dadgana 12.11.04, 12:05 onephoto.net/info.php3?id=47346 onephoto.net/info.php3?id=80661 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Sloggi dla Ciebie!!!!!!!!!! 12.11.04, 12:06 Piękniuteńkie - odruch Pavłova włączony Odpowiedz Link
frida2 Re: Sloggi dla Ciebie!!!!!!!!!! 12.11.04, 12:07 Ale smakowicie wygląda. Nie wytrzymam, idę po pomidora Odpowiedz Link
dadgana Re: Sloggi dla Ciebie!!!!!!!!!! 12.11.04, 12:08 a ja chce marchewke!!!!!)))))))) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Sloggi dla Ciebie? Ja tez chce! 12.11.04, 12:29 POMIDORY,pomidory,.......... Uwielbiam pomidory. Zrobie dzisiaj zupe pomidorowa z prawdziwych pomidorow. Odpowiedz Link
sloggi Re: Muraszka:)częstuj się , czestuj:) 12.11.04, 12:34 Z tej fotki z gałązką zrobiłem sobie tapetę Odpowiedz Link
dadgana Re: przesłac wiecej?:))))) 12.11.04, 13:10 na głupiego wpisałam w google.Ale jest tego pełnowpisz , poszukaj jak coś fajnego znajdziesz to przeslijja sie dopominam o marchewkę!!!!!!!!! Odpowiedz Link
muraszka1 Zapraszam na pomidorowa. 12.11.04, 13:40 Dzieki Wam wyszla ponad oczekiwania. Na wedzonym boczku,z makaronem, odrobina smietany,pietruszka i koperek. Pycha! Odpowiedz Link
dadgana Re: Zapraszam na pomidorowa. 12.11.04, 13:43 Muraszka......załapie sie na talerzyk?))))) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Zapraszam na pomidorowa. 12.11.04, 14:00 Tak,tak jeszcze zostalo. Pyszna jest. Odpowiedz Link
virgin_black Re: Zapraszam na pomidorowa. 12.11.04, 16:05 muraszka, to jest sadyzm! dużo tej zupki jeszcze zostało? Odpowiedz Link
sloggi Re: Zapraszam na pomidorowa. 12.11.04, 18:25 Salonowy klub wielbicieli zupy pomidorowej? Odpowiedz Link
muraszka1 Pomidorwa zjedzona. Jutro kapusniak. 12.11.04, 18:27 Teraz juz z pomidorowej,nie ma nic, ale jutro zrobie polski kapusniak z kiszonej kapusty. Dobry na kaca,bo jeszcze gdzies po katach,sa goscie od czwartku, od rocznicy urodzin mojego Szczescia. Ciagle kogos gdzies znajduje. No i inne frykasy sa jeszcze. Nie bede wymieniac,bo znowu posadzona zostane o sadyzm. A moze wolisz pieczona karkowke? To jeszcze sie zachowalo. Tort zjadly dzieci z sasiedztwa.Zostalo z niego kilka swieczek. Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidorwa zjedzona. Jutro kapusniak. 12.11.04, 18:53 Świeczek nie jadam, a ten kapuśniak to jak robisz? Odpowiedz Link
muraszka1 Kapusniak z kwaszonej kapusty. 12.11.04, 19:54 5 dag wedzonego boczku,5 dkg cebuli,30 dag kwaszonej kapusty,20 kag ziemniakow,2 l wody,sol,1 kostka przyprawy do zup,pieprz,1 zabek czosnku,1 lisc laurowy. Boczek pokroic w kostke,cebule obrac,drobno posiekac i zarumienic z boczkiem na duzej patelni. Dodac pokrojona kwaszona kapuste i przesmazyc odkryta przez 2-3 minuty,nastepnie podlac troche wody i dusic pod przykryciem 8 minut,czesto mieszajac.Pokrojone w cienkie talarki ziemniaki wrzucic do wrzacej wody i gotowac ok.10 minut.Dodac do nich kapuste z boczkiem i cebula,gotowac jeszcze ok.5 minut.Pod koniec gotowania wkruszyc kostke przyprawy do zup,dodac szczypte pieprzu,czosnek roztarty z sola,lisc laurowy i,jezeli potrzebna,sol do smaku. Zawsze mozna improwizowac. Zamiast kostki zrobic wywar z pozostalosci wedlin,wedzonych skorek itp. Pyszne,a na kaca to jest ,to! Sluze porada .Smacznego.To jest zupa na przyslowiowej "siekierze". Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidorwa zjedzona. Jutro kapusniak. 13.11.04, 18:38 I co z tym kapusniakiem? Odpowiedz Link
dadgana Re: Sloggi dla Ciebie!!!!!!!!!! 12.11.04, 18:55 teraz przezutka na kapusniak?))))))) Odpowiedz Link
sloggi Re: Sloggi dla Ciebie!!!!!!!!!! 12.11.04, 19:05 dadgana napisała: > teraz przezutka na kapusniak?))))))) Może trzeba założyć wątek o zupach? (założysz?) Odpowiedz Link