IP: 217.30.129.* 28.10.03, 18:28
Czy Wam też w kinie Ognisko jest zimno. Byłem ostatnio w kinie i poprostu
było mi zimno, na poczatku dało sie jeszcze jakoś wytrzymać, ale poźniej
siedziałem w kurtce, dlaczego tam tak wieje? Pomijając fakt, że chyba nikt
juz do kina nie chodzi, jak to kino jeszcze działa, chyba utrzymują je te
pielgrzymki uczniów jak jest jakaś epopeja narodowa.
Obserwuj wątek
    • dethy Re: Brr zimno 28.10.03, 19:30
      Nie chodze do kina Ognisko bynajmniej.Ogladam filmy w domu lub w Heliosie we
      Wroclawiu.W Ognisku bylam ostatnio na I-szej czesci Harrego Potera,ale nie
      zmarzlam wtedy...
    • swek1 Re: Brr zimno 28.10.03, 19:48
      Tak to prawda ja też chodzę do kina przeważnie na szlagiery narodowe. Ostatni
      to „STARA BAŚŃ” przyznam, że zmarzłem i nie byłem w tym odosobniony. Widać, że
      te pojedyncze żeberka siedzące w fotelach nie nagrzeją takiej sali. Pozdrawiam.
    • olus_stad Re: Brr zimno 28.10.03, 22:58
      Ostatnio bedac mocno nie zmarzlem, ale to nie byla zasluga Ogniska (o ironio!), tylko dwoch piw, ktorymi sie wczesniej raczylem:)) Moze to jest sposob?

Pozdrawiam
      • ivek Re: Brr zimno 29.10.03, 07:31

ja w ogole marzne wszedzie i powinienem juz dawno sie przeprowadzic do Toskanii.
        Na razie zdecydowalem sie na jedno z najcieplejszych miast ze statystycznego punktu
        widzenia w Polsce,
        zmarzlem w kinie ognisko nie raz.
        Na to mam taka rade: plecak a w srodku polar, na sobie kurtka puchowa ktora sie
        przykrywasz - najlepiej kogos jeszcze ;) pozniej trzeba przed wyjsciem wrzucic
        na siebie polar bo inaczej bys zmarzl wracajac do domu.
        I juz.
        pozdrawiam
        Ivek
        • olus_stad Re: Brr zimno 29.10.03, 08:59
          A jakby los Cie rzucil kolo Suwalek? Wspolczuje! W zimie to tam nie wystarzczy polar i kurtka. Musialbys ze soba nosic podreczna farelke;) BTW Czy ktos zna moze geograficzno-klimatyczne przyczyny dlaczego to akurat w Legnicy jest tak cieplo, bo troche przysypialem na zajeciach i nic nie pamietam:(

Pozdrawiam
          • ivek Re: Brr zimno 29.10.03, 11:13
            olus_stad napisał:

> A jakby los Cie rzucil kolo Suwalek? Wspolczuje! W zimie to tam nie wystarzczy
            > polar i kurtka. Musialbys ze soba nosic podreczna farelke;) BTW Czy ktos zna mo
            > ze geograficzno-klimatyczne przyczyny dlaczego to akurat w Legnicy jest tak cie
            > plo, bo troche przysypialem na zajeciach i nic nie pamietam:(

Ja oprocz spraw zwiazanych ze specyficznym mikroklimatem, gospodarka przemyslowa
            bylego DDR i kierunkow wiatrow wiejacych z kontynentu mam jeden juz powazny
            argument:

Huta Miedzi, no bo gdy tylko sa chmury i niskie cisnienie wtedy takie niebo sie
            robi pieknie pomaranczowe przeciez.
            Rowniez chetnie poczytalbym czym mozna to wytlumaczyc jeszcze.
            pzdr
            Ivek

• olus_stad Re: Brr zimno 29.10.03, 14:36
              ivek napisał:

> Huta Miedzi, no bo gdy tylko sa chmury i niskie cisnienie wtedy takie niebo
              > sie
              > robi pieknie pomaranczowe przeciez.
              > Rowniez chetnie poczytalbym czym mozna to wytlumaczyc jeszcze.

Nie wiem czy dobrze mysle, niech mnie ktos poprawi jezeli cos bredze, ale wydaje mi sie ze chumry sa pomaranczowe dlatego ze odbijaja swiatlo miasta, czyli lune. A wynika to z tego, ze sa tak nisko nad ziemia. Bardzo dobrze widac spotegowanie tego zjawiska gdy spadnie snieg. Wtedy swiatlo odbija sie zarowno od chmur jak i od sniegu co pozwala na swobodne poruszanie sie ciemna pora w nieoswietlonym miejscu. Mam racje?

Pozdrawiam, Olek

• swek1 Re: Brr zimno 29.10.03, 12:06
            olus_stad napisał:

> A jakby los Cie rzucil kolo Suwalek? Wspolczuje! W zimie to tam nie
            wystarzczy
            > polar i kurtka. Musialbys ze soba nosic podreczna farelke;) BTW Czy ktos zna
            mo
            > ze geograficzno-klimatyczne przyczyny dlaczego to akurat w Legnicy jest tak
            cie
            > plo, bo troche przysypialem na zajeciach i nic nie pamietam:(
            >
            > Pozdrawiam

>A ja myślę,że przysypianie to należy powiązać z forum.Kiedy wejdę Ty już tam
            jesteś, czy dzień czy noc.HEHE, coś w tym jest co?
            • olus_stad Re: Brr zimno 29.10.03, 14:31
              Jakos zawsze wygospodaruje troche czasu i zajrze na forum. Po prostu Was lubie:))

Pozdrawiam
              • swek1 Re: Brr zimno 29.10.03, 15:01
                My Ciebie też lubimy i jest nam miło,że czasami zarywasz noce.Pozdrawiam.
                • swek1 Re: Brr zimno 18.11.03, 11:55
                  Czy Wam dzisiaj też jest tak zimno? Ciekawe co będzie jak przyjdą srogie"-"?
                  Pozdrawiam.
                  • iwand Re: Brr zimno 19.11.03, 19:09
                    Ja zaraz ide napalić do piecyka :-) i będę miał cieplutko :-)

Ktoś jeszcze z was ma w domu piec? Czy już wszyscy GAS lub prąd lub miejska
                    cieplownia?
                    • aska_lca Re: Brr zimno 19.11.03, 19:22
                      Piecyk był kiedyś a teraz tylko gaz :)
                      Pozdrawiam.
                      • swek1 Re: Brr zimno 19.11.03, 19:55
                        A ja mam piec z termometrem. Pozdrawiam.
                        • servus_lca Re: Brr zimno 19.11.03, 20:20
                          Moja babcia ma jeszcze piec i to nie jeden. Dlatego muszę co tydzień chodzić
                          po wegiel do piwnicy i rąbać drzewo.
                          • swek1 Re: Brr zimno 19.11.03, 21:09
                            Dobry z Ciebie chłop, może kiedyś przyda się wprawa do siekiery.Pozdrawiam.
                            • olus_stad Re: Brr zimno 19.11.03, 21:55
                              Kiedys mnie ojciec nauczyl wprawy do siekiery...pewnej zimy postanowil, ze nie bedzie zamawial porabanego drewna do kominka, tylko wezmie kubik i sam sie za to zabierze...zapalu starczylo mu moze na tydzien, a juz w nastepnym ja zostalem glownym drwalem w rodzinie i tak przez cala zime:(( Od nastepnego razu bralismy juz tylko porabane:))

Pozdrawiam
                              • iwand Re: Brr zimno 19.11.03, 23:26
                                Zato ja i Waldek-Z mamy szerokie przeszkolenie w posługiwaniu się siekierą nie
                                tylko do rąbania :-PPPP hihihi
                            • servus_lca Re: Brr zimno 20.11.03, 17:43
                              swek1 napisał:

> Dobry z Ciebie chłop, może kiedyś przyda się wprawa do siekiery.Pozdrawiam.

ciekawe do czego, bo w sklepie mięsnym nie zamierzam pracować.
    • olus_stad Re: Brr zimno 19.11.03, 23:39
      Dzis bylo wyjatkowo cieplo! Jak na prawie 2/3 listopada, to calkiem przyjemnie. Jednak ten wiatr mnie wkurzal! Na czapke za cieplo, bez w uszy wieje, tylko wata;) Wole snieg i mroz:)

Pozdrawiam
      • iwand Re: Brr zimno 19.11.03, 23:50
        Noooo dzis było ciepełko nawet :-))) ale wole LATOOOOO :-)))
        • goska35 Re: Brr zimno 20.11.03, 17:09
          Jak wczoraj było ciepełko, to co można powiedzieć o tym co działo się dziś??/
          Nawet wiatru nie było...:)

Pozdrawiam
          Małgośka
          • trinity.7 Re: Brr zimno 20.11.03, 20:07
            Dziś odwiedziła nas wiosna i zapowiada sie, że zagości dłużej :-).

Pozdrawiam
            • swek1 Re: Brr zimno 20.11.03, 21:17
              trinity.7 napisała:

> Dziś odwiedziła nas wiosna i zapowiada sie, że zagości dłużej :-).
              >
              > Pozdrawiam

Jutro zamykamy forum i idziemy na spacerek, oczywiście do wieczora. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka