Dodaj do ulubionych

Łaski bez!

06.10.06, 12:10
Jak mam komuś robić tzw. łaskę, to jej nie robię. I wolę, żeby mnie ktoś tej
łaski też nie robił. Najlepszy pzykład: mój chrzestny bardzo się opierał, żeby
mnie prowadzić do ślubu i jakże był zdziwiony gdy dowiedział się dzień przed
faktem, że plany uległy zmianie. Stwiedził, że go wyrolowałam (dobre!)...Inny
przykład: kuzynka, która nie może jakoś dziwnie od wiosny znaleźć czasu, żeby
do mnie zadzwonić czy skrobnąć maila. Ja do niej dzwoniłam w tym czasie i
smsowałam...A to dziecko, a to praca, a to choroba i takie tam tłumaczenia.
Dostałam dwa smsy, że przeprasza i zadzwoni, i to już długo trwa. Ale
zważywszy na fakt, że nie kontaktowała się ze mną ponad 10 lat, bo była tak
zaabsorobowana studiami, że nie znalazła czasu, by odpisywać na moje listy -
to chyba nie powinnam być zdziwiona. W zeszłym roku spotkałysmy się i myślałam
(głupia i naiwna), że coś sie zmieni. A jej mama powiedziała, że Ona stała się
teraz taka rodzinna (pic na wodę fotomontaż). Nazywam to pierdoleniem trzy po
trzy i robieniem łachy. Czemu człowiek wierzy ludziom i traktuje ich serio?
Obserwuj wątek
    • kipuros Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:00
      Jak mam komuś robić tzw. laskę....
      sliczne to sliczne...
      • dimanche Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:02
        To wina mojej klawiatury...z całej wypowiedzi wynika, żę jednak o łaskę chodzismile
      • dimanche Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:06
        kipuros napisał:

> Jak mam komuś robić tzw. laskę....
        > sliczne to sliczne...

Czytam jeszcze raz, no przeciez dobrze napisałam - tam jest łaska...Nastąpiła
        wyraźna nadinterpretacja...
      • lekia Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:06
        A jak pirdolic kogo,ni majac drążka..
        • dimanche Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:09
          Czy ja dzisiaj pisze niejasno? to samo wczoraj było z przywiązywaniem wagiwink
          • lekia Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:19
            A tak,zaczepki szukałam..
            • kipuros Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:21
              cos nerwowa jest dzisiaj...
              • dimanche Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:26
                kipuros napisał:

> cos nerwowa jest dzisiaj...

zdaje Ci się, przeciez puściłam oczko, wykułam emotionki na blachę, żeby ludzie
                wiedzieli, o co mi chodzismile
                • lekia Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:34
                  A sygnaturka za przykryweczke robi?
                  • dimanche Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:39
                    lekia napisała:

> A sygnaturka za przykryweczke robi?

ależ skąd! jestem impulsywny człowiek i tylewink
                • lekia Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:37
                  zapomnialam o usmiechu traktorzystki big_grin
          • kriss67 Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:24
            Dimka, wpis z wagą przywiązaną do nogi od wanny był przednismilesmilesmile
            • dimanche Re: Łaski bez! 06.10.06, 13:27
              kriss67 napisał:

> Dimka, wpis z wagą przywiązaną do nogi od wanny był przednismilesmilesmile

Ja wagi nie przywiązuję, ani nie przywiązuję wagi do swojej wagi, gdyż malo ważę...
              • grazia.eni Re: Łaski bez! 06.10.06, 14:33
                E, chyba trochę przesadzasz z tą rodziną. Stanę w obronie kuzynki, bo ja taka
                trochę jestem. Nie, żebym robiła łaskę, tylko nie lubię ludziom zawracać głowy
                bez potrzeby. Jakoś się w tym życiu urządzamy, rodzą się dzieci, śluby, rozwody,
                przeprowadzki i takie tam. Jak rodzina jest liczna to się jakoś takoś uzbiera.
                Ja uważam tak: jak ktoś lubi, to niech dzwoni, przyjeżdża i nie robi ceregieli.
                Ale po naszemu to musi być: hasło i odzew. Jak nie będzie rewizyty (retelefonu),
                to się pogniewamy. Po co?
                Ps. Piszę to z nadzieją, że przeczytają moje kuzynki ze strony taty wink
                • to.ja.kas Re: Łaski bez! 06.10.06, 14:35
                  Grazia a ja lubie wszystkie rewizyty, retelefony, lubie wzajemnosc w
                  kontaktach smile
                  Ale to prawda, ze czasem to ceregiele i psuje stosunki jak ktos naszyc
                  oczekiwan nie spełnia....no ale takie zycie. Gratuluje dystansu.
                  • grazia.eni Re: Łaski bez! 06.10.06, 14:41
                    to.ja.kas napisała:

> Grazia a ja lubie wszystkie rewizyty, retelefony, lubie wzajemnosc w
                    > kontaktach smile
                    > Ale to prawda, ze czasem to ceregiele i psuje stosunki jak ktos naszyc
                    > oczekiwan nie spełnia....no ale takie zycie. Gratuluje dystansu.

Dziękuję. Też taka byłam: nie napiszę maila, póki nie dostanę odpowiedzi, nie
                    zadzwonię itp. Parę razy jednak zaryzykowałam... i opłaciło się. Naprawdę.
                    • to.ja.kas Re: Łaski bez! 06.10.06, 14:43
                      Tak mam tylko w stosunku do mojej trojki przyjaciół. Wiem, ze czasem sie traci
                      ale .....ja trzymam dystans.
                      Przyjaciele to co innego. Tu nie ma ceregieli. Jak potrzebuje ich towarzystwa
                      to bez zadnych oporow dzwonie o polnocy i jak moj byly czasem marudzi ze juz
                      spał to mu mowie, ze guzik mnie to interesuje, potrzebuje go do pogadania i
                      koniec i wiem......ze on to mimo wszystko lubi smile)))
                      Ale powiem Ci Grazia ze naprawde lubie i podziwiam takie postawy jak Twoja smile
                      • grazia.eni Re: Łaski bez! 06.10.06, 14:46
                        to.ja.kas napisała:

> Tak mam tylko w stosunku do mojej trojki przyjaciół. Wiem, ze czasem sie traci
                        > ale .....ja trzymam dystans.
                        > Przyjaciele to co innego. Tu nie ma ceregieli. Jak potrzebuje ich towarzystwa
                        > to bez zadnych oporow dzwonie o polnocy i jak moj byly czasem marudzi ze juz
                        > spał to mu mowie, ze guzik mnie to interesuje, potrzebuje go do pogadania i
                        > koniec i wiem......ze on to mimo wszystko lubi smile)))
                        > Ale powiem Ci Grazia ze naprawde lubie i podziwiam takie postawy jak Twoja smile

No dobra. Bedzie tej wazeliny. To teraz mów, czego chcesz smile))
                        • to.ja.kas Re: Łaski bez! 06.10.06, 14:47
                          ja piernicze, uswiadomiłam sobie ze nic smile)))
                          Ale poczekaj, cos wymysle smile))))))))
                          • grazia.eni Re: Łaski bez! 06.10.06, 14:50
                            to.ja.kas napisała:

> ja piernicze, uswiadomiłam sobie ze nic smile)))
                            > Ale poczekaj, cos wymysle smile))))))))

Nic? Dobra, dobra, wszyscy tak mówią wink
                            • to.ja.kas Re: Łaski bez! 06.10.06, 14:51
                              Nie znam Twoich mozliwosci, ale wsparcie finansowe zawsze mile widziane smile))
                              Mam kaprysy rozne smile
                              • grazia.eni Re: Łaski bez! 06.10.06, 15:07
                                to.ja.kas napisała:

> Nie znam Twoich mozliwosci, ale wsparcie finansowe zawsze mile widziane smile))
                                > Mam kaprysy rozne smile

Oj, zaczyna się o pieniążkach (nie dla mnie). Czas uciekać tongue_out
                                • to.ja.kas Re: Łaski bez! 06.10.06, 15:08
                                  I dlatego nic nie chciałam, wiedziałam, ze nie ma na co liczyc sad(((
                  • warszawianka_jedna Re: Łaski bez! 06.10.06, 14:55
                    to.ja.kas napisała:

> Grazia a ja lubie wszystkie rewizyty, retelefony, lubie wzajemnosc w
                    > kontaktach smile

no klon, normalnie klon, nie do wiary!
                    smile

kiedyś nawet sama założyłam wątek na forum na temat wzajemności.
                    • to.ja.kas Re: Łaski bez! 06.10.06, 14:58
                      smile)))
                      Cholera lubie Cie , nie mam wyjscia. Jakby było inaczej to musiałabym
                      powiedziec, ze siebie sympatia nie darze, a ja siebie ubostwiam smile)))
                      • warszawianka_jedna Re: Łaski bez! 06.10.06, 15:02
                        to.ja.kas napisała:

> smile)))
                        ja siebie ubostwiam smile)))

też to mam, to podobno można leczyć ale po co ?
                        • to.ja.kas Re: Łaski bez! 06.10.06, 15:04
                          Mi nawet do głowy by to nie przyszło. Kocham moje zalety i lubie moje wady i
                          cenie całokształt jaki sie stworzył smile))
                          Tylko wiesz co, ja dotąd myslałam, ze jestem taaaka oryginalna smile))
                          • warszawianka_jedna Re: Łaski bez! 06.10.06, 15:09
                            ależ jesteś, tak samo jak ja, przecież nie ma na świecie dwóch identycznych
                            diamentów.

wink
                            • to.ja.kas Re: Łaski bez! 06.10.06, 15:11
                              ooooo to porównanie mi sie podoba smile))
                              I cos Ci powiem, ja wcale nie żartuje kiedy mówię, że ja siebie uwielbiam smile))
                              I wiesz co zauważyłam, taka postawa przyciąga osoby kreatywne, bez kompleksów,
                              inteligentne, z dystansem, a razi maluczkich smile))
                              (ale bufon ze mnie czasem smile )
                              • warszawianka_jedna Re: Łaski bez! 06.10.06, 15:21
                                to.ja.kas napisała:

> I wiesz co zauważyłam, taka postawa przyciąga osoby kreatywne, bez
                                kompleksów, inteligentne, z dystansem, a razi maluczkich smile))

raczej razi bufonów, zapatrzonych w siebie nie mających poczucia humoru na
                                żaden temat. Uwielbiam zrzucać ich z piedestału.
                                Nad maluczkimi raczej się pochylam i chyba mam niezłe notowania, chociaż ich
                                zdanie na mój temat zazwyczaj niewiele mnie obchodzi.
                                • to.ja.kas Re: Łaski bez! 06.10.06, 15:25
                                  jak zwał tak zwał chodzi nam o to samo smile
                                  Zrzucac z piedestału....mmmm..... mam cos z wandala, tez to lubie smile)))
                                  No i rzeczywiscie totalnie mam w nosie co o mnie mysla Ci ktorych nie lubie,lub
                                  sa mi obojetni....takie osoby nie sa w stanie mnie obrazic, za to potrafia mnie
                                  rozbawic do łez próbami smile)))
                                  Juz to pisałam, ze cenie intelekt i uwielbiam złosliwe, troche cyniczne
                                  poczucie humoru, to cechuje inteligentne osoby. Sama chyba tym sie cechuje (a
                                  jak smile ) wiec musze widziec w tym w koncu jakis pozytyw smile)))
                                  • warszawianka_jedna Re: Łaski bez! 06.10.06, 15:40
                                    to.ja.kas napisała:

cenie intelekt i uwielbiam złosliwe, troche cyniczne
                                    > poczucie humoru, to cechuje inteligentne osoby. >

ja sama się pewnie przekonałaś te cechy nie są zbyt mile widziane u kobiet, bo
                                    wzorzec kobiety to cicha, posłuszna, wpatrzona w swojego Pana i Władcę, krucha
                                    istota. A takich jak my, to się trochę faceci boją...
                                    • to.ja.kas Re: Łaski bez! 06.10.06, 15:44
                                      To niejest cenione przez mezczyzn i przez zahukane kobiety tez nie....wpedza w
                                      kompleksy.
                                      Ja mam to szczescie ze w moim 34 letnim zyciu spotkałam ludzi ktorzy potrafia
                                      miec dystans do siebie, do swiata i do mnie. Nie cierpie na brak znajomych i
                                      mam przyjaciól, a faceci....no coz boja sie, ale sa wyjatki, a te wyjatki jak
                                      juz sie pojawią to.....połaczenie intelektu z poczuciem humoru plus szczypta
                                      dystansu plus przyjmowanie wszystkiego na miekko ....to lubie smile
                                      A zauwazyłas, ze takich kobiet faceci rzeczywiscie sie boja, ale za to Ci co
                                      sie nie zlekna kochaja na zaboj i szanuja....a to cholernie wazne dla mnie smile))
                                      • dimanche Re: Łaski bez! 06.10.06, 19:35
                                        Ja nie mam aż takiego dystansu i taką mnie niektórzy lubiąsmile
                                        • skiela1 Re: Łaski bez! 06.10.06, 19:45
                                          do czego nie masz dystansu?
                                          • dimanche Re: Łaski bez! 06.10.06, 20:13
                                            skiela1 napisała:

> do czego nie masz dystansu?

No do ludzi nieraz, a nieraz mam go za dużosmile
                                            • skiela1 Re: Łaski bez! 06.10.06, 20:15
                                              dimanche napisała:

> skiela1 napisała:
                                              >
                                              > > do czego nie masz dystansu?
                                              >
                                              >
                                              > No do ludzi nieraz, a nieraz mam go za dużosmile

Aaaaa bo nie wiedzialam o czym mowasmile
                                              • dimanche Re: Łaski bez! 06.10.06, 20:16
                                                Poza tym bywam targana emocjamiwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka