rosowicz 12.12.04, 14:01 prosze poradzic mi jak mam przezwyciezyc depresje jesienno zimowa...nic mi sie nie chce...wlasciwie zmeczylo mnie napisanie tych paru slow pap Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady.oracle Re: sposób na depreche 12.12.04, 14:36 ciesz się tym co masz i pracuj dla zachowania tego i dla przyszłych korzyści, albo wiem zaprawdę powiadam wam nawet to co macie może zostać wam odebrane jeśli nie umiecie się tym radować zamknij oczy i pomyśl np. za parę dziesiątek lat będziesz mieszkał w domu straości w jednym pokoju z panią słuchająca radia Maryja na cały regulator... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: sposób na depreche 12.12.04, 14:51 Kup w aptece deprim forte. Tylko on trzyma mnie jeszcze przy życiu. Efekt widać po 7 -10 tabletce. Naprawdę warto to brać. Odpowiedz Link
frida2 Re: sposób na depreche 12.12.04, 15:31 Mnie przeważnie ratuje muzyka, z nutką optymizmu Odpowiedz Link
geograf Re: sposób na depreche 12.12.04, 16:41 podobno solarium nie zaszkodzi,ale oczywiście w odpowiednich ilościach... jak inaczej przetrwać? nie wiem... ja spróbuję deprimu.. Odpowiedz Link
natla Re: sposób na depreche 12.12.04, 17:11 Sama jestem w taim stanie. Określam to rozłazłością. I nic nie jest i w stanie pomóc, tylko 1 h intensywnego pływania. Wiem, że po tym wrócę do normy. Tylko jak się zmobilizować? ( Odpowiedz Link
ewka5 Re: sposób na depreche 12.12.04, 17:50 jesli nie dajesz rady wziac tego na "glowe", czyli uporzadkowac mysli i nadac im kierunek do sensu, to wez sie za cialo. Cwicz. Cokolwiek - przysiady, bieg, brzuszki, oddech, wazny jest oddech. Basen jest bardzo dobry na to cholerstwo. P.S. Od rana zbieram sie do cwiczenia i kombinuje jak kon pod gore, jak sie od tego wyslizgac, bo mi sie nic nie chce... Ale dac dobra rade moge, no nie?? hahaahahahahahahahahaha Odpowiedz Link
carrramba Re: sposób na depreche 25.12.04, 10:38 Na deprechę najlepsza jest rozmowa z kims, kto ma większe problym niż my. Wtedy nasza deprecha okazuje sie byc tycia, tycia ) pozdr. Odpowiedz Link
igor_max Re: sposób na depreche 25.12.04, 11:34 Kiedys znalazlem na kapslu takie motto "Zrob to dla siebie". Od tamtej pory staram sie zawsze o tym pamietac w trudnych chwilach kiedy zaczynam watpic. Proponuje zrobic cos dla siebie, cos bardzo odlotowego, cos co sprawi Ci przyjemnosc. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link
frida2 Re: sposób na depreche 25.12.04, 12:02 Na derpeche dobry jest sen, długi sen. Takowy dziś miałam, choć deprechy nie mam, ale święta - wolne więc leniuchuję ile się da Odpowiedz Link
igor_max Re: sposób na depreche 25.12.04, 12:11 Leniuchowac to ja tez lubie jeszcze lubie pojadac slodycze i pic morze kawy. Jesli robie cos konkretnego to szklaneczka np. Campari z soczkiem pomaranczowym pozwala mi sie skupic ) Odpowiedz Link
carrramba Re: sposób na depreche 25.12.04, 12:22 Igor, zupełnie jakbym to ja napisała a nie Ty Pozdrawiam Odpowiedz Link
igor_max Re: sposób na depreche 25.12.04, 12:44 Carrambo, zupelnie jak TY mam monitor, klawisze i pisze w Salonie. Cos w tym musi byc ) Pozdrawiam Odpowiedz Link
anula36 Re: sposób na depreche 25.12.04, 13:20 nie solarium tylko specjalne lampy ktore uzupelniaja niedobor swiatla naturalnego. Warto, jeszcze bardziej niz deprim forte Odpowiedz Link
lady.oracle Re: sposób na depreche 25.12.04, 13:29 Ruch fizyczny np spacer lub łyżwy na lodowisku przy Multikinie. Chyba że depresja spowodowana jest problemem, który domaga się rozwiązania. Odpowiedz Link
frida2 Re: sposób na depreche 25.12.04, 13:45 A z kawą mam podobnie Chyba wszyscy s@lonowicze tak mają ) Odpowiedz Link