skiela1 Re: Firefox 04.11.06, 14:32 Ja nie wiem jak to jest. mi blokuje wszystkie oprocz polskich-te lataja po calym ekranie. Odpowiedz Link
frida2 Re: Firefox 04.11.06, 14:42 skiela1 napisała: > Ja nie wiem jak to jest. > mi blokuje wszystkie oprocz polskich-te lataja po calym ekranie. Opera jest rewelacyjna w tym blokowaniu, ale pewnych rzeczy w niej zrobić nie mogę wtedy uruchamiam lisa, a tu masa reklam, denerwujące to tym bardziej, że się odzwyczaiłam od nich Odpowiedz Link
more.words Re: Firefox 04.11.06, 14:33 narzędzia -> opcje -> tresć -> .... zablokuj wyskakujace okienka. prosze Odpowiedz Link
frida2 Re: Firefox 04.11.06, 14:38 more.words napisała: > narzędzia -> opcje -> tresć -> .... zablokuj wyskakujace okienka. > prosze Okienka mam zablokowane, chodzi mi o takie reklamy jak np. ta "nad" salonem. W operze po prostu klikam prawym przyciskiem myszy i [blokuj zawartość], a w firefoxie pojęcia nie mam jak to zrobić. Odpowiedz Link
magdajeden Re: Firefox 04.11.06, 14:39 more.words napisała: > narzędzia -> opcje -> tresć -> .... zablokuj wyskakujace okienka. > > prosze > > to też, ale to nie gwarantuje zniknięcia reklam. powinny byc zaznaczone/zaptaszkowane wszystkie opcje poza (przynajmniej u mnie tak jest i działa) "pobieraj obrazki wyłącznie z pierwotnego serwera" Odpowiedz Link
more.words Re: Firefox 04.11.06, 14:41 noo mam tak samo ;P ale to chyba "fabryczne ustawienie" Odpowiedz Link
magdajeden Re: Firefox 04.11.06, 14:43 more.words napisała: > noo mam tak samo ;P > > ale to chyba "fabryczne ustawienie" > ale żeby zdjecia ogladac musi byc ten ptaszek - wtedy są reklamy żeby nie ogladac reklam - nie ma ptaszka - nie ma zdjęc są zdjecia, które mozna obejrzec "bez ptaszka" ale nie na forum GW. dobra, namąciłam wystarczająco Odpowiedz Link
magdajeden Re: Firefox 04.11.06, 14:41 magdajeden napisała: > more.words napisała: > > > narzędzia -> opcje -> tresć -> .... zablokuj wyskakujace okie > nka. > > > > prosze > > > > > > to też, ale to nie gwarantuje zniknięcia reklam. > powinny byc zaznaczone/zaptaszkowane wszystkie opcje poza (przynajmniej u mnie > tak jest i działa) "pobieraj obrazki wyłącznie z pierwotnego serwera" > głupoty gadam - nie chcesz reklam -> nie masz ostatniego ptaszka. spojrzałam na swoje ustawienia i sie zasugerowałam. Odpowiedz Link
magdajeden Re: Firefox 04.11.06, 14:36 narzedzia >> opcje >>> tresc >>> ZDEJMUJESZ ptaszka z samego dołu "włącz obsługę jezyka javascript" >>> ok. najprostsza metoda - nie widać wyskakujących okienek ani migających reklam. ale przy niektorych zdjeciach - na przykład na nowym fotoforum (na starym nie było problemu) nie widac zdjec - trzeba odhaczyc spowrotem ptaszka jest pewnie bardziej profesjonalny sposób polegający na ściągnięciu wtyczki Odpowiedz Link
skiela1 Re: Firefox 04.11.06, 14:40 > przy niektorych zdjeciach - na przykład na nowym fotoforum (na starym nie było > problemu) nie widac zdjec - trzeba odhaczyc spowrotem ptaszka > wlasnie tez to zauwazylam. czasu troche,zeby sie przyzwyczaic do tych nowych wersji. Odpowiedz Link
frida2 Re: Firefox 04.11.06, 14:41 magdajeden napisała: > ale przy niektorych zdjeciach - na przykład na nowym fotoforum (na starym nie było problemu) nie widac zdjec - trzeba odhaczyc spowrotem ptaszka Właśnie, niewygodny sposób, ale dzięki za info. Odpowiedz Link
wadera3 Re: Firefox 04.11.06, 15:50 Zainstalowalas adblock plus? adblockplus.org/downloads/adblockplus-0.7.2.2-pl-PL.xpi Odpowiedz Link
frida2 Re: Firefox 04.11.06, 16:05 wadera3 napisała: > Zainstalowalas adblock plus? > adblockplus.org/downloads/adblockplus-0.7.2.2-pl-PL.xpi Właśnie tego czegoś nie miałam. Dzięki Odpowiedz Link
zo_h Ad block 04.11.06, 15:59 Tak jak pisała Wadera ... Adblock plus. Blokowania skryptów Java nie polecam, tzn nie jest to zły sposób na pozbycie się niektórych reklam oraz niektórych wyskakujących okienek, ale takie działanie może mieć również negatywne skutki względem "normalnych" witryn. Nie jestem pewien, ale chyba może np. przestać działać fotoforum. Znacznie lepszą metodą na blokowanie reklam jest skorzystania ze specjalnego dodatku jakim jest Adblock. To małe narzędzie w bardzo skuteczny sposób wywabia witryny z reklam (działa lepiej niż wybielacz na plamy). Jak zainstalować to coś? No cóż myślę że kliknięcie w poniższy link powinno wystarczyć: releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/extensions/adblock_plus/adblock_plus-0.7.2.2-fx+fl+zm+tb.xpi Jeśli nie to musisz przejść na tę stronę: addons.mozilla.org/firefox/1865/ a następnie wybrać zielony buton z napisem "install now". Po instalacji warto zaznaczyć subskrypcję filtrów z różnych serwerów. A co jeśli mimo wszystko gdzieś przemknie jakaś reklama ... wystarczy że wtedy najdziesz na nią kursorem, naciśniesz prawy przycisk myszy i zrobisz adblock rysunek. Potem jeszcze potwierdzasz swoje działanie i już strona jest wyprana z kolejnej reklamy. Na koniec jeszcze jedna uwaga ... raz na jakiś czas warto eksportować zdefiniowane filtry. Dzięki temu w przyszłości (w przypadku reinstalacji systemu) nie trzeba będzie definiować filtrów od nowa. Pozdrawiam. W razie pytań służę pomocą. Odpowiedz Link