Dodaj do ulubionych

Kto usuwał pieprzyki?

09.07.08, 10:08
Czy jest ktoś kto usuwał jakieś pieprzyki w legnickiej poradni onkologicznej w Legnicy?

Mam wyznaczony zabieg u dr Fenca i chciałabym się czegoś dowiedzieć. Jak zabieg wygląda (usuwam z twarzy i z pleców), jakie są warunki w zabiegowym i czy zostają duże blizny?
Obserwuj wątek
    • neptunka Re: Kto usuwał pieprzyki? 09.07.08, 13:43
      co do usuwania znamion z twarzy mogę Ci jedynie polecić oddział
      chirurgii plastycznej w szpitalu kolejowym na ul. wiśniowej we
      wrocławiu. wykonują zabiegi na ubezpieczenie, a jakość ich pracy
      znacznie różni się od cięć zwykłych chirurgów, co gdzie jak gdzie,
      ale na twarzy ma szczególne znaczenie.
      pozdrawiam
      • monikaaa2003 Re: Kto usuwał pieprzyki? 09.07.08, 21:29
        Ja :P I z pleców i z twarzy. Na plecach miałam takie duże odstające brodawki. Je
        usunęła mi dermatolog laserowo. Na 2h przed zabiegiem posmarowałam je maścią
        znieczulającą, potem ona brała je w pensety i odpalała. Troszkę śmierdziało :),
        ale spokojnie - nic a nic nie bolało. Blizn żadnych. Co do twarzy - to tu już
        było więcej problemów. Usuwałam je (2 dosyć duże brodawki, ale nie odstawały,
        tylko były to takie 2 grube pieprzyki) w poradni onkologicznej. W tym małym
        szpitalu u nas w L-cy. Najpierw był zastrzyk znieczulający wkłuty prosto w te
        pieprzyki. Bolało, nie powiem, ale da się przeżyć. :) Co będę mówić - czułam jak
        je wycina nożykiem, ale wycinanie już nie bolało. Potem założył po 4 szwy na
        każde miejsce. Jak znieczulenie puściło trochę bolało. Wiadomo. Po tygodniu
        poszłam na zdjęcie. Jedno mi się zarosło pięknie i prawie nic nie widać. Drugie
        mi się babrało i została mała blizna. Ale widać ją tylko z bliska. Ogólnie
        mówiąc nie ma się czego bać :)
    • miloja Re: Kto usuwał pieprzyki? 09.07.08, 21:27
      Jelenia Góra-laserowo-prywatnie-trwa z wizytą 10 min,jak coś podam
      adres.
      • martulaa1 Re: Kto usuwał pieprzyki? 10.07.08, 07:30
        dzięki za odpowiedzi, trochę się boję, ale myślę, że przeżyję ;)
        • j.michaluk Re: Kto usuwał pieprzyki? 11.07.08, 21:36
          Przede wszystkim pieprzyków nie wolno usuwac laserowo bo musi je zbadac
          histopatolog, a po laserze tkanka jest spalona i nic nie sprawdzi, chyba ze
          lekarz stwierdzi ze absolutnie nie jest to znamie o charakterze nowotworowym,
          ale mysle ze zaden dobry lekarz nie da Ci takiej gwarancji, po to sa wlasnie
          badania histopatologiczne.
          Ja mam usuniętych okolo 10 znamion, wycinał mi je dr. Tupikowski w klinice
          onkologii we Wrocku na NFZ, przyjmuje w Legnicy na NMP w poniedziałki od 16,
          polecam cudowny człowiek i świetny fachowiec, blizny sa, ale na plecach nie jest
          to takie istotne, znieczulenie faktycznie boli, ale da sie przezyć.Powodzenia i
          zycze dobrego wyboru specjalisty.
          • magicwbrzuchu Re: Kto usuwał pieprzyki? 14.07.08, 13:04
            ja usuwałam tydzień temu z nogi w legnicy-wycinał mi go ordynator onkologii nie
            pamiętam nazwiska.miałam 3 szwy, czułam tylko wkłucie znieczulenia.pięknie się
            wszystko goi i po zbadaniu znamienia wyszło że wszystko ok także nic się nie bój
            żle nie jest:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka