Dodaj do ulubionych

Kopernik i Reytan

IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.04.15, 12:05
Witam wszystkich. Szukam informacji o liceach Kopernika i Reytana - w szczególności interesuje mnie, jak to jest z tymi korkami do matury? Czy nauczyciele z szacunkiem traktują uczniów, dobrze tłumaczą, prowadzą lekcje tak, że osoba systematyczna i chętna do pracy poradzi sobie bez korepetycji i dobrze zda maturę? Na dniu otwartym w Reytanie uczniowie wprost mówili, że w topowych liceach bez korków ani rusz, a w Reytanie wszyscy je mają :( Aż mi się wierzyć nie chce...
Odnośnie Kopernika - czy to przyjazna szkoła? Czy klasy się integrują, dzieje się coś pozanaukowego typu festiwale, inicjatywy uczniowskie, jakieś kluby (w Reytanie np. jest kajakarski, górski, narciarski), wyjazdy typu biała szkoła? Czy 3 lata spędzone w Koperniku mają szansę być tymi "pięknymi licealnymi latami", czy też jeśli oprócz nauki zależy mi na nawiązaniu przyjaźni, życiu społeczno-towarzyskim, to powinnam poszukać innej szkoły (jakiej? :) ).
Obserwuj wątek
    • tinywee Re: Kopernik i Reytan 25.04.15, 00:21
      Hm, nie wiem co powiedzieć, bo podręczny absolwent 33. tylko jęknął, jak przeczytał Twoje pytania. Czy jest tam ciut więcej kpiarzy, kawalarzy, ironistów, szyderców i ogólnie mówiąc prześmiewców niż gdzie indziej, nie wiem. Być może.

Coś pewnie zobaczysz dla siebie, oglądając produkcje kopernik tivi.

Jeśli o mnie chodzi, rodzica znaczy – pleased as Punch.
    • morekac Re: Kopernik i Reytan 25.04.15, 07:38
      > czy też jeśli oprócz nauki zależy mi na nawiązaniu przyjaźni, życiu społeczno-
      > towarzyskim,

Myślę, że to, jaki trafi ci się zestaw współuczestników niedoli na najbliższe 3 lata , jest sprawą nieco losową.
      • tinywee Re: Kopernik i Reytan 29.04.15, 12:53
        Garść pytań i odpowiedzi wisi tutaj:

www.perspektywy.pl/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1334:xxxiii-lo-im-m-kopernika-w-warszawie&catid=135&Itemid=259

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka