gucci77 22.02.08, 11:00 Wreszcie przeprowadzam się do Legnicy... jak wygląda sprawa z przedszkolami? które są warte polecenia? będę mieszkać na Kertyńskiego - nowe osiedle w Alejach (boczna Rzeczpospolitej) dzięki za pomoc w wyborze :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirciek Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 22.02.08, 16:15 Bajka Bajka Bajka na Oświęcimskiej Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 23.02.08, 12:37 Co się w tej bajce zmieniło, że jest taka polecana? Odpowiedz Link Zgłoś
mirciek Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 23.02.08, 13:30 Bajka to bardzo dobre przedszkole.Chodziła tam moja córka i obie byłyśmy bardzo zadowolone.Przede wszystkim bardzo dobrze wyszkolony personel który ma dobry kontakt z dziećmi jak i z rodzicami.Dużo czasu dzieci spędzają na świeżym powietrzu bo bliskość parku daje taką możliwość.A najważniejsze jest to że w zerówce jest bardzo wysoki poziom co później owocuje w szkole podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
violbug Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 25.02.08, 09:59 Co do Bajki miałabym wielkie wątpliwości.Również chodziła tam moja córcia , ale nie niestety, ja nie byłam zadowolona. Wyobraźcie sobie, że w pierwszy dzień wita was pani, która właśnie wyszła z kańciapy i śmierdzi od niej fajami.Miło, prawda? Na świeżym powietrzu owszem przebywają dosyć często,ale panie niestety są tak zajęte pogaduchami, że nie zwracają uwagi co Wasze pociechy robią. Obecnie córeczka chodzi Przedszkola nr 1 (byłe wojskowe na Al.Rzeczypospolitej)i jest o niebo lepiej.Przede wszystkim widać, że pracują tam panie(szczególnie chodzi mi o maluchy),które lubią dzieci i swoja pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej 26.02.08, 11:32 a co to za przedszkole nr 1? to jakieś nowe? Odpowiedz Link Zgłoś
violbug Re: Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej 26.02.08, 23:57 Miasto nadało mu taki numer po przejęciu od wojska(chyba w 2002r.), a stare Przedszkole nr1 zostało sprywatyzowane i nosi nazwę "Jedynka". Odpowiedz Link Zgłoś
gracja48 Re: Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej 27.02.08, 15:21 Nie moi drodzy najlepsze pod słońcem jest przedszkole nr8.Pięknie położone wśród zieleni, daleko od ulic.Przemiła pani dyrektor jak i oczywiście cały personel.Jest jeden mankament, czy są jeszcze wolne miejsca. Jak się dobrze orientuję jest to przedszkole bardzo oblegane. Wyślij swoje dziecko nie pożałujesz, ja to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej 28.02.08, 14:20 hmm. tylko że na Góralskiej jest budynek piętrowy a ja wolę jak wszystko jest na jednym piętrze, bo to bezpieczniej... Odpowiedz Link Zgłoś
violbug Re: Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej 29.02.08, 11:34 Ale wymyślasz.W Legnicy nie ma parterowego przedszkola.W tym nabliżej Ciebie(nr1), dwie najmłodsze grupy mają wszystko na jednym poziomie.A swoją drogą martw się oto, aby się w ogóle dostać, bo w Legnicy nie jest z tym najłatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nice01 Re: Polecam przedszkole 29.02.08, 14:23 Jeżeli chodzi o wybór przedszkola to na pewno te decyzje muszą być przemyślane sa bardzo ważne a czepianie się i atakowanie że ktoś wymyśla świadczy tylko o braku wyobraźni. Dodam że wymieniłabym parę parterowych przedszkoli w Legnicy ale nie będę już złośliwa. Mój synek chodzo na Żwirki i wigury i też jestem bardzo zadowolona chociaż ja podejmowałam tą decyzję kierując się nie tylko kryterium: miłe Panie. Wydaje mi się że jest to ważne ale nie najważniejsze (poziom i podejście wychowawczyni zapewnią dziecku lepszy start niż uśmiechająca się fałszywie przy rodzicach pani przedszkolonka)Bo kto może wiedzieć co się dzieje za zamkniętymi drzwiami..... Polecam dni otwarte jak już będzie Pani miała na oku dwa lub trzy najlepsze przedszkola, na pewno każde