Dodaj do ulubionych

Staniszkis straciła wiarygodność

07.05.10, 22:11
zdaniem TVN 24. A właściwie jednej z rozmówczyni. Moim zdaniem - też. Tzn. ta
pani nigdy nie powinna się była wypowiadać na tematy, na których się nie zna.
A jedzie na nie_wiadomo_skąd_powziętym przekonaniu, że jest guru. Pamiętam jej
wypowiedzi na temat kryzysu, o ile się nie mylę, nie jest ekonomistką. Dla
mnie ta pani jest skreślona. Szkoda, bo jednak coś robiła, żeby być profesorem...
PS. Sibi, byłam sąsiadką Iredyńskiego. Pił do spodu. Do tego stopnia, że do
sąsiadów z wizytą wybierał się w spodniach zmoczonych moczem, ale to już był
jego finał.
Obserwuj wątek
    • anoagata Re: Staniszkis straciła wiarygodność 07.05.10, 22:39
      Wysłuchałam dziś wywiad tej Pani, Pani socjolog dziś zabawiła się w filozofa,od
      zięcia po przez P.Martę wskoczyła na E.Klicha.Myślę,że może chce pierwszą damą być.
      • iwa_ja Re: Staniszkis straciła wiarygodność 07.05.10, 22:42
        No, ale barwi się ostrą szminką. Jest beznadziejna. Jak beznadziejne są nasze
        media, które ją czy innego Witolda Orłowskiego albo Balcerowicza, ciągle cytują.
    • frida2 Re: Staniszkis straciła wiarygodność 07.05.10, 23:06
      a co takiego ośmieliła się powiedzieć, że tę wiarygodność utraciła?
      • king.james Re: Staniszkis straciła wiarygodność 08.05.10, 09:41
        To nie to, że raz coś powiedziała. Chodzi bardziej o całość jej wypowiedzi na
        przestrzeni ostatnich lat. Mnie też ona coraz bardziej zadziwia. Przede
        wszystkim tym, że kiedyś zdawała się być bardziej wyważona w swych
        wypowiedziach, zaś teraz jej słowa coraz bardziej pachną prawicowym radykalizmem.
        • anoagata Re: Staniszkis straciła wiarygodność 08.05.10, 10:13
          Właśnie za bardzo pachnie i to nie ważne czy prawicowym,czy lewicowym.Chciałam
          od niej usłyszeć ogólny zarys w najbliższym czasie,na tle katastrofy ,obchodów ,
          wyborów etc.Usłyszałam poparcie dla jednej partii,to to ja znam dokladnie i
          pani profesor nie musi mi robić wykładu.
      • sibeliuss Re: Staniszkis straciła wiarygodność 08.05.10, 10:28
        frida2 napisała:

> a co takiego ośmieliła się powiedzieć, że tę wiarygodność utraciła?

A za co Ty ją cenisz i z jakimi poglądami Tej pani się zgadzasz?
        • frida2 Re: Staniszkis straciła wiarygodność 08.05.10, 11:05
          sibeliuss napisał:

> A za co Ty ją cenisz i z jakimi poglądami Tej pani się zgadzasz?

nie o to chodzi za co ją cenię, bądź nie.
          zapytałam skąd takie oburzenie, bo czytałam ostatnio jej wypowiedź o szansach Kaczyńskiego w wyborach i sądzę iż to spowodowało taką krytykę tutaj.
          ludzie, macie obsesję.
          • sibeliuss Re: Staniszkis straciła wiarygodność 08.05.10, 16:03
            Tak mam obsesję, że ten kurdupel wygra. Dziwne?
            • ewa9717 Re: Staniszkis straciła wiarygodność 08.05.10, 16:28
              Niestety, jak pokazuje życie, na emocjach mozna u nas dowolnie
              daleko zajechać. Pozostaje mieć nadzieję, że jarkacz nie wytrzyma
              prezentowania zbolałej miny i smutnym tonem wygłaszanych podziękowań
              (z przypominaniem nieboszczyka w tle), prędzej czy później coś po
              swojemu chlapnie. No i ta obawa (nie sam na to cierpisz) moze
              zmobilizować ludzi do pójscia na wybory. Dla wielu, dla mnie też,
              będzie to kolejne głosowanie przeciw.
              • skiela1 Re: Staniszkis straciła wiarygodność 08.05.10, 16:32
                Nie uwierzysz,ale ja nawet nie wiem jaki on ma glossmile
            • frida2 Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 12:44
              sibeliuss napisał:

> Tak mam obsesję, że ten kurdupel wygra. Dziwne?

nie, absolutnie.
              on wygra na pewno.
    • horpyna4 Re: Staniszkis straciła wiarygodność 08.05.10, 10:25

A ona była kiedykolwiek wiarygodna?

Pamiętam, jak rypła się sprawa z listą Wildsteina. Pani Staniszkis
      gardłowała wtedy za upublicznieniem zawartości bez żadnych oporów,
      że można w ten sposób skrzywdzić kogoś niewinnego. Potem okazało
      się, że i ona figuruje wśród współpracujących z SB. Widzieć jej minę
      wtedy - bezcenne...
      Ale prowadzący z nią wywiad powiedział, że wiadomo o jej niewinności
      i to była jakaś tam fałszywka, czy nadinterpretacja... natychmiast
      wróciła jej pewność siebie i wręcz buta. Znów stwierdziła, że należy
      wszystko upublicznić jak leci, nic do niej nie dotarło.
    • sibeliuss Re: Staniszkis straciła wiarygodność 08.05.10, 10:27
      Dla mnie nigdy nie była, nie jestem pisokratą.
      • 1_tralala Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 12:58
        sibeliuss napisał:

> nie jestem pisokratą.

jestes za to pisofobem
        i jak każdego .....foba nalezy cie olewac.
        • jedzoslaw Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 13:21
          1_tralala napisał:

> sibeliuss napisał:
          >
          > > nie jestem pisokratą.
          >
          > jestes za to pisofobem
          > i jak każdego .....foba nalezy cie olewac.

I znowu retoryka zero-jedynkowa. Uch, jak ja tego nie znoszę...

Czy każdy, kto nie popiera PiS musi być od razu dyszącym z nienawiści PiSofobem?
          Ja np. nie popieram PiS, ale nie dyszę nienawiścią do tej partii, czego o jej
          fanach często powiedzieć nie można, jeśli idzie o ich stosunek do przeciwników.
          Są w życiu publicznym prawdziwi PiSofobowie, którzy w operetkowych rządach tej
          partii upatrywali zagrożenia dla demokracji, ale są to tylko jednostki.
          • 1_tralala Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 14:04
            jedzoslaw napisała:
            >
            > Czy każdy, kto nie popiera PiS musi być od razu dyszącym z nienawiści PiSofobem
            > ?
            > Ja np. nie popieram PiS, ale nie dyszę nienawiścią do tej partii,

dlatego nie ciebie nazywam pisofobem. nie widzisz roznicy?

>czego o jej

> fanach często powiedzieć nie można, jeśli idzie o ich stosunek do przeciwników.
            daj przyklad, bo cos mi sie wydaje ,ze sciemniasz.
            jak na razie to wchodzac na to forum mozna znalezc idealne przyklady
            zacietrzewienia. i naprawde nie trzea byc zwolennikim pisu by to dostrzegac. czy
            to ma w jakis sensie dowartosciowywac piszacych, ze sa po te jedynie slusznej
            stronie?

> Są w życiu publicznym prawdziwi PiSofobowie, którzy w operetkowych rządach tej
            > partii upatrywali zagrożenia dla demokracji, ale są to tylko jednostki.

• jedzoslaw Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 14:52
              > daj przyklad, bo cos mi sie wydaje ,ze sciemniasz.

Nie na tym forum. Wystarczy obejrzeć w TV program Pospieszalskiego.
              • 1_tralala Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 15:22
                jedzoslaw napisał:
                >
                > Nie na tym forum.
                no wlasnie, a ja pisze o tym forum.

>Wystarczy obejrzeć w TV program Pospieszalskiego.

w tvp to nie jest jedyny program, ktory mozna odbierac, jako zaangazowany
                politycznie. program zakowskiego jest rownie nieobiektwny pod kazdym wzgledem,
                lis tez nie ma nic wspolnego z rzetelnoscia dziennikarka. jednak cala krytyka
                skupia sie na pospieszalskim, choc kazdy z tych pseudo dziennikarzy wysluguje
                sie jakiejs partii.
                jak widzisz podany przez ciebie przyklad jest latwy do zakwestionowania, czyli
                ....warty.
                • jedzoslaw Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 15:49
                  > w tvp to nie jest jedyny program, ktory mozna odbierac, jako zaangazowany
                  > politycznie. program zakowskiego jest rownie nieobiektwny pod kazdym wzgledem,
                  > lis tez nie ma nic wspolnego z rzetelnoscia dziennikarka. jednak cala krytyka
                  > skupia sie na pospieszalskim, choc kazdy z tych pseudo dziennikarzy wysluguje
                  > sie jakiejs partii.
                  > jak widzisz podany przez ciebie przyklad jest latwy do zakwestionowania, czyli
                  > ....warty.

A ja widzę, że nie widziałeś choćby jednego programu tego pana. Bo z Żakowskim
                  czy Widsteinem można się zgadzać, lub nie, ale to są dziennikarze, którzy
                  pracują według dziennikarskich metod i prezentują materiały z wiarygodnych
                  źródeł, pozwalając na polemikę zaproszonym gościom. Pospieszalski nie pracuje
                  jak dziennikarz, nie pozwala na dyskusję i nie prezentuje rzetelnych materiałów.
                  W mediach ma być pluralizm, ale pluralizm dziennikarski, nie zaś propagandowy i
                  agitacyjny. Bo aby być dziennikarzem trzeba się na tym minimalnie znać.
                  • 1_tralala Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 19:18
                    jedzoslaw napisał:

Pospieszalski nie pracuje
                    > jak dziennikarz, nie pozwala na dyskusję i nie prezentuje rzetelnych materiałów

problem chyba lezy w oczekiwaniach jakie mialas w stosunku do ludzi,ktorzy
                    pzyszli pod palac. ne bardzo podoba ci sie ,ze przyszli dla prezydenta. wybacz
                    ,ale naiwnoscia jest sadzenie, ze ludzie ktorzy stoja po kilkanascie godzin w
                    kolejce (a wlasnie z nimi rozmawia pospieszalski)przyszli by zamanifestowac
                    negatywny stosunek do kaczora. raczej powodowala nimi chec manifestacji poparcia .
                    druga sprawa-obraz tych ludzi tez nie wpisywal sie w utarty stereotyp
                    nawiedzonych moherow. ludzie ,jak ludzie.jedni madrzejsi ,inni mniej ,zadne
                    bydlo. mnie to nie zaskoczylo.dla ciebie widac to problem. tylko, czy to aby na
                    pewno wina pospieszlskiego, ze rzeczywistosc okazala sie inna niz bylas na to
                    przygotowana?

> W mediach ma być pluralizm, ale pluralizm dziennikarski, nie zaś propagandowy i
                    > agitacyjny. Bo aby być dziennikarzem trzeba się na tym minimalnie znać.
                    • jedzoslaw Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 21:03
                      > problem chyba lezy w oczekiwaniach jakie mialas w stosunku do ludzi,ktorzy
                      > pzyszli pod palac. ne bardzo podoba ci sie ,ze przyszli dla prezydenta. wybacz
                      > ,ale naiwnoscia jest sadzenie, ze ludzie ktorzy stoja po kilkanascie godzin w
                      > kolejce (a wlasnie z nimi rozmawia pospieszalski)przyszli by zamanifestowac
                      > negatywny stosunek do kaczora. raczej powodowala nimi chec manifestacji poparci
                      > a .

Nie. Ja uważam, że ludzie ci przyszli z powodu ogólnego współczucia dla ofiar
                      tragedii i z wielkiego dla nich szacunku, nie zaś dlatego, że popierali
                      Prezydenta. Tam byli ludzie, którzy stracili Głowę Państwa, a nie swojego
                      ulubionego polityka. Nie popierałem go, ale gdybym mieszkał w stolicy na pewno
                      bym pod Pałac przyszedł. Bo zginął prezydent mojego kraju i nawet jeśli go nie
                      popierałem to jednak był prezydentem. Pospieszalski tymczasem puścił na wizję
                      tylko te wypowiedzi, które należały do wielkich zwolenników Prezydenta, w tym
                      zapłakanego faceta, który przebąkiwał o krwi na rękach Putina. W jego programach
                      stale tylko przewijali się Krasnodębski i Gwiazda, a ich dyskusja polegała na
                      piciu sobie z dzióbków i ostrej krytyce obecnej ekipy, w tym Komorowskiego,
                      który za mało płakał nad ofiarami. Walono też w krytyków tamtej prezydentury:
                      nie tylko w słusznie krytykowanego Palikota, ale i w tych, którzy ośmielili się
                      mieć inne zdanie niż Lech Kaczyński. Przykro mi, ale fakt czyjejś śmierci nie
                      czyni nikogo świętym. Krytyka, jaka miała miejsce przez ostatnie 5 lat nie była
                      tylko szyderstwami Palikota, ale także była to krytyka rzeczowa i potrzebna.
                      Owszem, w okresie żałoby należało zachować umiar- ale po obu stronach. Tymczasem
                      Jasio P. i jego kumple tarzali się w jadzie wobec dawnych krytyków Prezydenta,
                      wykorzystując chwilową etyczną przewagę Jego osoby z racji tego, iż jest to
                      osoba zmarła. Wreszcie, przypomnijmy inne programy Pospieszalskiego, jeszcze za
                      życia Lecha Kaczyńskiego. Przykro mi, ale to nie przypominało publicystyki.

> druga sprawa-obraz tych ludzi tez nie wpisywal sie w utarty stereotyp
                      > nawiedzonych moherow.

Niestety, wprost przeciwnie. Zapłakany mężczyzna, który już zna winnych- toż to
                      zachowanie prosto z manifestacji Rodziny RM.

ludzie ,jak ludzie.jedni madrzejsi ,inni mniej ,zadne
                      > bydlo.

Czy ktoś tu użył określenia "bydło"?

mnie to nie zaskoczylo.dla ciebie widac to problem.tylko, czy to aby na
                      > pewno wina pospieszlskiego, ze rzeczywistosc okazala sie inna niz bylas na to
                      > przygotowana?

Patrz wyżej, co napisałem o Pospieszalskim. Tego człowieka miałem już okazję
                      poznać z jego dokonań i nie wierzę, by wybrane przez niego wypowiedzi osób
                      zostały wybrane przypadkowo. Ponadto, prawdziwy dziennikarz wysłuchuje opinii
                      obydwu stron. Idę o zakład, że pod Pałacem Prezydenckim byli też ci, którzy
                      Prezydenta nie popierali. I w innych programach telewizyjnych oraz w internecie
                      (np. na stronach Facebooka) takich osób widziałem sporo.
                      • 1_tralala Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 23:35
                        jak bardzo krytyka kaczorow jest rzeczowa i niezbedna pokaze ci na przykladzie
                        waszego form-by dlugo nie szkac.

