mroofka2 12.02.07, 22:41 a czy ktoś wie, że zamiast obchodzić jakieś bzdurne angielsko-amerykańskie święto, może obchodzić podobne tylko że POLSKIE? 23 czerwca- w noc świętojańską... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 22:45 Niektorzy bawia sie w noc swietojanska. Nie zamiast,ale tez Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 22:46 Dobra , dobra to święto jest dla dziewic , które mogą jeszcze puścić wianek Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 22:49 ciotkamatylda napisała: > Dobra , dobra to święto jest dla dziewic , które mogą jeszcze puścić wianek Dziewic? Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 22:48 jakich dziewic?)) dla zakochanych!!!)) Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 22:48 Ano, puszczanie wianków, puszczanie się w świętojańską noc Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 22:51 ale nie wszystkie się mogły puszczać;PPP Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 22:58 mroofka2 napisała: > ale nie wszystkie się mogły puszczać;PPP Wiła wianki i puszczała się do falującej wody Odpowiedz Link
impostor Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:01 wil wianki i spuszczal sue do falujacej wody??? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:27 impostor napisał: > wil wianki i spuszczal sue do falujacej wody??? Falusującej wody? Odpowiedz Link
frida2 Re: a poza tym... 12.02.07, 22:59 mroofka2 napisała: > puszczały nie SIĘ tylko wianki One się nie puszczały, one były puszczane Odpowiedz Link
skiela1 Re: a co to sa srynki?. 12.02.07, 23:05 a nie mowilam ,ze walentynki sa fajowskie Odpowiedz Link
mroofka2 Re: a co to sa srynki?. 12.02.07, 23:11 właśnie się zorientowałam, że tym postem robię im reklamę, bo nieważne co o mówią, ważne żeby mówili... )) Odpowiedz Link
skiela1 Re: a co to sa srynki?. 12.02.07, 23:13 mroofka2 napisała: > właśnie się zorientowałam, że tym > postem robię im reklamę, bo nieważne co > o mówią, ważne żeby mówili... > )) Wazne to komercja/reklama....dzwignia handlu))) Odpowiedz Link
sibeliuss Re: a co to sa srynki?. 12.02.07, 23:16 skiela1 napisała: > > a nie mowilam ,ze walentynki sa fajowskie > > Jak mniemam robisz tu 14.02 imprę? Odpowiedz Link
skiela1 Re: a co to sa srynki?. 12.02.07, 23:24 sibeliuss napisał: > Jak mniemam robisz tu 14.02 imprę? Kazda okazja jest dobra,zeby sie posmiac) Ps.mlotek zostaw przed S@lonem Odpowiedz Link
skiela1 Re: a co to sa srynki?. 13.02.07, 03:04 sibeliuss napisał: > > > Jak mniemam robisz tu 14.02 imprę? Niestety nie ma chetnych do imprezowania. posiedzimy naburmuszeni,ponarzekamy sobie,jakie to 'te amerykance sa glupie i tandetne'. Narzekanie i biadolenie wychodzi nam najlepiej,jak zwykle Odpowiedz Link
frida2 Re: a co to sa srynki?. 13.02.07, 21:14 sibeliuss napisał: > Jak mniemam robisz tu 14.02 imprę? Trzeba napisać wniosek o zgodę? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: a co to sa srynki?. 13.02.07, 18:54 skiela1 napisała: > > a nie mowilam ,ze walentynki sa fajowskie > W ten sposób patrząc to Święto Wszystkich św. też jest fajowskie. Odpowiedz Link
skiela1 Re: a co to sa srynki?. 13.02.07, 19:35 sibeliuss napisał: D > > > W ten sposób patrząc to Święto Wszystkich św. też jest fajowskie. Dlaczego sie czepisz? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: a co to sa srynki?. 13.02.07, 19:51 Czepiam się, bo w sumie jeśli się podejdzie do czegoś, że jest z założenia fajne to takim się je postrzega. Odpowiedz Link
frida2 Re: a co to sa srynki?. 13.02.07, 21:24 sibeliuss napisał: > W ten sposób patrząc to Święto Wszystkich św. też jest fajowskie. Zbyt poważnie chyba do tego co napisała Skiela podchodzisz Odpowiedz Link
skiela1 Podsumowanie...... 14.02.07, 00:25 Rozumujac tak jak 'Anty-Walentynkowicze'... nie powinno sie obchodzic: Bozego Narodzenia-Boga powinnismy kochac caly rok,a nie tylko 3 dni w roku. choinki tez nie ma potrzeby kupowac,ubierac-przeciez tradycja przyszla z Niemiec.. Swieto Zmarlych-o zmarlych pamietajmy caly rok a nie tylko w ten jeden dzien. dzien kobiet-wiadomo komunistyczne swieto...oczywiscie nie... Dzien Matki tez jakis bezsens-matke kocha sie zawsze. Kazde swieto kiedys powstalo,jedne sa starsze inne mlodsze.. A,ze komercja... Niedlugo pojawia sie pisanki w sklepach. Dlaczego nie lubimy tego swieta? Bo widzimy zakochane pary czesciej niz w powszedni dzien? bo ludzie w tym dniu sa bardziej usmiechnieci?radosni? bo ktos dostal kwiatki? a moze czekoladki w tandetnym opakowaniu? a moze przyczyna tkwi zupelnie gdzie indziej... ale to juz kazdy sam niech sobie odpowie.. i jestem pewna ,ze nie ma to nic wspolnego ze szmira..tandeta czy miejscem pochodzenia tego swieta. Traktuje ten dzien z przymruzeniem oka,taka troche odskocznia od codziennosci. Nie mam czasu na codzienne swietowanie,na codzienne romantyczne kolacyjki z winkiem we dwoje. Truskawki w czekoladzie tez najlepiej smakuja akurat w tym dniu. Co dla jednych tandeta dla drugich pychota The End. Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 23:27 a wczoraj wOOdy zabrakło i jak tu na imprezę przyjść? Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 23:28 mroofka2 napisała: > a wczoraj wOOdy zabrakło > i jak tu na imprezę przyjść? jak sie przychodzi nad ranem... Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 23:47 bedzie rozowe winko a po rozowym to ja glupawki dostaje Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 23:49 piłam kiedyś niebieskiego szampana gorzej być nie może Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 23:50 Tyyy..)) a nie pomylilas z denaturatem?)) Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 23:55 jechało drożdżami, to nie był denaturat poza tym denaturat jest fioletowy)) Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 23:53 skiela1 napisała: > bedzie rozowe winko > a po rozowym to ja glupawki dostaje Ja Cię będę pilnować )) Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 23:55 frida2 napisała: > skiela1 napisała: > > > Ja Cię będę pilnować )) A ja Ciebie,zeby kokardazyk byl na miejscu Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 12.02.07, 23:57 mroofka2 napisała: > różowy;P Oczywiscie. widzisz fridziu,mroofka tez twierdzi,ze w rozowym Ci do Twarzy Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 00:03 mroofka twierdzi że skielka ma słabość do różowego www.alternativenation.net/gallery/files/3/3-pink003-med.jpg Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 00:05 Roz jest okey ale to kobita jest fatalna Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 00:09 trudno ci dogodzic www.sursumcorda.com/amanda_test/images/girl_pink_net.jpg Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 00:14 cere ma brzydka a moze bys jakiegos faceta_raz_na_rozowo znalazla? )) Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 00:38 mroofka2 napisała: > bez faceta nie da rady? no jak Ty sobie wyobrazsz walentynki bez faceta? to znaczy kazdemu wg upodoban Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 18:14 noo wyobrażam sobie a to nienormalne?) Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 00:03 skiela1 napisała: > widzisz fridziu,mroofka tez twierdzi,ze w rozowym Ci do Twarzy Polemizowałabym Odpowiedz Link
impostor Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:03 bez rozowego pewnie jeszcze bardziej Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:30 impostor napisał: > bez rozowego pewnie jeszcze bardziej Przepraszam, czy kolega coś sugeruje? Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 21:10 impostor napisał: > mua? no skad... no! Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 00:02 skiela1 napisała: > A ja Ciebie,zeby kokardazyk byl na miejscu Zatem jesteśmy umówione )) Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 00:17 sama chciała;P www.communityphotography.co.uk/GALLERIES/CAMILLE%20WEB/images/Three%20Pink%20Men.jpg Odpowiedz Link
c.kapturek Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:24 zgadzam się hehehe paranoidalna ściema jak ten cały halloween, jedno wielkie skomercjalizacjowane g**no, żeby sprzedać wiecej czerwonych gatek, stringów, staników, kubków itp. choć nesca swoje kubki caorocznie sprzedają w kolorze czerwonym rotfl poza tym w tym mrozie nawet zbytnio całuśnych nie można uwidzieć i gdzie tu francuz jak jest -5 i ślizgawaka nawierzchniowa lol2 a czemuż w podobny sposób nie możnaby obchodzić swojskiej słowiańskiej ciepłej czerwcowwej noc świetojańską tzw. kupalnockę, hę (?) myślę, że równie dobrze by się przyjeła. wianek mógłby posłużyć za strningi czy inne gacie gadżety też dało by sie zrobić, kwestia fantazji. a tak brak inwencji tylko ludzi ogłupia. Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:38 c.kapturek napisała: > > a czemuż w podobny sposób nie możnaby obchodzić swojskiej słowiańskiej ciepłej > czerwcowwej noc świetojańską tzw. kupalnockę, hę (?) No wlasnie,czemu?? Odpowiedz Link
c.kapturek Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:43 pytaj mnie a ja ciebie ponieważ mało interesuje mnie to świeto valentynkowe, nie pamietam jak, kiedy weszło w kanon polski...może ktoś się zmobilizuje wdroży kupałnockę choć wątpię Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:46 moze Amerykanow poprosic o pomoc? im to dobrze idzie Odpowiedz Link
c.kapturek Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:53 no tak...to chyba kwestia tradycji, jesli komuś one są obojetne to takie zmiany nic nie dadzą. np ludzie emigrują ciagle od wieków i chcąc nie chcąc przesiakają kulturą i zwyczajami kraju, w którym osiądą. tak samo przyjezdni naszymi zwyczajami itp. co nie znaczy, że wszyscy muszą wszytko akceptować są rzeczy do których nigdy sie nie przyzwyczają. może to takie boom bo to póki co nowość, a potem przejdzie potrochu do lakmusa jak chociazby święto kobiet Odpowiedz Link
skiela1 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 20:01 To prawda co napisalas,ale pamietaj ,ze to tez milionowy biznes.. A jak wszyscy wiemy.. milosc/sex sprzedaje sie dobrze Odpowiedz Link
e._ Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:51 mroofka2 napisała: "a czy ktoś wie, że zamiast obchodzić jakieś bzdurne angielsko-amerykańskie święto, może obchodzić podobne tylko że POLSKIE? 23 czerwca- w noc świętojańską..." Wie niejeden ktoś, jak widać, dobrze wie. Ale ja tam lubię świętować kiedy tylko się da, sprawiać sobie nawzajem miłe niespodzianki itp. Kupalnocka to nieco inne święto, bardziej - rzekłabym - nastawione na "konsumpcję" niż na wzdychanie. Ale oba mogą być. Także Tłusty Czwartek, Ostatki itd. Odpowiedz Link
c.kapturek Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 19:57 noooo....to zakochanym winno być się cały rok rzekłabym (a nie jeno w to świeto) i lubą czy lubego obdarowywać umiłowaniem Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 13.02.07, 23:14 zgadzam się większe znaczenie ma dla mnie choćby "gest miłości" wyrażany co dnia... Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:33 Oprócz słodyczy dla dzieci nic walentynkowego nie kupiłam (jak co roku )ale nie mam nic przeciwko świętowaniu ,uśmiechaniu i komercji związanej z tym świętem . Wolę np. pogapić się na głupoty w telewizji niż oglądać wiadomości typu : -noworodek na śmietniku -23-letni żołnierz zginął w Iraku albo Giertycha , Leppera i innych oszołomów Śmichy , chichy z walentynek są o niebo przyjemniejsze . Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:18 sibeliuss napisał: > Za 40 minut spokój. Jesteś naprawde przewrażliwiony Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:23 Te lachony z dwumetrowymi różami wyglądały tragicznie. Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:24 sibeliuss napisał: > Te lachony Nie poznaję Cię. Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:26 sibeliuss napisał: > To ja, Sib. > Przypatrz się. Poczekaj, przetrę monitor. Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:42 impostor napisał: > znowu oplulas? Bynajmniej Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:45 frida2 napisała: > sibeliuss napisał: > > > To ja, Sib. > > Przypatrz się. > > Poczekaj, przetrę monitor. Przyłóż na raz ucho i oko. Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:53 sibeliuss napisał: > Przyłóż na raz ucho i oko. Sie nie da. I już. Odpowiedz Link
pamietajacy Frido to dla Ciebie 15.02.07, 00:08 Zaparz sobie filizanke swojej ulubionej herbaty i po prostu posluchaj. Nic tak kobiety nie upieksza ja jej wlasny usmiech www.youtube.com/watch?v=sR7C4pwwSno Odpowiedz Link
skiela1 Swiety Walenty..:-)) 15.02.07, 03:01 jeju,przedstaw sie facet) Tajemniczy Sw.Walenty. Suuuper) Odpowiedz Link
adhamah Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:24 a gdzie je widziales? w lachonarimu? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:30 Prościej zapytać gdzie ich nie było Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:24 adhamah napisał: > chyba długo nie zapomnę tego dnia A coś więcej? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:36 adhamah napisał: > cholernie sie na kims zawiodlem... Kobieta? Odpowiedz Link
adhamah Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:40 i do tego wciaz ta sama juz widze jak sie smiejesz ps.racje mieli Ci ktorzy twierdzili ze dawno powinienem sobie dac z nia spokoj Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:46 adhamah napisał: > i do tego wciaz ta sama > juz widze jak sie smiejesz > > ps.racje mieli Ci ktorzy twierdzili ze dawno powinienem sobie dac z nia spokoj Nie przewiduję u Ciebie zmiany. Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: walentynki srynki.... 14.02.07, 23:40 Długo wybierał dwumetrową rózę , a Ona powiedziała , że wolałaby misia... Odpowiedz Link
silic Re: walentynki srynki.... 15.02.07, 00:25 Walentynki "uczciłem" ogórkiem kiszonym i czekoladką. To i tak za dużo jak na taki dzień Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: walentynki srynki.... 15.02.07, 00:40 Nic więcej nie mógł . Po zestawie ogórek + czekoladki poszedł tam gdzie król piechotą... Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: walentynki srynki.... 15.02.07, 00:49 Upss , ja przepraszam , biję się w piersi (ale niezbyt mocno bo ich szkoda Odpowiedz Link
sibeliuss Re: walentynki srynki.... 15.02.07, 00:53 ciotkamatylda napisała: > Upss , ja przepraszam , biję się w piersi (ale niezbyt mocno bo ich szkoda Hmmmmm. Czknij i juz. Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: walentynki srynki.... 15.02.07, 00:56 Wyjdzie górą , Frida zobaczy i mi dokopie. Odpowiedz Link
frida2 Re: walentynki srynki.... 15.02.07, 00:57 ciotkamatylda napisała: > Wyjdzie górą , Frida zobaczy i mi dokopie. O przepraszam, ja jestem przeciwniczką przemocy. Odpowiedz Link
silic Re: walentynki srynki.... 15.02.07, 00:52 > Nic więcej nie mógł . Po zestawie ogórek + czekoladki poszedł tam gdzie król > piechotą... ) Jestem zaprawiony w bojach, takie zestawy mnie nie ruszają. To zresztą fajne połączenie: słodko-kwaśne. Odpowiedz Link
silic Re: walentynki srynki.... 15.02.07, 00:50 Do ogórka nic - lubię ogórki same w sobie. Właściwie to zjadłem pół słoika Odpowiedz Link
mroofka2 Re: walentynki srynki.... 16.02.07, 16:55 i jak tam walentynki-srynki? ja tak zabalowałam że dopiero dzisiaj wróciłam do życia)) bynajmniej nie świetowałam z powodu 14 lutego...tak się po prostu złożyło)) Odpowiedz Link