przedszkole je organizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Polecam przedszkole 01.03.08, 08:10 Dzięki nice01 za wsparcie :) rzeczywiście to dobry pomysł z otwartymi dniami, problem mam taki że Marta już chodzi do przedszkola i nie wiem jak to będzie z zapisami do starszej grupy tj. 4-latków... od września...bo to są już grupy pewnie z maksymalną liczbą miejsc... ale trzeba być dobrej myśli :) popieram, że najważniejsze są Panie które się opiekują dzieckiem :) Marta chodzi teraz do przedszkola, gdzie dyrektor jest niereformowalna ale Panie są fantastyczne i tak naprawdę to się liczy :) pozdrawiam i może zróbmy właśnie listę przedszkoli z ich wadami i zaletami, to będzie taka pomoc dla innych niezdecydowanych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
muskaan Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 15.03.08, 09:05 ŹRÓDEŁKO na Mazowieckiej, nie ma lepszego w Legnicy, tylko problem z miejscami... Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 07.04.08, 23:23 a czy są jakieś negatywne opinie na temat tego państwowego tj. nr 1 na Rzeczypospolitej? Odpowiedz Link Zgłoś
lollla1 Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 04.06.08, 10:56 mnie też interesuje przedszkole nr 1... może jakiś brzdąc tam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 05.08.08, 13:35 no i wybrałam przedszkole bliziutko domu po drugiej strony ulicy... czyli nr 1 wg. mnie nie ma ideałów ale podchodzą indywidualnie jeśli chodzi o dzieci alergiczne i kuchnię, bardzo dobra kadra pedagogiczna, nie ma niestety ładnego placu zabaw i problem z zacienieniem placu...ale tak jak mówiłam nie można mieć wszystkiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jolkaaa2 Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 07.08.08, 11:25 Moje dziecko chodziło jak jeszcze to było przedszkole wojskowe. Ja byłam bardzo zadowolona, a moja córka (gimnazjalistka)do tej pory czasami tam wpada, aby odwiedzić swoje panie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_leg Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 13.08.08, 10:12 A co sądzicie o Stokrotce na Piekarach? Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 17.11.08, 00:55 Na piekarach polecam Tęczowy Zakątek. Zawsze coś się tam dzieje, bardzo fajne przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
tatatrojcy Klub Małego Montessorka 27.03.09, 14:02 Powstaje właśnie nowe przedszkole w Legnicy: Klub Małego Montessorka, www.montessorek.republika.pl Pierwsze spotkanie informacyjne dla rodziców odbędzie się w czwartek 16 Kwietnia o godzinie 16 w Klubie Nauczyciela ul.Jordana 17 Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiak1 Re: Klub Małego Montessorka 27.03.09, 16:07 Wszystko fajnie,ale bardzo mało podanych szczegółów?Gdzie,jak i za ile????Prosze o wiecej!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
tatatrojcy Re: Klub Małego Montessorka 30.03.09, 16:18 Chwilowo więcej informacji nie mam. Strona montessorek.republika.pl jest na bieżąco aktualizowana. Na zebraniu pewnie wszystko będzie ustalone :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tatatrojcy Re: Klub Małego Montessorka 22.04.09, 18:31 Już wiadomo jaka cena: 450zł z zajęciami dodatkowymi + osobno wyżywienie, przedszkole będzie na Rumiankowej 46. Na stronie montessorek.republika.pl jest więcej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pelnia1 Re: Klub Małego Montessorka 19.05.09, 08:44 :) ja polecam od wrzesnia siebie, a napewno rodzic i przede wszystkim dziecko bedzie zadowolone :) jjzmj@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
elkarda Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 13.02.10, 20:36 a ja założyłam punkt przedszkolny w Legnicy Nazywa się Punkt Przedszkolny "Harmonia" zapraszam na pewno będziecie zadowoleni. punktharmonia.republika.pl/ ul. Łukasińskiego 27/1 697-839-505 Odpowiedz Link Zgłoś