1zorro-bis 22.01.13, 08:12 jest to wstretne, zeby z pogrzebu ZWYKLEJ kobiety robic demonstracje polityczna. PISuar tylko trupami sie karmi.... wyborcza.pl/1,75248,13271390,Mobilizacja_na_pogrzeb_Jadwigi_Kaczynskiej.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 22.01.13, 08:13 Ale powiedz, dziwi Cię to? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 22.01.13, 08:15 nie, nie dziwi. Ale uwazam to za WSTRETNE, zeby z pogrzebu swipojej matki robic capstrzyk polityczny. Bo Kaczynski gdyby mial cos w glowie to by zrobil wylacznie prywatny pogrzeb. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 22.01.13, 08:20 Jak może być wstrętne coś przewidywalne i tożsame z pewną grupą ludzi? Smutne jest tylko, że nie będą buczeć, bo pogrzeb z ich udziałem bez głupawego buczenia to jak wizyta w Paryżewie bez obejrzenia Wieży Eifella. To nie będzie pogrzeb, to wiec poparcia dla syna zmarłej. Teraz to mu zupełnie zjedzie dekiel i tylko czekam na coś spektakularnego. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 22.01.13, 09:06 ....i potem dziwia sie ze ludzie ktorzy tego typu,manifestacje uwazaja za niesmaczne, komentuja to w mediach. Rowniez na forum. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 22.01.13, 09:10 Oni mówią, że to wyższa konieczność. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 22.01.13, 09:42 Proponuję przenieść pogrzeb na wieczór, będzie łosz end goł z marszem z pochodniami... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 22.01.13, 10:15 w brunatnych mundurkach? ewa9717 napisała: > Proponuję przenieść pogrzeb na wieczór, będzie łosz end goł z marszem z pochodn > iami... Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 22.01.13, 11:10 Albo i trzy w jednym: nawiązać do rocznicy powstania styczniowego i wyszukać powstańców w przodkach Kaczyńskiego. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 22.01.13, 11:25 o kurcze.... Lepiej nie! Bo co by to bylo gdyby sie okazalo, ze praprapradziadek Kaczynski w rosyjskim mundurze walczyl..... jedzoslaw napisał: > Albo i trzy w jednym: nawiązać do rocznicy powstania styczniowego i wyszukać po > wstańców w przodkach Kaczyńskiego. > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 07:16 CYRKU -"pogrzeb Kaczynskiej" ciag dalszy..... wyborcza.pl/1,75248,13278134.html Odpowiedz Link
loczek62 Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 12:18 Obejrzałem początek i jedyne co mi przyszło do głowy to: Mt 23,1-12 "...Kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony." Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 12:21 to CYRK juz sie zaczal? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 12:23 Gdyby zmarłą spopielono mogłaby leżeć u boku męża. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 12:35 a tak to nie? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 12:51 Matka Lecha i Jarosława Kaczyńskich zostanie dziś pochowana. Jadwiga Kaczyńska nie spocznie jednak obok męża Rajmunda, jak wcześniej podejrzewano, a w rodzinnym grobowcu. wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/417229,pogrzeb-jadwigi-kaczynskiej-jadwiga-kaczynska-matka-kaczynskich-na-powazkach.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 14:05 ZENADA...... Jak mozna z pogrzebu wlasnej matki taki polityczny CYRK robic. To wstretne. wyborcza.pl/1,75248,13278531,Tlumy_na_pogrzebie_Jadwigi_Kaczynskiej__AKTUALIZUJEMY_.html Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 14:09 Biskup Dydycz na Mszy żałobnej Jadwigi Kaczyńskiej: "Dziękujemy Ci, Mamo Jadwigo, za wspaniałe wychowanie synów, z których jeden - Prezydent RP - jest już męczennikiem." Taak! Dla Polityki nie ma miejsca w Kościele... ; Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 14:19 OOOOOchyda! Ten facet nie ma zadnych skrupulow. Nawet na smierci swojej matki chce kapital poolityczny zbijac. Odpowiedz Link
jhbsk Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 14:20 Zabrzmiało jakby liczył na kolejne męczeństwo... Odpowiedz Link
loczek62 Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 14:40 sorel.lina napisała: > Biskup Dydycz na Mszy żałobnej Jadwigi Kaczyńskiej: > > "Dziękujemy Ci, Mamo Jadwigo, za wspaniałe wychowanie synów, > z których jeden - Prezydent RP - jest już męczennikiem." Czego to człowiek się nie dowie. "Męczennik (gr. μάρτυς, mártus, łac. martyr: „świadek” – osoba, która zginęła lub cierpiała w obronie swoich wierzeń lub przekonań[1]. W chrześcijaństwie, a szczególnie w katolicyzmie i prawosławiu był to chrześcijanin, który został uśmiercony przez prześladowcę za wiarę w Jezusa Chrystusa. Taka śmierć określana jest mianem śmierci męczeńskiej... Śmierć poniesiona w imię idei i przekonań, zazwyczaj zadana przez osoby trzecie w wyniku ich nagłego działania lub stosowania przemocy i tortur." Czyli jednak zamach! Odpowiedz Link
jhbsk Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 14:42 No to oddawać pieniądze z ubezpieczenia! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 14:44 o.......! Co to to nie! jhbsk napisała: > No to oddawać pieniądze z ubezpieczenia! Odpowiedz Link
1zorro-bis Gdyby...... 23.01.13, 14:49 gdyby Kaczynski zachowal sie jak normalny czlowiek i nie robil politycznej hucpy i oglosli ze robi pogrzeb TYLKO w scislym gronie rodziny - nie mialby durnych komentarzy i zachowalby resztki twarzy. A tak..... Ech, szkoda gadac. DNO. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Gdyby...... 23.01.13, 15:33 1zorro-bis napisał: > gdyby Kaczynski zachowal sie jak normalny czlowiek i nie robil politycznej hucpy i oglosli ze robi pogrzeb TYLKO w scislym gronie rodziny - nie mialby durnych komentarzy Masz rację. Jarosław też podczas tej Mszy przemawiał - był autentycznie wzruszony, przybity, łamał mu się głos, nie było w tym gry. Jako człowiekowi bardzo mu współczułam. Ale po co Msza koncelebrowana przez Arcybiskupa + 3 biskupów? Po co polityka w mowach pożegnalnych? Po co ta oficjałka, ta pompa, jak by zmarła sama była wielkim - pardonnez le mot - "mężem" stanu, albo głową koronowaną, prezydentem, czy premierem, czy kimś podobnym? Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 15:13 > Czyli jednak zamach! Doceńmy jednakowoż, że nie powiedział wprost Odpowiedz Link
loczek62 Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 15:36 jedzoslaw napisał: > Doceńmy jednakowoż, że nie powiedział wprost Taki głupi to on nie jest.... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 15:47 ale po co o tym tyle pisac.. ? Czy ta szopka pozegnalna ma jakis wplyw na zycie przecietnego Polaka zeby tyle czasu i energii marnowac na komentowanie i w ogole zainteresowanie tym tematem? Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 15:57 Fakt, Skielo! Ale nie da się przed tym uciec - wdziera się to "drzwiami i oknami", płynie ze wszyskich publikatorów. Oglądanych, słuchanych, czytanych. Poza tym, czy rzeczywiście nie ma/ nie będzie to miało wpływu na nasze życie w Polsce? Hmmm... nie jestem tego wcale taka pewna. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 15:58 sorel.lina napisała: > Poza tym, czy rzeczywiście nie ma/ nie będzie to miało wpływu na nasze życie w > Polsce? Hmmm... nie jestem tego wcale taka pewna. I takoż ja tej pewności nie mam... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:00 pociagnie ten temat Jarek & Co. jak Smolensk. Ide o zaklad.... Odpowiedz Link
super.halusia Re: Zorro 23.01.13, 16:21 Faktycznie brak na ciebie słów,i nie dziwię się teraz że nawet ciebie nie akceptują na innych forach,współczuję twoim znajomym,jeżeli ich masz Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 23.01.13, 16:25 no, mysle ze Ty sie do grona moich znajomych zaliczac nie bedziesz. Dla Twojej informacji - mam ich az nadto! O fanach nie mowiac..... Pozdrowienia dla Jarka & Co,. No i dly ojca dyr. super.halusia napisała: > Faktycznie brak na ciebie słów,i nie dziwię się teraz że nawet ciebie nie akcep > tują na innych forach,współczuję twoim znajomym,jeżeli ich masz Odpowiedz Link
super.halusia Re: Zorro 23.01.13, 16:36 nie będę z Tobą polemizować,zmarł człowiek i uszanuj to,wszystko na ten temat Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 23.01.13, 16:39 jesli jej wlasny syn tego nie szanuje to nie wymagaj tego od obcych. Czy widzialas jakikolwiek watek na temat smierci i pogrzebu matki Tuska? super.halusia napisała: > nie będę z Tobą polemizować,zmarł człowiek i uszanuj to,wszystko na ten temat Odpowiedz Link
super.halusia Re: Zorro 23.01.13, 16:42 albo Ty nie rozumiesz co ja pisze albo.......skup się nad tym co piszę Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 23.01.13, 16:45 obawiam sie, ze chyba Ty nie rozumiesz. Albo masz zaklocenia na lini "glowa - reka". I stad te nieporozumienia... super.halusia napisała: > albo Ty nie rozumiesz co ja pisze albo.......skup się nad tym co piszę Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 23.01.13, 16:47 zmar czlowiek FAKT. Tutaj tez: Zmarla Wanda Horst-Sikorska. (7) 1zorro-bis widzisz roznice? DOCIERA? Odpowiedz Link
super.halusia Re: Zorro 23.01.13, 16:50 Jeżeli już to zginęła śmiercią tragiczną DOCIERA? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 23.01.13, 16:58 wiesz co? Masz faktycznie chyba jakis problem..... A ja mam prosbe. Nie laz za mna. Odkad opuscilem Twoje forum bo mi styl przestal odpowaíadac, lazisz za mna i usilujesz w nauczycielke sie bawic. Za stary cwaniak na te numery Halusia jestem, wiesz? Baw sie na Twoim foruum wedlug zasad ktore tam ulozylas. Cioa! Bella..... super.halusia napisała: > Jeżeli już to zginęła śmiercią tragiczną > DOCIERA? Odpowiedz Link
super.halusia Re: Zorro 23.01.13, 17:02 przede wszystkim nie opuściłeś moje forum tylko ja Ciebie usunęłam a to jest różnica,czytaj ze zrozumieniem,nie łażę za Tobą wbij sobie w głowę,ale uszanuj zmarłych Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 23.01.13, 17:16 o nie moja droga. Nie klam. Powiedzialem Ci ze wychodze z Twojego ZAMKNIETEGO forum, do ktorego wczesniej mnie zaprosilas bo nie odpowiada mi forma jego prowadzenia. I dopiero jak odszedlem ZAMKNELAS drzwi . No, ale to sa wlasnie takie drobne Twoje klamstewka, ktore walsnie na Twoim forum mi nie odpowiadaly. I dlatego sie milo pozegnalem. Ale widze....jakies tesknoty za mna? super.halusia napisała: > przede wszystkim nie opuściłeś moje forum tylko ja Ciebie usunęłam a to jest ró > żnica,czytaj ze zrozumieniem,nie łażę za Tobą wbij sobie w głowę,ale uszanuj zm > arłych Odpowiedz Link
taki.sobie002 Re: Zorro 23.01.13, 17:17 super.halusia napisała: > przede wszystkim nie opuściłeś moje forum tylko ja Ciebie usunęłam a to jest ró > żnica,czytaj ze zrozumieniem,nie łażę za Tobą wbij sobie w głowę,ale uszanuj zm > arłych to juz szoste forum z ktorego go wywalono Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 23.01.13, 17:24 chyba Ci sie z liczydekliem cos popieprzylo....TROLLIKU. Tylko z dwoch, tylko z dwoch! Roznica pogladow w DEMOKRACJI.... taki.sobie002 napisał: > super.halusia napisała: > > > przede wszystkim nie opuściłeś moje forum tylko ja Ciebie usunęłam a to j > est ró > > żnica,czytaj ze zrozumieniem,nie łażę za Tobą wbij sobie w głowę,ale usza > nuj zm > > arłych > > to juz szoste forum z ktorego go wywalono Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Zorro 23.01.13, 17:22 czarek napisał: > Matka Tuska to w Pałacu podczas uroczystości zarządził minutę ciszy. Ale o tym w Trybunie Ludu nie przeczytasz w TVN 24 nie zobaczysz. Tu się mylisz: właśnie w TVN 24 to zobaczyłam! A Trybuny Ludu nigdy nie czytałam i nie wiedziałam, że wciąż jeszcze jest wydawana. >Zorro to człowiek w wysokim stopniu nie tylko zdemoralizowany ale i cyniczny Czarku, nie gniewaj się, ale nie powinieneś oceniać człowieka, którego znasz tylko z netu i o którym nic, albo niewiele wiesz. Nikt z nas nie ma prawa wydawać na forum sądów o osobach jego uczestników. Możemy co najwyżej oceniać i ewentualnie krytykować wpisy, nie ich autorów. > Ciebie Sorrelino absolutnie o nic nie oskarżam. Jesteś kulturalną i przyzwoitą osobą i tak Ciebie postrzegam pzdr. pzdr. Miło mi to czytać, Czarku. I mimo, że bardzo się w wielu sprawach różnimy, ja też uważam Cię za przyzwoitego człowieka. I też Cię pozdrawiam. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 23.01.13, 17:27 dobre. Ja sie juz do czarka przyzwyczailem Mam chyba skroe slonia. Wedlug niego jezdem: Gestapowcem, Zydem, Alkoholikiem, penerem, socjalem, menelem, mafiozo....i juz sie pogubilem - tyle tego jest,. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Zorro 23.01.13, 17:51 Nie udawaj świętoszka i nie skaml bo zanim zacząłem Ciebie oceniać wielokrotnie opluwałeś mnie i wyzywałeś /np od faszystów i antysemitów' na różnych forach. Więc jak mówię, nie udawaj tu dziewicy i nie podlizuj się do Sorreliny bo wygląda to żenująco.. 1zorro-bis napisał: > dobre. Ja sie juz do czarka przyzwyczailem Mam chyba skroe slonia. Wedlug niego > jezdem: Gestapowcem, Zydem, Alkoholikiem, penerem, socjalem, menelem, mafiozo. > ...i juz sie pogubilem - tyle tego jest,. > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 23.01.13, 17:59 synus.....ja sie do nikogo nie potrzebuje podlizywac. Nie nazywam sie czarek.... Antysemita ciebie nazwalem - a i owszem - po Twoich obrzydliwych wpisach na temat Zydow,. Nazista....no coz Czarus.....z Twoimi pogladami to niestety jestes. Ale "nazizm" nie ma nic wspolnego z Niemcami. "Nazista" moze byc Polak, Amerykanin i Chinczyk.... Wiec niech Cie sie w glowence nie miesza. I czytraj ZAWSZE ze zrozumieniem. A jak nie rozumiesz .- to pytaj. Odpowiem.... # Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Zorro 23.01.13, 18:04 Dlatego napisałem że jesteś zdemoralizowanym cynikiem. I nie sądzę żebym kiedykolwiek zdanie na twój temat zmienił. Jeśli już to tylko na bardziej krytyczne. 1zorro-bis napisał: > synus.....ja sie do nikogo nie potrzebuje podlizywac. Nie nazywam sie czarek... > . > Antysemita ciebie nazwalem - a i owszem - po Twoich obrzydliwych wpisach na tem > at Zydow,. > Nazista....no coz Czarus.....z Twoimi pogladami to niestety jestes. Ale "nazizm > " nie ma nic wspolnego z Niemcami. "Nazista" moze byc Polak, Amerykanin i Chinc > zyk.... > Wiec niech Cie sie w glowence nie miesza. > I czytraj ZAWSZE ze zrozumieniem. > A jak nie rozumiesz .- to pytaj. > Odpowiem.... > # Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 23.01.13, 18:33 a ta "demoralizacja" to na czym ma polegac? Ze nie TRAWIE Wolakow, Rydzyka, antysemitow, nazistow oraz innej masci matolow? No, jesli tak to jezdem ZDEMORALIZOWANYM cynikiem. I w dodatku do tego Czarus......Slazakiem! A to - moze juz byc ....."zakamuflowana opcja niemiecka".... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Zorro 23.01.13, 17:45 Sorrelino. Trybuna Ludu była jedną z tub PZPR. Ile takich tub /takich Trybun Ludu/ ma dzisiaj PO ? wielokrotnie więcej. I nie piszę tego bo mnie to gryzie czy coś, pisze bo tak jest i uważam to za bardzo złe dla demokracji że grubo ponad 90 % mediów w Polsce to media bardzo 'zaprzyjaźnione' z obecną władzą. Dzięki za miłe słowa i pozdrowienia Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Zorro 23.01.13, 22:44 1zorro-bis napisał: > Cioa! Bella..... Czy Halina jest urodziwą? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:13 Pamiętam gdy przed kilku laty dotknęła Polskę katastrofalna powódź. Pamiętam te wizyty na wałach Komorowskiego i Tuska, pamiętam dziennikarzy /dziś plujących na trumnę śp J Kaczyńskiej/ jak na czworakach pełzali i usłużnie robili medialną szopkę z tych wizyt. Podobnie z wizytą premiera w Peru. Pochanke czy Olejnik podczas relacji szczytowały Jak to mówią : punkt widzenia zależy od miejsca w którym rzopa usadowiona w tym wypadku albo sympatia albo polityczna nienawiść. Nawet do trupa który nie odpowie. sorel.lina napisała: > Fakt, Skielo! Ale nie da się przed tym uciec - wdziera się to "drzwiami i oknam > i", płynie ze wszyskich publikatorów. Oglądanych, słuchanych, czytanych. > Poza tym, czy rzeczywiście nie ma/ nie będzie to miało wpływu na nasze życie w > Polsce? Hmmm... nie jestem tego wcale taka pewna. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:27 pamiętam dziennikarzy /dziś plujących > na trumnę śp J Kaczyńskiej/ jak na czworakach pełzali i usłużnie robili medialn > ą szopkę z tych wizyt. Zaraz, zaraz. Kto dziś pluje na trumnę J.Kaczyńskiej? Bo w innym wątku mi nie odpowiedziałeś. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:29 to jest wlasnie propaganda.....czarkowso-goebelsowska. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:41 Wystarczy sięgnąć powyżej. Ile pogardliwych wpisów na temat Jej i Jej syna. Oczywiście że to co ja uważam za mowę pogardliwą Ty możesz uznać za mowę miłości. Masz prawo do własnej oceny. Przyjmuję to do wiadomości choć oczywiście zgadzać się nie muszę. jedzoslaw napisał: > pamiętam dziennikarzy /dziś plujących > > na trumnę śp J Kaczyńskiej/ jak na czworakach pełzali i usłużnie robili m > edialn > > ą szopkę z tych wizyt. > > Zaraz, zaraz. Kto dziś pluje na trumnę J.Kaczyńskiej? Bo w innym wątku mi nie o > dpowiedziałeś. > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 17:20 czarek_sz napisał(a): > Wystarczy sięgnąć powyżej. Ile pogardliwych wpisów na temat Jej i Jej syna. > Oczywiście że to co ja uważam za mowę pogardliwą Ty możesz uznać za mowę miłośc > i. Masz prawo do własnej oceny. Przyjmuję to do wiadomości choć oczywiście zgad > zać się nie muszę. Zaraz, zaraz. Jakie pogardliwe wpisy? Co mnie obchodzą internetowe wpisy anonimowych frustratów? Ja pytam o dziennikarzy, a nie o internautów. Znowu znajoma metoda "nie odpowiem na pytanie, ale odpowiem na inne, które nie padło"? Pytam kolejny raz: jacy dziennikarze plują na trumnę Kaczyńskiej? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 18:00 Ci których relację z pogrzebu zamieszczono na łamach Gazety. Sposób relacji, opis uroczystości to zamierzona kpina z tego pogrzebu i prowokacja do obraźliwych wpisów pod artykułem. Czemu gdy jest o Żydach komentować nie można ? wypadałoby podobnie choćby ze względu na szacunek dla zmarłej i Rodziny. Ale to moje zdanie i moja ocena, Ty możesz mieć inne zdanie i inną ocenę tego co powyżej. jedzoslaw napisał: > czarek_sz napisał(a): > > > Wystarczy sięgnąć powyżej. Ile pogardliwych wpisów na temat Jej i Jej syn > a. > > Oczywiście że to co ja uważam za mowę pogardliwą Ty możesz uznać za mowę > miłośc > > i. Masz prawo do własnej oceny. Przyjmuję to do wiadomości choć oczywiści > e zgad > > zać się nie muszę. > > Zaraz, zaraz. Jakie pogardliwe wpisy? Co mnie obchodzą internetowe wpisy anonim > owych frustratów? Ja pytam o dziennikarzy, a nie o internautów. Znowu zn > ajoma metoda "nie odpowiem na pytanie, ale odpowiem na inne, które nie padło"? > Pytam kolejny raz: jacy dziennikarze plują na trumnę Kaczyńskiej? > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 18:03 czarek_sz napisał(a): > Ci których relację z pogrzebu zamieszczono na łamach Gazety. Sposób relacji, op > is uroczystości to zamierzona kpina z tego pogrzebu i prowokacja do obraźliwyc > h wpisów pod artykułem. Ale to jednak nie jest plucie na trumnę Kaczyńskiej i na Jej osobę tylko ironiczne spojrzenie na pompę, jaka towarzyszyła pogrzebowi. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 18:09 Jaka pompa ? czy to że na pogrzeb przyszły i przyjechały tysiące sympatyków Jarosława Kaczyńskiego i PiS to jest pompa ? i że był biskup czy dwóch to też pompa ? w końcu zmarła nie była byle kim ,była Matką Prezydenta RP i premiera RP. No to chyba była osobą nietuzinkową nie sądzisz ? a jeśli komuś przeszkadza, te uroczystości pogrzebowe no to ma problem. jedzoslaw napisał: > czarek_sz napisał(a): > > > Ci których relację z pogrzebu zamieszczono na łamach Gazety. Sposób relac > ji, op > > is uroczystości to zamierzona kpina z tego pogrzebu i prowokacja do obraź > liwyc > > h wpisów pod artykułem. > > Ale to jednak nie jest plucie na trumnę Kaczyńskiej i na Jej osobę tylko ironic > zne spojrzenie na pompę, jaka towarzyszyła pogrzebowi. > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 18:16 czarek_sz napisał(a): > Jaka pompa ? czy to że na pogrzeb przyszły i przyjechały tysiące sympatyków Jar > osława Kaczyńskiego i PiS to jest pompa ? i że był biskup czy dwóch to też pomp > a ? w końcu zmarła nie była byle kim ,była Matką Prezydenta RP i premiera RP. N > o to chyba była osobą nietuzinkową nie sądzisz ? a jeśli komuś przeszkadza, te > uroczystości pogrzebowe no to ma problem. Tak właśnie uważam. Pompa dorównująca pogrzebowi Prezydenta. Pani Jadwiga nie była jednak nawet Pierwszą Damą. Nie była postacią publiczną ani politykiem. Była skromną starszą panią. To pogrzeb osoby prywatnej, a nie pogrzeb przywódcy państwa, a tymczasem sprowadzono nawet biskupa. Nie, żeby mi to przeszkadzało, bo to prywatna uroczystość, ale zorganizowano ją tak, by nadać jej wymiar państwowy. I dlatego można mieć na ten temat różne opinie. Natomiast nigdzie nie znajdziesz medialnych ataków na samą osobę Jadwigi Kaczyńskiej, bo jej po prostu nikt nie atakował. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 18:21 jedzoslaw napisał: > a tymczasem sprowadzono nawet biskupa. Jedzoslawie trzeba zachować porządek. Z tego co naliczyłem to biskupów było 3 i jeden kardynał (i nie był to kardynał in pectore) . Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 18:24 Jedzosław. Mnie, jak ten pogrzeb zorganizowano i jak przeprowadzono nie interesuje bo nie za moje to zrobiono a także nie byłem jego uczestnikiem. Ty jesteś nim zniesmaczony ja nie. I gitara . Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 18:30 ....i na forum pani Kaczynskiej tez NIKT nie atakowal. Nie podobala nam sie tylko HUCPA jaka zrobíl Jarek & kumple z tego pogrzebu. A to roznica. Odpowiedz Link
jhbsk Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 24.01.13, 10:33 Otóż to. Trzeba być wyjątkowa małym człowieczkiem, by z pogrzebu własnej matki zrobić wiec polityczny. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 18:32 czarek_sz napisał(a): > Jedzosław. > > Mnie, jak ten pogrzeb zorganizowano i jak przeprowadzono nie interesuje bo nie > za moje to zrobiono a także nie byłem jego uczestnikiem. Ty jesteś nim zniesmac > zony ja nie. I gitara . Czy zniesmaczony... Osobiście mnie ten pogrzeb nie rusza. Ale nie dziwię się reakcji niektórych mediów i wcale nie oznacza to, że atakowano postać Jadwigi Kaczyńskiej, jak chciałeś to wcześniej udowodnić. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:30 Czarku, a co powiesz o pogrzebie matki Tuska? Czy w ogóle go zauważyłeś? Czy ktokolwiek się nad żałobą Tuska rozwodził? Czy była Msza żałobna koncelebrowana przez najwyższych hierarchów Kościoła? Czy transmitowano przebieg ceremonii pogrzebowej i to w całości? Czarku, nie ma we mnie nienawiści! Ani politycznej, ani żadnej innej, a już w szczególności nie czuję nienawiści do osób nieżyjących. Czy potrafisz wskazać chociaż jedno słowo nienawiści wobec ś.p. Jadwigi Kaczyńskiej, jakie padło z mojej strony? Hołduję zasadzie: "O zmarłych tylko dobrze". Jednak szacunek dla zmarłej matki i współczucie dla syna, jakie odczuwam, nie zobowiązuje mnie do popierania jego linii politycznej ani nie odbiera mi prawa do krytyki jego poczynań. Chyba się z tym zgodzisz, prawda? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:49 Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu..... 1zorro-bis 22.01.13, 08:12 Odpowiedz jest to wstretne, zeby z pogrzebu ZWYKLEJ kobiety robic demonstracje polityczna. PISuar tylko trupami sie karmi.... To jeden z przykładów mowy miłości Sorrelino. Ja wiem że Zorro to człowiek w wysokim stopniu nie tylko zdemoralizowany ale i cyniczny jednak gdy chodzi o zmarłych które w dodatku nie były osobami publicznymi jakieś elementarne poczucie przyzwoitości trzeba zachować. Nie wiem czy wiesz ale PiSuar Lech Kaczyński gdy zmarła Matka Tuska to w Pałacu podczas uroczystości zarządził minutę ciszy. Ale o tym w Trybunie Ludu nie przeczytasz w TVN 24 nie zobaczysz. Ciebie Sorrelino absolutnie o nic nie oskarżam. Jesteś kulturalną i przyzwoitą osobą i tak Ciebie postrzegam pzdr. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:27 sorel.lina napisała: > Fakt, Skielo! Ale nie da się przed tym uciec - wdziera się to "drzwiami i oknam > i", płynie ze wszyskich publikatorów. Jak wpuszczasz to i sie wdziera Wczoraj rozmawialam telefonicznie z kolezanka.Nie wiedziala ,ze ten pogrzeb jest dzis i w ogole malo ja to obchodzi.Stwierdzila,ze z jej otoczenia malo kogo to interesuje.Jednak mozna. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:29 co? W TV, w gazetach...wszedzie tego pelno! Nawet w.....Reichu! Oczywiscie na polskich...... # Odpowiedz Link
super.halusia Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 16:34 A dlaczego ucichła wielka afera o Amber Gold bo........?????? Odpowiedz Link
skiela1 Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 16:37 Halusiu zadajesz niewygodne pytania Odpowiedz Link
1zorro-bis Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 16:38 a co ma Amber Gold z pogrzebem Kaczybnskiej wspolnego???! super.halusia napisała: > A dlaczego ucichła wielka afera o Amber Gold bo........?????? Odpowiedz Link
loczek62 Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 16:52 1zorro-bis napisał: > a co ma Amber Gold z pogrzebem Kaczybnskiej wspolnego???! > super.halusia napisała: To taki "wytrych" co ma zmienić tory niewygodnej dyskusji na podobnej zasadzie działa "a u was to murzynów bija". Odpowiedz Link
super.halusia Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 16:53 przeczytałeś dobrze temat który napisałam,SORY,CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM Zorro Odpowiedz Link
loczek62 Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 16:53 super.halusia napisała: > A dlaczego ucichła wielka afera o Amber Gold bo........?????? Wielka? A wiesz ile konkretnie osób jest pokrzywdzonych w tej "wielkiej" aferze? Odpowiedz Link
jedzoslaw Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 17:30 super.halusia napisała: > A dlaczego ucichła wielka afera o Amber Gold bo........?????? A dlaczego miałem na obiad zupę ogonową? Można zadawać kolejne takie pytania... Odpowiedz Link
loczek62 Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 17:32 jedzoslaw napisał: > A dlaczego miałem na obiad zupę ogonową? I jak tu Ciebie nie kochać Jedzoslawie Odpowiedz Link
jedzoslaw Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 17:33 loczek62 napisał: > jedzoslaw napisał: > > > > A dlaczego miałem na obiad zupę ogonową? > > I jak tu Ciebie nie kochać Jedzoslawie > > > No bo miałem dziś, z makaronem-świderkami Odpowiedz Link
loczek62 Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 17:36 jedzoslaw napisał: > No bo miałem dziś, z makaronem-świderkami Zdecydowanie wolę z ziemniakami pokrojonymi w talarki Odpowiedz Link
jedzoslaw Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 18:04 loczek62 napisał: > jedzoslaw napisał: > > > > No bo miałem dziś, z makaronem-świderkami > > Zdecydowanie wolę z ziemniakami pokrojonymi w talarki > > O, dzięki, spróbuję Odpowiedz Link
loczek62 Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 18:08 jedzoslaw napisał: > O, dzięki, spróbuję Jedzosław to smak mojego dzieciństwa. Zresztą ja i rosół też najbardziej lubię z ziemniakami Odpowiedz Link
jedzoslaw Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 18:16 > Jedzosław to smak mojego dzieciństwa. Zresztą ja i rosół też najbardziej lubię > z ziemniakami > > To ja wolę rosół z makaronem Odpowiedz Link
loczek62 Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 18:22 Te ziemniaki to mój "plebejski" pierwiastek bierze górę Odpowiedz Link
sibeliuss Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 22:39 Jedząc zupę bierzecie ogon do ust? Zazdroszczę, ale to chyba tylko hetero tak robią Odpowiedz Link
loczek62 Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 23:29 sibeliuss napisał: > Jedząc zupę bierzecie ogon do ust? Chyba nie zrozumiałeś. Zupa o której rozmawialiśmy nazywa się "Zupa ogonowa" i z braniem ogonów do ust nie ma nic wspólnego. www.e-commerce.pl/Amino-Zupa-ogonowa,10173.html > Zazdroszczę, ale to chyba tylko hetero tak robią Spróbuj przy nadarzającej się okazji , a nie będziesz żałował Odpowiedz Link
jedzoslaw Re:Sory,jak mogę zmienić temat 24.01.13, 00:15 loczek62 napisał: > sibeliuss napisał: > > > Jedząc zupę bierzecie ogon do ust? > > Chyba nie zrozumiałeś. Zupa o której rozmawialiśmy nazywa się "Zupa ogonowa" i > z braniem ogonów do ust nie ma nic wspólnego. > rel="nofollow">www.e-commerce.pl/Amino-Zupa-ogonowa,10173.html > > Zazdroszczę, ale to chyba tylko hetero tak robią > Spróbuj przy nadarzającej się okazji , a nie będziesz żałował > > Ale gotuje się na ogonach świńskich bądź bydlęcych Odpowiedz Link
sibeliuss Re:Sory,jak mogę zmienić temat 24.01.13, 11:39 Lubię ogonówkę, ale skojarzenia zawsze mam. Odpowiedz Link
opuncja.figowa Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 19:50 A właśnie, dlaczego nie mówi się o 1500 pracownikach fiata zwolnionych w Tychach? Odpowiedz Link
loczek62 Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 19:52 opuncja.figowa napisała: > A właśnie, dlaczego nie mówi się o 1500 pracownikach fiata zwolnionych w Tycha > ch? No własnie, właśnie. Dlaczego zjadłem dzisiaj na obiad pierogi z mięsem? Odpowiedz Link
opuncja.figowa Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 21:32 Dla rodzin zwolnionych z pewnością nie jest to temat do żartu. Odpowiedz Link
sorel.lina Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 21:52 Mam parę pytań. Mogą się wydać głupie, ale są takie tylko pozornie. Kto zwolnił tych pracowników? Do kogo powinni wnosić skargę? Z kim się sądzić? Kto jest władny i czy jest władny zmienić decyzję o zwolnieniach? Jakie były warunki zatrudnienia? Kto z kim podpisywał umowę? Na jaki okres? Zarząd firmy? Prywatny właściciel? Rząd polski? A może włoski? Odpowiedz Link
czarek_sz Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 22:35 Sory że się wtrącę. Prawo rynku dotyczy także rynku pracy. Właściciel przenosi fabrykę do Włoch, bo wolno Mu, bo jest jej właścicielem. Moją fabrykę zamknięto z innych przyczyn, lokalizacja, łakomy kąsek pod budownictwo w Centrum Wawy. Wstrzymano produkcję która przynosiła dochód a nas na ulicę. Po trzydziestu kliku latach pracy z dnia na dzień człowiek bezrobotny. Cóż, prawo rynku. Trzeba było poszukać innego zatrudnienia czego i tym z Fiata radzę. Im szybciej tym lepiej Choć szczerze Im współczuję jako że znam ten ból. sorel.lina napisała: > Mam parę pytań. Mogą się wydać głupie, ale są takie tylko pozornie. > Kto zwolnił tych pracowników? Do kogo powinni wnosić skargę? Z kim się sądzić? > Kto jest władny i czy jest władny zmienić decyzję o zwolnieniach? > Jakie były warunki zatrudnienia? Kto z kim podpisywał umowę? Na jaki okres? > Zarząd firmy? Prywatny właściciel? Rząd polski? A może włoski? Odpowiedz Link
sibeliuss Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 22:41 To Ty jesteś bezrobotny, czy emeryt tudzież rencista? Odpowiedz Link
czarek_sz Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 22:54 Nigdy nie byłem bezrobotny od roku jestem na wcześniejszej i bywa że popracuje choć nie muszę. sibeliuss napisał: > To Ty jesteś bezrobotny, czy emeryt tudzież rencista? Odpowiedz Link
czarek_sz Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 23:01 W moim wypadku także z wychyleniem tego i owego, wychylam kiedy mi się zachce sibeliuss napisał: > To tak jak z seksem Odpowiedz Link
sibeliuss Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 23:07 Obyś częściej miał seks niż wychylanie Odpowiedz Link
czarek_sz Re:Sory,jak mogę zmienić temat 23.01.13, 23:12 Jak na razie godzę jedno z drugim dzięki sibeliuss napisał: > Obyś częściej miał seks niż wychylanie Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:40 skiela1 napisała: >Jak wpuszczasz to i sie wdziera No, wpuszczam, bo włączam radio, czasem tv, nawet gazety czytam. > Wczoraj rozmawialam telefonicznie z kolezanka .Nie wiedziala ,ze ten pogrzeb jest dzis i w ogole malo ja to obchodzi.Stwierdzila,ze z jej otoczenia malo kogo to interesuje.Jednak mozna. No, można! Można ograniczyć zainteresowania do własnych czterech ścian. Można. Ale ja tak nie umiem. Iiii... coś mi się zdaje, że i Ty też nie. Pozdrawiam, Skielo Odpowiedz Link
skiela1 Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 16:55 sorel.lina napisała: > Ale ja tak nie umiem. Iiii... coś mi się zdaje, że i Ty też nie. PiS'owsko Kaczynskie tematy kompletnie mnie nie interesuja,a ten pogrzeb to juz w ogoole Wyobraz sobie ,ze w prasie nie ma ani jednej informacji na temat tego pogrzebu ..nic... zero..brak zainteresowania mediow. Mozesz sobie to wyobrazic? Ja sobie probuje wyobrazic jeden dzien bez Piiisu na S@lonie... > Pozdrawiam, Skielo nawzajem Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 17:01 > Wyobraz sobie ,ze w prasie nie ma ani jednej informacji na temat tego pogrzebu ..nic... zero..brak zainteresowania mediow Dziś nie kupowałam prasy - wolałam nie wytykać nosa na tę śnieżycę. Więc tylko radia słuchałam i tv oglądałam, a tam na okrągło o tym pogrzebie... Ale zapytam jeszcze: o jakiej prasie mówisz? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 17:16 A o pogrzebie Torańskiej czy śmierci Lucyny Winnickiej gdzieś coś na dole strony. Chyba jednak mamy dziennikarzy, na jakich zasługujemy... Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Pogrzeb Kaczynskiej jako demonstracja PISu... 23.01.13, 18:07 ewa9717 napisała: > A o pogrzebie Torańskiej czy śmierci Lucyny Winnickiej gdzieś coś na dole stron > y. Chyba jednak mamy dziennikarzy, na jakich zasługujemy... Niestety tak... Odpowiedz Link