie takie newsy???..Jak otworzyli Careffura to też podobno się walił po tygodniu..Czy wy wiecie że świeże tynki pękają jak się szybko zacznie je ogrzewać..??.. ..co za ludzie nie mają co robić, tylko chodzą po nowo wybudowanych budynkach naszego miasta i przewidują ich rychłe zawalenie...hehehe ///jasne....a Sawia już tyle tam stoi , że pewnie też sie niedługo zawali....ze starości tym razem ;-) pozdrawiam wszytkich z katastroficznym poczuciem humory...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
fast_g Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 16.01.07, 12:36 Co do Careffura to niestety prawda. Żona tam pracowała od zanim jeszcze był otwarty... I było sporo niedoróbek typu cieknący dach, pęknięta rura, zalany sufit czy też popękane kafelki na posadzce zaraz po otwarciu. Fakt nie walił się, ale było nie ciekawie jak na świeżo otwarty budynek. O pladze mrówek na zapleczach sklepików to już nawet nie wspomnę... fast_g Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyjanek Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 21.01.07, 17:52 > Co wy ludzie gadacie..???? Skąd wy macie takie newsy???..Jak otworzyli > Careffura to też podobno się walił po tygodniu..Czy wy wiecie że świeże tynki > pękają jak się szybko zacznie je ogrzewać..??.. my tego nie musimy wiedzieć ale sa tacy ,ktorzy powinni to wiedziec i dzieki temu unikneliby wielu kłopotow > > ..co za ludzie nie mają co robić, tylko chodzą po nowo wybudowanych budynkach > naszego miasta i przewidują ich rychłe zawalenie...hehehe a co tu innego robić ?? gdzie chodzić w tym mieście ? market,kościół ,galeria.w parku wieje ;-) > > ///jasne....a Sawia już tyle tam stoi , że pewnie też sie niedługo zawali....ze spoko spoko papiez podtrzymuje ja rekami > > starości tym razem ;-) > > pozdrawiam wszytkich z katastroficznym poczuciem humory...hehe > Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 21.01.07, 17:38 A ja slyszalem, ze to czarny pijar stosowany przez Galerie Chojnowska. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyjanek Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 21.01.07, 17:48 > A ja slyszalem, ze to czarny pijar stosowany przez Galerie Chojnowska. nie ważne ,że czarny. wazne,ze skuteczny. g. chojnowska powinna startowac w przyszłych wyborach samorzadowych na stanowisko prezydenta legnicy.dzieki temu legnica z chojnowską przebiłaby białystok z kononowiczem wpisujcie swoje głosy poparcia dla g. chojnowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: GALERIA PIASTÓW - ZAMKNIĘTA??? 21.01.07, 18:55 > nie ważne ,że czarny. wazne,ze skuteczny. Na razie 'ludzie gadaja', a czy przestana chodzic do GP, a zaczna do GC to sie jeszcze okaze. Odpowiedz Link Zgłoś