Dodaj do ulubionych

Tabletka gwałtu?

15.03.05, 21:13
Co to jest? Jak to działa czy ktoś miał z tym kiedyś doczynienia?
Obserwuj wątek
    • sabba czy chodzi 15.03.05, 21:15
      o tabltke antykoncepcyjna po stosunku?
      • termos0s Re: czy chodzi 15.03.05, 21:19
        o taką, która powoduje że o niczym nie pamiętasz, nie wiem czy w trakcie masz
        swiadomośc czy po prostu budzisz się rano...i nic
        • sabba aa to nie wiem o co chodzi...nt 15.03.05, 21:20

• marcotills Re: czy chodzi 16.03.05, 10:33
          termos0s napisał:

> o taką, która powoduje że o niczym nie pamiętasz, nie wiem czy w trakcie masz
          > swiadomośc czy po prostu budzisz się rano...i nic
          --
          ładne mi "nic"sad((
          a ta prezerwatywa wystająca koledze z odbytnicy???
          słyszałem o takim przypadku kolegi z Berlina...
    • sloggi Re: Tabletka gwałtu? 15.03.05, 21:19
      Słyszałem z mediów - przerażające.
      • termos0s Re: Tabletka gwałtu? 15.03.05, 23:19
        Sloggi, tyle lat na forum i nic na ten temat nie wiesz?
        • sloggi Re: Tabletka gwałtu? 15.03.05, 23:51
          termos0s napisał:

> Sloggi, tyle lat na forum i nic na ten temat nie wiesz?

Napisałem wyżej, że czytałem - masz żal, ze takiej nie zjadłem?
    • maciek2406 Re: Tabletka gwałtu - artykół 15.03.05, 23:40
      Pigułka gwałtu

W USA rośnie liczba gwałtów popełnianych przy użyciu zabójczej pigułki GHB,
      która działa jak usypiający narkotyk

Upalny sierpień. San Diego. To wtedy Angie Foust, głęboko wierząca 26-letnia
      nauczycielka, spotkała przypadkiem chłopaka, w którym podkochiwała się już w
      liceum. Aaron Moore zaprosił ją na swoje urodziny. Postawił dwa drinki z wódką
      i sokiem żurawinowym. Pijąc drugiego drinka, Foust poczuła, że traci
      przytomność.
      Po ośmiu godzinach ocknęła się. Moore leżał na niej. Dziewczyna zdała sobie
      sprawę, że odbywa z nią stosunek płciowy. Zdaniem policji Foust została
      odurzona GHB, bezwonną i bezbarwną substancją, znaną już jako "środek na gwałt
      towarzyski". Substancja była tak mocna, że Angie nie mogła nic zrobić i
      ponownie zasnęła. Dzisiaj ta opanowana kobieta występuje na szkoleniach dla
      kalifornijskich policjantów i opowiada o swoich doświadczeniach ze środkiem GHB.
      Tylko w minionym tygodniu na obu wybrzeżach USA rozpoczęły się sensacyjne
      rozprawy sądowe, w których GHB grało kluczową rolę. W San Diego stanął przed
      sądem Andrew Luster, spadkobierca fortuny firmy kosmetycznej Max Factor, za
      popełnienie serii takich gwałtów z użyciem pigułki. Na zdjęciach dołączonych do
      materiałów dowodowych widać, jak uprawia seks ze śpiącymi kobietami. W Nowym
      Jorku student Uniwersytetu Hofstra został aresztowany za zabójstwo swojego
      kolegi, także studenta tej uczelni, który w chwili śmierci był odurzony GHB.
      Popularność tego specyfiku rośnie w Stanach Zjednoczonych od prawie dziesięciu
      lat: w 1994 roku w całym kraju zanotowano tylko 56 wypadków interwencji
      pogotowia w związku z GHB, zaś w 2001 roku było ich już ponad 3 tys. Odnotowano
      zatem wzrost rzędu 5864 proc. Podobnie jest w Kanadzie.
      - Co druga sprawa o gwałt, w której składam zeznania, wiąże się z użyciem GHB -
      mówi doktor Greg Thompson. Od ponad 15 lat Thompson bada narkotyki obecne w
      organizmach pacjentów w największym szpitalu w Los Angeles. - Pięć lat temu
      prawie w ogóle nie spotykałem się z takim problemem - dodaje. Dzisiaj
      rozprzestrzenił się do takiego stopnia, że w walkę z nim włączają się
      uniwersytety.
      Ponad 40 uczelni i tysiące barów zamówiło 25 milionów podstawek pod szklanki
      czy kufle, które wykrywają, czy w podanym napoju znajduje się narkotyk. Ale
      fachowcy twierdzą, że takie badania nie są wiarygodne. "Magiczne" podstawki nie
      wykrywają bowiem coraz popularniejszych, łatwych do sporządzenia i nadal
      legalnych odmian GHB, takich jak GBL czy 14BD.
      To wskazuje, jak trudno walczyć z upowszechnianiem i używaniem tych środków.
      Tymczasem policyjne kartoteki z miesiąca na miesiąc zapełniają się coraz
      bardziej makabrycznymi przypadkami.
      Gdyby policjanci prowadzący dochodzenie w sprawie zabójstwa studenta z
      Uniwersytetu Hofstra od razu nie przeprowadzili sekcji zwłok, do dzisiaj nie
      wiedzielibyśmy, co się tam naprawdę stało. Środek GHB po 12 godzinach ulatnia
      się z organizmu. Stróże prawa zareagowali jednak błyskawicznie. Dzięki temu
      wpadli na trop zabójcy.
      Ale procesy, w których głównym bohaterem jest "zabójcza" pigułka, nie są łatwe.
      Jeżeli ofiara przeżyje, z reguły traci pamięć. Bywa, że kobiety znajdują się w
      tak wielkim szoku, że w pierwszej chwili nie zdają sobie sprawy, że zostały
      zgwałcone. Kiedy dochodzą do siebie i zgłaszają się na policję, prawie zawsze
      jest już za późno. - To zbrodnia doskonała - mówi prokurator Timothy Walsh.
      Wygrał sprawę przeciwko seryjnemu gwałcicielowi, który zdaniem policji
      wykorzystał seksualnie siedem kobiet, używając GHB. - Ofiara nie spodziewa się,
      że zostanie odurzona. Kiedy się budzi, może zdawać sobie sprawę, że ją
      zgwałcono, ale równie dobrze może tego nie wiedzieć. Nie jest pewna, co
      dokładnie się zdarzyło. Zanim skontaktuje się z policją, GHB już nie będzie w
      jej organizmie. Znika materiał dowodowy. Nie ma już kieliszków, z których piła.
      To nie gwałt towarzyski. To gwałt przy użyciu narkotyków.

Suzanne Smalley

Artykuł ukazał się w tygodniku Newsweek Polska, w numerze 03/03 na stronie 60
    • marcotills Tabletka samogwałtu... 16.03.05, 09:44
      wersja dla marynarzy wink
    • narysuj.mi.baranka 12 16.03.05, 09:56
      Tylko 12 wynikow w polskim internecie. Tymczasem podobno jest juz dostepna na
      rynku.
      • termos0s Re: 12 16.03.05, 11:36
        Słyszałem że jest dostepna w klubach, w pubach, domach publicznych
        • very_famous Re: 12 16.03.05, 13:11
          W domach publicznych? To tamte panny tak sie opierają ze aż muszą im klienci
          podsuwać wzmacniane drinki? suspicious
          • marcotills Re: 12 16.03.05, 13:31
            very_famous napisała:

> W domach publicznych? To tamte panny tak sie opierają ze aż muszą im klienci
            > podsuwać wzmacniane drinki? suspicious
            --
            oferta specjalna dla nekrofila => "na śpiocha" wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka