to.ja.kas 15.09.06, 13:27 zmarła. Kochałam tą kobietę. Jestem wstrząśnięta Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ja.kas Re: Oriana Fallaci 15.09.06, 13:43 Załuję, że nic nie wykrzyczy. Niesamowity intelekt i talent, olbrzymia siła i ten krzyk....wielka ekspresja. Jedna z nielicznych patriotek i dziedziczek swojej cywilizacji. I tak bardzo niedoceniona. Odpowiedz Link
kriss67 Re: Oriana Fallaci 15.09.06, 13:52 Co to była za osoba, bo szczerze pisząc, nic nie wiem na Jej temat? Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Oriana Fallaci 15.09.06, 13:57 Wspaniała dziennikarka. Niesamowita kobieta. Wejdz na Onet. Masz na głównej stronie informacje. Nie czytałeś jej "WŚciekłości i Dumy"???? Mam cała trylogię. I zaluję, ze inne ksiazki zostały nie przetłumaczone Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Oriana Fallaci 15.09.06, 14:02 czytelnia.onet.pl/0,1240379,do_czytania.html Fragment JEJ twórczości Odpowiedz Link
f.l.y Re: Oriana Fallaci 15.09.06, 14:03 chodzi mi po głowie, że chyba widziałam film na podst. jej książki... ale jak to ja, stara sklerotyczka, nie pamiętam tytułu.... Odpowiedz Link
kriss67 Re: Oriana Fallaci 15.09.06, 14:18 Aha, teraz zakapowałem co to za osoba była. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Oriana Fallaci 15.09.06, 17:33 To byla Wielka rasistka. Jezeli religie kojarza sie komus z kolejna forma fanatyzmu.... to ten ktos powinien byc pod szczegolna obserwacja (i byla)... co ja tu mowie?...dla niej nawet homoseksualizm byl forma...fanatyzmu .. pomijajac drwiny skierowane w strone JPII.... Swiec jej Panie....(*) Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Oriana Fallaci 15.09.06, 17:39 Ktore jej wypowiedzi na temat JP II czytałas i w ktorej ksiazce? Homoseksualizm zrobił sie forma religii. Kazda osoba mowiaca "nie" dla homoseksualizmu jest okrzyknieta homofobem. Jesli te bezgustwone parady, oblesne na nich zachowanie maja promowac TAKĄ kulture gejowska to ja tez jestem przeciw. I mam do tego prawo . I prawo ma kazdy obywatel by WYRAZIC swoje "nie" dla homoseksualizmu a zwlaszcza formy z jaka probuje sie pokazac. Moze ona i dla niektorych byla rasistka. Ale miała cos czego nie maja jej przeciwnicy - inteligencje. Wielka inteligencje. Odpowiedz Link
sloggi Re: Oriana Fallaci 15.09.06, 21:32 Miała nieznośną manierę zadzierania nosa i bardzo wysokiego mniemania na własny temat. Krzykactwo jednało jej przyjaciół i rodziło zaciętych wrogów, podniecało ją bycie kontrowersyjną. Nie jestem fanem tego typu ludzi, ale jedno czego nie da się jej zarzucić to obiektywizmu w sprawach politycznych. ps. miała tez nałóg mówienia własnego zdania na każdy temat, nawet gdy nikt jej nie słuchał. Chyba nie chciała iść do nieba, więc niech jej będzie dobrze tam dokąd poszła. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Oriana Fallaci 16.09.06, 13:08 Dobrze miec poczucie własnej wartosci. Problem jak zbyt wysokie mniemanie o sobie maja osoby reprezentujace poziom kraweznika. Ona do takich nie nalezała. Była wybitna wiec dlaczego miałaby nie miec wysokiego mniemania o sobie???? Odpowiedz Link
sloggi Re: Oriana Fallaci 16.09.06, 22:51 A skąd Ty możesz wiedzieć jaka ona była na żywo? Mam swoje zdanie i po dyskusji. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Oriana Fallaci 16.09.06, 23:34 Lubiłam ją czytać, nawet jesli nie zawsze się z nia zgadzałam. Była barwną, silną i kontrowersyjną postacią. Była odważna i nie była hipokrytką. Z kimś takim nawet nie zgadzać sie jest stymulujace. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Oriana Fallaci 16.09.06, 23:54 Miej sobie jakie chcesz. Ty tez nie masz pojecia czy nos zadzierała czy tez nie. Odpowiedz Link
poprioniony Re: Oriana Fallaci 16.09.06, 13:59 > Co to była za osoba, bo szczerze pisząc, nic nie wiem na Jej temat? W skrocie: pies ktory nie zawsze szczekal tak jak reszta stada, nawet jak reszta stada za to na nia powarkiwala. Odpowiedz Link