07.10.03, 07:57
Ciekaw jestem jak zapatrujecie sie na fakt, ze na odcinku ok. 75 metrow na
ulicy NMP jest 5 albo 6 sklepow obuwniczych wszystkie o takiej samej ofercie:
taniego chlamu i tandety.
Nie rozumiem dlaczego zaden z nich (nawet 1) nie probuje zaoferowac czegos
lepszego jakosciowo moze po wyzszej cenie oczywiscie. Nie twierdze, ze
powinien tam zaraz stanac kolejny Koszut czy Kobi3, dziwie sie, ze zadna z
osob, ktora wywalila kase na inwestycje w sklep nie proboje roznicowac swojej
oferty.
Pisze o sklepach na tej scianie z nowymi kamienicami. Po przeciwnej stronie
sklep 'wszystko dla pana' ma w ofercie zaledwie kilka par butow na krzyz i
wylacznie meskie. No, jest tam niby jeszcze naprzeciw Olimp z butami sportowymi.

pozdrawiam,
Ivek
Obserwuj wątek
    • dethy Re: fenomen 07.10.03, 10:02
      Ivek,juz ci wszystko tlumacze.Otoz pewnie oplaty za wynajem w centrum Legnicy
      do malych nie naleza.Ba!to kosmiczne kwoty ! Dlatego ludzie,zeby sie utrzymac
      na rynku sprzedaja to co im schodzi.Do centrum wala zawsze przybysze z malych
      miasteczek i okolicznych wsi.Ich zazwyczaj nie stac na Koszuta.
      Ty,jesli chcesz sobie kupic drozszy(co nie znaczy ze lepszy)but to wiesz gdzie
      sie udac lub jedziesz do Wrocka.Moze i wlasciciele tych sklepow chcieliby
      sprzedawac buty drozsze,markowe,ale pewnie dlugoby nie zagrzali miejsca w
      centrum.Ot,caly fenomen i smutna prawda,ze wiekszosci Polakow nie stac na
      drogie buty .
      A widziales buty w auchanie np? To dopiero chala ! Kosztuja niewiele,bo nawet
      30zl(meskie polbuty) i wiesz jak ludzie je rozkupuja?! Nie narzekaj wiec na
      buty w centrum.
      Polecam wlasnie buty w Kobi,bo ceny maja rozne,a w razie reklamacji nie ma
      zadnych "schodow" jak w wielu firmach.
      • ivek1 Re: fenomen 07.10.03, 10:51
        Witaj Dethy!

dethy napisała:

> Ivek,juz ci wszystko tlumacze.Otoz pewnie oplaty za wynajem w centrum Legnicy
        > do malych nie naleza.Ba!to kosmiczne kwoty ! Dlatego ludzie,zeby sie utrzymac
        > na rynku sprzedaja to co im schodzi.Do centrum wala zawsze przybysze z malych
        > miasteczek i okolicznych wsi.Ich zazwyczaj nie stac na Koszuta.

To wszysto jasne. Tylko nie wierze, ze uda sie przetrwac wszystkim punktom
        sprzedazy tego typu skoro oferuja dokladnie to samo na tak niewielkiej
        przestrzeni. Przeciez sa jeszcze dwa hipermarkety oraz Deichman.
        Oczywiscie masz rowniez racje, ze bardzo czesto nie zawsze drozsze znaczy lepsze.
        Jednak w przypadku tych akurat sklepow sprzedaja tam dla mnie straszna tandete.
        Rozumiem jednak pobudki dla ktorych niektorzy decyduja sie na zakupy w tych
        akurat przybytkach.

> A widziales buty w auchanie np? To dopiero chala ! Kosztuja niewiele,bo nawet
        > 30zl(meskie polbuty) i wiesz jak ludzie je rozkupuja?! Nie narzekaj wiec na
        > buty w centrum.

Stoisko obuwnicze w Auchan omijam szerokim lukiem. Kiedys przyjrzalem sie tym w
        Realu i starczy mi wrazen na dluzej :)

> Polecam wlasnie buty w Kobi,bo ceny maja rozne,a w razie reklamacji nie ma
        > zadnych "schodow" jak w wielu firmach.

We Wrocku kupuje buty gorskie albo sportowe, w takie zwykle zaoptaruje sie na
        miejscu najczesciej wlasnie w Kobi (tym na Chojnowskiej).
        Bardzo lubie tam robic zakupy, bo i obsluga mila i wiem, ze w zakupionych tam
        butach pochodze dluzej. W Koszucie moze i sa lepsze jakosciowo buty, ale wlasnie
        obsluga (w sklepie na Zlotoryjskiej) jest jakas taka uprzejma inaczej jak dla
        mnie. W tym Koszucie umiejscowionym w Realu jest zbyt duza rotacja kadr, zeby
        mozna sobie wyrobic opienie.

Kiedys moj znajomy polasil sie na obuwie z 'tip top' i uslyszal podczas
        reklamacji "a czego pan sie spodziewal po butach za 40 pln?".
        Zreszta ta firma bezprawnie wypisuje klamastwa o braku rekojmii i gwarancji na
        sprzedawane u nich produkty.
        pozdrawiam,
        Ivek

• olus_stad Re: fenomen 07.10.03, 15:45
        dethy napisała:

> Ty,jesli chcesz sobie kupic drozszy(co nie znaczy ze lepszy)but to wiesz gdzie
        > sie udac lub jedziesz do Wrocka.Moze i wlasciciele tych sklepow chcieliby
        > sprzedawac buty drozsze,markowe,ale pewnie dlugoby nie zagrzali miejsca w
        > centrum.Ot,caly fenomen i smutna prawda,ze wiekszosci Polakow nie stac na
        > drogie buty .

Niestety w Legnicy sprzedaje sie buty w dwoch rodzajach: chalowate albo takie same! Po prostu nie ma w czym wybierac i koniecznoscia jest wyprawa do Wroclawia. Ale ludzie mysla, ze to moje widzimisie, ze ubieram sie we Wroclawiu. A prawda jest taka, ze za te same pieniadze moge dostac cos lepszego i ladniejszego!

Pozdrawiam, Olek

• ivek sprostowanie 13.10.03, 11:35
      W ostatnia sobote policzylem te sklepy i jest ich 4 a nie 5/6 jak pisalem wyzej.
      Nieco przesadzilem jednak :(

Sorry.
      Ivek
      • jedynataka Re: sprostowanie 14.10.03, 19:53
        nie amrtw sie, moze przesadziles z samymi sklepami na NMP, ale w centrum wrecz
        umniejszyles ta liczbe
        • olus_stad Re: sprostowanie 15.10.03, 09:49
          Tak sobie liczylem i wyszlo mi, ze w centrum, czyli tzw 'mala obwodnica', jest luzno okolo 20 sklepow zwiazanych z butami przez wszystkie przypadki. Sporo na tak malym obszarze! A po co tak duzo to nie wiem??? Pozdrawiam, Olek
          • jedynataka Re: sprostowanie 15.10.03, 23:36
            moze celem zycia legniczan jest byc najbardziej obutymi w Polsce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka