Dodaj do ulubionych

Słynne marki, które nie dały rady na polskim rynku

15.10.12, 14:50
Polski rynek bywa za trudny nawet dla największych firm na świecie.

Przekonało sie o tym kilka marek, które wycofały się z naszego kraju, nie wytrzymując konkurencji z rodzimymi firmami.
biznes.onet.pl/slynne-marki-ktore-nie-daly-rady-na-polskim-rynku,18490,5276484,0,fotoreportaze-detal-galeria
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 15.10.12, 14:59
      az mnie dziwi,ze Subway sie jeszcze trzyma.
      • sibeliuss Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 15.10.12, 15:00
        skiela1 napisała:

> az mnie dziwi,ze Subway sie jeszcze trzyma.

Do czasu, są zbyt drodzy.
        • skiela1 Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 15.10.12, 17:08
          sibeliuss napisał:

> skiela1 napisała:
          >
          > > az mnie dziwi,ze Subway sie jeszcze trzyma.
          >
          > Do czasu, są zbyt drodzy.

no i te kanapki nie sa tak dobre jak te hamerykanskiesmile
      • matt.j Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 15.10.12, 16:58
        skiela1 napisała:
        > az mnie dziwi,ze Subway sie jeszcze trzyma.

W Krakowie pierwszy był otwarty 2003 lub 2004, przetrwał niedługo, może pół roku i został zlikwidowany. długo potem nie było żadnego.

W latach 90' pierwsze McDonalds też były super drogie. "Obiad" dla rodziny wychodził tyle co w restauracji. Ale wtedy to był ten powiew ameryki, zachodu, luksusu... dlatego jakoś się utrzymywały i pustkami nie świeciły.
        • skiela1 Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 15.10.12, 17:16
          matt.j napisał:

> W Krakowie pierwszy był otwarty 2003 lub 2004, przetrwał niedługo, może pół rok
          > u i został zlikwidowany. długo potem nie było żadnego.

Ja nie jadlam ale moje dzieciaki owszem,nie smakowalo im .TYlko sos sie zgadzal, a reszta zupelnie inna...wedlina przesolona..
          Tak samo z Taco Bell zartowali sobie pozniej ,ze to smakuje jak smazona kaszanka z sosem meksykanskim.
          • sibeliuss Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 16.10.12, 15:06
            Czasami jadam w Macu, ale z reguły jestem po kilku drinkach i nie przeszkadza mi, że jem tekturę smile
            • 1zorro-bis Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 16.10.12, 15:16
              a tak w ogloe to swinstwo a nie jedzenie jest! Wole kaszanke, placki ziemniaczane, pierogi....smirk
              • sibeliuss Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 16.10.12, 15:42
                O 2 w nocy na Muranowie? Nie ma innej opcji.
            • skiela1 Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 16.10.12, 15:26
              Z Mcdosia lubie frytki i lodysmile
              • matt.j Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 16.10.12, 19:05
                skiela1 napisała:
                > Z Mcdosia lubie frytki i lodysmile

Ja lody i kawę smile
      • 1zorro-bis Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 16.10.12, 15:15
        jakos tych slynnych firm na niemieckim rynku tez nie widze....big_grinsmirk
    • loczek62 Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 15.10.12, 15:06
      Burger powoli odbudowuje swoją pozycję. Osobiście jeśli mam wybierać to wolę Burgera od Macasmile
      • tjbazuka Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 15.10.12, 16:14
        Whopper niepodzielnie rządzi.
      • jhbsk Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 16.10.12, 14:57
        One naprawdę tak się różnią? Pytam serio, bo bułek z kotletami nie jadam (jakoś nie kuszą mnie).
        • loczek62 Re: Słynne marki, które nie dały rady na polskim 16.10.12, 17:59
          Według mojej oceny to się różnią...
        • portwajn1 Burger K vs McD 17.10.12, 14:47
          Potwierdzam - BK jest o dwie klasy wyżej niż McD (oczywiście to dalej klasa fast food). Whopper vs BigMac, frytki, brownie vs ciastka w Macu, dodatki - no wszystko. Potwierdząła to również moja żona: gdy była w ciąży od wszelkiego fast fooda ją odrzucało, poza BK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka