sloggi 27.01.04, 15:07 O gazetach, czyli co czytacie? Jaką prasę kupujecie regularnie, a jaką sporadycznie? Poza Wyborczą (w poniedziałki i środy) kupuję Politykę, czasami jakieś kolorowe badziewie, w pracy mam Parkiet i Puls Biznesu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wgfc Re: O gazetach 27.01.04, 15:40 sloggi napisał: > O gazetach, czyli co czytacie? (czytacie =/= kupujecie) W miarę regularnie: - Rzepę, - Gazetę, - Politykę, - Newsweeka, - lokalny brukowiec, w którym nie ma co czytać (tygodnik), - gazetkę parafialną Dodatkowo, wtedy kiedy wpadnie mi w ręce (czasem więc z dużym opóźnieniem): - branżowy tygodnik (PP) i biuletyn UPU, - Biuletyn IGKM, - Autobusy, - Komunikację Publiczną. na pewno i tak o czymś zapomniałem. Zresztą przeczytam każdą gazetę lub czasopismo, która wpadnie mi w ręce. Odpowiedz Link
matya Re: O gazetach 27.01.04, 16:38 w piatki GW ("co jest grane" glownie) nieregularnie: Magazyn Gorski Gory Swiat nauki Wiedza i Zycie Charaktery Canor (to mial byc kwartalnik ale cos nie widac ostatnio ) jakies kulinarne czasem np. Kuchnia cos o roslinkach (balkonowych w sezonie, doniczkowych sporadycznie) poza tym jak jestem u Mamencji: Poradnik Domowy Angora Odpowiedz Link
siwapp Re: O gazetach 27.01.04, 16:47 Gazetę Wyborczą regularnie, Polityka, Newsweek, Wiedza i Życie... Próbowałam ostatnio czytać Twój Styl (no skoro jestem baba to coś z tzw. "prasy kobiecej" wypadałoby czytać) ale się poddałam... Ta gazeta to wyzwanie dla mojej cierpliowści - jak można to w ogóle czytać?! Odpowiedz Link
f.l.y Re: O gazetach 27.01.04, 17:05 dzienniki: - Gazeta Wyborcza - w środy z zamiłowania i ciekawości, w soboty dla Wysokich Obcasów i Turystyki tygodniki: - Świat Kobiety - Bella - Tele Świat /program TV/ miesieczniki: - Twój Styl - Pani - Elle - Marie Clarie - Zwierciadło - Poradnik Domowy - Dobre Rady - Cztery Kąty - M jak Mieszkanie - Mieszkanie - od czasu do czasu Pieprz i Sól, dodatki kulinarne do tygodników, czasami Łazienki i Kuchnie, Wnętrza - Claudię - Olivię - Jolki, Magazyn Rozrywki, Rozrywkę /krzyżówki/ - Focus + wyd.specjalne - Newsweek - wydania specjalne z innych kupuję, ale nie czytam: - NIE /facet - Fakty i Mity/ojciec - Przekrój/ojciec - To i Owo/ojciec - Przyjaciólka, Pani Domu/ ojciec - czasami przeglądam strony 'mieszkalne' i kulinarne - Super Express - w piatek - PILOT + pr tv/syn - CD Action/syn - Slizg/syn - Zagle/syn - Komputer/syn - Motocykl/Motory/syn czasami Gimnazjalistę/syn i własnie włosy mi dęba stanęły, że tyle forsy wydaję na gazety!!! acha, Vivę przynosi mi kumpela, a ja jej swoje przeczytane... czasem też przeglądnę Super Linię koleżanki z pracy... mogłam coś opuścić generalnie jestem uzależniona od prasy wszelkiej.... pozdrawiam, Fly Odpowiedz Link
malidar Re: O gazetach 27.01.04, 19:37 F.l.y chyba załatwiła zagadnienie ... Czytam systematycznie: "Nie" i "Przekrój" z tygodników, "Pani", "Twój Styl", "Mój Pies" z miesięczników, sobotnia GW (w całości od deski do deski załatwia mój Lepsza Połowa, ja Stołeczną, turystykę i Wysokie obcasy), w tygodniu w sieci. I ogólnie w sieci dużo czytam bo mam czas. I strasznie lubię czytać książki ale to już nie ten temat Odpowiedz Link
ashek Re: O gazetach 28.01.04, 01:20 wyborcza dziennik polski polityka przekroj strona krakow new musical express wiedza i zycie kino pzdr. tom(ashek0 Odpowiedz Link
posener1971 Re: O gazetach 28.01.04, 01:41 wyborcza, rzepa online, polityka, newsweek, wprost, puls biznesu, gazeta prawna Odpowiedz Link
sasha_m Re: O gazetach 28.01.04, 08:44 Kiedyś namiętnie kupowałam i czytałam Gazetę, kilka tygodników i miesięczników. Odzwyczaiłam się, a kiedy tata podrzuci mi jakąś prasę, po przejrzeniu tylko utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze robię nie kupując nic. Wiadomości i ciekawe artykuły czytuję w Internecie. A w wolnym czasie wolę poczytać książkę. Odpowiedz Link
geograf Re: O gazetach 30.01.04, 17:13 co czytam?czytam dużo gazet,startam się regularnie kupować,jednakże nie zawsze mi się to udaję.. przede wszystkim GW,Politykę, co tydzień Express (taka łódzka bulwarówka), zaglądam też do Press. Ale to głównie czytuję w Empiku,bo szkoda mi 10 złotych na gazetę Generalnie przeglądam artykuły w internecie.. chociaż..kiedyś więcej czytałem... ale z drugiej strony-nie czytając ostatnio jakiejkolwiek gazety-jakoś łatwiej i spokojniej...wiecie? Odpowiedz Link
brezly Re: O gazetach 30.01.04, 17:20 Znaczy tak: prenumeruje tu Tygodnik Powszechny (polecam, takze agnostykom) i kupuje Polityke. Jak nie ma Polityki to (z trudem wiekszym) Newsweek. Najblizszemu Otoczeniu dosylaja Wysokie Obcasy. Wyborcza i Rzepe co dzien na necie. Odre regularnie. Z ciekawosci cos gospodarczego: Profit albo PB na sieci. Mozna ladne kawalki jezykowo zanelzc, np. ze cos z diamentu wychodzi trendem bocznym. Zegnam weekendow i jeszcze rzuce tylko to (powalilo mnie): 'hyhy a ja mam od wczoraj piekna tabliczke na smietniku pod blokiem: altana smietnikowa przeznaczona dla mieszkańców bloku 12.' Hej. Odpowiedz Link
wgfc Re: O gazetach 30.01.04, 18:25 Brezly napisał: > Znaczy tak: prenumeruje tu Tygodnik Powszechny Tak, o Tygodniku zapomniałem Tygodnik prenumeruje sąsiadka - podrzuca mi go od czasu do czasu razem z Newsweekiem. Odpowiedz Link
maky Re: O gazetach 31.01.04, 19:45 Wyborcza w piątki i poniedziałki, Rzeczpospolita w środy i czwartki, poza tym czasami Puls Biznesu i sporadycznie Parkiet. A z tych co to można pooglądać obrazki... Wprost i Przekrój i ciągle brakuje mi jakiegoś tytułu na rynku "Życie jest pięknę, choć gryzmolimy je na brudno i nie zdążymy go na czysto przepisać" Odpowiedz Link
czarna_jagodka Re: O gazetach 31.01.04, 21:24 Ja kupiuje i czytam: - Gazetę Wyborczą (zawsze w piątki i soboty, czasem w inne dni) - Newsweek - Politykę - Focus - Gazetę Prawną (codziennie) - Gazetę Podatkową - Profit - Rzeczpospolita (bardzo rzadko) - czasem coś kulinarnego (np. Sól i pieprz, Moje gotowanie.... ale tylko co któryś numer) I to chyba tyle. Odpowiedz Link