watek o graniu na emocjach podczas wyborow
                        ktos pisze,ze bilbordy pisu sa w kolorze sepii , ktos inny stwierdza ze to
                        kurewstwo i hienizm, inni podchwytuja temat i podobnym tonie oceniaja . nie
                        wazne, ze nikt nie widzial tych plakatow (do tej pory zaden sie nie
                        pojawil),wazne, ze mozna sobie pouzywac.-to jest wlasnie granie na emocjach, to
                        nie nic wsplnego z krytyka.
                        w innym watku kaczynski "krytykwany" jest za niewlasciwe przezywanie zaloby.
                        zdaniem niektorych strata brata powinna byc wystarczajacym powodem do jego
                        rezygnacji z polityki. przypominam, ze nie tak dawno premier stracil matke,nie
                        przypominam sobie by ktos roztrzasal jego ewentualna rezygnacje z tego powodu.
                        wymieniac tak moge dlugo. szczegolnie teraz, kiedy kaczor milczy ta niby
                        konstruktywna krytyka jest nad wyraz czytelna. niemal kazda informacja o nim
                        zaczyna sie od...jesli. jesli jarkacz bedzie to.... niekiedy mam wrazenie, ze
                        wrzucenie paru jobow kaczynskiemu niektorym potrzebne jest do zycia niczym tlen.

wracajac do ludzi przed palacem.
                        moim zdaniem jednak wiekszosc przybyla by zamanifestowac swoje poparcie.w
                        pierwszym , drugim dniu bylo jak piszesz-ludzie przychodzili z powodu
                        wspolczucia i szacunku dla ofiar.nastepne manifestacja poparcia dla lk i
                        jednoczesnie sprzeciwem wobec stronniczosci przekazow medialnych, chamstwa w
                        polityce itp

• dede43 Re: Staniszkis straciła wiarygodność 10.05.10, 10:19
                          Coś mi sie widzi, że pora przypomnieć:

http://i41.tinypic.com/2djv6h.jpg
                          • 1_tralala Re: Staniszkis straciła wiarygodność 10.05.10, 14:17
                            pora przypomniec? ale co?
                            nawet autor nie przpuszczal, ze znajdzie sie ktos,kto tak jak ty bedzie
                            przekonany,że to plakat pisu.
                            stawiasz mnie w trudnej sytacji, gdyz nie wiem czy mam ci tlumaczyc dlczego tak
                            wlasnie jest, czy moze to był zart z twojej strony.
                            osobiscie wolalbym ten 2 wariant.
                            • justy-nka58 Re: Staniszkis straciła wiarygodność 10.05.10, 16:57
                              Moi znajomi pojechali do Pałacu niby oddać hołd,ponad 100km,bo tam była
                              telewizja duża część społeczeństwa była chyba tylko w tym celu żenujace.
                            • dede43 Re: Staniszkis straciła wiarygodność 10.05.10, 18:00
                              1_tralala napisał:

> pora przypomniec? ale co?
                              > nawet autor nie przpuszczal, ze znajdzie sie ktos,kto tak jak ty bedzie
                              przekonany,że to plakat pisu. stawiasz mnie w trudnej sytacji, gdyz nie wiem czy
                              mam ci tlumaczyc dlczego tak wlasnie jest, czy moze to był zart z twojej strony.
                              osobiscie wolalbym ten 2 wariant.

Wydawało mi się, że żart jest oczywisty, przynajmniej na tym forum.
                              • 1_tralala Re: Staniszkis straciła wiarygodność 10.05.10, 22:44
                                dede43 napisała:

> Wydawało mi się, że żart jest oczywisty, przynajmniej na tym forum.

podrzucajac ci pomysl z zartem nie oczekiwalem podziekowania.
                                ale przyznam, ze tej malej zlosliwosci z twojej strony tym badziej.

• justy-nka58 Re: Staniszkis straciła wiarygodność 11.05.10, 08:47
                                  Jeżeli jesteś pro pisowcem to po co te uszczypliwości i złośliwości?
    • jhbsk Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 09:54
      A jak można stracić coś czego się nie ma? Przecież ona z głębokim przekonaniem
      bredzi od lat.
      • anoagata Re: Staniszkis straciła wiarygodność 09.05.10, 10:49
        Przynajmniej ja jak bredziła o byle czym to lubiłam jej posłuchać,natomiast jak
        przeszła do konkretów/nie ważne czyich/ to moja wiarygodność jeżeli miała to
        faktycznie straciła,bo uważam,ze człowiek takiej profesji tak mówić nie powinien
        i koniec kropka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka