domiko2 12.10.07, 21:10 witam podzielcie się informacjami ile wynosi u was nagroda przyznana nauczycielowi od dyrektora szkoły? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniulekq Za co nagroda? 14.10.07, 00:14 Z ciekawości - za co u Was w szkołach dostaje się nagrodę? Trzeba miec jakieś super specjalne osiągnęcia? Bo u nas co roku dostają te same osoby, jestem ciekawa jak to jest u Was? Odpowiedz Link
belfer1974 Re: Za co nagroda? 14.10.07, 07:59 to tak jak w mojej szkole, dla mnie jest to bardzo przykre nawet już nie chodzi mi o mnie ale o wiele osób które działają na terenie szkoły i udzielają się jak tylko mogą i nic z tego nie mają, a ci którzy nic nie robią są nagradzani-zawsze ci sami. Pytanie tylko dlaczego tak jest? Po co ten dzień? Ma to być dzień do świętowania a tymczasem jest to sąd nad nami:( Odpowiedz Link
aniulekq Re: Za co nagroda? 14.10.07, 12:55 Mnie to wkurza bo tak naprawdę te osoby nic nie robią i za nic dostają te nagrody. Ja się domyślam jakimi kryteriami kieruje się np. moja dyrektorka - poprostu znajmościami - ostatnio nagrodę dostała córka znajmojej dyrektorki, przy wręczaniu dyrka nawet nie miała argumnetu przydziału nagrody - poprostu za całokształ pracy dydaktycznekj!Śmiech na sali!Jak tu miec motywację do pracy? Odpowiedz Link
belfer1974 Re: Za co nagroda? 14.10.07, 13:25 to tak jak u mnie, ale są też tacy dr którzy przyznają np; 2-3 osobą konkretne nagrody i co roku kto inny je dostaje. I to jest uważam sprawiedliwe dla pracowników, każdy wie kiedy dostanie i nie musi się o nic martwić. U mnie w mojej szkole raczej to nie realne, sporo nauczycieli i długo musieli by czekać wszyscy na swoją kolejkę, łatwiej więc dać zawsze tym samym za to samo, czyli za znajomości:( Odpowiedz Link
aniulekq Re: Za co nagroda? 15.10.07, 14:02 A co powiecie na to: u mnie w szkole w tym roku nagrodę dyrektora dostała cała administracja - księgowe, sekretarka, intendentka, kadrowa oraz aż 2!!!nauczycielki. Nieźle co? W zeszłym roku nagrodę dostały wszystkie sprzątaczki...czyba za dobrze wypastowaną podłogę.I oczywiście nauczyciele po znajmości. Odpowiedz Link
belfer1974 Re: Za co nagroda? 15.10.07, 14:34 Ubaw po pachy, można i tak. W sumie ja nie wiem jak tam jest u mnie w szkole z tym, bo o tym jest cisza i one same sobie tam jakoś rozdzielają. Ale też wlaściwie nie wiem za co, bo tak naprawdę u mnie jest 3 solidne sprzątaczki, a reszte to tylko siedzą i czekają na koniec pracy. Odpowiedz Link
alina.walkowiak Re: Za co nagroda? 15.10.07, 20:37 A u mnie w szkole dostała nawet sprzątaczka w tym roku, cała administracja i woźny też :)) No i kilku nauczycieli. Oprócz motywów przyznawania, ciekawi mnie, kiedy u Was się te nagrody przyznaje. W mojej szkole to się odbyło na apelu. Co pomyślały sobie dzieci o tych nauczycielach, którzy nagrody nie dostali? Że nie zasłużyli, że nic nie robią....? Uważam , że nagrody dyrektora powinny być wręczane w gronie pedagogicznym, szczególnie, że budzą tyle kontrowersji. Macie inne zdanie? Odpowiedz Link
aniulekq Re: Za co nagroda? 15.10.07, 21:10 U mnie nagrody wręczano na weekendowej wycieczce z okazji Dnia Nauczyciela, na którą pojechała połowa grona nauczycielskiego, wszystkie sprzątaczki, administracja. Ciekawe dlaczego pojechała tylko połowa grona, a wszystkie sprzątaczki itd. To jest chyba jasne - w poniedziałek nauczycielki, które były wycieczce ledwo żyły ale musiały prowadzic lekcje i nie tylko, a sprzątaczki siedziały sobie w kantorku i kawkowały, tak samo sekretarka, księgowa wzięła dziś wolne. Poprostu żenada, za co te nagrody ja się pytam??? Odpowiedz Link
rutaisia Re: nagroda dyrektora szkoły 15.10.07, 21:13 u nas najwyższa to 700 zł brutto. w poprzedneij szkole to było 1000 zł. musże się pochwalić, ze tera zja dostałam:)))) to już moja druga nagroda:)))) a pracuję już szósty rok.albo:dopiero szósty. czuję sie naparwdę wyrózniona, bo ostro pracują cąły rok. poza lekacjmi oczywiście. poza obowiązkami"statutowymi" i takie osoby u nas dostają. generalnie: za działania promujące szkołę. Odpowiedz Link
ollo1111 Re: nagroda dyrektora szkoły 16.10.07, 18:51 U mnie ok. 600 zł na rekę, no ja tez dostałam, jest to moja już 3 nagroda w ciągu 10 letniej praktyki nauczycielskiej. Ale należała mi się, tyram od świtu do nocy dla dobra szkoły !!! W życiu nie było nagród dla sprzątaczek, sekretarek itp.!!!! ani też nagród "po znajomości". Odpowiedz Link
kaha1 Re: nagroda dyrektora szkoły 18.10.07, 06:23 ja dostałam - wiem bo wczoraj przyszedł przelew na konto. A wręczane będą dziś na radzie. To moja druga nagroda w ciągu 6 lat pracy. Uważam że zasłużyłam i miło mi, że mnie ktoś docenił. Odpowiedz Link
hofff Re: nagroda dyrektora szkoły 19.10.07, 17:57 pamietajcie, ze dyrektor ma 2 osobne fundusze nagrod. jeden dla administracji i obslugi, drugi dla nauczycieli. nie mozna ich wymieniac. Odpowiedz Link
aniulekq Re: nagroda dyrektora szkoły 19.10.07, 19:52 Nie wiedziałam, że są na to osobne fundusze. Ciekawe gdzie jest w takim razie reszta pieniędzy skoro u mnie w szkole nagrodę dostały dwie nauczycielki ( po ok 600zł na rękę) Odpowiedz Link
luckykasik Re: nagroda dyrektora szkoły 21.10.07, 15:55 Witam, podziele się z Wami wiedzą jak to jest w mojej szkole gdzie pracuję 9 już rok. Do zeszłego roku (od września br mamy PO dyr a nowy ma się pojawić od stycznia) nagrody zawsze dostawali ci sami nauczyciele (żona dyrektora i jej świta oraz inni stali bywalcy nagrodowych salonów) - za co? za pracęwychowawczą, za opiekę nad samorządem, organizacje imprez itd. Ja nagrody nie dostałam jeszcze ani razu - choć miałam już 2 klasy wychowawcze, byłam przez 2 lata opiekunem samorządu i organizowałam dyskoteki, wyjazdy, konkursy inne cuda - i co??? i NIC mi z tego nie...nagrody żadnej...więc od prawie 3 lat stwierdziłam, że nie będę w szkole robić nic ponad minimum które muszę - teraz kiedy mam małe dziecko (skończył rok 15.10.07) i masę innych spraw na głowie już nie poświęcam się dla szkoły jak za panieńskich czasów - powód - brak chęci do działania bo brak jest pochwał czy nagród więc po co??? Odpowiedz Link
yagu Re: nagroda dyrektora szkoły 26.10.07, 16:00 witam, widze,ze w wielu szkolach jest podobnie jak w tej, w ktorej pracuje. nagrody co roku dostaja te same osoby, dobrzy znajomi dyrekcji, ktorzy nic takiego nie robia, i generalnie nie sa w zaden sposob zaangazowani i nie wypelniaja podstawowych obowiazkow. po co sie starac?????? dla wlasnej satysfakcji??? sekretarka z matura dostaje nagrode, po pol roku pracy?? za co pytam sie????? Odpowiedz Link