koczisss Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 17:59 Może miał być czarny, tylko opony do ognia nie wrzucili)) Odpowiedz Link
vitalia Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 18:03 No co też ty ..przecież gadają właśnie w TV,,a ten biały jest szarawy,ale biały. Odpowiedz Link
vitalia Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 18:06 No to macie papieża ...a jak będzie czarny ? ja tam nic absolutnie nie mam nic do koloru skóry i w ogóle,,, ale .. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 18:11 Przerażająca jest wiedza, a własciwie jej brak, korespondentów. Kilka minut temu jeden z nich, w TVN, powiedział, że wszyscy chrześcijanie na świecie mają nowego papieża. Tak samo denerwują mnie takie określenia jak "Polak - katolik" Odpowiedz Link
vitalia Re: To ja na to odpowiem tak. 19.04.05, 18:15 SŁUCHAJ IZRAELU BOŻE MÓJ Kiedy serce płacze Tylko Bóg usłyszy Ból który wypływa Z samego środka duszy Człowiek upada Lecz zanim zginie Krótką modlitwą Przerywa ciszę ------------------------------------------------------------------------------ -- Słuchaj Izraelu Boże mój Ty wszystko możesz Dałeś mi moje życie Dałeś mi wszystko W oczach moich łzy Serce płacze cicho I gdy serce milczy Dusza krzyczy Słuchaj Izraelu Boże mój Teraz jestem sama Wzmocnij mnie Boże mój Spraw bym się nie bała Ból jest ogromny I nie ma dokąd uciec Spraw by się to skończyło Bo nie starcza mi siły ------------------------------------------------------------------------------ -- Kiedy serce płacze Czas się zatrzymuje Nagle człowiek widzi Całe swoje życie W nieznanym kierunku Nie chce iść Więc do Boga swego Woła znad przepaści ------------------------------------------------------------------------------ -- Słuchaj Izraelu Boże mój Ty wszystko możesz Dałeś mi moje życie Dałeś mi wszystko W oczach moich łzy Serce płacze cicho I gdy serce milczy Dusza krzyczy Słuchaj Izraelu Boże mój Teraz jestem sama Wzmocnij mnie Boże mój Spraw bym się nie bała Ból jest ogromny I nie ma dokąd uciec Spraw by się to skończyło Bo nie starcza mi siły Odpowiedz Link
grazia.eni Re: To ja na to odpowiem tak. 19.04.05, 18:19 Chyba mnie wzruszyłaś, zaskoczyłaś mnie i wzruszyłaś. Należy Ci się medal. Odpowiedz Link
rene8 Re: To ja na to odpowiem tak. 19.04.05, 18:20 vitalia napisała: > SŁUCHAJ IZRAELU BOŻE MÓJ > > Kiedy serce płacze > Tylko Bóg usłyszy > Ból który wypływa > Z samego środka duszy > Człowiek upada > Lecz zanim zginie > Krótką modlitwą > Przerywa ciszę > > > ------------------------------------------------------------------------------ > -- > > Słuchaj Izraelu Boże mój > Ty wszystko możesz > Dałeś mi moje życie > Dałeś mi wszystko > W oczach moich łzy > Serce płacze cicho > I gdy serce milczy > Dusza krzyczy > > Słuchaj Izraelu Boże mój > Teraz jestem sama > Wzmocnij mnie Boże mój > Spraw bym się nie bała > Ból jest ogromny > I nie ma dokąd uciec > Spraw by się to skończyło > Bo nie starcza mi siły > > > ------------------------------------------------------------------------------ > -- > > Kiedy serce płacze > Czas się zatrzymuje > Nagle człowiek widzi > Całe swoje życie > W nieznanym kierunku > Nie chce iść > Więc do Boga swego > Woła znad przepaści > > > ------------------------------------------------------------------------------ > -- > > Słuchaj Izraelu Boże mój > Ty wszystko możesz > Dałeś mi moje życie > Dałeś mi wszystko > W oczach moich łzy > Serce płacze cicho > I gdy serce milczy > Dusza krzyczy > > Słuchaj Izraelu Boże mój > Teraz jestem sama > Wzmocnij mnie Boże mój > Spraw bym się nie bała > Ból jest ogromny > I nie ma dokąd uciec > Spraw by się to skończyło > Bo nie starcza mi siły > > Czuję te słowa.Dziękuje. Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 18:28 I oczywiście nie można się dopchać do żadnej stacji radiowej. A ja myślałam, że tylko ja nie mam tv na żywo. Mam nadzieję, że portal nadąży... Odpowiedz Link
beate1 Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 18:37 napiszemy szybciutko na forum, jak juz bedzie wiadomo Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 18:39 Jesteście nieocenione. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 18:46 Dzięki. Jednak. Przynajmniej wiem, jak wygląda Odpowiedz Link
beate1 Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 18:48 też nie mam tv, słucham tylko niemieckiego radia. nowy papież - dziwne, nie do wiary... Odpowiedz Link
rene8 Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 20:31 Ciekawe co mówią w Niemczech? Beate relacjonuj. Odpowiedz Link
skiela1 A w Niemczech 19.04.05, 20:52 ciesza sie po swojemu.Niemcy nie sa wylewni dlatego tez ciekawi mnie ich reakcja. A Polacy w kraju i zagranica juz szykuja "jokes "cos w tym stylu - jak zareagowal Niemiec na wiadomosc...Zobaczycie,posypie sie jak z rekawa) Odpowiedz Link
hellboy121 Re: A w Niemczech 19.04.05, 21:09 Benedykt XVI nawet mi się podoba (mam nadzieję, że Jan Paweł II miał ich na oku podczas wybierania). Odpowiedz Link
frida2 Re: A w Niemczech 19.04.05, 21:13 Pisałam w innym wątku, że niby mi obojętne kto, skąd i jaki został papieżem, ale to imię mi się jakoś nie bardzo widzi Odpowiedz Link
hellboy121 Re: A w Niemczech 19.04.05, 21:26 no ok, mi też brzmi trochę nieswojo (może trzeba się przyzwyczaić). po prostu staram się patrzeć na to z jak najlepszej strony (pozytywne spojrzenie to połowa sukcesu). Odpowiedz Link
frida2 Re: A w Niemczech 19.04.05, 21:36 a ja znów narzekam już nie będę, przywykniemy do nowego papy i będzie ok. Odpowiedz Link
frida2 Re: A w Niemczech 19.04.05, 21:40 hellboy121 napisał: > eee tam, nie narzekasz aż tak strasznie. nie no wcale Odpowiedz Link
frida2 Re: A w Niemczech 19.04.05, 21:51 hellboy121 napisał: > no dobra, troszeczkę. ;P no widzisz p.s. tutka obejrzę na bank jednak )) Odpowiedz Link
beate1 Re: Biały dym poleciał 19.04.05, 21:14 pierwsze wrażenia "cywilnych" dawnych znajomych Benedykta XVI- trochę jak Polacy o poprzednim papieżu: że sympatyczny, otwarty na ludzi podkreślają, że jest następcą Jana Pawła II określają Ratzingera jako "papieża przejściowego" (trochę mnie to dziwi- dopiero wybrany, a już myślą o końcu pontyfikatu?) korespondent z Berlina: zaskoczenie, mimo spekulacji, bo to 1. niemiecki papież od ponad pół wieku. Prezydent i kanclerz: wielki zaszczyt dla całych Niemiec, nie tylko dla rzymskokatolickiej mniejszości korespondent z Warszawy: w Polsce wiadomość o nowym papieżu została przyjęta "na ogół pozytywnie", w dużej części dzięki jego kazaniu na pogrzebie Jana Pawła II, ludzie w Polsce ruszyli do kościołów modlić się Odpowiedz Link
beate1 korekta 19.04.05, 21:21 i to podwójna pierwszy papież z Niemiec od prawie 500 lat (robiłam różne błędy rachunkowe, ale pół wieku zamiast 500 lat to chyba mój niechlubny rekord) Odpowiedz Link
koczisss Re: korekta 19.04.05, 21:26 Ej tam, jedno zero tylko, co to jest w porównaniu do nieskończoności))??? Odpowiedz Link
beate1 Re: korekta 19.04.05, 21:30 ale to nie tylko stuknięcie w zero raz zamiast dwa razy; mam taką wyobraźnię/pamięć wzrokową, że napisałam to słownie )) Odpowiedz Link
beate1 Re: korekta 19.04.05, 22:00 To tylko potwierdza, że sprostowanie było niezbędne Odpowiedz Link