sloggi 24.03.04, 15:54 Pamiętacie Niewolnicę Isaurę, Leoncia, Januarię i człowieka z Couilombo; Blake'a, Cristal i Alexis oraz bohaterów innych tasiemców? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sasha_m Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 16:03 Nooo jassne Nic ciekawszego wtedy nie było. Ogladałam też "W kamiennym kręgu", tytuł, który mój tata przemianował na "Kamienną dupę", bo od oglądania tych dłużyzn tyłek drętwiał. Ale oczywiście oglądał razem z nami, obowiązkowo Ale "Niewolnica Isaura" była the best, może dlatego, że to był chyba pierwszy taki tasiemiec w TVP I te wyludnione ulice podczas emisji, po których tylko wiatr hulał... Odpowiedz Link
krolewna.sniezka Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 16:08 > Ale "Niewolnica Isaura" była the best, może dlatego, że to był chyba pierwszy > taki tasiemiec w TVP I te wyludnione ulice podczas emisji, po których tylko > > wiatr hulał... U mnie w windzie ktos wyryl nozem na scianie "Uwolnic Isaure!". Ludzie sie naprawde przejmowali jej losem Odpowiedz Link
sasha_m Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 16:14 A jak ogromny wpływ miał ten serial na ludzi, wystarczy przypomnieć sobie dyskusję na temat nadawania dzieciom imion Isaura i Leoncio. Nie wiem, jak ona się zakończyła i czy są w Polsce kilkunastoletnie już dzieci o tych imionach. Spotkaliście może? Straszne, tak skrzywdzić dziecko... Odpowiedz Link
kris01 Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 16:15 To są przecież kultowe seriale tasiemcowe. Pamiętam w podstawówce oglądaliśmy nawet "Niewolnicę..." na j. polskim. Nasz nauczyciel był takim maniakiem. W godzinach emisji zamierało niemalże cało miasto. To były czasy Odpowiedz Link
krolewna.sniezka Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 16:21 Isaura byla bezkonkurencyjna. 99% ogladalnoscie w Polsce, od niemowlaka do umrlaka. Inny serial ktory rowiez byl super ogladalny, to "Ptaki ciernistych krzewow". Ahh...lza mi sie kreci jak sobie przypomne tego ksiedza i niespelnionej milosci Odpowiedz Link
kris01 Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 16:19 Trochę z innej beczki: Był taki film "Powrót do Edenu". Też oczywiście wielki szał. W Polsce nawet nakręcono kilka odcinków, kończących I etap serialu. Odcinki strasznie żenujące, ale o jak wielkim przywiązaniu do serialu świadczyły. Odpowiedz Link
sasha_m Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 16:30 "Dallas" "Święty" "Pogoda dla bogaczy" "Aniołki Charliego" Wszystko oglądałam, może to dlatego teraz stronię od telewizji? Odpowiedz Link
vika411 Re: Isaura, Leoncio, Blayc czy jak im tam...bylo 24.03.04, 16:40 ...zyja wsrod nas.-) osobiscie znam dwie Isaury i na nieszczesliwe nie wygladaja.A leoncjo ma na imie swagier wspolnika ale on jest Brazylijczykiem.Tony Black (vel Bleyc) byl kiedys landrynkowo slodkim niemieckim, spiewajacym romantyczno-slodkie piosenki w stylu "Folkdeutch" w roznych lukrowanych na niemiecka modle filmidlach Ale on sie nie liczy bo umarl na narcyzm poparty alkoholizmem Odpowiedz Link
anahella Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 21:41 Z Isaury ogladalam tylko czolowke. Byl tam fajny motyw muzyczny. Skocnzyla sie muzyczka, ja odchodzilam od telewizora a reszta rodziny zasiadala Z innych kultowych seriali to oczywiscie Czterej Pancerni. Hans Kloss jakos mnie nie krecil, Sztyrlic tym bardziej. Ale z zapartym tchem ogladalam przygodny dzielnego redaktora Maya w serialu "Zycie na goraco". No i oczywiscie kryminaly: Colombo, Aniolki Charliego, Swiety. Niezapomniany byl tez "Rewolwer i melonik". A jest ktos, kto pamieta "Planete Malp" i "Kosmos 1999"? Z pozniejszych czasow to oczywiscie Robin Hood, ale ten z kawalkiem zepolu Clannad w czolowce. Odpowiedz Link
vika411 Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 21:43 A kto pamieta WIELOKROPEK...................... Odpowiedz Link
reniatoja Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 23:43 Az wierzyc mi sie nie chce, ze nikt nie wspomnial o "Labiryncie". To byl dopiero serial!! Pierwszy polski tasiemiec. Choc mial zaledwie cos ok., 150 odcinkow, ale to i tak byl rekord w Polsce. Nie ogladalam Isaury nigdy, tudziez kamiennego kregu, bo nam telewizor (Ametyst cz/b rocznik '65 - prezent slubny moich Rodzicow) tak cholernie sniezyl, ze nie bylo nic kompletnie widac. Natomiast jak byl Labirynt to mielismy juz Rubina i sie w kolorze ogladalo jak pańcia, no nie opuscilam zadnego odcinka. Kochalam Labirynt. Po latach, jakies trzy czetry lata temu leciala powtorka - zobvaczylam ze dwa odcinki - zenujace... Musze powiedziec, ze polskie sołp operas poszly mocno do przodu jak sie porowna z Labiryntem. Odpowiedz Link
vika411 RENIAAAAAAAAAAA! Psia kosc!.-( 24.03.04, 23:52 reniatoja napisała: > Az wierzyc mi sie nie chce, ze nikt nie wspomnial o "Labiryncie". To byl > dopiero serial!! Pierwszy polski tasiemiec. Choc mial zaledwie cos ok., 150 > odcinkow, ale to i tak byl rekord w Polsce. Nie ogladalam Isaury nigdy, tudziez > > kamiennego kregu, bo nam telewizor (Ametyst cz/b rocznik '65 - prezent slubny > moich Rodzicow) tak cholernie sniezyl, ze nie bylo nic kompletnie widac. > Natomiast jak byl Labirynt to mielismy juz Rubina i sie w kolorze ogladalo jak > pańcia, no nie opuscilam zadnego odcinka. Kochalam Labirynt. Po latach, jakies > trzy czetry lata temu leciala powtorka - zobvaczylam ze dwa odcinki - > zenujace... Musze powiedziec, ze polskie sołp operas poszly mocno do przodu jak > > sie porowna z Labiryntem. BYLAS NA HAMAKUß1>.-( Tam jest wateczek dla Ciebie i Liloomki! gdzie Ty sie wloczysz?!(( Odpowiedz Link
sasha_m Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 24.03.04, 23:52 "Labirynt" - tylko coś ze 130 odcinków. Wtedy to było stanowczo za mało Nie tak dawno oglądałam fragmenty, najbardziej uderzyła mnie moda, jaka wtedy panowała - te szerokie spódnice i bufiaste bluzki koszulowe obowiązkowo przepasane paskiem na biodrach... I fryzury... )) Odpowiedz Link
ashek Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 25.03.04, 00:53 Może to w zamierzeniu wątek o kiczu w tv, ale ja pamietam takie super pozycje jak: "Ja, Klaudiusz","Saga rodu Forsyth`ow". To były seriale!! I jeszcze ta lektorka, która czytała "napisy"....nazywała się chyba Stella Weber. pzdr. tom(ashek) Odpowiedz Link
vika411 Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 25.03.04, 01:00 A kto pamieta " Randal i duch Hopkirka"? To byl serial! Odpowiedz Link
ashek Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 25.03.04, 01:15 vika411 napisała: > A kto pamieta " Randal i duch Hopkirka"? To byl serial! tak!! i jeszcze "Koń, który mówi" Odpowiedz Link
anahella Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 25.03.04, 07:53 ashek napisał: > vika411 napisała: > > > A kto pamieta " Randal i duch Hopkirka"? To byl serial! > > tak!! > i jeszcze "Koń, który mówi" A ja tytuly znam ale seriali nie. Mam wrazenie ze byly ogladane u mnie w domu jak bylam mala, ale mnie wtedy tv nie krecilo Odpowiedz Link
feminna Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 25.03.04, 01:27 Jasne, ja nawet Isaurę i Leoncia na żywo widziałam jak w Polsce byli)) Odpowiedz Link
martuha Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 25.03.04, 07:43 wlasnie, "w labiryncie" ogladalam z rodzicami namietnie. tak samo "dynastie". to byly czasy. najfajniejszy watek w "dynastii" jak dla mnie, to porwanie jednej z bohaterek przez kosmitow! jacy ci scenarzysci mieli rewelacyjne pomysly! teraz porwania przez kosmitow to taki standard kazdej amerykanskiej opery mydlanej, nie robi az takiego wrazenia. Odpowiedz Link
sasha_m Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 25.03.04, 08:15 A dla dzieci? "Barbarella", "Niebieskie lato" (w sobotnie poranki), "Wakacje z duchami". A na dobranoc w niedzielę "Pszczółka Maja", a w poniedziałek radzieckie bajki Jeszcze mi się przypomniała "Kobieta za ladą" i "Pod jednym dachem" - obydwa czeskie. Tych seriali przypominam sobie coraz więcej. Myślałby kto, że bylismy tacy rozpieszczani przez Telewizję Polską )) Odpowiedz Link
majenka3 Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 25.03.04, 08:19 Czy wspaniały "Przystanek Alaska" to był już wspominany...sięgnęłam wprawnym gestem po kawowy kubek poranny a tam pustoooo...musze się oddalic w celach uzupełnieniowych..ale "Alaska" to było coś.. Odpowiedz Link
adhamah Re: Isaura, Dynastia - seriale pamietane i wspomi 25.03.04, 08:56 sloggi napisał: > Pamiętacie Niewolnicę Isaurę, Leoncia, Januarię i człowieka z Couilombo; > Blake'a, Cristal i Alexis oraz bohaterów innych tasiemców? Niewolnicy Isaury nie oglądałem, ale wiem że była Oglądałem za to "W kamiennym kręgu" w każde niedzielne popołudnie. Nie pamiętam o czym to było, ale musiało mi się podobać skoro sledziłem losy bohaterów Na "Dynastię" zawsze czekałem z niecierpliwością. Pamietacie jak głośno w Polsce było jak Cristal zaczęła rzucać talerzami ? )) Wkurzały mnie też reklamy w środku tego serialu,dobrze że po próbie z tego zrezygnowano. Odpowiedz Link