Dodaj do ulubionych

Przedszkole w Legnicy-Ranking

22.02.08, 11:00
Wreszcie przeprowadzam się do Legnicy... jak wygląda sprawa z przedszkolami?
które są warte polecenia? będę mieszkać na Kertyńskiego - nowe osiedle w
Alejach (boczna Rzeczpospolitej) dzięki za pomoc w wyborze :)
Obserwuj wątek
    • mirciek Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 22.02.08, 16:15
      Bajka Bajka Bajka na Oświęcimskiej
      • nastyyy Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 23.02.08, 12:37
        Co się w tej bajce zmieniło, że jest taka polecana?
        • mirciek Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 23.02.08, 13:30
          Bajka to bardzo dobre przedszkole.Chodziła tam moja córka i obie byłyśmy bardzo
          zadowolone.Przede wszystkim bardzo dobrze wyszkolony personel który ma dobry
          kontakt z dziećmi jak i z rodzicami.Dużo czasu dzieci spędzają na świeżym
          powietrzu bo bliskość parku daje taką możliwość.A najważniejsze jest to że w
          zerówce jest bardzo wysoki poziom co później owocuje w szkole podstawowej.
          • violbug Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 25.02.08, 09:59
            Co do Bajki miałabym wielkie wątpliwości.Również chodziła tam moja
            córcia , ale nie niestety, ja nie byłam zadowolona.
            Wyobraźcie sobie, że w pierwszy dzień wita was pani, która właśnie
            wyszła z kańciapy i śmierdzi od niej fajami.Miło, prawda?
            Na świeżym powietrzu owszem przebywają dosyć często,ale panie
            niestety są tak zajęte pogaduchami, że nie zwracają uwagi co Wasze
            pociechy robią.
            Obecnie córeczka chodzi Przedszkola nr 1 (byłe wojskowe na
            Al.Rzeczypospolitej)i jest o niebo lepiej.Przede wszystkim widać, że
            pracują tam panie(szczególnie chodzi mi o maluchy),które lubią
            dzieci i swoja pracę.
            • ewelina266 Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej Niedz 26.02.08, 09:50

• gucci77 Re: Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej 26.02.08, 11:32
                a co to za przedszkole nr 1? to jakieś nowe?
                • violbug Re: Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej 26.02.08, 23:57
                  Miasto nadało mu taki numer po przejęciu od wojska(chyba w 2002r.),
                  a stare Przedszkole nr1 zostało sprywatyzowane i nosi
                  nazwę "Jedynka".
                  • gracja48 Re: Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej 27.02.08, 15:21
                    Nie moi drodzy najlepsze pod słońcem jest przedszkole nr8.Pięknie położone wśród
                    zieleni, daleko od ulic.Przemiła pani dyrektor jak i oczywiście cały
                    personel.Jest jeden mankament, czy są jeszcze wolne miejsca.
                    Jak się dobrze orientuję jest to przedszkole bardzo oblegane.
                    Wyślij swoje dziecko nie pożałujesz, ja to wiem.
                    • gucci77 Re: Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej 28.02.08, 14:20
                      hmm. tylko że na Góralskiej jest budynek piętrowy a ja wolę jak wszystko jest na
                      jednym piętrze, bo to bezpieczniej...
                      • violbug Re: Polecam przedszkole integracyjne na Wielkiej 29.02.08, 11:34
                        Ale wymyślasz.W Legnicy nie ma parterowego przedszkola.W tym
                        nabliżej Ciebie(nr1), dwie najmłodsze grupy mają wszystko na jednym
                        poziomie.A swoją drogą martw się oto, aby się w ogóle dostać, bo w
                        Legnicy nie jest z tym najłatwiej.
                        • nice01 Re: Polecam przedszkole 29.02.08, 14:23
                          Jeżeli chodzi o wybór przedszkola to na pewno te decyzje muszą być
                          przemyślane sa bardzo ważne a czepianie się i atakowanie że ktoś
                          wymyśla świadczy tylko o braku wyobraźni.
                          Dodam że wymieniłabym parę parterowych przedszkoli w Legnicy ale nie
                          będę już złośliwa. Mój synek chodzo na Żwirki i wigury i też jestem
                          bardzo zadowolona chociaż ja podejmowałam tą decyzję kierując się
                          nie tylko kryterium: miłe Panie. Wydaje mi się że jest to ważne ale
                          nie najważniejsze (poziom i podejście wychowawczyni zapewnią dziecku
                          lepszy start niż uśmiechająca się fałszywie przy rodzicach pani
                          przedszkolonka)Bo kto może wiedzieć co się dzieje za zamkniętymi
                          drzwiami..... Polecam dni otwarte jak już będzie Pani miała na oku
                          dwa lub trzy najlepsze przedszkola, na pewno każde przedszkole je
                          organizuje.
                          • gucci77 Re: Polecam przedszkole 01.03.08, 08:10
                            Dzięki nice01 za wsparcie :) rzeczywiście to dobry pomysł z otwartymi dniami,
                            problem mam taki że Marta już chodzi do przedszkola i nie wiem jak to będzie z
                            zapisami do starszej grupy tj. 4-latków... od września...bo to są już grupy
                            pewnie z maksymalną liczbą miejsc... ale trzeba być dobrej myśli :) popieram, że
                            najważniejsze są Panie które się opiekują dzieckiem :) Marta chodzi teraz do
                            przedszkola, gdzie dyrektor jest niereformowalna ale Panie są fantastyczne i tak
                            naprawdę to się liczy :) pozdrawiam i może zróbmy właśnie listę przedszkoli z
                            ich wadami i zaletami, to będzie taka pomoc dla innych niezdecydowanych ;)
    • muskaan Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 15.03.08, 09:05
      ŹRÓDEŁKO na Mazowieckiej, nie ma lepszego w Legnicy, tylko problem z miejscami...
      • gucci77 Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 07.04.08, 23:23
        a czy są jakieś negatywne opinie na temat tego państwowego tj. nr 1
        na Rzeczypospolitej?
        • lollla1 Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 04.06.08, 10:56
          mnie też interesuje przedszkole nr 1... może jakiś brzdąc tam chodzi?
          • gucci77 Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 05.08.08, 13:35
            no i wybrałam przedszkole bliziutko domu po drugiej strony ulicy... czyli nr 1
            wg. mnie nie ma ideałów ale podchodzą indywidualnie jeśli chodzi o dzieci
            alergiczne i kuchnię, bardzo dobra kadra pedagogiczna, nie ma niestety ładnego
            placu zabaw i problem z zacienieniem placu...ale tak jak mówiłam nie można mieć
            wszystkiego ;)
            • jolkaaa2 Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 07.08.08, 11:25
              Moje dziecko chodziło jak jeszcze to było przedszkole wojskowe. Ja
              byłam bardzo zadowolona, a moja córka (gimnazjalistka)do tej pory
              czasami tam wpada, aby odwiedzić swoje panie.
    • magdalena_leg Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 13.08.08, 10:12
      A co sądzicie o Stokrotce na Piekarach?
      • meggi79 Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 17.11.08, 00:55
        Na piekarach polecam Tęczowy Zakątek.
        Zawsze coś się tam dzieje, bardzo fajne przedszkole.
        • tatatrojcy Klub Małego Montessorka 27.03.09, 14:02
          Powstaje właśnie nowe przedszkole w Legnicy:
          Klub Małego Montessorka,
          www.montessorek.republika.pl

Pierwsze spotkanie informacyjne dla rodziców
          odbędzie się w czwartek 16 Kwietnia o godzinie 16 w Klubie Nauczyciela ul.Jordana 17
          • mamusiak1 Re: Klub Małego Montessorka 27.03.09, 16:07
            Wszystko fajnie,ale bardzo mało podanych szczegółów?Gdzie,jak i za
            ile????Prosze o wiecej!!:)
            • tatatrojcy Re: Klub Małego Montessorka 30.03.09, 16:18
              Chwilowo więcej informacji nie mam. Strona montessorek.republika.pl jest na bieżąco aktualizowana.
              Na zebraniu pewnie wszystko będzie ustalone :-)

• tatatrojcy Re: Klub Małego Montessorka 22.04.09, 18:31
                Już wiadomo jaka cena: 450zł z zajęciami dodatkowymi + osobno wyżywienie, przedszkole będzie na Rumiankowej 46.
                Na stronie montessorek.republika.pl jest więcej informacji.
                • pelnia1 Re: Klub Małego Montessorka 19.05.09, 08:44
                  :) ja polecam od wrzesnia siebie, a napewno rodzic i przede
                  wszystkim dziecko bedzie zadowolone :)
                  jjzmj@op.pl
    • elkarda Re: Przedszkole w Legnicy-Ranking 13.02.10, 20:36
      a ja założyłam punkt przedszkolny w Legnicy
      Nazywa się Punkt Przedszkolny "Harmonia"
      zapraszam na pewno będziecie zadowoleni.
      punktharmonia.republika.pl/
      ul. Łukasińskiego 27/1
      697-839-505

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka