Dodaj do ulubionych

Pytanie...

27.11.12, 14:43
"Na IPN z budżetu przeznacza się 250 mln zł, a na ABW 500 mln! Skoro na bezpieczeństwo, na funkcjonowanie Agencji, na ochronę przed terroryzmem, szpiegostwem, przed najpoważniejszymi zagrożeniami dla państwa i jego obywateli wydajemy tylko dwa razy więcej niż na grzebanie w starych papierach SB, z których ewentualnie będzie wynikało, że jakiś kolejny wójt 30 lat temu pił wódkę i plotkował z esbekiem, to pytam: czy naprawdę dobrze wydajemy budżetowe pieniądze?
A może to pytanie powtórzy głośno opozycja w Sejmie?"
Jan Widacki
Obserwuj wątek
    • polaczek.3 Re: Pytanie... 27.11.12, 14:57
      A ja zapytam, ile kasy idzie na przerośniętą za PO do absurdu budżetówkę i na polityczne wałki w formie tzw przetargów ? ile miliardów tracimy ? raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę. Bo kuźwy wciąż rządzą.
      • loczek62 Re: Pytanie... 27.11.12, 15:01
        Czy możesz określić co to jest "kuźwa"?
        • polaczek.3 Re: Pytanie... 27.11.12, 15:03
          Kurwa.
          • loczek62 Re: Pytanie... 27.11.12, 15:10
            Więc nie rozumiem dlaczego się mitygujesz.
            • polaczek.3 Re: Pytanie... 27.11.12, 15:19
              Ckni Ci się 'cóś'. Philadelfia. Kumasz ? Bruce S smile wrzuć na luz loczkek i nie oczerniaj ludzi.
              loczek62 napisał:

> Więc nie rozumiem dlaczego się mitygujesz.
              • loczek62 Re: Pytanie... 27.11.12, 15:31
                Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych Władysława Kopalińskiego (Żyd?) podaje:
                mitygować - powściągać, hamować, łagodzić, uspokajać, reflektować.

Nie rozumiem co za oczernianie jeśli tylko napisałem byś się nie hamował i zamiast jakiś eufemizmów pisał "pełną gębą"...
                • polaczek.3 Re: Pytanie... 27.11.12, 15:35
                  Dobrze się czujesz ?
                  • loczek62 Re: Pytanie... 27.11.12, 15:40
                    polaczek.3 napisał(a):

> Dobrze się czujesz ?

Cezary, to chyba Ty nie za bardzo jesteś sobą. Wszak zdążyli Ciebie tu wszyscy poznać z nieco mniej chwalebnej strony, a Ty teraz jakąś maskaradę urządzasz. Czy to ja używam słów "kuźwa" bo mityguję się przed bardziej dosadnym słowem? I Ty mnie pytasz czy się dobrze czuję? przecież na kilometr widać jak ta poprawność Ciebie uwiera...
                • skiela1 Re: Pytanie... 27.11.12, 15:43
                  Tak samo Ty zamiast mitygowac moglbyc napisac hamowac, a on rzucic "kurwa" tylko,ze w jego przypadku bylby ban, a chyba tego nie chcesz big_grin

[O!]
                  • loczek62 Re: Pytanie... 27.11.12, 15:45
                    A czy nie są to synonimy?
                  • skiela1 Re: Pytanie... 27.11.12, 15:55
                    Loczek..wez Ty sie chlopie juz uspokuj.Jestes tak samo czepliwy (coby nie powiedziec upierdliwy) jak polaczek czy inny czarek.
                    • polaczek.3 Re: Pytanie... 27.11.12, 16:00
                      smile
                      • 1zorro-bis Re: Pytanie... 27.11.12, 16:11
                        Polaczek to......Czarek.smirk
                        Tak myslalem.....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                        polaczek.3 napisał(a):

> smile
        • 1zorro-bis Re: Pytanie... 27.11.12, 16:09
          "kuzwa" - to okreslenie kurwy przez ludzi z wada wymowy.....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
          loczek62 napisał:

> Czy możesz określić co to jest "kuźwa"?
      • 1zorro-bis Re: Pytanie... 27.11.12, 16:06
        Czerwoina holote? A kto wedlug Ciebie moze w Polsce rzadzic?
        Kaczor z Maciora?big_grin
        polaczek.3 napisał(a):

> A ja zapytam, ile kasy idzie na przerośniętą za PO do absurdu budżetówkę i na p
        > olityczne wałki w formie tzw przetargów ? ile miliardów tracimy ? raz sierpem r
        > az młotem czerwoną hołotę. Bo kuźwy wciąż rządzą.
        • polaczek.3 Re: Pytanie... 27.11.12, 16:13
          Nie kaczor z maciorką. Hitler z Mussolinim. Kumasz o czy mówię ? wątpię.
          • loczek62 Re: Pytanie... 27.11.12, 16:15
            polaczek.3 napisał(a):

> Nie kaczor z maciorką. Hitler z Mussolinim. Kumasz o czy mówię ? wątpię.

A Cezary jako standanterfuhrer w reaktywowanym Gestapo będzie łapał "czerwonych"...
            • polaczek.3 Re: Pytanie... 27.11.12, 16:20
              Trafiony zatopiony smile bul bul wesoły bronek smile
            • loczek62 Re: Pytanie... 27.11.12, 16:44
              Trochę pojechałem z tym standanterfuhrerem (to odpowiednik pułkownika) co najwyżej może być
              rottenführerem (odpowiednik kaprala)...
              • polaczek.3 Re: Pytanie... 27.11.12, 16:52
                Nie tłumacz się bo w sądzie będziesz się tłumaczył. Lepiej powiedz, ile jest stawów na Szczęśliwicach. Guzik wiesz a ja wiem. Nie jedną flachę tam obaliłem.
                • loczek62 Re: Pytanie... 27.11.12, 17:06
                  3. Jeden z dwóch części połączonych kanałkiem i drugi mały za ulicą Włodarzewską nie wchodzący w skład parku i małe oczko (obecnie wyschło) z prawej strony górki patrząc na górkę od strony ul. Drawskiej (kiedyś jeździła nią WKDka).
          • 1zorro-bis Re: Pytanie... 27.11.12, 16:55
            Kumam. Kaczor to Adolf a Maciora to Benito?big_grinbig_grinsmirk
            polaczek.3 napisał(a):

> Nie kaczor z maciorką. Hitler z Mussolinim. Kumasz o czy mówię ? wątpię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka