myszmusia 20.09.09, 12:25 wiem,ze jest poza 50;-) ale macie jakies info albo opinie na temat tego liceum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menodo Re: sobieski warszawa 20.09.09, 15:39 Nie chce oceniac, ale rozne kolezanki mojej corki tam sie podostawaly, z tym ze nie byly to ich szkoly pierwszego wyboru...Mile, inteligentne dzieci, ale z roznych powodow zabraklo im punktow to tzw.lepszych liceow. O samej szkole wiem niewiele, podobno ma jakies klasy artystyczne, ale nie wiem na jakim poziomie. Slyszalam, ze jakas gwiazda z Klanu tam chodzila, ale ten serial znam znam wylacznie z nazwy i w ogole jestem poza zasiegiem tego rodzaju snobizmow. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: sobieski warszawa 20.09.09, 16:45 O Sobieskim nie słyszałam zupełnie nic, ale z ciekawości sprawdziłam teraz stronę szkoły. Na samym wstępie chwalą się przyjazną atmosferą. Niewiele szkoł to robi, więc może coś w tym jest. Ale na pewno nie jest to gwarancja. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: sobieski warszawa 20.09.09, 17:14 > Nie chce oceniac, ale rozne kolezanki mojej corki tam sie podostawaly różne w sensie kilka? czy różne w sensie reprezentujace? no właśnie co?;-) gwaizdy klanu tez nie interesuja bardziej podejscie do uczniów Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: sobieski warszawa 20.09.09, 17:42 W Zamoyskim jest gwiazda "M jak milość". O czym to świadczy - o niczym.. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: sobieski warszawa 20.09.09, 18:08 ale ja tu pytałam o sobieskiego nie o zamojskiego Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: sobieski warszawa 20.09.09, 18:25 Chcialam tylko powiedziec, ze posiadanie/nieposiadanie gwiazdy nie jest w ogóle istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menodo Re: sobieski warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 19:51 'Rozne" w sensie "kilka" do roznych klas. Szkola ma jakies klasy artystyczne, atmosfera jest podobno sympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: sobieski warszawa 21.09.09, 05:15 dzięki - twoje informacje sa chyba najświeższe:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menodo Re: sobieski warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 21:12 "wiem,ze jest poza 50;-) " Szkola, ktora ma klasy artystyczne (w sobieskim chyba 2) nigdy nie bedzie wysoko w rankingach, ktore nie uwzgledniaja uczelni artystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hawa Re: sobieski warszawa IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.09.09, 10:42 Dzień dobry, co prawda uczę się w innym liceum , ale wielu moich znajomych poszło do Sobieskiego. Słyszałam, że: - poziom jest dość niski, niektóre osoby obawiają się o maturę; -lepiej nie iść do klasy dziennikarskiej, która podobno jest pomyłką; -przewaga przedstawicieli "mrocznych" subkultur (dość duża tolerancja); -duża intensywność życia towarzyskiego; Oczywiście, każdy rocznik jest inny. Moje dane pochodzą od obecnych trzecioklasistów, wiele mogło się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś