sloggi 27.08.03, 11:34 Kawa bez cukru jest obrzydliwa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota.28 Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 11:53 nie jest taka zła, kiedyś piłam "z fusami" i bez cukru, teraz rozpuszczalną i niekiedy słodzę no właśnie jak to jest? że się smaki zmieniają?? czy jest tego jakaś przyczyna??? Odpowiedz Link
very_famous Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 12:07 Pewnie starość jest przyczyną. Ja wszystko słodzę. A później jeszcze dosładzam. Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 12:23 very_famous napisała: > Pewnie starość jest przyczyną. > Ja wszystko słodzę. A później jeszcze dosładzam. no tak, o starości nie pomyślałam, a fakt niezaprzeczalny, że się "sypię" jak nic ostatnio notorycznie dosalam i podobno przesalam w maxa Odpowiedz Link
very_famous Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 17:39 Widać "sypnęły" Ci się kubki smakowe na języku. Stąd brak umiaru w "przesalaniu" i "dosalaniu". Starość nadchodzi w siedmiomilowych butach... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Czy słodzicie? 21.09.05, 23:54 sloggi napisał: > Poprawiło mi się. Telepatia czy jakis inny pierun?.10 minut temu chcialam ten watek odkurzyc) ale telefon przeszkodzil Odpowiedz Link
sloggi Re: Czy słodzicie? 21.09.05, 23:56 Trzeba pogrzebać w tych starociach, bo znikną w archiwum. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Czy słodzicie? 22.09.05, 03:35 sloggi napisał: > Trzeba pogrzebać w tych starociach, bo znikną w archiwum. Staram sie jak moge) Odpowiedz Link
matmi Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 12:09 nie słodze. Kawe pijam sporadycznie - zawsze bez cukru Odpowiedz Link
sharlotka Re: Czy s?odzicie? 27.08.03, 12:28 kiedys slodzilam duzo...herbate 3 lyzeczki, kawe 2 lyzeczki.. pozniej ograniczalam i wyleczylam sie ze slodzonej herbaty, natomiast kawe slodzilam slodzikiem.. (takie male oszustwo, hihi) teraz (chyba na starosc, fakt), nie pijam czarnej herbaty tylko ziolowe, czerwone, zielone i ich nie slodze... kawy juz wogole nie pijam... tylko rano ciezko przez to sie dobudzic, oj ciezko.... Odpowiedz Link
wadera3 Re: Czy słodzicie? 22.09.05, 09:05 kawa bez cukru/słodzika ma "niepełny" smak - pijałam kawę w różnych "wydaniach" więc mam skalę porównawcza, a na ewentualnego kaca-mocna dobrze osłodzona kawa z cytryną czyni cuda-na migrenę też Odpowiedz Link
kolczatka Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 14:25 Kawa z cukrem jest obrzydliwa. Generalnie piję z mleczkiem i to spokojnie wystarczy za cukier. Ewentualnie, kiedy już jestem w ciężkiej depresji i mam ochotę zabić wtedy przygotowuję kawę z rozpuszczalną czekoladą i łychą lodów śmietankowych. Odpowiedz Link
zet_a Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 14:26 Kawę słodzę, ale bez cukru też wypiję. Natomiast herbata z cukrem jest obleśna. Odpowiedz Link
ceper_pepper Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 15:07 Kawa sama w sobie jest oblesna (narażam się większości więc nie pijam. Natomiast herbata?? W zależności od tego jaka i jak jest mocna. Nie słodzę albo słodzę do 1,5 łyżeczki. Odpowiedz Link
ulalka Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 16:33 niee.. i to zostalam odzwyczajona przypadkiem :p ale jakos to trwa.. czasem slodze, jak sie zmecze (wyprawa w gory, szukanie schroniska i tam - herbata z 2 lyzeczkami cukru!! ) przynajmniej jak gdzies jade (oj lubie, lubie), nei musze pamietac o cukrze ) Odpowiedz Link
zamek Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 19:04 Słodzę. Łyżeczka (niepełna) miodu do herbaty i do kawy. Aha, kawa na gorzko jest w porzo, ale gdy jest zimna. Odpowiedz Link
alka_xx Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 19:28 A wogole to kawa z cukrem jest obrzydliwa, i jeszcze to mleko...fuj... sloggi napisał: > Kawa bez cukru jest obrzydliwa. Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 19:40 kawe pijam od wielkieog dzwonu - jesli juz to rozpuszalna, slabiutka, z 1/4 mleka i 3 lyzeczkami cukru [na kubek 0,4 ] herbate - 1 lyzeczke - jesli standardowy kubek/szklanka. jesli big format[0.5] - to wtedy 1 plaska stolowa [3-4 male ?] Odpowiedz Link
hm` Re: Czy słodzicie? 27.08.03, 20:49 Hm, a wlasnie, ze sie z Toba Sloggi nie zgodze, kawa bez cukru jest najlepsza... Moze jeszcze mleczka dodajesz??? ;] pozdr. hm` Odpowiedz Link
lekia Re: Czy słodzicie? 28.08.03, 12:01 kawa z Monte,najlepiej smakuje ze schlodzonym no i nalogowo serwuje sobie kawe z miodem w roli glownej Odpowiedz Link
wojtek32 Re: Czy słodzicie? 29.08.03, 09:34 sloggi napisał: > Kawa bez cukru jest obrzydliwa. Nieeee, kawa z cukrem jest obrzydliwa, podobnie jak piwo z sokiem czy stołowe słodkie wino pozdr wojtek Odpowiedz Link
frunze Re: Czy słodzicie? 02.09.03, 12:24 Nie słodzę żadnych napojów, kiedyś przez pomyłkę posłodziłam kawę, fuj, fuj I pomyśleć, ze kiedyś dwie łyżeczki fura mleka Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Czy słodzicie? 03.09.03, 18:05 frunze napisała: > Nie słodzę żadnych napojów, kiedyś przez pomyłkę posłodziłam kawę, fuj, fuj > I pomyśleć, ze kiedyś dwie łyżeczki fura mleka POPIERAM.Przeciez cukier całkowicie zabija smak herbaty i kawy...ja kiedys też słodziłem...całe szczęscie sie odzwyczaiłem.Teraz dopiero czuję co piję...a kiedyś tez piłem ulepek z 2 czubatych łyżek cukru....brrr Odpowiedz Link
thomasch Re: Czy słodzicie? 04.09.03, 01:03 sloggi napisał: > Kawa bez cukru jest obrzydliwa. Jest super! tylko to "stawia na nogi". Nie słodzę kawy i herbaty od 8 lat i kiedy ktoś mi posłodzi nie mogę tego pić. Kiedyś myślałem tak jak Ty, ale teraz uważam zupełnie odwrotnie. To kwestia - chyba - przyzwyczajenia. Odpowiedz Link
kasikk Re: Czy słodzicie? 05.09.03, 18:04 jeśli kawa to gorzka, albo z cytryną (podobnao na kaca dobra ) Odpowiedz Link
effka454 Re: Czy słodzicie? 15.09.03, 08:43 Herbatę w żadnym wypadku, a kawę... różnie bywa, zależy jaką sobie zrobię: fusowej nigdy w życiu nie posłodzę, bo przestaję czuć jej smak )) za to "rozpustną" słodzę, kiedy robię "wykwintną" (lub jak kto woli "obudzacza") - to znaczy z koniaczkiem odrobiną mleka skondensowanego i 1/2 łyżeczki cukru (czy wiecie, że we Francji serwują koniak w kieliszku, na spodeczku na którym leżą dwie kostki cukru i długa smukła łyżeczka ))) Pozdrawiam E Odpowiedz Link
sloggi Re: Czy słodzicie? 15.09.03, 09:01 Kawę z koniaczkiem słodzę minimalnie, najlepszy do tego jest cukier trzcinowy. Odpowiedz Link
kreskator Re: Czy słodzicie? 15.09.03, 09:29 no i z góry się nie zgadzam--kawa bez cukru to extremum aromatu! nie piję co prawada za często(nie mogę) ale zawsze bez cukru bez śmietanki bez innych dodatków....sama kawusia---duża czarna(a potem ból głowy) Odpowiedz Link
fiona30 Re: Czy słodzicie? 15.09.03, 22:53 Cukier jest absolutnie w porzo, kawa bez cukru...niemożliwe, słodziutka (coś kole 3-4 łyżeczek/małą filiżankę) i z mleczkiem, lub bita śmietaną, mniam... lody tez pasują; z herbatka jest jeszcze gorzej - w porywach, po ciężkich próbach ograniczenia - 5 łyżeczek+cytrynka..., ale cóż może napisać stara wyjadaczka cukru, która czasami jeszcze dosładza sobie coca-colę) Odpowiedz Link
sloggi Re: Czy słodzicie? 27.11.03, 10:11 Wczoraj zszokowałem się - przez miesiąc zużyłem tylko kilogram cukru, czyli słodzę co raz mniej. Odpowiedz Link
agas71 Re: Czy słodzicie? 27.11.03, 11:10 Kiedys tak, potem sprobowalam bez cukru. Teraz nie przelknęłabym słodzonej kawy. Takę próbę polecam wszystkim, wychodzi na zdrowie i smak kawy bez cukru odbieram naprawdę jako lepszy, niezmącony smakiem cukru. Odpowiedz Link
gwath Re: Czy słodzicie? 27.11.03, 23:19 Ze słodzeniem herbaty nie przesadzam, ale kawa bez cukru, to dla mnie mordęga. Trzy łyżeczki to standard Kiedyś u znajome poprosiliśmy o kawę (ona nie słodziła i nie miała cukru), a jako że wszyscy obecni słodzili, to męczeliśmy tą kawę ponad godzinę, bleee Odpowiedz Link
jackussi Re: Czy słodzicie? 29.11.03, 15:39 Ani kawy ani herbaty.Dużo słodyczy mam w pracy. Od 3-tyg zero słodyczy i ciasteczk Chcę być piekny ) schudłem 3 kg pozdr jk Odpowiedz Link
snow.white podziwiam silna wole... 29.11.03, 17:09 jackussi napisał: > Ani kawy ani herbaty.Dużo słodyczy mam w pracy. > Od 3-tyg zero słodyczy i ciasteczk > Chcę być piekny ) > schudłem 3 kg > pozdr > jk > ja tak nie umiem-dla mnie wszytsko bez cukru jest obrzydliwe ) uwielbiam slodycze i nie wyobrazam sobie,zebym miala z nich zrezygnowac...zycie jest za krotkie,zeby sobie jakichkolwiek przyjemnosci odmawiac to zamilowanie do slodyczy widac po biodrach co prawda,ale trudno ) Odpowiedz Link
jackussi Re: podziwiam silna wole... 29.11.03, 17:14 snow.white napisała: > jest za krotkie,zeby sobie jakichkolwiek przyjemnosci odmawiac Ale to zaczyna być przyjemne- taki sadomasochizm,swiadomośc, że mogę się obejść, dodaje mi skrzydeł. A ja nie głodze się,wyeliminowałem tylko słodycze i pojadanie-mozna się przyzwyczaić do niechrupania.Pije wodę, zamiast pzdr jk Odpowiedz Link
snow.white Re: podziwiam silna wole... 29.11.03, 17:27 jackussi napisał: > A ja nie głodze się,wyeliminowałem tylko słodycze > i pojadanie-mozna się przyzwyczaić do niechrupania.Pije wodę, zamiast woda zamiast kinder bueno????!!! niemozliwe pojadanie,rzeczywiscie,zly nawyk-ale slodkosci wpisane w menu,nie w jakis wielkich ilosciach-musza byc zreszta,podobno 4 gratisowe kg to wiecej do calowania... ) ale i tak zycze wytrwalosci i efektow Odpowiedz Link
jackussi Re: podziwiam silna wole... 29.11.03, 17:31 snow.white napisała: > zreszta,podobno 4 gratisowe kg to wiecej do calowania... ) Kochanego ciała nigdy dość pzdr jk Odpowiedz Link
snow.white Re: podziwiam silna wole... 29.11.03, 17:38 jackussi napisał: > > Kochanego ciała nigdy dość prawda pozdrawiam Odpowiedz Link
sloggi Re: Czy słodzicie? 19.02.04, 09:59 Zauważyłem, że słodzę ostatnio więcej niż dotychczas - zły to znak. Odpowiedz Link
smia Re: Czy słodzicie? 19.02.04, 11:14 no, zima w koncu, nie? a moze by tak wiecej owocow jesc? to powinno czesciowo zaspokoic glod cukrowy Odpowiedz Link
ichi Re: Czy słodzicie? 19.02.04, 16:21 ja raczej nie dosładzam tylko sobie czakoladą zagryzam... mniam Odpowiedz Link
ichi Re: Czy słodzicie? 19.02.04, 16:20 Jak kawa to tylko z cukrem i mlekiem (prawdziwym tłustym mlekiem) i oczywiście w dużym kubasku albo filiżance w koty Odpowiedz Link
ada296 Re: Czy słodzicie? 20.02.04, 00:03 nie słodzę z punktu życie mam wystarczająco słodkie pozdrawiam Ada Odpowiedz Link
sasha_m Re: Czy słodzicie? 20.02.04, 00:50 Nie jadam słodyczy. Ale organizm wie, co mu potrzebne i czasem domaga się cukru. Jeśli nie coś słodkiego, to chociaż czysty cukier Herbata z cukrem i cytryną (koniecznie!) - teraz pijam czerwoną, której nie słodzę. Słodzę, i to w dużych ilościach, kawę (na szklankę dwie łyżeczki). A kiedyś piłam niesłodką sypaną - teraz nie potrafię wypić bez cukru, zarówno sypaną, jak i rozpuszczalną (rozpuszczalna tylko z Cremoną). Odpowiedz Link
ashek Re: Czy słodzicie? 20.02.04, 01:40 nie slodze herbaty bo nie pije herbaty, tylko latem mrozona mietowa z cytryna i wtedy jednak z cukrem. kawa tez wlasciwie bez cukru, czasami 1/2 lyzeczki i z reguly czarna i mocna, no chyba ze prawdziwe cappucino. pzdr tom(ashek) Odpowiedz Link
adhamah Re: Czy słodzicie? 20.02.04, 12:44 sloggi napisał: > Kawa bez cukru jest obrzydliwa. Jest pyszna, podobnie jak herbata. Po co psuć sobie smak napojów? Odpowiedz Link
adhamah Re: Czy słodzicie? 04.06.04, 14:32 sloggi napisał: > Cukier krzepi. Ale nie musi być podawany w czystej postaci. Jedzmy owoce, czasami słodycze albo kawałek ciasta Odpowiedz Link