meggi79 23.01.09, 09:59 Może ktoś zna ten trening pracy mózgu dla dzieci i dorosłych ? To ponoć coś takiego jak gra komputerowa, rozwija pamięć, koncentrację. Są treningi biofeedback w Legnicy ? Ktoś chodził ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evunia5 Re: Biofeedback-czy ktoś zna ? 23.01.09, 11:18 Witam! Moja córka korzystała z tego urządzenia przez rok. Co tydzień jeździłam z nią do Wrocławia. Seans trwa ok godziny. Tak, to wygląda jak gra na komputerze. Dziecko siedzi sobie w wygodnym fotelu, do głowy i rąk ma podłączone kabelki ;), przed nim jest ekran, na którym pojawiają się obrazy. Można powiedzieć, że dziecko samo steruje tą grą bez użycia rąk, tylko za pomocą myśli. Dało to bardzo dobre efekty. Moja córka to dyslektyk i dysortograf. Po jakimś czasie jej wyniki w nauce znacznie się poprawiły, potrafiła więcej zapamiętywać, no i potrafiła więcej uczyć się w skupieniu. Naprawde efekty były bardzo dobre. Jeździłyśmy do www.promyk.wroc.pl/ Oni mieli plany otworzyć cos takiego w Legnicy, ale czy to zrealizowali - nie wiem. Proszę zadzwonić i się dowiedzieć. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mamakoran Re: Biofeedback-czy ktoś zna ? 23.01.09, 11:30 W Legnicy też już jest . W poradni psychologiczno-pedagogicznej na Łukasińskiego 7/1 Tu jest świetny artykuł o tym: www.dzieci.legnica.pl/biofeedback-pomoz-dziecku-odkryc-jego-ukryty-potencjal Dorośli też mogą skorzystać. Super efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
silva_silva Re: Biofeedback-czy ktoś zna ? 28.01.10, 23:51 Zapraszam do Centrum Biofeedback w Legnicy. Strona internetowa : www.centrum-biofeedback.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silva_silva Re: Biofeedback-czy ktoś zna ? 28.01.10, 23:52 Link się chyba nie wkleił : www.centrum-biofeedback.pl/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabinet.wojczyk Re: Biofeedback-czy ktoś zna ? 18.05.10, 13:12 Jakby się nie wkleił to tutaj mam poprawny. Dobry link Odpowiedz Link Zgłoś