gacus2 24.11.03, 14:22 Zaprzyjaźniona kadrowa poinformowała mnie, ze jestem na liscie do zwolnień. Boze co JA MAM ROBIĆ....???????? To ma być kurwa świeto? Dziękuje! Chyba tylko nie panikować i szukać nowego zajęcia.... Jestem ZDRUZGOTANY... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Idę pod nóż. 24.11.03, 14:26 A ja przez najbliższe 40 dni tańczę na ostrzu tego noża. Odpowiedz Link
gacus2 Re: Idę pod nóż. 24.11.03, 14:55 sloggi napisał: > A ja przez najbliższe 40 dni tańczę na ostrzu tego noża. Chyba w najgorszym momencie zadam Ci pytanie- ajk sobie radzić i nie tracić nadziei.... PRZECIEZ JA NIC NIE UMIEM TAK NAPRAWDE.... poza kilkoma jęz obcymi znam sie tylko na kolei.... Odpowiedz Link
sloggi Re: Idę pod nóż. 24.11.03, 15:00 Umiesz więcej niż Ci się wydaje. Ludzie w takich sytuacjach mają zaniżoną samoocenę. Cóż Ci mogę na początek polecić: poniedziałek - dodatek Praca do Wyborczej środa - dodatek praca do Życia Warszawy www.jobnet.pl www.jobpilot.pl www.jobs.pl www.pracuj.pl www.gratka.pl Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Idę pod nóż. 24.11.03, 14:26 przede wzystkim zachowaj spokój...staraj się w każdym razie... trzymam kciuki...czy to juz pewne na 100%?...u nas takie listy tez bywały...i nie oznaczały od razu zwolnień... Odpowiedz Link
owca szczerze współczuję... 24.11.03, 14:26 nie panikuj tylko pisz CV i zaplanuj sobie kampanię natarcia na rynek życzę szczęścia, bo niestety będzie Ci potrzebne pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
frunze Re: Idę pod nóż. 24.11.03, 14:28 Gacusiu, strasznie mi przykro (((( I nie wiem co powiedzieć... Odpowiedz Link
martuha Re: Idę pod nóż. 24.11.03, 14:31 bardzo mi przykro, wiem, ze ciezko jest w takiej sytuacji. zycze duzo szczescia i powodzenia, obys szybko znalazl cos innego. w zasadzie to wszystko frazesy, ale trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedz Link
gacus2 Re: Idę pod nóż. 24.11.03, 14:53 Mam na razie 4 pracodawców, którzy wyrazili mna zainteresowanie w nieformalnych rozmowach (dwóch na kolei i jeden w ramach transportu, ale nie kolej+ jeden ze służb mundurowych) Obawiam sie, ze jak przyjdzie co do czego to nic nie wypali... Co do pewnosci listy: podobno jest nieformalna, ale na kolei wicie rozumicie- patyczkowania nie ma , a ja nie mam pleców...dobrych pleców... Odpowiedz Link
balkan Re: Idę pod nóż. 24.11.03, 15:03 Gacuś, najpierw spróbuj wybadać na ile pewna jest ta lista - u mnie parę takich list już krążyło i nic z nich nie wynikło, jeżeli sie sprawdzi to wal do tych nieformalnie zainteresowanych pracodawców... swoją drogą wk... mnie takie firmy, restrukturyzację zaczynają od zwalniania młodych, zapalonych pracowników, z których to zwolnienia nie osiągną praktycznie żadnych oszczędności... co innego gdyby wywalili dyrektorów z 30- letnim stażem, wystarczyło by dwóch za 20 osób.... Odpowiedz Link
d.z Re: Oto co mozesz zrobić 24.11.03, 15:04 na razie decyzji Tobie nie wręczono. Zapisuj się więc szybko do jednego ze związków zawodowych działających w Twojej firmie i jeśli to możliwe niech oni wybiorą Ciebie na jakiegoś czlonka w Komisji Skrótacyjnej czy do innego ciała objetego gwarancją zatrudnienia. To musisz zrobić natychmiast! oczywiscie wywyiedziawszy się wszystkiego dobrze. Odpowiedz Link
gacus2 Re: Oto co mozesz zrobić 24.11.03, 15:23 Ale walne jest w listopadzie....było 10... A co do związku- no jest to jakis pomysł.... Decyzji nie wreczono- zresztą o jej ostatecznym kształcie decyduje dyrektor.... Odpowiedz Link
very_famous Re: Oto co mozesz zrobić 24.11.03, 16:30 No to następny jesteś do tego tanga. Ja też nie znam dnia ani godziny jak się wszystko posypie... A posypie się. Odpowiedz Link
vika411 Re: Oto co mozesz zrobić 24.11.03, 16:32 Cholera! to na siecie jest gorzej niz zle! Odpowiedz Link
geograf Re: Oto co mozesz zrobić 25.11.03, 08:03 Gacuś-wiem,że to głupio teraz zabrzmi,ale kiedys pisałeś,że nie chciałeś wstępować do żadnego związku...pamiętasz? czy teraz wstąpisz? skoro masz nieformalne oferty pracy-może jakąś skontretyzuj i sam odejdź?dobrze wiemy,że na PKP jak nie dziś,to jutro... może warto chwytac byka za rogi? jkednakże-współczuję i wiem,że głupoty pisze,bo nigdy w takiej sytuacji nie byłem... Odpowiedz Link
gacus2 Re: Oto co mozesz zrobić 25.11.03, 09:07 Więc sprawa wygląda tak: dyrektor kiedy zobaczył tę listę (tak mówiła mi Pani Zosia - kadrowa) to go rzuciło. Zapytał: Gacki od zwolnienia? Chyba kogos tam poj...(używa cześto dosadnych słów) i sprawa sie wyajsniła- zwolnienia nie ma- i póki co nie będzie. Uffffffffffffff PS A ja oficjalnie nic a nic nie wiedziałem oczywiscie.... Odpowiedz Link
gacus2 Re: Cieszę się :)))))))))) 25.11.03, 09:18 Ja też. Ciesze sie że sie cieszysz (-ycie) ze mną...ale wczoraj to poza wieczorem kiedy zrobiliśmy shopping, było beznadziejnie... Odpowiedz Link
candycandy Re: Uff... 25.11.03, 10:53 Już myślałam, że na stół chirurgiczny idziesz. Dobrze że i to i tamto cię ominęło Odpowiedz Link
anahella Re: Idę pod nóż. 25.11.03, 12:09 Szukaj pracy. I nie daj sobie wmowic ze nic nie umiesz, ze jestes do niczego. Skoro pracowales iles lat to jednak cos umiesz a ze nie masz 70-tki na karku to wielu rzeczy jeszcze sie nauczysz. Trzymaj sie. Ja mozliwe ze polece z pracy ale dowiem sie o tym ostatniego dnia, bo mam umowe na czas okresliny. Zadnego okresu wypowiedzenia. Odpowiedz Link
gacus2 Re: Idę pod nóż. 25.11.03, 13:04 chaladia napisał: > A co z tą Twoją Arabią Saudyjską? > Oj Chaladia- propozycja Arabii była dwa lata temu... Odpowiedz Link