pep-per 27.04.06, 19:01 Jaki środek transportu publicznego wybrać? Bus czy PKP? Mam na myśli ewentualne tłumy zmierzające w kierunku Warszawy i ze stolicy? Wolałbym je ominąć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pep-per Re: Jadę do stolicy. 27.04.06, 19:05 Heh... W Lublinie nie ma lotniska. Poza tym przelot + dojazd z Okęcia na Pragę zabrałby mi mniej więcej tyle czasu, ile przejazd busem/PKP Odpowiedz Link
dimanche Re: Jadę do stolicy. 27.04.06, 19:07 ja jeżdżę zwykle pociągami, wysiadam na Wschodnim i jestem zadowolona, że nie muszę szukać wyjścia na centralnym...bo to skomplikowane jest... Odpowiedz Link
pep-per Re: Jadę do stolicy. 27.04.06, 19:09 Zazwyczaj też wysiadam na Wschodnim. Ale wsiadam na Zachodnim. Na centralnej wsiadają tłumy, więc kiedy wsiadam na Zachodnim, mam większe szanse na znalezienie wolnego miejsca dimanche napisała: > ja jeżdżę zwykle pociągami, wysiadam na Wschodnim i jestem zadowolona, że nie > muszę szukać wyjścia na centralnym...bo to skomplikowane jest... Odpowiedz Link
dimanche Re: Jadę do stolicy. 27.04.06, 19:15 ja wsiadam i wysiadam na Wschodnim i czuję się tam bezpieczniej niz na Centralnym, i dość przytulnie... Odpowiedz Link
pep-per Re: Jadę do stolicy. 27.04.06, 19:19 Chociaż warszawskie dworce do ładnych i przytulnych nie należą... dimanche napisała: > ja wsiadam i wysiadam na Wschodnim i czuję się tam bezpieczniej niz na > Centralnym, i dość przytulnie... Odpowiedz Link
very_famous Re: Jadę do stolicy. 27.04.06, 21:04 Najwygodniej pociagiem. W busie jest ciasno Odpowiedz Link
pep-per Re: Jadę do stolicy. 27.04.06, 21:11 Też o tym myślałem, tylko po 15-tej, między 16.20 a 19.05 jest "dziura" - a wolałbym wyjechać nieco później niż o 16.20 a wcześniej niż o 19 . Wiem, marudzę Odpowiedz Link
tomek854 Re: Jadę do stolicy. 28.04.06, 01:14 ech, do dupy jest to PKP Kiedyś miałem co godzinę, półtora osobowy bezpośredni do Poznania. Teraz wiecie ile jest bezpośrednich osobowych do Poznania? 1!! O 6 rano z czymś!!! I oni sie dziwia, ze im sie nie opłaca. Odpowiedz Link
pep-per Re: Jadę do stolicy. 28.04.06, 06:48 Wyobrażasz sobie, że od około 2 - 3 lat z i do Lublina nie jeździ żaden express ani IC? Nie ma też bezpośredniego np do Łodzi. Kiedyś pospieszne do Warszawy jeździły co 2 godziny. Teraz dużo rzadziej. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Jadę do stolicy. 28.04.06, 15:57 Ech Przed wojną z Karpacza było 5 pośpiesznych do Berlina Teraz linia jest nieużywana a od Wrocławia do Jeleniej Góry jeżdżą tylko osobowe. Przed wojną prowadzony parowozem pociąg Wrocław - Berlin jechał z prędkością do 130 km/h (z przeciętną powyzej 100) Teraz ma przeciętną rzędu 65. XXI wiek, co? Odpowiedz Link
rubeus Re: Jadę do stolicy. 28.04.06, 08:25 Jak ni ma pociągu, a w busie ciasno [a PKS sie wlecze] to może by tak - Polski Express [choć jedzie się 3 h !!! ] polskiexpress.pl/rozklad/ Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Jadę do stolicy. 28.04.06, 08:33 Od bardzo dawna jeżdzę tylko busami.Może jest trochę niewygodnie,zwłaszcza dla długonogich,ale uważam że te 2i pół godziny da się przeżyć.Plusem jest dla mnie to,że możesz poprosić o zatrzymanie się w dowolnym miejscu. Odpowiedz Link