morith 11.05.09, 12:07 Witam, czy ktos sie orientuje gdzie w legnicy mozna prywatnie zrobic usg glowy i ile to kosztuje? Z gory dziekuje za odpowiedz mor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morith Re: usg 11.05.09, 18:13 Nie mam pojecia jakie. Chce isc prywatnie do neurologa na konsultacje, ale nie zamierzam placic 80zl za to, zeby mi wypisal skierowanie na usg i kazal przyjsc z wynikami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: usg 11.05.09, 22:53 ale z dzieckiem, prawda? do neurologa z dzieckiem? Nie, w Legnicy nie zrobisz tego prywatnie Ba! W Legnicy nie masz po co też iść z dzieckiem do neurologa, bo jedyna u nas pani... hmmm... może nie na forum... Do niedawna w Lubinie przyjmowała dr Mikołajków i na miejscu, w razie potrzeby, wykonywała usg. Niestety, od marca przeniosła się do Wrocławia. Sprawa wygląda tak - albo szukasz DOBREGO neurologa z aparatem usg w gabinecie, albo załatwiasz skierowanie i takie usg robią w legnickim szpitalu w poradni neonatologicznej. Jeśli pójdziesz na wizytę prywatną i dostaniesz skierowanie - niestety nie będzie ono możliwe do zrealizowania w szpitalu (druga poradnia neo jest na Biegunowej), bo mogą wykonać tylko badanie na podstawie skier. od lekarza na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
morith Re: usg 11.05.09, 23:13 Nie, chcialam sobie zrobic usg. Z tego co wiem to nie jestem w ciazy ;) Wielkie dzieki za odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniammt Re: usg 12.05.09, 07:05 U osoby dorosłej nie robi sie usg głowy. Takie usg można wykonać tylko przy nie zrośniętym ciemiączku. U dorosłych robi się rezonans magnetyczny albo tomografię komputerową. Te badania można zrobić w szpitalu legnickim ale są dość drogie. Najlepiej poprosić lekarza rodzinnego o skierowanie Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: usg 12.05.09, 10:26 no właśnie, usg tylko u niemowlaka, stąd tor mojej odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
morith Re: usg 12.05.09, 10:39 Ok, przepraszam za zamieszanie :) I jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś