dethy 19.11.03, 11:50 Tak przeczytalam na jednym z forow.Na dodatek jt.dzien miedzynarodowy ! Ja nie pale od 1 marca 2003.A wy palicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivek Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 12:04 dethy napisała: > Ja nie pale od 1 marca 2003. Gratuluje twardej postawy. >A wy palicie? na szczescie dla mnie i moich bliskich nie. Jedyne co jest dobre w petach to fakt, ze cholera zblizaja ludzi, to znaczy ulatwiaja kontakty towarzyskie, bardzo widac to zwlaszcza w miejscach pracy. pzdr Ivek -- palacze to terrorysci Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 12:58 Ale Wam zazdroszcze!! Nie potrafie sobie wyobrazic kufla piwa bez papierosa:( W innych przypadkach potrafie tygodniami nie palic, ale gdy jest pifko, to i papieros niestety:( Macie jakis pomysl jak zrobic, zeby juz nie robic? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 13:01 ivek napisał: > dethy napisała: > > > Ja nie pale od 1 marca 2003. > Gratuluje twardej postawy. > >A wy palicie? > na szczescie dla mnie i moich bliskich nie. > Jedyne co jest dobre w petach to fakt, ze cholera zblizaja ludzi, to znaczy > ulatwiaja kontakty towarzyskie, bardzo widac to zwlaszcza w miejscach pracy. > > pzdr > Ivek > -- > palacze to terrorysci Ja kiedyś paliłem, ale nawet nie pamiętam kiedy to było.Flaszka też jest dobra na kontakty towarzyskie, tylko nie można w pracy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 13:31 A ja palę i najgorsze jest to, że uwielbiam to robić. Faktycznie prawda jest to, że papierosy najbardziej smakują przy piwku. Drogi ivku, ja paląc staram się uważać, aby innym nie przeszkadzać, nie palę w miejscach gdzie tego robić nie wolno. Terrorystami nazwałbym raczej przeciwników palenia. Już piszę, dlaczego. Zawsze jak gdzieś jadę pociągiem to staram się znaleźć przedział przeznaczony dla palaczy. Podczas mojej ostatniej wyprawy było identycznie. Wsiadam na Wałbrzych Miasto, po przejściu całego pociągu znajduję w końcu przedział i siadam sobie wygodnie. Jakież było moje zdziwienie, gdy jak odpaliłem papieroska kobieta siedząca w tym samym przedziale zaczęła się na mnie wydzierać, że jestem bezczelnym chamem i chcę ją zabić. Nie pomogły moje tłumaczenia, że to jest przedział dla palących. Skończyło się tak, że zawołała konduktora, który potwierdził moje słowa. Wyszła trzaskając drzwiami wypuszczając z ust nie przystające kobiecie wyrazy. I kto tu jest terrorystą? Pozdrawiam ps. Właśnie sobie przypomniałem Grecję, gdzie palić można dosłownie wszędzie (nawet w marketach i w McDonaldzie), ale ja wam tego nie życzę drodzy niepalący. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 13:46 Wiesz a ja mam inne zdanie. Wydaje mi się, że wagony dla palących są po to by palić na korytarzu a nie przedziale. Nawet najbardziej zagorzały palacz woli siedzieć w przedziale, gdzie nikt nie pali niż do takiego, gdzie pasażerowie nie widzą się na wzajem. Wsiadając do przedziału dla palących ja zawsze to tak rozumiałem i tak robiłem. Polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 13:58 Niestety w przepisach PKP jest powiedziane wyraźnie. Palić można wyłącznie w miejscach wyznaczonych. Miejscami wyznaczonymi są tylko przedziały dla palących. Nie można palić na korytarzu. Masz racje, ja też wolałbym zapalić na korytarzu przy oknie, niż dusić się w przedziale, ale kiedyś mało nie dostałem mandatu za palenie na korytarzu. Musiałem się ostro nagimnasykować, aby wredny konduktor zaniechał karania mojej skromnej osoby. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 14:02 Nic mi już nie pozostaje jak życzyć Ci szybkiego powrotu do grona niepalących. Pozdrawiam. PS. Uważaj na babcie z indykiem w ręku. Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Do Ledwozipie 19.11.03, 14:53 Yo. A ja Ci powiem Ledwozipie, ze niektorzy sa terorystami i musialem sie kiedys prac nawet z jednym idota wlasnie na odcinku Walbrzych Szczawienko - Swiebodzice, bo byl tlok i on MUSIAL ZAPALIC i nie obchodzilo go, ze jest malo tlenu w ogole (ludzi byl naprany caly korytarz), tylko tlumaczyl sie, ze on nie dojdzie do przedzialu dla palacych a w kiblu palic nie bedzie. My stalismy w tym mini przedsionku wagonu tuz obok tych zywczajowo smierdzacych "toalet" i skoro nie pomogly po dobroci prosby o zgaszenie to musialem uzyc sily, bo facet ignorowal kompletnie prosby wspolpasazerow i moje o zgaszenie peta. Nie mam nic przeciwko ludziom ktorzy nie zmuszaja innych do biernego palenia, w koncu wspieraja budzet Panstwa Polskiego co nie? ;) Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie hej Ivek 19.11.03, 15:26 W związku z powyższym proponuje następujące stwierdzenia: 1. Niektórzy palacze to terroryści !!! 2. Niektórzy niepalący to terroryści !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: hej Ivek 19.11.03, 16:41 ledwozipie napisał: > W związku z powyższym proponuje następujące stwierdzenia: > > 1. Niektórzy palacze to terroryści !!! > 2. Niektórzy niepalący to terroryści !! > > Pozdrawiam Wygląda na to, że całe społeczeństwo to terroryści.Ja też? Hm? Może? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trinity.7 Re: hej Ivek 19.11.03, 19:18 Uffffffff, ja na szczęście nie palę ale fakt faktem nie lubię przebywać w gronie palaczy, brrrrr. :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 20:15 Eh. widze że z całego forum legnica tylko my z olusiem jesteśmy ci ochydni. no coż. Takie zycie :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 21:12 ledwozipie napisał: > Eh. widze że z całego forum legnica tylko my z olusiem jesteśmy ci ochydni. no > coż. Takie zycie :-)))) Nikt tu nie mówi,że jesteście ochydni.Jesteście fajnie ochydni. He he pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trinity.7 Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 21:29 swek1 napisał: > ledwozipie napisał: > > > Eh. widze że z całego forum legnica tylko my z olusiem jesteśmy ci ochydni > . > no > > coż. Takie zycie :-)))) > Nikt tu nie mówi,że jesteście ochydni.Jesteście fajnie ochydni. He he > pozdrawiam. Ładnie powiedziane, brawo! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 19.11.03, 20:16 Ja też nie palę, kiedyś zapaliłem raz jak byłem bardzo mały(12 lat), mama mnie złapała przeprowadziła poważną rozmowę i w ten oto sposób odechciało mi się palić raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwand Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 20.11.03, 14:17 Dzis na TVP1 kolo znaczka tvp1 byl narysowany skreslony papieros podczas jakiesgos seriala. Fajnie to wymyslili, niech to wszytkim przypomina o tym dniu Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 20.11.03, 14:22 A mi w internecie rano otwierały sie banerki reklamowe z antyfajką. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
goska35 Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 20.11.03, 16:51 Otóz ja jeszcze dorzucę swoje.... PALĘ. I podobnie jak ledwozipie stwierdzam, że palenie sprawia mi przyjemność. Nie terroryzuję jednak nikogo w towarzystwie niepalących, potrafię się od nałogu powstrzymać. :) Wiecie jaka to przyjemność poranna kawka, papierosek... :) A dodam jeszcze jedno. Nie wiem czy zauważyliście, ale największymi wrogami palenia są byli palacze... ci to dopiero potrafią terroryzować nas biednych nałogowców :)) Pozdrawiam Małgośka Odpowiedz Link Zgłoś
ivek shock 20.11.03, 16:57 Jestem naprawde w szoku, bo wychodzi na to, ze papierosy pomagaja w byciu sympatyczna forumowiczka takze! :o No bo okazalo sie ze i Gosia i Dethy pala :))) Ivek -- palacze niektorzy potrafia byc terrorystami Odpowiedz Link Zgłoś
goska35 Re: shock 20.11.03, 17:00 Dethy rzuciała palenie :))) od marca nie bierze używki do ust :) Małgośka Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: shock 20.11.03, 17:17 no tak sam ja przeciez za to chwalilem :(( Tyle, ze szokujace jest dla mnie to ze tak sympatyczne osoby w tym ledwozipie imaja sie lub imaly tego zgubnego nalogu. Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 20.11.03, 17:38 goska35 napisała: > Otóz ja jeszcze dorzucę swoje.... PALĘ. I podobnie jak ledwozipie stwierdzam, > że palenie sprawia mi przyjemność. Nie terroryzuję jednak nikogo w > towarzystwie niepalących, potrafię się od nałogu powstrzymać. :) Ja muszę tutaj coś dodać, otóz palący myślą, że nie terroryzują nikogo wychodząc sobie na papieroska, albo na przystanku paląc gdzieś z boku, a tak nie jest, bo po zapaleniu takiego papierosa śmierdzą jeszcze bardziej, wsiadają do autobusu i wtedy to nie mozna wytrzymać. aFe Odpowiedz Link Zgłoś
goska35 Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 20.11.03, 17:45 Tu się zgodzę... dla mnie też jest to niezbyt przyjemne. Na swpje usprawidliwienie dodam, że palę tylko wśród palących, a najchętniej w zaciszu własnej kuchni :)) Pozdrawiam Małgośka Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 20.11.03, 20:51 Ja też lubiłem sobie zapalić przy kawce albo piwku. Pychotka. Co do smrodu to muszę powiedzieć, że dużo zależy od tego, co się pali. Są dobre marki, których tytoń wręcz pachnie a są też zwykłe śmierdziuchy. I to samo jest z zapachem palaczy tylko tu jest przewaga jednak niemiłego zapachu. Trzeba palić w dużych i przewiewnych pomieszczeniach i po spaleniu opuścić je. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 20.11.03, 23:46 Ej! To nie fair. Widze brak tolerancji dla slabosci! Rownie dobrze mozna powiedziec, ze w autobusie smierdzi ludzmi niemyjacymi sie i nalezalo by ich trzymac z boku, a najlepiej stworzyc osobne autobusy! To przeciez obraz rodem z dawnej RPA! Takie sa koszty zycia w spoleczenstwie, trzeba isc na kompromisy i tyle. Palacze sobie pala, ale na swiezym powietrzu, a nie w autobusach, wiatach itp. To jest fair. Ale zeby wybrzydzac, ze smierdza, to nie fair, bo mozna smierdziec z wielu powodow:) Pozdrawiam towarzyszy przy dymku i innych tez! Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 21.11.03, 17:11 olus_stad napisał: > Ej! To nie fair. Widze brak tolerancji dla slabosci! Rownie dobrze mozna powied > ziec, ze w autobusie smierdzi ludzmi niemyjacymi sie i nalezalo by ich trzymac > z boku, a najlepiej stworzyc osobne autobusy! To przeciez obraz rodem z dawnej > RPA! Takie sa koszty zycia w spoleczenstwie, trzeba isc na kompromisy i tyle. P > alacze sobie pala, ale na swiezym powietrzu, a nie w autobusach, wiatach itp. T > o jest fair. Ale zeby wybrzydzac, ze smierdza, to nie fair, bo mozna smierdziec > z wielu powodow:) > > Pozdrawiam towarzyszy przy dymku i innych tez! Papierosy to towar luksusowy, jeżeli je kupujesz to Cię stać, a niektórych może nie być stać nawet na mydło i autobusem jeżdzą na gapę. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 21.11.03, 18:41 Zatwardziały nałogowiec to nie kupi chleba tylko fajki, chodzi mi o tego bez silnej woli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 22.11.03, 00:53 Skoro jezdza na gape i moga przeszkadzac innym swoim zapachem, to ja jestem lepszy, bo nie lamie prawa - jezdze z biletem. Wiec jezeli juz jezdza na gape, to prosze bez moralnych wywodow. Poza tym co kogo obchodzi za jaki towar ja mam papierosy? Dla jednych towarem luksusowym jest Lexus, dla innych wczasy na Barbados, dla jeszcze innych mydlo i juz, po co mi zagladac do portfela? Wydaje na co chce i mam do tego prawo, a nie mozna wyrzucic mnie z autobusu tylko dlatego, ze ktos ma delikatny nos. Pozdrawiam PS Prosze zerknac do przepisow MPK, tam jasno stoi kto moze jechac, a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: 20 XI-Dzien bez papierosa 22.11.03, 10:10 Ilekroć zaglądam do tego wątku i czytam nowe posty to zaczyna chcieć mi się palić. Chyba nie o to chodziło twórcy :-)))). Dodam tylko, że nie palę w domu. Powodem jest to że papierosek najbardziej smakuje mi w towarzystwie, a niestety moja druga połowa jest "nałogowym przeciwnikiem palenia". ps. Zapomniałem dodać że bardzo przyjemnie papieros smakuje w pracy, zawsze to jakaś przerwa i możliwość do porozmawiania ze znajomymi. ps. Nie myślcie że namawiam kogos do palenia. Wiem że „Palenie zabija”. Odpowiedz Link Zgłoś